Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

POLOVNE STVARI SU POLOVNE

Moram da otvorim jednu temu. Naletela sam na 1 komplet koji je nov 9000. Devojka ga prodaje je 7500 + ptt to je skoro 8000. Komplet je naravno polovan nosen. Nije bitno koliko puta nosen je znaci nije vise nov. Bas bih volele da cujem vasa misljenja jer po meni stvari koje opereteni nosite gube bar 40% vrednosti nego kad imaji etiketu. Da ne preteram da kazem 50%. Zasto bih ja polovan komplet platila 8000 kad je nov 9000. I kako clanice ovde formiraju cene meni nije bas najjasnije.
2026 07 12
> MionaAnita: > Moram da otvorim jednu temu. Naletela sam na 1 komplet koji je nov 9000. Devojka ga prodaje je 7500 + ptt to je skoro 8000. Komplet je naravno polovan nosen. Nije bitno koliko puta nosen je znaci nije vise nov. Bas bih volele da cujem vasa misljenja jer po meni stvari koje opereteni nosite gube bar 40% vrednosti nego kad imaji etiketu. Da ne preteram da kazem 50%. Zasto bih ja polovan komplet platila 8000 kad je nov 9000. I kako clanice ovde formiraju cene meni nije bas najjasnije. Kako ko misli i hoće, što je po meni u redu. Ja kao kupac mogu da uzmem ili ostavim.
2026 07 12
> MionaAnita: > Moram da otvorim jednu temu. Naletela sam na 1 komplet koji je nov 9000. Devojka ga prodaje je 7500 + ptt to je skoro 8000. Komplet je naravno polovan nosen. Nije bitno koliko puta nosen je znaci nije vise nov. Bas bih volele da cujem vasa misljenja jer po meni stvari koje opereteni nosite gube bar 40% vrednosti nego kad imaji etiketu. Da ne preteram da kazem 50%. Zasto bih ja polovan komplet platila 8000 kad je nov 9000. I kako clanice ovde formiraju cene meni nije bas najjasnije. Pa i nize od toga bi trebalo, izuzetak da bude na 50-70% originalne cene ako je nesto bas vredno i bas bas kvalitetno i savrseno očuvano pa i pored nosenja zadrzava vrednost u dužem vremenskon periodu. Ovo je bas ekstrem sto ste naveli, lično češće nailazim na novo sa etiketom jeftinije za svega 1000-2000 dinara, a skuplji su artikli pa tako mala razlika u ceni ne pravi razliku imajući u vidu i razne rizike ovde. Zasto bih ovde dala 7000 a u radnji 8000 i ne razbijam glavu? U vašem primeru razloga je još više da lepo u radnji pazarite. Veliki sam protivnik bezobrazluka i omalovazavanja u vidu izbora najboljih komada i ocekivanja cene kao za Sinsay poliester ali ni ovo nije normalno. 70% stvari za koje sam zainteresovana a nisu nove sa etiketom su tek neznatno jeftinije (imajući u vidu i postarinu) nego u radnji tako da nema šanse da bih to kupila osim ako bas bas odlepim za artiklom ili mi je preko potreban a u radnji ga nema. Srećom, ima alternativa toliko. Zato smo ovde gde smo, u svakom slučaju, ljudi su se mahom potpuno odvojili od stvarnosti i sve su alaviji (paralela izdaju/ prodaju stan na Banjici, piše širi centar BG-a hahhhaa, a to sam videla i za Krnjaču, tako je za mnogo toga pa i ovde).
2026 07 12
Pa svako može da stavi cenu koju želi, pitanje je da li će prodati.
