Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Bezobrazluk članice, šta uraditi?

Novi ramovi za naočare, sa plastičnim staklima bez dioptrije. Moguće je izvaditi plastična stakla i ugraditi dioptrijska Znaci moguce je, sto je i opticar potvrdio time sto ih je ugradio.To sto se ogradio sa tim sto su loseg kvaliteta,pa svako svog konja hvali.Bilo bi mu draze da je i ram kupila kod njega. Ne vidim cemu frka sto ova nije izmenila opis,kad ova jos nije izmenila utisak
2016 02 08
Pogresno si me razumela. Ja ne branim prodavca. Niti sam rekla "cilj je da proda" da bih ikog branila kako kazes, vec da prodavac nije opticar i da ne mora to da zna, pa sam posle tog napisala da je njegov cilj da proda. (u smislu da nije tu da daje strucne informacije, vec je na mk da proda). Sto je cinjenica. Nemoj da vadis iz konteksta reci, jer su tu sa razlogom napisane, sa smislom. Neces na ovom sajtu dobiti strucne info., u smislu da svako mora da poznaje sta prodaje i da je to uslov da proda. Pa pola clanica ni ne zna npr. sastav odece pa istu prodaju. Ali se slazem da bi to bilo lepo. To sto se ne slazem u svemu sa tobom ne znaci da ikog branim. Iznela sam svoje misljenje, i to je sve. I, da, savestan opticar bi odbio da uradi stakla ako vidi da ce ram da pukne, i ne bi uzeo 2x novac. Opticar je taj koji se razume u tehnikalije, to mu je posao. Nego su videli da je clanica neupucena, pa ajd da urade... Strasno. Znaju oni odlicno da to nije moglo da traje. Samo je najlakse reci, uradicemo ako vi to zelite... Ako je vec pogresila sto je uzela los ram, a jeste, trebalo je da joj objasne bolje. Ali nisu. Ogradili su se. Ako se ona slepo drzala opisa prodavca da se mogu menjati stakla, i da to moze, a zna da je sa kineskog sajta uzela i da ne ocekuje kvalitet, sto i sama kaze, pritom joj je receno da je ram los u radnji.... Ko je ovde lud?? Kontradiktorno je. Ona je obmanuta pored ociglednih signala, prodavac obmanjuje.. Ovo vredja inteligenciju. Ona je kupila nekvalitet, samo je iznenadjena koliki je to nekvalitet.
2016 02 08
Srcesrcasto, ja sam rekla gore da sam ja ram kupila u Boru, a stakla menjala u Nišu bez problema i pogovora, jer je ram kvalitetan, dakle, nije da ''ciganih hvali svoga konja'', nego da je ram loš što je optičar potvrdio, zato što jeste loš, a ne zato što nije kupila kod njega. Neću više da se ponavljam, ali shvatite da mora da navede da su to ramovi ''za ukras'', nisu provereni i ne sme da navodi da se mogu stavljati optičarska stakla. jer ram nije te vrste. Naravno da se stakla mogu menjati kao i na svim, apsolutno svim, ramovima, ali nisu svi ramovi predviđeni da budu pomagala i da se na njih stavljaju stakla za ispravljanje dioptrije, jer moraju da se ispoštuju određeni kvaliteti! Ovo je igra sa zdravljem, morate to da shvatite. Ovaj prodavac ima informaciju iz prve ruke da ram nije predviđen za dioptrijska stakla i treba to da navede. To je kao ono nošenje naočara za Sunce neproverenih proizvođača i kopija, nije cena originalima ''nabijena'' samo zbog marke, nego jer ta stakla treba da štite i prave se posebno, a na kopijama i kinezima se nalaze stakla koja su najčešće samo obojena i koja mogu naštetiti vidu, ali o tome niko ne informiše. Sa nekim stvarima se jednostavno ne igra, a vi to shvatite kako želite... Devojka je rekla da čeka da slika ram, pa će promeniti. Ocenu je verovatno dala pri preuzimanju, kada je sa naočarima sve bilo u redu.
2016 02 08
Naravno da je greška kupca, to stoji, ali stoji i da ne može prodavac da se igra sa nečijim zdravljem ako nije upućen u to što prodaje i da eto tako navodi šta želi. Ništa nisam izvukla iz konteksta, samo sam ispratila šta si rekla. Svakako mi nije namera da se raspravljam, namera mi je da se uklone nepravilnosti, jer nije u pitanju mala i nebitna stvar. Jedno je navođenje materijala, drugo je pogrešno navođenje da nešto može da bude zdravstveno pomagalo, a da to nije i ne može biti. I rekla sam da ne razumem zašto je braniš ne jer se ne slažeš sa mnom, već jer si navela da je ''nije zeznula članica'' i da je ''svakome cilj da proda''. Ne moramo se nužno svi slagati, to je najnormalnije. (:
2016 02 08
mozda sam ja luda ali ja ne vidim ovde gresku prodavca ako je vec opticar rekao da je loseg kvaliteta onda si trebala odmah da reklamiras a ne sada sto se tice toga da je trebala da naglasi da su loseg kvaliteta ja sam do sada videla sve i svasta na ovom sajtu ali nigde nisam procitala da je neko napisao da je nesto loseg kvaliteta toga nema ni u prodavnicama kamoli na sajtu evo primera svi znamo da je solarijum stetan po zdravlje ali nigde nisam procitala u solarijumu da pise ne ulazi jer mozes dobiti rak koze
2016 02 08
Sad vidim da pise da je moguce ugraditi dioptrijska stakla. Znaci to je moguce. I nista vise. Ako clanica prodavac nije menjala opis, i ako je kupcu to da je nesto moguce bio osnov da kupi naocare i ugradi stakla i pored komentara u radnji, da je ram los, ja nemam reci! Svakom bi bilo jasno da je to apsolutno nikakva informacija niti garancija za ista. Koja crna obmana od strane prodavca, nemojte me zasmejavati, to vam je isto kad neko napise da je nesto velicina s ali moze i slabiji m da prodje. Prodavac je napisao da je nesto moguce, ne i da je to provereno tako. Savet za clanicu koja je temu otvorila-naocare se kupuju iskljucivo u radnji.
