Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Ideja - baza prevaranata

Od kako sam došla na krpice svaki dan provedem dosta vremena čitajući negativne teme (šta ću, zapadne mi naslov za oko) i u potpunosti razumem zašto toliko često pominjete opreznost i zašto postoji skepticizam, što prema novim članicama, što prema ovima sa puno pozitivnih itd. Da zanemarimo nakorektnost pojedinaca - to postoji svuda i nije kao da uvek može lako da se spreči. Ali, došla sam na ideju da lepo okupimo sve informacije o ljudima koji su drugim korisnicima naneli zlo. Znam da postoji i više nego dovoljno tema sa opisima, podacima itd, ali zar nije lakše da sve to skupimo na jedno mesto? Konkretno, moja ideja je da lepo napravimo google sheet (tabelu), da se u svaki red upiše ime prevaranta a desno informacije (adresa, telefon). I sada svako ko hoće da trguje, lepo ode u tu tabelu i pretraži je (dovoljno je da ukuca ime sa krpica ili pravo ime) i lepo zna sa kim ima posla. Dakle, podržavam postojanje svih onih tema na fazon crne liste, ali znate i same koliko je sajt nepregledan. Ovde je dovoljno da svako jednom upiše ko ga je prevario i ćao. Izvinjavam se ako ova ideja već postoji i volela bih da čujem vaše mišljenje :*
2016 04 08
Lepa i korisna ideja ali ne znam da li je moguca posto, koliko sam upoznata, zabranjeno je objavljivati licne podatke javno :/ Ne znam da li gresim ali...
2016 04 08
Meni se dopada, podržavam svaku ideju koja bi dovela do što veće preglednosti prevarantskih profila.....
2016 04 08
Ne bi bilo sasvim javno, već samo u krugu ljudi koji dobiju link te tabele. Evo objašnjenja: Link do tabele dobiješ i pomoću njega imaš pristup tabeli, a takođe i opciju da upisuješ podatke iz nje. Tako da bi sve ostalo u krugu krpica. Ono što je caka je da i može da dođe prevarant povratnik, da dobije link (ako se pravi da je nov član koji jelte nema pojma ništa) ali čak i da promeni podatke, ja imam sačuvane kopije.
2016 04 08
Podrzavam.
2016 04 08
I ja podržavam! Često ne stignem da pregledam sve liste ili mi promakne neko, tako da bi nam jedinstvena lista u tabeli bila baš korisna..
2016 04 08
Nije zabranjeno objavljivati podatke javno kada su u pitanju prevare, baš je Rot pre par dana u neku temu okačila link o tom zakonu. : ) Podržavam svakako ideju, bilo bi puno preglednije. : )
2016 04 08
> Iva1991B: > Nije zabranjeno objavljivati podatke javno kada su u pitanju prevare, baš je Rot pre par dana u neku temu okačila link o tom zakonu. : ) Podržavam svakako ideju, bilo bi puno preglednije. : ) U tom slucaju, podrzavam, msm, podzavala sam u startu, samo zbog ove nedoumice nisam znala da li je izvodljivo.
2016 04 08
Svaka cast za ideju! Podrzavam.
2016 04 09
pitala sam prijatelja pravnika i na zalost ne sme po zakonu da se pise javno ime prezime i adresa i da se neko okarekterise kao prevarant moze neko da dobije tuzbu za klevetu posle jedino ostaje da se dokazuje da je neko prevarant sto je kod nas to nemoguce jer u zakonu je prevarant samo onaj gde se to sudski i dokaze inace ovo nase sto mi znamo nista nam ne vredi definitivno je i zakon na strani prevaranata mada ja pisem javno i pisacu ako neko resi da me tuzi bar advokata necu placati ima prijatelja koji ce me besplatno zastupati
2016 04 09
Ali šta je javno ako imamo dokument sa podacima koji ostaje u ovom krugu? Znači bukvalno može da se razmenjuje link preko inboksa, ne mora da se kači ovde na temu. To je kao da imaš spisak ljudi koje planiraš da zoveš na svadbu na primer :) Niko ne može da ti okarakteriše neki dokument kao klevetu ako je samo spisak ljudi, zar ne? Nazvaćemo tabelu ''Pozivnice za svadbu'' :)
2016 04 09
Nije dizvoljeni varati i krasti ! A ako neko vara i krade i mi javno iznesemo podatke ,kako bi upozorile ostale clanice,to nije kleveta :P ...vec istina ! Podrzavam predlog. Samo lista -bez suvisnog objasnjavanja i teksta koji govori o prevari.Za to bi i dalje bile zaduzene teme otvorene u cast svakog pojedinacnog preveranta.
2016 04 09
Predlog za ime tabele: ''Nemili gosti na svadbi ''!:')
2016 04 09
sto se mene licno tice ja sam za ako one mogu da varaju mozemo i mi javno da iznosimo podatke e sad nije po zakonu ni otimati tudji novac pa ih one svakodnevno otimaju od clanica
2016 04 09
> MamaTriSina: > Nije dizvoljeni varati i krasti ! > A ako neko vara i krade i mi javno iznesemo podatke ,kako bi upozorile ostale clanice,to nije kleveta :P ...vec istina ! > Podrzavam predlog. > Samo lista -bez suvisnog objasnjavanja i teksta koji govori o prevari.Za to bi i dalje bile zaduzene teme otvorene u cast svakog pojedinacnog preveranta. Pa upravo to, dovoljno je da imamo profil (ako nisu obrisali slike sa blokiranog profila, pa taman da lakse prepoznamo), podatke i za svaki slucaj saradnike, cisto da se poveze ko je tu s kim :D Svidja mi se naziv tabele x-)
2016 04 09
1 2 3