Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Bezobrazluk članice, šta uraditi?

Od jedne članice sam kupila okvir za naočare sa plastičnim staklima. Već mesecima se nakanjujem da naručim isti preko alliexpressa za dva dolara, ali nikako, jer nisam baš sigurna kako taj sat funkcioniše. Kada sam videla da ih neko prodaje u Srbiji odlučila sam tako da ga kupim. Cena je bila troduplo veća nego na pomenutom sajtu, ali okej. Na njenom profilu ispod slike svakog okvira (prodaje više različitih) naglašeno je da plastična stakla mogu da se izvade i zamene dioptrijskim. To sam i planirala da uradim. O sledu događaja članica je obaveštena privatnom porukom.. Nakon što mi je okvir stigao (i nakon što sam naručila još jedan od iste članice, za maminu drugaricu), odnela sam ga u optiku kako bih plastična stakla zamenila dioptrijskim. Tamo mi je rečeno da je ram izuzetno loš, ali da će mi ugraditi stakla. Naglašavam da za te pare nisam očekivala ram vanserijskog kvaliteta (što sam članici i rekla). Pet dana nakon preuzimanja rama sa ugrađenim staklima, ram je pukao sam od sebe, dok sam naočare nosila. Članicu sam obavestila o ovom događaju i rekla joj da treba iz opisa slika sa okvirima da skine kako je "moguće izvaditi plastična stakla i ugraditi dioptrijska" jer iz mog iskustva očigledno nije moguće i reč je o prevari. Članica se nije udostojila ni da odgovori na poruku već nedelju dana (dok je, kada sam poručivala svoj okvir, a i drugi za maminu drugaricu bila vrlo ažurna), a naravno nije skinula ni laž iz opisa proizvoda koje prodaje. Stakla su plaćena dve ipo hiljade, a ja sam završila sa novim ramom kupljenim u optici nakon ovog događaja za 4 hiljade kojim i nisam oduševljena, ali jedini je u koji mogu da ugradim svoja nova stakla. Osećam se prevareno. Članici sam u poruci napisala da ne planiram da pravim problem ili da ostavljam negativan utisak (već sam ostavila pozitivan čim mi je okvir stigao). Ali me pogađa bezobrazluk dotične koja, da ponovim, nije našla za shodno ni da odgovori na poruku. Šta bi trebalo da uradim?
2016 02 08
Da daš neutralnu sa objašnjenjem ili da okačiš link članice da bi se ubuduće znalo sa kime se posluje. Ne sme se tako igrati sa tuđim zdravljem, nije šala u pitanju... P. S. Kao neko ko skoro celog života nosi naočare nikako ne preporučujem eksperimente sa kineskim ramovima, iako imaju prelepe modele, jer je plastika loša i puca naravno. Uvek gledajte da uzimate makar one socijalne, ali u optičarskim radnjama, ne koštaju slučajno njihovi ramovi toliko više od kineskih, ima do ugrađivanja u cenu, ali mnogo ima do kvaliteta... Oči su to, a ti kineski ramovi se krive i ne mogu lepo da stoje i kvari se vid bez razloga, pogotovu ako neko ima cilindrična stakla. Ram mora da bude jak i čvrst. Neću sada da ti solim pamet, stvarno mi je žao što ti se to desilo, ali eto, ubuduće da znaju cure.
2016 02 08
U potpunosti se slažem sa tobom Iva, ali tako lepe ramove kao na aliexpressu nisam videla ni u jednoj optici.. Zato sam se i odlučila za ovu opciju.. Ali eto, poruka drugim članicama da nauče iz mog iskustva.. To ću i uraditi, čim iz optike preuzmem nove naočare i pomenuti ram (u celoj toj frci sam zaboravila da ga uslikam, pa da ne bude da kačim utiske bez "dokaza").
2016 02 08
Ne bih se složila sa tobom. Svako može da napiše da se iz rama mogu izvaditi stakla i zameniti dioptrijskim. To stoji. Ram je pukao jer je lošeg kvaliteta, a ako si ugradila baš stakla, a ne plastiku, ne čudi što je ram pukao, mnogo faktora na to utiče. Tebe nije zeznula članica, već optičar koji je znao da će ti ram pući. Doduše, koliko vidim, i oni su se ogradili time da će ti ugraditi stakla ako tako želiš. Žao mi je što ti se to desilo, ali nije članica prodavac kriva. Ono što si trebala da uradiš je, da nakon što ti je optičar rekao da je ram loš, ram vratiš članici uz objašnjenje da se stakla ne mogu ugraditi.
