Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Drugo /

Razgovori /

Vase majke i vi,posle vase udaje...

Da ne dodje do zabune, procitala sam svaki post, vrlo detaljno. Iznecu svoje misljenje, jer se to u temama valjda i trazi, pa i ako se ne podudara ili totalno odudara od drugih.... Svekrva moze da te voli/postuje, kao majka- niko! Sa druge strane, mozda ti se moje misljenje nece svideti, ali....Boze moj... Ti i majka imate prijateljski odnos, vi ste prijateljice. I tu je potpuna greska, verovatno tvoje majke, ili onoga ko ju je tako savetovao. ONA JE RODITELJ, TI SI DETE, i danas, i pre 20 godina, i za 20 i 120 godina ... Kao ii svake prijateljice, u tvoj zivot je usetala nova, a prva je osetila da treba da se pomeri, jer sad imas novu, sa kojom provodis vise vremena, a i zbog novih obaveza koje ima. Sad imas novu drugaricu, sa njom ispijas kafe, kupujes, savetujes se..... Prvoj prijateljici to ne odgovara, ali se sklonila, i u po nekim stvarima vidis da joj smeta. ONA JE MAJKA, PRVO TI JE MAJKA, A POSLE PRIJATELJICA. Posadi je za sto, vas dve i niko vise! Otvori se i reci!!!! Svekrva ti je svekrva DANAS, nikad ne znas, sutra ti moze biti samo prijateljica, a mozda ni toliko. Kao sto kaze mali cigo iz vica "samo je jedna majka"....
2016 01 30
Izvini ako nesto smeta, ali mi se taj odnos majka=drugarica nikad nije dopadao, upravo zbog rezultata koji daje, kada dete odraste i stasa. Imam majku imam svekrvu, majka jesam a svekrva bicu. Generacijska razlika je nesto, sto i da hoces, ne mozes da preskocis. Da te dve figure, mogu i trebaju da budu tvoje drugarice, onda bi ti to i bile, isle bi sa tobom u skolu, fax, sta god. Jos nesto, hijerarhija.... Majka je uloga zivota, poziv, zrtva, zavestanje, koje ne treba kvariti "drugarstvom". Poverenje- u redu. Neizmerna ljubav- u redu. Postovanje- u redu. Ali drugarstvo je MNOGO ispod majcinsta, i ne treba odnos zasnivati na tome. Nije da branim samo tebe, moguce da je tvoja majka tako bila posavetovana, mozda joj je lakse bilo da tako dobije tvoje poverenje.... Ne znam i ne krivim ni nju, kao sto ni ne branim tebe. Njena reakcija, tj ono sto si opsala u postovima, ne kvari, niti bilo sta sme ikada da pokvari majcinstvo i sve sto je za tebe radila. Pomisli samo na svoj porodjaj.
2016 01 30
Prvih slobodnih pola sata koje imate obe, u tisini i miru (mozda i uz par par bensendina), POKAZI JOJ DA JE VOLIS, DA JE ONA TVOJA MAJKA, I DA TO NIKAD NISI ZABORAVILA, ILI OSETILA DRUGACIJE. Ako je ona pogresila u pocetku, budi pametnija pa prekini, i pocni novi MAJKA-DETE odnos, a ne DRUGARICA-DRUGARICA odnos. Drugarica nikakvu obavezu nema prema tebi, ni da te odmeni kad treba, i da ti cuva dete, presvlaci, kupa.... Dok majkama to nije obaveza vec ZELJA, VOLJA, SRECA, HTENJE, majke trce u ulogu bake, rasirenih ruku! Ukakane pelene=parfem, plac dece=pesma!!! Molim te , pokazi joj da nije ravna sa tobom, nije drugarica, vec da je iznad tebe, jer je ona tebe rodila. I sad nije vise samo majka, sad je MAJKA MAJKE, a ne tamo neka drugarica sa kojom pijes kafu.
2016 01 30
A za svekrvu, sta bih ti rekla...Majka, kao i tvoja, kao i ti kao i svaka. Treba da je postujes, jer je rodila coveka sa kojim stvaras porodicu, nov zivot sto nikako nije malo. Da nije bilo prvobitne njene zrtve kao majke, ni tvog coveka ne bi bilo. Bila bi sa drugim, koji bi isto tako imao majku, koja je spremna srce na tacnu da da za svoje "dete" (pod navodnicima, jer i 140kg da ima njoj je dete). Druga stvar, i ona treba da postuje tebe, jer si ti spremna, da sa nekim, ko je iz njene utobe izasao (koga je ona dojila, nocu-danju-nocu-danju, podizala, smejala se s njim, plakala sa njim), da imas porodicu kojoj ces da se posvetis kao ona svojoj, kao tvoja majka svojoj, kao svaka majka, koja sad cita (aminuje, negoduje, klima glavom, odmahuje..ali majcinska zrtva je tu). Mozda sam te opet vratila na pocetak, ali KAO MAJKA- NIKO!
2016 01 30
