Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

JA BI UKINULA REZERVACIJE

Pozzdravv :) Ne znam da li tema pripada ovde ali ispravite me ako ne pripada. Pocinje jako da me nervira, kada nadjem neki predmer koju bi kupila, i pitam "kad mozete da saljete" odgovor je "rezervisana" ?????????? I onda vidim da je taj isti predmet i dalje u prodaji, znaci da nije prodat a ja bi je uzela.. ZASTO? zasto rezervisati kad bi neko uzeo taj predmet odma?? Neke preporuke? -.-
2017 05 27
Tooooliko je tema bilo otvoreno o ovome... x-) Možda je članica koja je rezervisala predmet odustala, pa je zato i dalje u ponudi. Pošaljite opet upit. Ako stvarno želi da proda predmet, neće joj to smetati. Možda članica drži predmet samo da bi privukla pažnju na svoju ponudu, a taj predmet je ili odavno prodala ili nikada nije ni bio za prodaju. Ja radim rezervacije i praktikujem da odmah izmenim u naslovu i opisu predmeta da je predmet rezervisan i datum do kog važi rezervacija. (E to bih uvela da bude obavezno!) I radiću rezervacije dok god ima ljubaznih članica, a ima ih i verujem da će ih biti. Jeste da su češće članice koje su neljubazne, koje rezervišu predmete i ne jave da su odustale, ali ne bi trebalo da zbog njih zaboravljamo da ima neko vredan rezervacija. :)
2017 05 27
To da sigurno :) ali ja npr.rezervisem za koji dan. A ne za 10 dana :D
2017 05 27
Racunas da je lepo da izadjes nekom u susret. Meni je trazena rezervacija cak i za razmenu. Plus koliko stvari su bile rezervisane sto ovde sto na drugim sajtovima, pa bar da mi kaze samo necu i nista vise da znam. Nego ajde. Niko nije ni duzan da drzi nesto rezervisano tako da nema sta da se ukine. x-) samo sto ljudi postaju nepoverljiviii zbog loseg iskustva. Ipak su to samo stvari. Meni je jedna clanica ponudila predmet kad je druga devojka njoj otkazala rezervaciju tako da je to po sve nas super proslo. Bilo bi mi zao da nekog odbijem za rezervaciju mozda jednostavno ni za postarinu trenutno nema. Ali neka se kaze dva dana tri , pet, nedelju dana...
2017 05 27
Ja rezervacije ne radim vise bas iz ovih razloga koje ste naveli. Mozda zvuci bezobrazno ali je jos bezobraznije kad rezervisem nesto na nekoliko dana,usput me njih dosta pita za kupovinu ja ih odbijam,i na kraju se jave clanice koje su rezervisale da ipak odustaju. Vec mi se to mnogo puta dogodilo i mnogo sam se iznervirala i lepo vise nema rezervacije. Meni kad se nesto dopadne kupim odmah,jer mi ne da mira toliko da cekam da stoji rezervisano. Nikad nikome nisam ni trazila rezervaciju,jer sam pravi kupoholicar koji zna sta hoce i hoce to odmah jer sutra je vec kasno :)
2017 05 28
Ja radim rezervacije, jer razumem da neko nema para u tom trenutku. Mada imam slucaja da se devojke vise nikad ne jave, sto me nervira.
2017 05 28
Moj savet, kako sam ja krenula da praktikujem i prestala da se nerviram: - Napišite u opisu: "Rezervisano do datuma <b>xx.xx.2017.</b>" - Ako vam se javi neka članica u međuvremenu za isti predmet, odgvorite: "Predmet je rezervisan do datuma <b>xx.xx.2017.</b> Ukoliko ona ne uplati novac tog dana/ne potvrdi slanje, predmet je Vaš." - Kada dođe dan <b>xx.xx.2017.</b> ukoliko nema poruke do kraja dana od članice koja je rezervisala, pošaljite joj poruku da je rezervacija istekla, i da ćete predmet vratiti u prodaju/proslediti sledećoj članici. Realno, ako članica <b>*stvarno*</b> želi da kupi predmet, javiće se dan pre isteka rezervacije, neće čekati poslednji dan. 8-) 8-)
2017 05 28
> cath95: > Moj savet, kako sam ja krenula da praktikujem i prestala da se nerviram: > - Napišite u opisu: "Rezervisano do datuma <b>xx.xx.2017.</b>" > - Ako vam se javi neka članica u međuvremenu za isti predmet, odgvorite: "Predmet je rezervisan do datuma <b>xx.xx.2017.</b> Ukoliko ona ne uplati novac tog dana/ne potvrdi slanje, predmet je Vaš." > - Kada dođe dan <b>xx.xx.2017.</b> ukoliko nema poruke do kraja dana od članice koja je rezervisala, pošaljite joj poruku da je rezervacija istekla, i da ćete predmet vratiti u prodaju/proslediti sledećoj članici. Realno, ako članica <b>*stvarno*</b> želi da kupi predmet, javiće se dan pre isteka rezervacije, neće čekati poslednji dan. 8-) 8-) 👏👏👏👌👍
2017 05 28
> Marylin: > Ja rezervacije ne radim vise bas iz ovih razloga koje ste naveli. Mozda zvuci bezobrazno ali je jos bezobraznije kad rezervisem nesto na nekoliko dana,usput me njih dosta pita za kupovinu ja ih odbijam,i na kraju se jave clanice koje su rezervisale da ipak odustaju. Vec mi se to mnogo puta dogodilo i mnogo sam se iznervirala i lepo vise nema rezervacije. Meni kad se nesto dopadne kupim odmah,jer mi ne da mira toliko da cekam da stoji rezervisano. Nikad nikome nisam ni trazila rezervaciju,jer sam pravi kupoholicar koji zna sta hoce i hoce to odmah jer sutra je vec kasno :) slazem se, ako nemam para, ne kupujem,sta ces :/ kad budem imala uzecu,ako nestane,trazim dalje... bar tako ja radim. necu nikog da zamajavam danima,e hocu to i to, e necu :D
