Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Da li je moguće da postoji tako nesto, takvo zlo???

> LindaBg: > Ne radi se samo o tome da jedu pse i macke, nego o surovosti i sadizmu, nacinu... U nasoj i drugim zemljama gde se jedu domace zivotinje nije tradicija da ih kuvaju zive, spaljuju zive, stavljaju na kolac zive itd. Najbrutalnije se izivljavaju uživajući u tome kao da gledaju utakmicu i sl. Pod parolom sto se vise muce, to ce biti sladje meso. Ne slazem se sa vama i to nije normalno, vec bolesno, oni sto su stvarno videli kako to izgleda, sigurno nisu licemerni. Slazem se za te emisije, uzas. Sadizam nad ni jednom zivotinjom nije normalan i za veliku je osudu...Kao sto rekoh pocela je navodno da raste svest o tome i u Kini,pa nadam se da ce se to promeniti.Toliko ima masovnog uzgajanja tih jadnih zivotinja,da mesa ima na bacanje ,a opet pola sveta gladuje....Zivimo u licemernom svetu...nadam se da ce se jednog dana podici svest o svemu....Pobili smo pola planete ,unistavamo sume,prirodu.kao paraziti smo..Sve vise "zasticenih"vrsta,nasom zaslugom.Ova tema je kao sto rekoh veoma teska..dok je pisem vec se uznemirim....Ali opet da se vratim na Debela_devojka sto je rekla..da barem pocnemo od svog dvorista i komsiluka,pa bi verovatno napravili neki pomak
2018 05 26
> Debela_devojka: > > LindaBg: > > Meso ne. > > A od Kine sad sve bojkotujem, monstrumi. To da je normalno, u svakoj zemlji bi bio onda po jedan takav festival okrutnosti.... I nece me niko ubediti da je to normalno > Ne volim rec normalno. Ono sto je meni savrseno normalno, nekom drugom ne mora da bude. Da mi je žao , žao mi je, ali da budem licemer koji će danas d sabije 10 ćevapa, 3 jaja, pola litre mleka i prošeta po gradu kožne cipele, a ovde da trubim o pravima životinja, ne ide, tako da ću završiti sa temim. A što se Kineza tiče, obožavam da mrnđam u Dva štapića i da kupujem u Pandi ;) meni su oni ok :) 😂😂😂😂
2018 05 26
> LindaBg: > > jelena2606: > > Veoma je tesko pricati o ovoj temi..Veliki sam ljubitelj svih zivotinja i smatram da su mnogo plemenitije od nas ljudi..Ja sam se, gledajuci emisiju o masovnom uzgajanju krava i transpora u klanicu ,rasplakala,neopisivo je odvratno kako su tretirali te krave....Ali sam nastavila da jedem i teletinu i junetinu...Tako da nemam prava glasa.... > Bas zbog svega sam ja prestala da jedem meso Nikada necu prestati da jedem.meso, iskreno.. zao mi je, ali sam mesojed veliki. Ne razmisljam o tome i to je to. Najvise mi zao zeke, ali kad sam probala... jbg, dobro je, ukusno.. sta ces, tako je to
2018 05 26
> Debela_devojka: > > LindaBg: > > > jelena2606: > > > Veoma je tesko pricati o ovoj temi..Veliki sam ljubitelj svih zivotinja i smatram da su mnogo plemenitije od nas ljudi..Ja sam se, gledajuci emisiju o masovnom uzgajanju krava i transpora u klanicu ,rasplakala,neopisivo je odvratno kako su tretirali te krave....Ali sam nastavila da jedem i teletinu i junetinu...Tako da nemam prava glasa.... > > Bas zbog svega sam ja prestala da jedem meso > Nikada necu prestati da jedem.meso, iskreno.. zao mi je, ali sam mesojed veliki. Ne razmisljam o tome i to je to. Najvise mi zao zeke, ali kad sam probala... jbg, dobro je, ukusno.. sta ces, tako je to Tema je nesto drugo. A cool ste skroz 👏👏👏
2018 05 26
> LindaBg: > > Debela_devojka: > > > LindaBg: > > > > jelena2606: > > > > Veoma je tesko pricati o ovoj temi..Veliki sam ljubitelj svih zivotinja i smatram da su mnogo plemenitije od nas ljudi..Ja sam se, gledajuci emisiju o masovnom uzgajanju krava i transpora u klanicu ,rasplakala,neopisivo je odvratno kako su tretirali te krave....Ali sam nastavila da jedem i teletinu i junetinu...Tako da nemam prava glasa.... > > > Bas zbog svega sam ja prestala da jedem meso > > Nikada necu prestati da jedem.meso, iskreno.. zao mi je, ali sam mesojed veliki. Ne razmisljam o tome i to je to. Najvise mi zao zeke, ali kad sam probala... jbg, dobro je, ukusno.. sta ces, tako je to > Tema je nesto drugo. A cool ste skroz 👏👏👏 Gledaj, bez uvrede, js razumem ljude koji nikad nisu jeli meso , ali jedes meso ceo zivot i odjednom kao prestanes, a pritom si svesna i pre bila da zivotinje moraju biti ubijene, da bi mogla da ih jedes, pa si ipak klopala. I jaja ako jedes, isto kao da si jela meso, embrion kokošiji. No hard feelings, svako ovdd iznosi svoje mišljenje, nismo tu da potvrđujemo stalno tuđe stavove ;) ti ne jedeš, mi jedemo, ja ne nosim bunde,neko nosi, u Kini jedu pse i imaju najjaču teletinu u, sečuan sosu i to je to... 100 ljudi, 100 ćudi