2026 07 12
Odmah da kažem da se nisam pronašla u Vašem pitanju, kod mene je sve jeftinije od pakle cigara 😂 ali mi to nepisano pravilo da "čim izađe iz radnje vrednost pada za 50%" nikada nije imalo smisla, iako znam da se većina njime vodi. Možete kupiti artikal, nositi više puta, oprati, vratiti etiketu i vratiti bez problema u prodavnicu, gde će je ponovo prodati kao nov i po punoj ceni, a da vi ni ne slutite da ste kupili nošenu stvar. Takođe, taj komad odeće/obuće je možda na sebe obuklo (probalo) 100 ljudi pre nego sam ga ja kupila, zašto bi jedno moje nošenje oborilo cenu za 50%? Lično sam stava da ako stvar izgleda identično kao prilikom kupovine, bez i jednog jedinog traga nošenja ili oštećenja - i cena bude samo malčice niža od one u prodavnici, eto, koliko da uz poštarinu opet ispadne jeftinije nego da se kupi u radnji. Ali to je samo moje mišljenje, naravno, na kraju dana svako ima pravo da stavi i 33x veću cenu ako želi.
2026 07 12
Ovo za vraćanje u radnje pričam iz iskustva, sa radnog mesta. Ne biste ni slutili koliko žena funkcioniše po principu kupi stvar - obuče za neku priliku - dođe da 'reklamira' (zameni za drugu) - iznese - opet vrati da menja za treće... A sve te njene nošene će neko sledeći kupiti po punoj ceni koja je sve samo ne niska... 🤷🏻‍♀️
2026 07 12
> pufnastapufnica: > Ovo za vraćanje u radnje pričam iz iskustva, sa radnog mesta. Ne biste ni slutili koliko žena funkcioniše po principu kupi stvar - obuče za neku priliku - dođe da 'reklamira' (zameni za drugu) - iznese - opet vrati da menja za treće... A sve te njene nošene će neko sledeći kupiti po punoj ceni koja je sve samo ne niska... 🤷🏻‍♀️ Slažem se sa vam naravno isto iz iskustva Devojke kupe haljine za maturu,svadbu ,izlazak obuku je ,stave etiketu i vrate u radnju.Šta reći za tu robu,sigurno je neće sniziti zbog toga već prodati po punoj ceni.
2026 07 12
Moje licne stvari koje nosim su uglavnom kupljene polovne i kod nas ne postoje prodavnice za te brendove i ne bih ih dala za milion novih stvari popularnih brendova,
2026 07 12
> Jelenas108: > > pufnastapufnica: > > Ovo za vraćanje u radnje pričam iz iskustva, sa radnog mesta. Ne biste ni slutili koliko žena funkcioniše po principu kupi stvar - obuče za neku priliku - dođe da 'reklamira' (zameni za drugu) - iznese - opet vrati da menja za treće... A sve te njene nošene će neko sledeći kupiti po punoj ceni koja je sve samo ne niska... 🤷🏻‍♀️ > Slažem se sa vam naravno isto iz iskustva Devojke kupe haljine za maturu,svadbu ,izlazak obuku je ,stave etiketu i vrate u radnju.Šta reći za tu robu,sigurno je neće sniziti zbog toga već prodati po punoj ceni. Kako bre vrate etiketu?? 😅😅😅
2026 07 13
> MionaAnita: > > Jelenas108: > > > pufnastapufnica: > > > Ovo za vraćanje u radnje pričam iz iskustva, sa radnog mesta. Ne biste ni slutili koliko žena funkcioniše po principu kupi stvar - obuče za neku priliku - dođe da 'reklamira' (zameni za drugu) - iznese - opet vrati da menja za treće... A sve te njene nošene će neko sledeći kupiti po punoj ceni koja je sve samo ne niska... 🤷🏻‍♀️ > > Slažem se sa vam naravno isto iz iskustva Devojke kupe haljine za maturu,svadbu ,izlazak obuku je ,stave etiketu i vrate u radnju.Šta reći za tu robu,sigurno je neće sniziti zbog toga već prodati po punoj ceni. > Kako bre vrate etiketu?? 😅😅😅 Pa lepo vrate kao što su i skinuli
2026 07 13
Imam iste primere iz okoline, za zene za koje nikad neko ne bi rekao da to rade (nose i vracaju kao novo). Pritom, nisu klinke, nego mlade zene. A imam i koleginicu koja kada prodje sezona neke mode, komplet sve izbaci iz ormara i kupi samo onoliko stvari koliko ce nositi u narednoj sezoni. Ovaj komentar nema mnogo veze sa temom, ona ne prodaje svoje stvari nego ih prosledi okolini, ali mi je bilo zanimljivo kad je rekla kako nema problema sa guzvom u ormaru i peglanjem, jer ima minimum potrebnih stvari koje se ne gomilaju.