tixtix je napisla sve ono što je u mojim mislima, ali ja još uvek ne mogu da se "otvaram" u, za mene, tako bolnoj temi. Bila sam dosta sažeta, ali jasna. Majku sam izgubila iznenada, bez ikakvih naznaka bolesti. Čekala me je, drugi infarkt je počeo (po mom mišljenju) kada sam utrčala u bolnicu. Instiktivno trčala prema sobi gde je. Otvorila vrata i videla da je reanimiraju. Tu sam pala. Nisam prebolela. Više nemam kome ni da se požalim ni pohvalim a da me iskreno ne razume ili se iskreno obraduje. To može samo MAJKA. "Kako si?" - može da me pita svako....samo je moja majka pitala iskreno.... Ostale su naše nedovršene priče, neki nedovršeni planovi, ostala je praznina.... Volite svoje majke, grlite ih, ljubite, pokazujte im ljubav kad god možete, i nikada ne zaboravite da im kažete koliko ih volite.
2016 01 30
Mislila sam da necu nista vise dodati, osim ovog monologa na prethodnoj str., ali moram, apropo ovoga sto je emush napisala... Ja sa svojom majkom ratujem oko cigareta... Magarac joj nije ravan, a zna da joj je zdravlje lose. Govorim joj svaki dan, al kao da pricam zidu. Cak se svadjamo! Na kraju sam joj donela nekoliko gajbica voca, sto mog (zivimo na selu), sto pijacnog (banane, mandarine...) i rekla joj "ovoliko kosta satiranje tvojih pluca na mesecnom nivou. Jedi sad, jer cu ja u Gornji Jarcujak (groblje u blizini) da donesem samo vostanicu. Kad gore zaglavis, da te pecne sto me nisi slusala." Smanjila je broj cigara koje "istumbi kao pocepan sporet", ali i dalje tumbi....
2016 01 30
Pusti je tix, neka "tumbi" :-) Zna ona da joj misliš dobro i da vaše svadje nisu svadje, i kada dete brine o majci i pri tom viče: za majku je su to najnežnije reči....Tako i moj sin meni :-)...ali to je nežnost i ljubav i briga...
2016 01 30
...e,sad me rasplakaste. ..vas dve
2016 01 30
Emush i moja mama....?
2016 01 30
hahahahahahhhh hahaa)))
2016 01 30
Jedino ne mogu da se slozim sa " svekrva ne moze da voli". Ako budem videla da je moj sin srecan, da ga ona voli, mazi i pazi , zasto je ja ne bih volela ...
2016 01 30
E pa da se javim i ja,i da kazem da svekrva itekako moze biti sve ono sto moja majka treba sad da bude.Svekrva mi je u bolnici,a od moje majke ni traga ni glasa!!!Zna da je sav teret sad na meni,jos pored dvoje male dece...Nema je,nema je.............Jos me nocas zvao otac da pita za priju,a ona se navodno kupa i nije me ni pozvala...A,da na moju jutrasnju poruku je odgovor polako sta stignes uradi sta ne briga te najpreca ti deca....Mislim da je definitivno drska,sebicna i bezobrazna da nema vise gde...
2016 01 31
Devojke su u pravu. Treba da sednete u 4 oka i da se dooobro ispricate. Da joj kazes sve ovo sto si nama i da je pitas sta se to s njom dogadja, jer i ona ,ocigledno, ima problem u ponasanju. Mislim da te ona mnogo voli i da je nesto povredilo. Mozda je to nesto ona pogresno shvatila , a i ti nisi svesna da si mozda uradila nesto zbog cega je ona podigla zid. Zato..pricajte,pricajte, pricajte... Ne volim generalizovanje, pa tako ne prihvatam ni da su sve svekrve ( a i snaje) ostrokondze i da tu ne moze da bude ljubavi . Takodje sam videla mnogo majki koje su se samo tako zvale.
2016 01 31
Svrcasvrcko, iskreno sam ostala bez teksta :( _____________________________________________________________________________________ Olga, pa ne znam šta bih kazala, nismo svekrve još uvek :-) Ali gledajući ostale svekrve, pa i moju, sa kojom nikada nisam imala ni ružnu reč a kamoli svadju....mogu da primetim par banalnih stvari, ne zamerite: - kada god sam se "skockala", obukla nešto novo - gledala me je ispod oka (mom oku ništa ne može da promakne, - kada joj je sin "skockan" - bilo je "ljubi ga majka" (smejuljiti se) - ako sam otišla autom "u nepoznatom pravcu" i vratila se posle neeeeeekog vremena - bukvalno crkava, sve joj se to vidi na licu i u očima..... Kažem - banalne stvari. Moja radost i uspeh za nju su bili porazi....na žalost...samo što nikada nije imala petlju da to i kaže...Jbg, nisam joj ja kriva što se nije izborila "za svoje mesto pod suncem". I sigurna sam da me ne voli iz prostog razloga, njen sin "radi sve kako ja kažem" - slučajno sam čula tu njenu izjavu (mali sinčić od devera me pita: "A što strina čika samo tebe sluša?" "Baka kaže da si ti veštica" itd....mene to stvarno slatko nasmeje... Devojke moga sina, su mi sve bile drage. I ova sada. Ona koja se bude udala za njega i ako se njih dvoje vole i slažu, nema razloga da je ne poštujem, podržavam, pomažem i VOLIM NA NEKI NAČIN. Volim i svoju kumu, prijateljicu...pa zašto ne bih i nju....ali je sigurno ne mogu voleti KAO NJENA MAJKA.
2016 01 31
Olga, za zadnji post - svaka čast....Postoje i majke koje se samo tako zovu, na žalost.
2016 01 31