Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Postarina prilikom reklamacije

Jedno pitanje za naprednije korisnike,sa iskustvom i poznavanjem koristenja sajta. Kupio sam haljinu,greskom opisanu u idealnom stanju,kao nova... Kada je stigla imala je ostecenja, 4-5 .Odmah sam slikao i poslao sliku.Verujem da korisnica od koje sam kupio nije namerno skrivila opis,vec da je prosto previdela.Ali neznam,to je ono...Da ne budem maliciozan. Platio sam pouzecem. Korisnik kaze da vratim,ali da ce mi vratiti novac samo koji sam ja platio,a ptt ne. E sad moje pitanje je sledece da li bi kupac trebao da snosi troskove postarine,ako sam nema krivice prilikom kupovine. Mislim da je ok,ako se pogresi prilikom velicine ili nijanse boje,pa se vraca da i kupac snosi deo troska.ali kad kupac nema krivice neznam da li je ok,zato i pitam.glupo je da sam tumacim pravila po svojoj zelji i trazim vasu pomoc. Moje pitanje je sta se radi u tim situacijama.
2016 05 19
Kada je u pitanju reklamacija, uglavnom je stvar dogovora izmedju kupca i prodavca kako ce se reklamacije odigrati, pri tom mislim na nacin vracanja paketa prodavcu i vracanja novca kupcu. Licno se nisam nasla u takvoj situaciji, ali redovno pratim desavanja na Forumu, i citam iskustva clanova Krpica, te mogu reci da je trosak postarine bio na kupcu, i to u oba smera, bez obzira da li je prodavac slucajno ili namerno prevideo gresku u opisu predmeta, jer retko koji prodavac zeli da izadje u susret kupcu sto se tice naknade postarine. Razna su iskustva devojaka u ovakvom nacinu kupoprodaje i uglavnom devojke prihvate da se odreknu postarine kako bi imale sto manje gubitka zbog neodgovarajuce kupovine. Mozda se javi jos neka clanica koja se nasla u slicnoj situaciji, i koja ce moci da detaljnije opise sta i kako, ovo je neko moje vidjenje desavanja na Krpicama .
2016 05 19
Mislim da prodavac mora da snosi ptt troskove, jer da je predmet bio kao sto je i opisan, ne bi bilo potrebe za reklamacijom. Jedino u slucaju gde postoji dogovor da moze da se vrati predmet ako ne odgovara kupcu (velicina, ne stoji lepo i sl.), da onda kupac snosi troskove vracanja robe.
2016 05 19
> TaraJovanovic: > Mislim da prodavac mora da snosi ptt troskove, jer da je predmet bio kao sto je i opisan, ne bi bilo potrebe za reklamacijom. Jedino u slucaju gde postoji dogovor da moze da se vrati predmet ako ne odgovara kupcu (velicina, ne stoji lepo i sl.), da onda kupac snosi troskove vracanja robe. Slazem se sa sa vama
2016 05 19
Slazem se sa vama dvema, samo sto retko prodavac pristane na tako nesto. Uglavnom su devojke snosile ptt troskove, jer im prodavac nije izlazio u susret bez obzira sto je reklamacija opravdana.
2016 05 19
> KaTjaP: > Slazem se sa vama dvema, samo sto retko prodavac pristane na tako nesto. Uglavnom su devojke snosile ptt troskove, jer im prodavac nije izlazio u susret bez obzira sto je reklamacija opravdana Slazem se. A ako kupac udje u polemiku oko ptt-a sa takvim prodavcem, najcesce krene po zlu i prodavac odbije vec dogovoren povracaj novca. Naravno, to nije pravilo.
2016 05 19
Znaci,nema jasno definisanog pravila?
2016 05 19
I meni je jedna devojka skoro prodala predmet koji nije opisan u realnom stanju i za mene je bio neupotrebljiv, trazila sam joj da mi uplati nazad novac plus ptt , medjutim ona mi je rekla kako ce mi uplatiti samo novac za predmet a ptt joj niko nikad nije trazio..hahaah :D I ja nisam htela dalje da se nastavljam, predmet sam bacila jer ga nije htela nazad.
2016 05 19
> Sergio: > Znaci,nema jasno definisanog pravila? Nazalost, nema. Saradnja moze da bude uspesna, moze da bude sa problemom, kao sto je kod Vas slucaj, moze da se resi dogovorom, ali i ne..i u tom slucaju ostaje samo davanje odgovarajuce ocene za takvu saradnju. Da li ce biti neutralna ili negativna zavisi od licne procene.
2016 05 19
> OlgaAN: > > Sergio: > > Znaci,nema jasno definisanog pravila? > Nazalost, nema. Saradnja moze da bude uspesna, moze da bude sa problemom, kao sto je kod Vas slucaj, moze da se resi dogovorom, ali i ne..i u tom slucaju ostaje samo davanje odgovarajuce ocene za takvu saradnju. Da li ce biti neutralna ili negativna zavisi od licne procene. Da,ali tu postoji realna mogucnost ostavljanja negativnog utiska prodavca kupcu bez razloga,sto opet nije u redu.
2016 05 19
Da, to je jedna od "drazi" sajta, mada admin najcesce brise osvetnicke negativne.
2016 05 19
" Sto ga vise gladis sve je hrapavije " - narodna izreka :-)......u takvim situacijama najbolje je da kupac plati PTT a prodavac vrati novac jer ako razgovor krene u pravcu polemike ko je u obavezi da plati PTT a ko ne....najcesce ne bude nista od povracaja novca...nisam imala takva iskustva ali kada bi mi se dogodilo, platila bih PTT, tj.kao kupac bih razmisljala "daj sta das" jer kada ulazimo u onlajn kupovinu, ulazimo i, u rizik koji ona nosi.
2016 05 20
Kako da postupim u slucaju da imam reklamaciju a clanica me ignorise?
2016 05 20
Jeste tema od pre 9 dana, ali moram da pisem :D Imala sam slicnu situaciju na LImundu, posaljem predmet i kupac se javi da nije ispravan iako moj suprug tvrdi da jeste, a da se kupac nije snasao sa programom. Trazio je novac nazad i da vrati predmet, rekla sam ok, a naveo je da ce poslati pouzecem kao ja i da ce na cenu predmeta dodati i ptt koji je platio kao i da je moje da platim ptt prilikom vracanja. Nisam ulazila u raspravu, pristala sam i bacila oko 400 dinara, ali sta sad, sama sam kriva sto nisam proverila sve sama. Kupac je potrosio samo malo vremena i zivaca, ali eto, bar mu novac ne dugujem.
2016 05 30