2016 02 08
Nije problem što nije napisala da je lošeg kvaliteta, kinezi su, znamo da je lošeg kvaliteta. Članica je naravno sama napravila sebi problem, jer se nije raspitala, tu se u potpunosti slažem. Problem sa prodavcem je dublji, jer ne sme da navodi da se mogu staviti dioptrijska stakla, naravno da mogu, na lupu mogu staviti optičarsko staklo, jer se ono oblikuje po ramu u koji se stavlja, ali ne sme navoditi tako nešto na kineze, jer i da ram ne pukne ne sme i ne valja se koristiti kao pomagalo.
2016 02 08
va1991B , pre -57 sekunde prijavi | ↑ Nije problem što nije napisala da je lošeg kvaliteta, kinezi su, znamo da je lošeg kvaliteta. Članica je naravno sama napravila sebi problem, jer se nije raspitala. Problem sa prodavcem je dublji, jer ne sme da navodi da se mogu staviti optičarska stakla, naravno da mogu, na lupu mogu staviti optičarsko staklo, jer se ono oblikuje po ramu u koji se stavlja, ali ne sme navoditi tako nešto na kineze, jer i da ram ne pukne ne sme i ne valja se koristiti kao pomagalo. A opicar u radnji sme da ih stavi????
2016 02 08
Uostalom sama je napisla kako je iste videla na aliju za dva evra,ne razumem kakav kvalitet ona ocekuje
2016 02 08
Ja ne branim optičara, nije na mestu to što je uradio, ali on nije među nama i ne mogu mu ništa uraditi. On je članicu upozorio da je ram loš, trebalo je jedino da je istuče, ne znam šta drugo je mogao da uradi kad je ona i pored toga htela da ugradi stakla. Članica kupac je sama sebe zavrnula, to stoji i tu se slažem sa vama svima. Ono zašto se ja bunim i što me zbunjuje je to što ne mogu da shvatim da možete braniti članicu čiji postupak nije na mestu i koja navodi pogrešne informacije, koje neinformisanima mogu naneti nešto loše po zdravlje.
2016 02 08
Nije problem sa ovim kupcem, problem je sa budućima kojima treba da se ukaže nepravilnost. I ne poredite molim vas sa pogrešnim merama ili materijalom odeće, ovde se radi o zdravlju.
2016 02 08
ALI U OPISU JE NAPISALA DA JE MOGUCE,NE DA MORA,NE DA TREBA,NE DA NEKOG UVATI ZA GUSU DOK TO NE URADI,NEGO SAMO DA JE MOGUUUUCEEEEEE KAO STO I JESTE MOGUCEEEEEE.HOCE LI NEKO OCORAVITI AKO JE DIOPTRIJA DOBRA A RAM LOS.RAM SAMI BIRAMO DIOPTRIJU NE
2016 02 08
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
2016 02 08
Iva, ti si stvarno divna devojka, i nemas lose namere, to se stvarno vidi, i glupo mi da vodim ovakvu raspravu. Mislim da si se u najboljoj nameri da pomognes malo zaletela. Mi navodimo cinjenice. Niko nikoga ne brani. Sagledavamo situaciju iz objektivnog ugla. Ja kako vidim, prodavac nigde nije stavio da je nesto ocno pomagalo, devojka prodaje ramove, stavila je opis, cenu... Postavila uslove kupovine i dimenzije predmeta. I napisala da je moguce ugraditi dioptrijska stakla. To sto je nesto moguce, ne znaci da je dobro, ispravno... Moguce znaci to-da moze. Isto kao stoj je opticar ugradio stakla, jer jeste moguce. I to je ona napisala (opet, ogradjujem se ukoliko je pisalo nesto drugo u momentu kupovine). Ali to ne govori o kvalitetu. I s te strane nema obmane.
2016 02 08
ja mislim da je ovde svako izneo svoje misljenje ocigledno da ne mislimo svi isto i to je to raspravka moze da ide do beskraja nema nista od toga neka clanica sama resi sta ce da uradi sa prodavcem realno nije se na forumu raspitivala ni o kvalitetu rama za 600 din da bi joj mi sada solili pamet sta da uradi
2016 02 09