2026 07 13
Pa ne valja jeftino,ne valja skupo🤣 Prodajem dve bukvalno nove stvari bez etikete tretiram ih i vise nego kao polovne,cena je smesna za original komade . E sad je pitanje da li je original,pa original je ! Kako je tako jeftino? Jeftino ili ne ,nikako ne valja,one stoje i dalje vec neko vreme a neke stvari izbledele ,istegljene imaju vecu cenu. Ovde se lakse proda skupa i markirana stvar sto je van svake pameti.
2026 07 14
> pufnastapufnica: > Ovo za vraćanje u radnje pričam iz iskustva, sa radnog mesta. Ne biste ni slutili koliko žena funkcioniše po principu kupi stvar - obuče za neku priliku - dođe da 'reklamira' (zameni za drugu) - iznese - opet vrati da menja za treće... A sve te njene nošene će neko sledeći kupiti po punoj ceni koja je sve samo ne niska... 🤷🏻‍♀️ To što te žene rade je prevara, ne bih se rukovodila postupcima takvih ljudi niti mi se dopada da o tome pričamo kao da je to nešto normalno, nešto što trebamo uzeti u obzir (o kakvoj god priči da se radi)... Blamiraju se i lažu da bi neku krpicu obukle par puta, pa stvarno prejadno....
2026 07 14
> supergaga: > > pufnastapufnica: > > Ovo za vraćanje u radnje pričam iz iskustva, sa radnog mesta. Ne biste ni slutili koliko žena funkcioniše po principu kupi stvar - obuče za neku priliku - dođe da 'reklamira' (zameni za drugu) - iznese - opet vrati da menja za treće... A sve te njene nošene će neko sledeći kupiti po punoj ceni koja je sve samo ne niska... 🤷🏻‍♀️ > To što te žene rade je prevara, ne bih se rukovodila postupcima takvih ljudi niti mi se dopada da o tome pričamo kao da je to nešto normalno, nešto što trebamo uzeti u obzir (o kakvoj god priči da se radi)... Blamiraju se i lažu da bi neku krpicu obukle par puta, pa stvarno prejadno.... Slazem se sa ovim, ili uzmi ili ostavi da kupi neko drugi, ne bi mi nikad palo na pamet da vratim nesto sto sam nosila, ne vracam cak ni ono sto probam pa nisam sigurna da li ce mi odgovarati i da li cu na kraju krajeva nositi, u slucaju i da mi ne odgovara mozda ce leci nekome iz porodice ili nekoj od drugarica ili ce se na kraju naci ovde da se preproda. A ciljano nikad ne ostavljam etikete i stvari prodajem nove bez njih, samo oprane i opet mislim da dobiju bolju stvar od mene nego od nekog ko vara ljude i proda noseno sa etiketom. Nedavno sam(pre mesec dva) usla u Zaru u Ns-u, zgadila sam se kakve su im stvari prljave, iscepane, pohabane i od onda nisam kod njih apsolutno ni jednu stvar kupila niti cu. Prebacila sam se na online kupovinu u h&m-u, mnogo bolji materijali mnogi pristupacnije cene i dobri popusti su sad bili. Btw komentar na jednu haljinu iz Zare, od strane njihove radnice, s obzirom da od sve 3 velicine i od vise komada u tim velicinama, svaka od njih je ili bila isflekana ili rasivena ili ostecena u bilo kom smislu, je bio da odnesem kod krojacice da mi to usiju. Kako da necu kupiti novu rasivenu haljinu po punoj ceni da bih je ja jos nosila i platila da je sredim. Ili da narucim online pa da dobijem isto to s*anje pa da se mucim sa povracajem. Je zi vo!
2026 07 15
Zar u prodavnici ne mogu da odbiju povraćaj novca ako se vidi da je nošeno? Razumem da prodavačice moraju da budu ljubazne, ali ako to prođe jednom i puste da vrate, proći će i drugi put.
2026 07 15
1 2