2018 05 26
Da draga, Yulin festival postoji i nazalost, broj aktivista je jako nedovoljan koji se bori protiv toga. Tesko mi je jer sam ljubitelj svih zivotinja, ali jednostavno kao sto ljudi u Srbiji prave svinjokolj, zderu se i okrecu jagnjici, pilici i slicno, tako je i njima normalno jesti pse. Nije to nista vise gadno i tuzno nego recimo zaklati svinju, e to sto je nama "kuca" nesto umiljato, a svinju je normalno ubiti jer je manje lepa, to je skroz druga prica. Moj ti je savet da potisnes to sto si saznala jer ne mozes jednostavno promeniti svet, ali mozes svoj svet...i pomazi zivotinjicama u nasoj zemlji, koliko si u mogucnosti naravno. Mada verujem da to vec i cinis. Ja od pre neku godinu, imam malo drugaciju svest od kako je ljubav prema zivotinja porasla, tako da recimo ne nosim krzno i kozu vise, nije mi neophodno.
2018 05 26
> Monika993: > Da draga, Yulin festival postoji i nazalost, broj aktivista je jako nedovoljan koji se bori protiv toga. Tesko mi je jer sam ljubitelj svih zivotinja, ali jednostavno kao sto ljudi u Srbiji prave svinjokolj, zderu se i okrecu jagnjici, pilici i slicno, tako je i njima normalno jesti pse. Nije to nista vise gadno i tuzno nego recimo zaklati svinju, e to sto je nama "kuca" nesto umiljato, a svinju je normalno ubiti jer je manje lepa, to je skroz druga prica. Moj ti je savet da potisnes to sto si saznala jer ne mozes jednostavno promeniti svet, ali mozes svoj svet...i pomazi zivotinjicama u nasoj zemlji, koliko si u mogucnosti naravno. Mada verujem da to vec i cinis. Ja od pre neku godinu, imam malo drugaciju svest od kako je ljubav prema zivotinja porasla, tako da recimo ne nosim krzno i kozu vise, nije mi neophodno. Uprsvo to pokušavam i ja da kažem, na malo drugačiji način. Ni ja ne nosim krzno, kožu sam rasprodala, samo eko kožu furam, ali recimo, i dalje jedem. I nemam želju da prestanem, to kažem otvoreno. I mislim da nijedan protein na svetu, ne može da zameni belančevine u jajetu, mesu itd.. opet, svako ima svoje..
2018 05 26
I koride su slična priča, pa niko ne spominje, jer bikovi valjda nikome nisu simpa. O mučenju životinja u Zoo vrtovima neću ni da pričam, ali jbg.. tako je, kako je
2018 05 26
Bas tako. I sve dok mi trecu godinu za redom truju ljubimce u dvoristu, zaista nemam prava da se zgrazavam nad Kinezima, jer mucenje mojih pasa dok im otrov prolazi telom i smrt njihova nije nista manje bolna, od mucenja pasa u Kini. Sve u svemu, ne zelim uopste da razmisljam dalje o tome, jer se i u Srbiji svasta radi zivotinjama u smislu bordela, zoo vrtova, cuvanja pasa na pola m lanca, bez vode na vrucini, trovanja konstantna, macke se cupaju za rep...
2018 05 26
> Monika993: > Bas tako. I sve dok mi trecu godinu za redom truju ljubimce u dvoristu, zaista nemam prava da se zgrazavam nad Kinezima, jer mucenje mojih pasa dok im otrov prolazi telom i smrt njihova nije nista manje bolna, od mucenja pasa u Kini. Sve u svemu, ne zelim uopste da razmisljam dalje o tome, jer se i u Srbiji svasta radi zivotinjama u smislu bordela, zoo vrtova, cuvanja pasa na pola m lanca, bez vode na vrucini, trovanja konstantna, macke se cupaju za rep... Koliko tek deca maltretiraju mace, a ja mace baš gotivim. A najviše na svetu volim zmije! I popizdim kad se neko pohvali da je ubio zmiju. Meni su reptili bukvalno predivni
2018 05 26
Ma imam ja i maca i kuca, poprilican broj...i skoro ja ucim, cujem u drugoj sobi nesto lupa, odem da vidim, macka donela zmiju... Eee rekoh dokleeee ces vise poklone da mi donosis. I nisam joj dala da je ubije, pozvala sam komsiju da je iznese iz kuce, i pustio je u prirodu. Pricam drugarici sta mi je donela macka, komentar je bio "Pa nije valjda da je niste ubili, zmije se UVEK ubijaju". I sta reci....
