Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Skinut novac sa kartice - KRADJA

Čitam 2x i ništa ne razumem. Prvo jel dala članica @barbolini podatke ili ne, i drugo, jel može pojašnjenje o ovim masovnim prevarama?
pre 6 dana, 21:05
> FridaCathlo: > Čitam 2x i ništa ne razumem. Prvo jel dala članica @barbolini podatke ili ne, i drugo, jel može pojašnjenje o ovim masovnim prevarama? Jeste... Ona kaze da nije jer ne racuna kao da im je dala svesno da je prevare, nego je ukucala podatke na onom fejk sajtu koji su joj prosledili da bi potvrdila transakciju i primila novac. Ona je mislila da se tako prima novac pa ne racuna da je saradjivala sa prevarantima, a nazalost im je asistirala 🤦 jer banka salje notifikaciju kada se nesto placa da korisnik potvrdi transakciju kodom ili na aplikaciji banke. Ako se desilo danas, odmah da zove banku i pokusa da stornira. Policija joj ne moze pomoci jer ti prevaranti nisu nasi drzavljani, a i generalno imaju bol u onoj stvari jer je ovo do samih korisnika i njihove neinformisanosti kako se koriste kartice, sta se daje od podataka, sta ne i sl. Ko to ne zna morace da se opece i nauci na sopstvenom primeru kao autor.
pre 6 dana, 22:06
> barbolini: > > MayaM123: > > > KristinaKikiBg: > > > Znam i ja, ali to su situacije kada su ukradeni podaci o kartici putem skimera npr. > > > Ovde je clanica licno verifikovala ove transakcije pa je to sada bas upitno ali ok, naravno, moze da proba… > > Sve ste u pravu vrlo ste lepo objasnili , zao mi sto je clanici skinut novac sa kartice ali ne mogu da shvatim da niko ne cita forum pogotovo clanice koje su nove ili one koje nisu bile dugo aktivne na sajtu cisto da budu u toku ..toliko se pise o tim prevarama da vise i vrapci na grani znaju za taj vid prevare . > Da ali na KP naprimer stoji obavestenje poput ovoga a ova platforma ne cini nista po tom pitanju! > Nisam se susretala sa tim vidom prevare jer nisam imala problem nikada do sad I ovde stoji, i to ne od juce https:// mojekrpice.rs/forum/t/579221/prevare-na-sajtu
pre 6 dana, 00:39
> Esprit21: > > FridaCathlo: > > Čitam 2x i ništa ne razumem. Prvo jel dala članica @barbolini podatke ili ne, i drugo, jel može pojašnjenje o ovim masovnim prevarama? > Jeste... > Ona kaze da nije jer ne racuna kao da im je dala svesno da je prevare, nego je ukucala podatke na onom fejk sajtu koji su joj prosledili da bi potvrdila transakciju i primila novac. Savršeno jasno, hvala. > Ko to ne zna morace da se opece i nauci na sopstvenom primeru kao autor. Upravo tako. 😢
pre 5 dana, 09:50
Pozdrav! Meni je skinut novac sa akrtive i pise ‘moje krpice’ a ja nisam prijavljena ni na sta niti zelim da budem. zasto se to desilo i kako da ugasim?
pre 5 dana, 18:57
Imali ste neki plan uplaćen, sigurno, čim imate 12 aktivnih oglasa, a besplatno mogu da se postave samo tri. Skidaće Vam novac sa kartice dok ne otkažete plan, a vidim da neke članice pišu da im se i dalje skida, iako su otkazale pretplatu.😣🤷‍♀️
pre 5 dana, 19:03
> Nina__: > Pozdrav! Meni je skinut novac sa akrtive i pise ‘moje krpice’ a ja nisam prijavljena ni na sta niti zelim da budem. zasto se to desilo i kako da ugasim? Potrebno je da se ulogujete preko laptopa, da idete na otkazivanje pretplate, ujedno i da pristupite Stripe platformi odakle cete ukloniti podatke o kartici. Ne znam sad da li se bese pristupa kada se ide na otkazivanje pretplate ili izmeni nacin placanja, tu je negde uglavnom.
