Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Nega kose /

Kana za kosu

Vec nekih 5 meseci koristim crnu kanu za kosu i od tada mi kosa nenormalno opada, stalno mogu da izvlacim po neki pramen sa krajeva, gde god prodjem samo ostaje moja kosa. A najcudnije mi je sto je pri korenu gusca, a iznad usiju se bas proredila, ali to najvise primetim kad mi je mokra kosa. Da li je jos neko primetio da mu od kada koristi kanu za kosu opada kosa? :/
2013 12 23
hm...ja sam ponovo juce pocela da se farbam crnom kanom. prva stvar koju sam primetila je da mi nije uspelo :D ili je trebalo duze da drzim ili da je stavim na mokru kosu drugu stvar koju sam primetila je da je sastojak brahma a ranije sam koristila brahma ulje. to mi je puno pomoglo i kosa mi je bila super sve do trenutka dok nisam prestala da ga koristim i kosa je pocela nenormalno da mi opada. onda sam povezala sledecu stvar...brahma ojacava dlaku ali pre svega nerve koji oslabe prilikom prestanka konzumacije da ne kazem da se navuku na "brahmu" koju kanu koristis?
2013 12 23
Od kane ti i opada kosa. Istina je da daje lep sjaj kosi, ali nju zene koriste bas za proredjivanje kose. I sama sam je koristila pre nekoliko godina- oko godinu dana (imam grivu, ne kosu), tako da se nije primecivala neka drasticna razlika. Ali kada sam primetila da se linjam u vecoj kolicini prestala sa je koristiti. Batali kanu, uzmi koprivine kapi i mazi koren kose, moze i ricinusovo ulje, posle nekog vremena ce ti se regenerisati kosa. [:osmeh]
2013 12 23
Mazem sve to, stavljam mesecima vec ricinusovo, koprivino i maslinovo ulje ali nisam primetila da mi se ista popravila kosa... [slika:89df48c5-a568-4f1e-8086-906b23140af9] Ovu kanu kupujem u dm-u. Ja sam zadovoljna sa bojom, sjajem, duzinom trajanja boje, to sto se mnogo ne ispira... Ali opadanje me izludjuje
2013 12 23
ja sam koristila ovu sa slike. citala sam jos i da ne treba koristiti kanu na kojoj pise da je iz neke druge zemlje a ne indije jer sadrzi gomilu stetnih sastojaka -.- nisam znala to za proredjivanje kose [:uplasen] to mi bas ne treba -.- znam da zene u indiji imaju onolike kosurine pa rekoh i "tata bi sine" -.-
2013 12 23
Evo sta sam nasla na netu gde jedan doktor daje odgovore na pitanja u vezi kose i odgovorio je jednoj devojci sa istim problemom , e sad koliko je to tacno ja ne znam: Poštovana, оpadanje kose kako ste vi opisali dešava se iz sledećeg razloga: kana (hena) čisti mrtve ćelije sa kože glave i izumrle vlasi. Kosa koja se često boji raznim farbama ili tretira hemikalijama (neophodan postupak da bi se promenila prirodna boja) veoma je podložna različitim degenerativnim promenama. Kada se takva kosa podvrgne prirodnim tretmanima, ona na početku može da opada itd. sve dok svi oštećeni i izumrli delovi ne odu. Kasnije, regenerisana i zdrava kosa ostaje i opadanje se vraća u granice normale ili čak smanjuje. Dakle, dugoročno gledano, vaša kosa će postati daleko jača i sjajnija.
2013 12 23
a npr. posle tog farbanja sam izvalila da imam volumen u korenu i da mi je deblja dlaka. ali imam problem sa kosom dugo i znam da mnoga sredstva za jacanje kose prave vise stete nego koristi kada prestanes da ih koristis. vazno je da otkrijes uzrok opadanja, da li se to desavalo ranije i td. jer bi kopriva i ricinusovo ulje morali da ti pomognu. stres je jedan od bitnih faktora a on je najcesce uzrok i poremecaju hormona
2013 12 23
@Tirkizz Jesi li sigurna da je od nje?! Ja je koristim vec par meseci, nisam sigurna koliko i kosa mi katastrofa opada! Posto je to kao najzdravije resenje za bojenje kose jer se pravi od indijske biljke, majka i ja smo pretpostavile da je zbog sampona pa smo ga promenili i kupili Mycoseb, medicinski, uz promenjen sampon. I sad da vidimo sta i kako. :/
2013 12 23
Ne znam vise sta da mislim, ali znam da prvi put kada sam stavila ovu kanu, a pre toga sam se farbala crnom farbom nije mi opadala toliko. A stvarno negujem kosu, i koristim sve kvalitetno i ne peglam je, ne koristim presu i slicno, susim je sa fenom koji ima 1600w, nije prejaka toplota. A stvarno volim crnu kosu i ne bi se vracala nikako u smedju, bas sam se navikla...
2013 12 23
ok, vracam se na kolor sampon -.- lepo bi bilo da je taj doktor napisao sta to "dugorocno" znaci, tj koliko treba kosi da se obnovi
2013 12 23
E i ja se pitam, dok se ne oporavi po njemu sva ''ostecena'' kosa, koliko treba da opadne, do kad, da ne ostanem bez kose :D
2013 12 23
Ja sam se takodje farbala kolor samponom, i sada odrzavam kosu jako dobro. Znaci koristim pakovanje za kosu, balzam i onaj Gliss Kur ili kako se vec zove sa kompleksom 19 nekih dzidzbidza koje pomazu u potpunom obnavljanju kose. Ona je ovako meka na dodir, sjaji se i to, ali bre brate opada kao nenormalna. Inace imam jako gustu kosu i peglam se. Ali sam citala da kosa od peglanja ne moze da opada jer se ne pogadja koren kose, moze samo da se isusi. Inace, takodje sam crnka. :)
2013 12 23
Mnogi frizeri trenutno opadanje kose povezuju sa prelaznim periodom i promenom godisnjeg doba, kao na foru da sad svima opada, da se svi zale, ali ja ne verujem da to ima veze sa tim.
2013 12 23
MayDay- Meni je tako kazala mama mog druga koja je radila nekoliko godina u Libiji. Kaze da je tamo zene koriste za sjaj kose i za proredjivanje, jer im je kosa bas jaka i mnogo gusta. I pored toga sto sam znala, koristila sam je godinu dana i tek kada sam videla da opada (ne preterano, ali nesto malo vise nego inace) prestala sam je koristiti. Kasnije mi je istu pricu o kani ponovio i moj frizer... Ali ja satalno eksperimentisem i sta sam joj sve radila, mogu da kazem da imam jako kvalitetnu kosu. Bila sam cak i plava godinu dana, ne mogu se pozaliti da mi je kosa izgubila na kvalitetu, cak ni sjaj.
2013 12 23
Znam, ali mi je cudno ako je navodno na prirodnoj bazi, od cega onda toliko opada, onda sigurno ima neki sastojak koji je stavljen a nije naveden na pakovanju u sastavu. Ne moze od neke biljke tek tako da opada kosa. A i jedina prava kana je zapravo crvena, a sta jos mesaju u ovu da bi dobili crnu to ne znam, ali sumnjam da je neki stetan sastojak za kosu....
2013 12 23
1 2