Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Poucna prica

Ljuljaj se u tri ujutru. Naruči 5 kugli sladoleda. Nasmej se upozorenju ‚‚samo za decu‚"Prođi ispod prskalica u parku! Stani ispred vrata sa senzorom, pljesni, pa se pravi da su se otvorila na tvoju komandu. Baci kap, dve vode na vrelu ringlu i zamisli da si čarobnjak koji baca čini (ako nemaš ‚‚senzor vrata" blizu kuće) Šetaj pored reke. Gurni prst u reku, nećeš ostati bez njega. Vodi ljubav. Ujutru. U podne. U sumrak. Uveče. U dva. U tri ne možeš, tada ideš da se ljuljaš. Vodi ljubav stalno. Svuda. I ne sa svakim. Nikako ne sa svakim. Ako imaš priliku da vodiš ljubav na nekom krovu zgrade, po slikarskom platnu uvaljan u boje, umočene kose u temperu URADI to. Ako nemaš tu mogućnost, prvo kupi platno, stvori je. Slikaj - sa njom. Ili njim. Okačite sliku iznad kamina. Neka vas svi gosti uvek pitaju čija je slika. Zagonetno se smešite. Držite se za ruke ispod stola. Pomazi je po stomaku gde je remek delo vaše slikarske tehnike.
2015 06 28
NE beži od sebe.Ne plaši se. Lep si i nasmejan i namršten. Pa šta ako znaš samo dva akorda na gitari. Izgradi u sebi, ne oko sebe. Zasadi hektar kalemljenih trešanja. I praske, ako tako želiš. Donesi joj seme za nanu i origano sa službenog puta. Čekaj, pa ti nemaš službeni put. Postao si ono što želiš. Onda se odvezi biciklom do pijace i kupi. Budi kreativan, NIŠTA NIJE GLUPO ako je namera prava. Oboji svoj svet. ...U INDIGO, NARAVNO!
2015 06 28
Uzmi boje... nije vazno da l' su moje ili tvoje... [:stidljiv]
2015 06 29
Rasplakala me je ovim tekstom vec jednom, i evo opet... ...moja Gagana
2015 06 29
Ja mislim da bi to pre imalo veze sa Zmajem iz Parova, nego sa JJZmajem [:smejuljitise]
2015 06 29
Hehehe, svako vidi ono sto zeli da vidi. [:jezik] Ne bih znala, prekopirala sam sa fb-a kako je napisano [:osmeh]
2015 06 29
Zmaj je bas isao u teretanu [:smejuljitise] [:smejuljitise] [:smejuljitise] [:smejuljitise] [:smejuljitise] izmedju pesmarice i Djulica uveoka Zato sam napisala pre Zmaj iz Sipova nego JJZmaj [:stidljiv]
2015 06 29
To je zmaj od Cede Jovanovica... [:smejuljitise]
2015 06 29
Ma, to je nebitno, a, taj z iz p, namerno malim, ne bi od ovog razumeo ni rec Zasto to radis, prvo krava,pa sad zmaj iz parova.. [:sokiran] [:smejuljitise]
2015 06 29
Ko ce ga znati...mozda je napisano od strane J.J. Zmaja u odredjenoj verziji, a zatim neko prepravio malo tekst u moderniju verziju. [:sokiran] Postoji mnogo kombinacija i varijacija na temu [:smejuljitise] SBBKBB
2015 06 29
[slika:cd775faf-2b52-4dd0-9b05-c6939f28c9e3] a sad nesto bas lepo [slika:63db9c3a-6ab5-470c-b714-00d3397db3a9] ovo je deo iz knjige "umetnost voznje po kisi", koju sam poklonila do sad Mileni i dragoj muskoj osobi. Za sve koji nenormalno vole svoje ljubimce
2015 06 29
Dzo - SKIDAM KAPU! Ovim se kupila... Sigurna sam da smo po mnogu čemu iste ili barem slične [:osmeh] __________________________________________________________________________ „Onaj ko je prijatelj svima, nije prijatelj nikome.“ – Aristotel Mislim da sam sve rekla.......
2015 06 29
"Ljudi koji se plaše pasa su neurotični, nesigurni u sebe, samoživi i sebični pojedinci koji ni kosku psu nisu u stanju da daju, a kamoli da drugom čoveku pruže ljubav. Zato se i kaže da onaj ko ne voli pse, ne voli ni ljude. Ovu tvrdnju svako može proveriti. Psi odlično pamte onog ko ih hrani, onog ko ih udara i onog ko ih se plaši. Prvog doživljavaju kao gazdu kome se pokoravaju, drugog kao rivala (neprijatelja) , a trećeg vide kao strašljivi plen, i upravo ovi ljudi (i deca) su žrtve njihovih ugriza. Jedini prirodan odnos pas-čovek je onaj u kome je čovek psihološki stabilan i dominantan. " [slika:dfd9ece0-23fa-4458-b5ec-b689b3756ea0]
2015 06 29
Bezveze mi sošlo da ovo "prepišem" - ali sam jednostavno imala potrebu.... Pravi prijatelji, i oni kvazi ...džaba..... Čisto malo uporedite ponašanje psa prema "čovcu i čovici" - isto vam je i sa ljudima....
2015 06 29
Jedna baka je na kasi velike samousluge na redu da plati. Iza nje u redu stoji jedna mlađa žena sa nestašnim sinom od 9 ili 10 godina. Sin stalno gura majčina kolica koja već 5-6 puta udaraju baku po nogama. Baka se okrene malom i zamoli ga da prestane da je udara. Pošto mali nastavlja da je udara, baka se okreće njegovoj majci i kaže: - Zar ne možete da kažete vašem sinu da me ne udara? Mlada gospođa, bez uzbuđenja - hladno odgovara: - Ne! Moja metoda vaspitanja mu dozvoljava slobodu da radi šta god želi, sve dok do njegove svesti ne dođe da to što radi drugima ne valja. U redu iza dame sa detetom stoji jedan momak od nekih 20 godina, koji sve to pažljivo sluša, a u ruci drži teglu sa pekmezom. Kad je dama završila svoje objašnjenje metode vaspitanja, on otvori poklopac tegle i mirno istrese celu teglu pekmeza dami na glavu. Sva besna dama se okrene mladiću, a on hladnokrvno odgovara: - Znate, gospođo, ja sam vaspitavan slobodno, baš na isti način kao i vaš sin. I - evo vidite rezultat! Starica se veselo okrene blagajnici i kaže: - Molim vas, stavite ovu teglu pekmeza na moj račun!
2015 06 29