2017 05 28
> cath95: > Moj savet, kako sam ja krenula da praktikujem i prestala da se nerviram: > - Napišite u opisu: "Rezervisano do datuma <b>xx.xx.2017.</b>" > - Ako vam se javi neka članica u međuvremenu za isti predmet, odgvorite: "Predmet je rezervisan do datuma <b>xx.xx.2017.</b> Ukoliko ona ne uplati novac tog dana/ne potvrdi slanje, predmet je Vaš." > - Kada dođe dan <b>xx.xx.2017.</b> ukoliko nema poruke do kraja dana od članice koja je rezervisala, pošaljite joj poruku da je rezervacija istekla, i da ćete predmet vratiti u prodaju/proslediti sledećoj članici. Realno, ako članica <b>*stvarno*</b> želi da kupi predmet, javiće se dan pre isteka rezervacije, neće čekati poslednji dan. 8-) 8-) Super ideja. Ovo treba da ide kao cela tema negde pri vrhu ili kao savet o upotrebi sajta, ideja... <3
2017 05 28
Hvala, hvala, cacaNi, JelenaDuletic :") :') :') Da otvorim temu: "Saveti kako ne poludeti kao prodavac krpica" :') :')
2017 05 28
> NikoletaDavid: > > Marylin: > > Ja rezervacije ne radim vise bas iz ovih razloga koje ste naveli. Mozda zvuci bezobrazno ali je jos bezobraznije kad rezervisem nesto na nekoliko dana,usput me njih dosta pita za kupovinu ja ih odbijam,i na kraju se jave clanice koje su rezervisale da ipak odustaju. Vec mi se to mnogo puta dogodilo i mnogo sam se iznervirala i lepo vise nema rezervacije. Meni kad se nesto dopadne kupim odmah,jer mi ne da mira toliko da cekam da stoji rezervisano. Nikad nikome nisam ni trazila rezervaciju,jer sam pravi kupoholicar koji zna sta hoce i hoce to odmah jer sutra je vec kasno :) > slazem se, ako nemam para, ne kupujem,sta ces :/ kad budem imala uzecu,ako nestane,trazim dalje... bar tako ja radim. > necu nikog da zamajavam danima,e hocu to i to, e necu :D Slažem se i kupujem kad imam novac, kad nemam ne kupujem.
2017 05 28
Kada dogovorim prodaju nekog predmeta i taj predmet pošaljem, u naslovu predmeta dodam "rez" i to tako držim sve dok kupac ne preuzme i plati pošiljku. Tako radim da ostale članice znaju da predmet nije dostupan, a opet ako se pošiljka iz nekog razloga vrati, da ne moram predmet da ponovo unosim. Kada kupac preuzme predmet i stigne mi uplata, predmet označavam kao Prodato i posle toga ga brišem iz ponude. Na taj način u ponudi uvek imam predmete koji su dostupni. Kod predmeta koje poklanjam, obično ima više zainteresovanih i tu predmet ide prvom ko mi pošalje podatke za slanje pošiljke. Rezervacije u smislu "Sviđa mi se, ali mi pričuvajte dok..." ne radim. Mislim da je to ok, jer i kupujem onda kada imam novac za kupovinu.
2017 05 28
Ja sam jednom mozda pitala za rezervaciju i dobila je - na tri dana. Koja su ukljucivala i vikend. Ali toliko mi je odgovaralo posto sam cekala uplatu za neki set nakita i od tog novca sam zelela da kupim poklon koji bi verovatno otisao odmah da se nisam javila na vreme. Dogovor je bio ispostovan sa obe strane i u takvim slucajevima podrzavam rezervacije. Problem je kad neko rezervise na duze pa se do isteka ne javlja i kad se vi javite - odustane! Ili kad neko rezervise na 5 dana ali se u medjuvremenu javi neko ko bi odmah kupio i onda ovaj proda. U oba slucaja nije fer. Ili ih radite ili ne radite. I jedno i drugo vuce rizik - prvo da neko odustane a mogli ste da prodate, drugo da se nakon osobe koja je zelela da rezervise niko vise ne javi za isti predmet.. Stvar je izbora, naravno, moze, ali ne mora, samo ispostujte dogovor do kraja i to je to :)
2017 05 28
ja sam malo zbunjena sta znaci rezervisati ja ne radim rezervacije tako isto i ne pitam nikoga da mi nesto rezervise ali u poslednje vreme kod mene se pojavijo veliki broj clanica ne novih vec starih koje imaju po 100 utiska hoce da kupe dam svoje podatke e onda krece dramaturgija nikako da stignu da uplate sve su prezauuzete i tako budu prezauzete po petnest dana i na kraju se jave da nije lepo da ih vise cekam jer one nece stici nikad da izvrse uplatu u koju kategoriju ovo spada u rezervacije ne spada jer me nisi ni pitale da im rezervisem a kad malo bolje razmislis ovo jeste rezervacija jer sam ja cekala petnest dana i na kraju izvisila a to da nudim nekome ko me je u medjuvremenu pitao za taj isti predmet mi je glupo to nisam nikada radila tako da ja na kraju ispadnem budala a verujem da ovo nije samo kod mene da se kod vecine ovakve stvari desavaju
2017 05 28
1 2