2016 02 08
Jeste kriva jer ne moze da daje takve informacije, naravno da se stakla mogu zameniti, ali ako kritikujemo fejk sminku, sa razlogom, treba kritikovati i ovakve informacije. Nebitno je da li se ugradjuje staklo ili plastika, ti ramovi se lako rasklimaju i ne sme da daje takve informacije i ideje koje mogu uticati na necije zdravlje. Ljudi koji se ne razumeju se lako pomame. Opticar je bar rekao da je ram los, clanica je dala preporuku. Takve stvari se ne rade. Blondie jeste pogresila sto je uprkos upozorenju opticara ugradila stakla, ali porodavac i dalje gresi i nije voljna ocigledno da ispravi svoju gresku, iako joj je Blondie skrenula paznju.
2016 02 08
Slazem se sa Ivom za ostavljanje neutralnog utiska sa detaljnim objasnjenjem i napomenom da je opis rama netacan i da se stakla ne mogu ugraditi a da ram ne pukne. Da pretpostavimo da clanica nije znala sta prodaje i da kvalitet rama nije pogodan za ugradnju stakala za vid, ali nakon tvog obavestenja sta se desilo sa ramom, apsolutno je odgovorna za opis, i naravno da treba da ga promeni kako bi druge devojke bile adekvatno informisane. Mislim da bi trebalo i da ostavis link njenog profila, neka same devojke odluce da li zele da saradjuju sa njom ili ne.
2016 02 08
Stakla jesu zamenjena, tehnički nije lagala. Mogu se zameniti, ali gde piše koliko će takav ram trajati...Nigde. Ona kao prodavac ne može da garantuje za kvalitet. Ne branim prodavca, pokušavam da budem objektivna. Da li alliexpres daje ikakvu garanciju za ramove? Ne daje. Imaš garanciju konkretnog prodavca, da možes da vratiš ukoliko je proizvod loš, ili nisi zadovoljan. Pema tome, ne može onaj ko poručuje za drugoga da bude garant. Devojka je kupila kineske naočare, znala je šta kupuje i odakle je ram, prihvatila uslove kupovine. Nije joj rečeno da je ram original a podvaljena kopija ili nešto slično. Toliko informacija na internetu o kvalitetu... Opet kažem, nju je zeznuo optičar. A volela bih da napiše gde je radila naočare, da znamo da ih tamo ne radimo. Nijedan iole savestan optičar ne bi ugrađivao stakla u ram a zna da će pući. Ona to nije morala da zna, kao što ni prodavac nije mogao da joj garantuje za kvalitet. Ali je mogla da vrati ram pre nego se upustila u ugradnju stakla.
2016 02 08
Objektivno, ovde je prodavac kriv, a opticar nefer. Ali opticar ne bi bio nefer, da je prodavac bio fer i da nije dao netacnu informaciju. Ako je prodavac naglasio da stakla mogu da se zamene dioptrijskim, to je verovatno naglasio kako bi prodaja bolje isla, a ne zato sto je to tako. A dokaz je pronadjen u opticarskoj radnji.
2016 02 08
Pogrešno. Ljudi koji nose naočare znaju da ako kupiš ram u jednoj radnji (npr. Diopti), a stala ugradjujes u drugoj radnji, ta druga radnja ti ne daje garanciju na ram jer nije kupljen kod njih. Zato se najčešće i ram i stakla uzimaju na istom mestu, ili se kupi ram koji je kvalitetan, pa si siguran da neće pući. Obzirom da ih nosim 27 godina znam o čemu pričam... Zato i kažem da nije kriv prodavac. Kriv je optičar, i članica koja nije reagovala u skladu sa informacijom da je ram loš. Toliko.
2016 02 08
Tako je, ne daje ti garanciju, ali ti sigurno ne kazu da stakla mogu da se ugrade bez problema da se ugrade u drugoj prodavnici. Valjda treba spreciti reakciju bilo koga na los proizvod, a ne kupiti nesto za sta prodavac plasira pogresnu informaciju, pa onda reagovati. I, blondie, mislim da bi trebalo da objavis link naloga te clanice, jer je svakako komercijalna prodaja, tj. prodaja na veliko zabranjena, jer se na to clanica tako ponasa i jer si obmanjena.
