Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Misljenje oko skolaraca

> lidija18: > ja spadam u grupu bahatih i iskonpelksranih roditelja kupujem svom detu samo kvallitetno ne zato sto imam mnogo novac vec zato sto mi je dete prijoritet nisam od onih roditelja koji ce detetu kupiti kineske patike jer ono ne zna da cuva obucu a i brzo mu raste noga a sebi cu kupiti orginal jer boze moj meni ce to da traje godinama ja cuvam obucu > iskreno muka mi je vise od onih majki koje dodju na roditeljski sa pundjom namalterisane i sa vestackim noktima a kad pocne roditeljski kuknjava koliko sta kosta i svaka knjiga je preskupa pa ako malo manje uloze u sebe vise ce im ostati za decu > sto se tice ludog vremena jeste ludo jer vise ni majke nisu kao sto su bile sve se izgubilo Tako je!Dete je na 1 M E S T U !!
2016 09 05
Prvenstveno mi je bitno da odeća bude pamučna i udobna...zivim u manjem gradu i nemam izbor markirane odece i raznoraznih brendova... Sasvim je ok kupiti detetu i markirano i skupo ako to sebi možete priuštiti,ali recimo meni lično je van pameti da kupim nešto samo zato što je poznatog brenda ,a moje dete je veoma sklono flekanju ,ako mogu kupiti kvalitetnu odeću koja nije brendirana. Van pameti mi je kad nagizde decu i dovedu ih u park i onda im ne daju da se igraju jer ce se isprljati i to im je novo i .....
2016 09 05
> MiraTinaLena2: > Prvenstveno mi je bitno da odeća bude pamučna i udobna...zivim u manjem gradu i nemam izbor markirane odece i raznoraznih brendova... Sasvim je ok kupiti detetu i markirano i skupo ako to sebi možete priuštiti,ali recimo meni lično je van pameti da kupim nešto samo zato što je poznatog brenda ,a moje dete je veoma sklono flekanju ,ako mogu kupiti kvalitetnu odeću koja nije brendirana. Van pameti mi je kad nagizde decu i dovedu ih u park i onda im ne daju da se igraju jer ce se isprljati i to im je novo i ..... Prvo da je dobrog materijala,pa onda drugo,kao sto ti rece :)
2016 09 05
> NatySd: > Iskompleksiranost roditelja. Sta je nama falilo sa sveskama od po 10 dinara? Kupuju bespotrebne sveske kao svemirski brod, rancevi sa slikama i sljokicama od po 100€, svake godine nove knjige (NE DAJ BOZE da nasledi od starijeg brata) iako je izdavac isti. Kupi detetu majicu od 3 000 rsd i ide za njim i dere se dok se dete igra: "Ne idi tamo, pazi blato, ne prljaj se, to ti je Benetton majica od tri soma!!" > Rezac za olovke mora biti najskuplji moguci jer jelte on najbolje reze olovke, nijedan drugi ne moze da posluzi!. Zivimo u bolesnom svetu, bolesno drustvo, svi gledamo od drugih. Deca su nam retardirana. Pogotovo deca bogatasa, od malena kolica od 1000 € sa mehanizmom robota..... Takva deca nece znati nikog i nista da cene. Da me ne shvatite pogresno, ne vredjam ni vasu ni moju decu, ali ovo je surova realnost. Malo manje kompleksa, malo manje da se pruza detetu materijalno, a mnogo mnogo vise ljubavi, a i batina (samo po zasluzi, neka mala vaspitna da bi znalo sta sme, a sta ne), ne mislim na nasilje. Spustite se malo na zemlju :") Realno ne mozes uporediti svesku budjavu od deset dinara koja se prvim nosenjem u torbi zguzva.. i svesku od 150 dinara .. i ja mislim da to nije iskompleksiranost roditelja ako zele svoje dete lepo da pripreme za skolu, kupe mu lep ranac sa omiljenim likom iz crtanog..
2016 09 05
Problem je sto je drzava bedna pa je to luksuz
2016 09 05
> NatySd: > Iskompleksiranost roditelja. Sta je nama falilo sa sveskama od po 10 dinara? Kupuju bespotrebne sveske kao svemirski brod, rancevi sa slikama i sljokicama od po 100€, svake godine nove knjige (NE DAJ BOZE da nasledi od starijeg brata) iako je izdavac isti. Kupi detetu majicu od 3 000 rsd i ide za njim i dere se dok se dete igra: Ali ja uvek biram cvrsce sveske svakako. Za ostalo se slazem. Bolje na neki drugim stvarima stedeti, tipa ti preskupi ranci, 8000 je mnogo.