2018 05 26
> Monika993: > Ma imam ja i maca i kuca, poprilican broj...i skoro ja ucim, cujem u drugoj sobi nesto lupa, odem da vidim, macka donela zmiju... Eee rekoh dokleeee ces vise poklone da mi donosis. I nisam joj dala da je ubije, pozvala sam komsiju da je iznese iz kuce, i pustio je u prirodu. Pricam drugarici sta mi je donela macka, komentar je bio "Pa nije valjda da je niste ubili, zmije se UVEK ubijaju". I sta reci.... A zastoooo zmiju ubitiii one jesu predatori, ali ako ih ne diras, nece ni one tebe. Gustere obozavam isto. Imam i ja maltezera, glup kao noc, ali volim ga, sta cu :D i mi imamo u zgradici 3 macke, svi ih cuvamo, dovlace pacovcine, uzas, a ja kad vidim pacova, nije ni dobro, bukvalno
2018 05 26
Mislim da je clanica mislila na nacin na koji ubijaju zivotinje.da ih prethodno muce....To sto govori je tacno.U svim zemljama sveta,pa i kod nas ubijaju sa onim pistoljem,da bude brzo...Ako je to mislila apsolutno se slazem da se treba bez ijednog trenutka raznisljanja zalagati za najbezbolnije resenje .....I pocela je kampanja i u Kini protiv toga...neki novi politicar koji je dosao na vlast dao je predlog za to...Verovatno ce put biti naporan i tezak da bi doslo do toga ali nadajmo se da hoce
2018 05 26
Sve sto ste napisali stoji ,godinama potpisujem peticije protiv tog prekletog Yulin festivala . Jedino ne stoji da bikove niko ne pominje , bore se ljudi i to kako ,ali ne uspevaju jos uvek ... Jedino sto se ne slazem sa misljenjem o Kinezima ,oni jesu ljudsko dno . Ti psi su pretuceni (da bi meso bilo mekse ) , jedu sveza jaja sa vec ozivelim piletom , zive hobotnice . Da ne pricam da deru zive zivotinje ,zatvaraju zive zivotinjice (kao kornjacice ) u plastiku kao priveske ... Bombu bih na Kinu bacila . LindaBG , ja se budim zbog ovakvih stvari ,ako ti je lakse ,ima nas jos ....
2018 05 26
Užas, strašno ... Mučiti životinje pre ubijanja ( u cilju prehrane ) je nešto najgnusnije. Kad sam pročitala članak da tamo uzmu mladunče medveda , odgajaju ga tako što ga hrane smećem , otpatcima , držeći ga u uglu kuhinje u rešetkama, zatvoru toliko malom da ne može ni da se opruži kad spava .. da bi mu uzimali injekcijom žuč , kao neki specijalitet , dodatak hrani.. nisam mogla danima da spavam. Živog medveda oni muče tako godinama dok ne ugine u najvećoj patnji i bolu. Strašno!!! To je navodno sad zabranjeno, ali u svim selima gde nema kontrole to rade i dalje. :( * Ne jedem nikakvo meso zbog svog zdravlja , jedino ribu .. Jednom je suprug kupio živog šarana i iskalao ga je. Jednim preciznim udarcem u glavu, nastupa trenutna smrt ribe ( koju sam do tad smatrala hladnom, neinteligentnom . ) ali srce unutar tela i van njega radilo je još dugo . Za mene je to bila trauma i sad mi nije dobro kad se setim toga ,nisam ni jela ,a verujte na onkologiji gde sam ležala godinu dana sam videla mnoge teške smrti ljudi ... I svaka smrt , ljudska, životinjska koja nastupa nakon jakih , nesnosnih bolova je trauma za svako normalno i osećajno ljudsko biće. Čak i lekarima koji dožive svašta u toku radnog veka. Zato nikad neću moći razumeti ljude koji ubijaju životinje prethodno ih mučeći. Ako ubiju zbog hrane , nek životinja ne pati. >:( Tužno je da ništa ne možemo da učinimo jer veliki moćnici kontrolišu sve, od mesa, krzna, aqva parkova.. Novac vrti sve. :(
2018 05 26