2016 02 08
Devojka po recima Blondie nije reagovala na njenu poruku da promeni opis predmeta, sto znaci da sa pogresnim informacijama nastavlja da obmanjuje druge devojke. Mozda je ram dobar da ih nosis kao fazon, i opis predmeta treba da bude u skladu sa tom namenom, a ne da i dalje stoji da se stakla mogu ugraditi, kada je vec dobila info iz prve ruke kako se ram ponasa nakon ugradnje stakala.
2016 02 08
ProdajemSminku, nisi u pravu, ja sam ram kupila u Boru, a u Nišu menjala naravno sa garancijom za stakla, ne sa garancijom za ram, ali su stakla promenjena bez pogovora, jer je ram kvalitetan. Optičar će naravno na insistiranje zameniti stakla na odgovornost kupca, što je ovde urađeno. Drugo, prodavac je naglasila da je pitala u optičarskoj radnji i da su joj rekli da se stakla mogu zameniti, a zašto nije napisala da optičar ipak to ne preporučuje? Ja mogu svakome reći da se stakla na svakim naočarima mogu zameniti, jer je to jednostavno tačno, ali sada da li ih treba zameniti to je druga stvar. Niko njoj ne traži garanciju, ali ne može raditi ovakve stvari, jer jednostavno nije u redu obmanuti nekoga da se nešto može, a zapravo nije preporučljivo. Treće, prodavac je upozoren da je ram loš i imala je vremena da skloni opis, niko od nje ne traži garanciju, ali ne može da daje fiks ideje koje utiču na zdravlje. Ako nosiš naočare onda znaš koliko je bitno da ram bude čvrst i jak, ponavljam, pogotovu ako neko nosi cilindrična stakla. Četvrto, što reče Prakilica, prodavac NARUČUJE, što je protiv pravila sajta i treba biti sankcionisan.
2016 02 08
Eh, steta... Takve naocare (plasticne/kineske) su bas loseg kvaliteta. Znam da sam ja uzela jedan plavi ram plasticni kod zenske kojoj sam radila sajt za optiku, cisto iz fazona jer mi se dopao. Iako mi je rekla da je plastika i da ce nakon izvesnog vremena ram da pukne. Dogodilo mi se isto sto i clanici koja je otvorila temu. Jedino sam imala srecu jer sam mogla da prebacim stakla u ram koji je istih dimenzija. Tada i nikada vise ni iz fazona ne uzimam lose ramove. Steta je veca zbog stakala jer su sigurno 3x skuplja nego sto je ram.
2016 02 08
Iva a za šta nisam u pravu? Gde piše da je prodavac pitao u optičarskoj radnji? Jedino ako imaš neke info na pp. Članica nije to napisala, već da je njoj lično rečeno da je ram loš ali da će joj ugraditi stakla ako želi. Pritom i sama je napisala da nije očekivala ram nekog kvaliteta za taj novac.... Ne znam ko je prodavac, niti šta konketno piše na profilu. Ako stoji da se plastična stakla mogu menjati dioptrijskim, to nije obmana, jer mogu. A drugo pitanje je da li je to preporučljivo, a to prodavac koji nije optičar ni ne mora da zna. Njegov cilj je da proda. A na kupcu je da se informiše. Obzirom da su naočare specifična roba, informacije od prodavca nisu dovoljne, niti mogu biti dovoljne. Slažem se za komercijalnu prodaju, toga ovde ne treba da bude. Žao mi je što ću ovo napisati, ali nedovoljna informisanost je učinila svoje. :(
2016 02 08
Nisi u pravu da nije greska prodavca i da je greska opticara, kao i to da ce opticar odbiti da radi stakla na losem ramu, nece, ali ce ukazati na to da li je ram los ili ne. Ram i stakla se mogu kupiti kod istog opticara, ali ne moraju. Greska je kupca sto se nije informisala, ali greska je prodavca sto i dalje nije promenila opis. Kao sto rekoh, svako staklo na apsolutno svakim naocarima se moze promeniti, ali prodavac je duzan da poznaje robu koju prodaje, kada joj je vec ukazana greska onda treba da je ispravi. Necu da se natezem sa tobom. Prodavac mora da zna i da informise kupca o svemu, meni nije u redu to sto je branis i sto kazes:,,Cilj je da proda." Precutati ovakvu informaciju da bi se nesto prodalo se zove uvaljivanje.
2016 02 08
1 2 3