2016 09 05
> carapica13: > Problem je sto je drzava bedna pa je to luksuz Upravo tako. Ima onaj vic, pričaju Nemac, Francuz i Srbin. Nemac kaže: Ja zarađujem 3000 evra mesecno. Za zivot potrosim 1500 a za one 1500 ne pitajte šta bude. Francuz na to: Ja zarađujem 2500. Za život mi treba oko 1200. A za onih 1300 ne pitajte šta bude. Na to će Srbin: Ja zarađujem 350 evra. Za zivot mi treba 800. A za tih 450 ne pitajte. ahahah
2016 09 05
> carapica13: > > NatySd: > > Iskompleksiranost roditelja. Sta je nama falilo sa sveskama od po 10 dinara? Kupuju bespotrebne sveske kao svemirski brod, rancevi sa slikama i sljokicama od po 100€, svake godine nove knjige (NE DAJ BOZE da nasledi od starijeg brata) iako je izdavac isti. Kupi detetu majicu od 3 000 rsd i ide za njim i dere se dok se dete igra: "Ne idi tamo, pazi blato, ne prljaj se, to ti je Benetton majica od tri soma!!" > > Rezac za olovke mora biti najskuplji moguci jer jelte on najbolje reze olovke, nijedan drugi ne moze da posluzi!. Zivimo u bolesnom svetu, bolesno drustvo, svi gledamo od drugih. Deca su nam retardirana. Pogotovo deca bogatasa, od malena kolica od 1000 € sa mehanizmom robota..... Takva deca nece znati nikog i nista da cene. Da me ne shvatite pogresno, ne vredjam ni vasu ni moju decu, ali ovo je surova realnost. Malo manje kompleksa, malo manje da se pruza detetu materijalno, a mnogo mnogo vise ljubavi, a i batina (samo po zasluzi, neka mala vaspitna da bi znalo sta sme, a sta ne), ne mislim na nasilje. Spustite se malo na zemlju :") > Realno ne mozes uporediti svesku budjavu od deset dinara koja se prvim nosenjem u torbi zguzva.. i svesku od 150 dinara .. i ja mislim da to nije iskompleksiranost roditelja ako zele svoje dete lepo da pripreme za skolu, kupe mu lep ranac sa omiljenim likom iz crtanog.. Ali draga problem je sto roditelj bankrotira dok ispuni detetu sve hirove. Ima ranaca kvalitetnih za manje pare. A da ne pricam kakav je kvalitet celokupne robe kod nas, nama ovde daju najgore, sa felerom, jer ovde jedino moze da prodje... :,'(
2016 09 05
Ali roditelji osnovaca su zaista u bankrotu. Znam ja kad sam isla, sad sam srednja, ali u osnovnoj moji su davali po 10000 dinara za knjige jer profesori teraju neke svoje hirove sa tim izdavacima. Pobogu zar se istorija menja svake godine? Amerika je gde je bila i prošle godine. Roditelji su nemoćni :(
2016 09 05
Moram i ja podeliti... Isto spadam u roditelje koji gledaju da priuste detetu sto kvalitetnije stvari. Isto sto se tice odece i skolske opreme. Sveska od 15 din... Pa mislim stvarno, da kupujem sveske svakih 5 dana stvarno ne mogu. Prvo se izguzvaju, zatim pocepaju listovi od gumice i ostalo. Ranac takodje bolje uzeti skuplji, da moze da traje. O obuci da ne pricam. Svako ko ima decaka skolarca, zna o cemu pricam... Da kupujem patike svaki mesec ili da mi ide pocepan nema govora! To nema veze da li je roditelj iskompleksiran, vec po meni ekonomican, iskusan i zna sta koliko moze da traje.
2016 09 05
> IvanaSalvatore: Pa jeste, znam ja to, meni je brat treci razred. Mnogo novca ode, ali ne rade roditelji to zato sto su iskompleksirani.. bolje dati na ranac 8000, pa da ga dete nosi 3 godine.. nego kupovati dva puta godisnje onaj od dve.. E sad naravno, ne mora dete da ima najbolji telefon u razredu.. to je.vec iskompleksiranost.
2016 09 05
> carapica13: > > IvanaSalvatore: > Pa jeste, znam ja to, meni je brat treci razred. > Mnogo novca ode, ali ne rade roditelji to zato sto su iskompleksirani.. bolje dati na ranac 8000, pa da ga dete nosi 3 godine.. nego kupovati dva puta godisnje onaj od dve.. > E sad naravno, ne mora dete da ima najbolji telefon u razredu.. to je.vec iskompleksiranost. U praavu si, slazem se. Skuplje ispande kupiti tu jednu stvar 4 puta nego jednu kvalitetnu koju dete 5 puta duže nosi. Samo da je kvalitet. Ali kazem, u ovoj drzavi svasta poturaju. Znate, u mom gradu, kod Feedback prodavnice dođe kombi sa sašivenim stvarima, najobičnije stvari, materijal jeftin i samo ovi stave njihove etikete ili ušiju FB znak. Krivo mi što država sa jako kvalitetnim i društvenim ljudima propada zbog sistema i sve to što nam se dešava... Visok standard, mala primanja...ne ide :'(
2016 09 05
Moja sestra od tetke tu radi pa znam iz prve ruke.
2016 09 05
> IvanaSalvatore: To je istina i sramota, ali toga ima svuda.. sve manje garancije za ono sto kupujemo.
2016 09 05
> carapica13: > > IvanaSalvatore: > To je istina i sramota, ali toga ima svuda.. sve manje garancije za ono sto kupujemo. Istina :| :/
2016 09 06