pre 5 dana, 19:11
Barbolini stvarno mi je žao što ti se ovo desilo. Ali na sajtu imaš puno tema o prevarama i uglavnom mi članice ostavljmao negativne čim nam pošalju poruke popto admini ne rade ništa po tom pitanju. Nadam se da ćeš uspeti da povratiš novac, ali kao odrasla osoba stvarno mi nije jasno kako možete da ostavljate podatke sa kartice tek tako.
pre 4 dana, 11:03
Ljudi moji. Nemojte misliti da vi ne možete biti prevareni, ni za plaćanje, ni za bilo šta drugo. Dok vama danas nije jasno kako je neko ispao naivan kao odrasla osoba i ostavio podatke sa kartice, vi ste isto varani u tom trenutku, za stvari što ne vidite i za još više stvari pred vašim očima. Kome danas nije jasno kako neko može ispasti tako naivan, biće mu jasno sutra ili prekosutra. Isto mislim, a ovo isključivo pišem zbog članice koja je oštećena, da
pre 4 dana, 11:23
@NRadojevićNata ovo ste lepo napisali. Svako može da bude žrtva. Osim toga, ja ne razumem zašto se očekuje da svi članovi ulaze na forum svakodnevno. Kad sam napravila profil, nisam ulazila na forum. Pročitala sam sva pravila korišćenja sajta i to mi je tada bilo dovoljno. Imala sam prvi dan poruke od prevaranta. Prevaru sam prepoznala samo zato što sam na poslu upoznata koliko je opasno ostavljati podatke kartice, a i tad su pisali pomalo robotizovane poruke, pa je bilo jasno o čemu je reč. Nemaju svi priliku da se na vreme upoznaju kakvi vidovi prevare postoje, tako da nije u redu reći da je članica sama kriva. Članica je prevarena. Mislim da joj je dovoljno teško što je izgubila novac. Zar sad treba da je napadamo i krivimo? Nemojte joj stajati na muku. Krivac je krivac, žrtva je žrtva. Ne prihvatam suprotno. Žrtva nije krivac.
pre 4 dana, 12:40
> peschici: > @NRadojevićNata ovo ste lepo napisali. > Svako može da bude žrtva. Osim toga, ja ne razumem zašto se očekuje da svi članovi ulaze na forum svakodnevno. Kad sam napravila profil, nisam ulazila na forum. Pročitala sam sva pravila korišćenja sajta i to mi je tada bilo dovoljno. > Imala sam prvi dan poruke od prevaranta. Prevaru sam prepoznala samo zato što sam na poslu upoznata koliko je opasno ostavljati podatke kartice, a i tad su pisali pomalo robotizovane poruke, pa je bilo jasno o čemu je reč. > Nemaju svi priliku da se na vreme upoznaju kakvi vidovi prevare postoje, tako da nije u redu reći da je članica sama kriva. Članica je prevarena. Mislim da joj je dovoljno teško što je izgubila novac. Zar sad treba da je napadamo i krivimo? Nemojte joj stajati na muku. > Krivac je krivac, žrtva je žrtva. Ne prihvatam suprotno. Žrtva nije krivac. ❤️
pre 4 dana, 12:42
> NRadojevićNata: > Ljudi moji. Nemojte misliti da vi ne možete biti prevareni, ni za plaćanje, ni za bilo šta drugo. Dok vama danas nije jasno kako je neko ispao naivan kao odrasla osoba i ostavio podatke sa kartice, vi ste isto varani u tom trenutku, za pola stvari što ne vidite i za još više stvari pred vašim očima. Kome danas nije jasno kako neko može ispasti tako naivan, biće mu jasno sutra ili prekosutra. Isto mislim, a ovo isključivo pišem zbog članice koja je oštećena, da "žao mi je" i "ali sami ste krivi" ne treba da stoji zajedno. Znam tačno kako se osećate i da vam je potrebna samo podrška, a ne osude i pametovanje koje je upakovano u "najbolju nameru". Nemam ovakvo iskustvo, ali imam drugih životnih, pa zato sve ovo pišem. Slažem se. Hvala što ste tako sročili.
pre 4 dana, 12:50
barbolini, imamo li nove informacije u vezi sa slučajem? 8-)
pre 1 dana, 12:41
1 2 3