Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Da li je moguće da postoji tako nesto, takvo zlo???

Ja, prosto, ne mogu da generalizujem i da formiram mišljenje o jednom narodu, vodeći se njihovom ishranom ili čime god, jer ne jedu svi oni pse i nisu svi bezosećakni i monstrumi, pritom su jedna od najstarijih civilizacija na planeti. Pa, stari egipćani su sahranjivali žive životinje sa faraonima i kraljicama, ali sam i dalje fascinirana njihovim životom u to vreme. Bilo bi lepo da se usvoje zakoni i da se zabrani maltretiranje životinja, ali kao što reče Monika, bolje da se pozabavimo našim monstrumima, koji bacaju mačke preko kablova za struju, ubijaju i trzju pse i onim indijancima u Zoo vrtu, koji pare na silu životinje koje su u srodstvu i drže ih po onim kavezima, bez osnovnih uslova za život, trčanje, mačke izgubile instinkt za lov od života u Beo Zoo vrtu. A Kinezima neka se bave nkihovi aktivisti, jer mi tu ne možemo mnogo da učinimo
2018 05 26
Iskrena da budem, potpisujem i ja svake godine Stop Yulin, ali tesko da cemo mi protiv tolike Kine. Neka se cura ne ljuti i neka ne misli da smo u suprotnosti sa njom, ja se slazem da jeste i tuzno i ogavno i monstruozno maltretiranje, ali ima takvih istih i u nasem komsiluku,mom prvo. Ali mnogo puta sam dosla u situaciju da sam nemocna da zastitim svoje zivotinje, pa zato bih savetovala curi da se kloni razmisljanja o tom "festivalu" jer prosto bice joj samo losije, a ne moze pomoci.
2018 05 26
Ocigledno je da smo svi ovde bez obzira na sarenolike stavove ljubitelji zivotinja...Ali ne mogu da se slozim sa tim da ne treba nista raditi po pitanju nehumanog odnosa...Taj stav je jako poguban i da se vekovima unazad tako razmisljalo jos bi bili u kamenom dobu...Da! Mi svi uvek mozemo nesto da uradimo i treba da uradimo koliko je to u nasoj moci...Nista se ne moze uraditi preko noci,ali vremenom sigurno!.
2018 05 26
Nisam rekla da treba da zmurimo na to, i sama potpisujem te peticije i nikad nisam zmurila i okretala glavu kada vidim povredjenog, bolesnog psa, macku, pticu...sta god...ali gledanje tih fotografija i opterecivanje time bas onako moze da potrese coveka. Ja sam tako krenula nekako, pa bukvalno sam onda sakupljala apsolutno svakog bolesnog psa, stence bacene, macice, pa se uznemiravam kad nmg da im nadjem svima dom, pa onda krenem sa gledanjem klipova o testiranju kozmetike na zecevima...uopste nisam zivela normalno i otislo je nekako predaleko. A to da li smo ljubitelji ili ne, ne dovodim u pitanje, sigurno da ne bismo ni komentarisali da nismo ljubitelji.
2018 05 27
> Monika993: > Nisam rekla da treba da zmurimo na to, i sama potpisujem te peticije i nikad nisam zmurila i okretala glavu kada vidim povredjenog, bolesnog psa, macku, pticu...sta god...ali gledanje tih fotografija i opterecivanje time bas onako moze da potrese coveka. Ja sam tako krenula nekako, pa bukvalno sam onda sakupljala apsolutno svakog bolesnog psa, stence bacene, macice, pa se uznemiravam kad nmg da im nadjem svima dom, pa onda krenem sa gledanjem klipova o testiranju kozmetike na zecevima...uopste nisam zivela normalno i otislo je nekako predaleko. A to da li smo ljubitelji ili ne, ne dovodim u pitanje, sigurno da ne bismo ni komentarisali da nismo ljubitelji. Ja sam par emisija odgledala i vise za to stomak nemam....Radim koliko je u mojoj moci....A sto se mesa i hrane tice....ja to zovem lanac ishrane...Necu prestati da jedem meso ,niti cu prestati da nosim kozne cipele....Generalno razmisljam kao Indijanci nekad.Koristi sve od majke prirode...samo onoliko koliko ti je to potrebno
2018 05 27
> jelena2606: > > Monika993: > > Nisam rekla da treba da zmurimo na to, i sama potpisujem te peticije i nikad nisam zmurila i okretala glavu kada vidim povredjenog, bolesnog psa, macku, pticu...sta god...ali gledanje tih fotografija i opterecivanje time bas onako moze da potrese coveka. Ja sam tako krenula nekako, pa bukvalno sam onda sakupljala apsolutno svakog bolesnog psa, stence bacene, macice, pa se uznemiravam kad nmg da im nadjem svima dom, pa onda krenem sa gledanjem klipova o testiranju kozmetike na zecevima...uopste nisam zivela normalno i otislo je nekako predaleko. A to da li smo ljubitelji ili ne, ne dovodim u pitanje, sigurno da ne bismo ni komentarisali da nismo ljubitelji. > Ja sam par emisija odgledala i vise za to stomak nemam....Radim koliko je u mojoj moci....A sto se mesa i hrane tice....ja to zovem lanac ishrane...Necu prestati da jedem meso ,niti cu prestati da nosim kozne cipele....Generalno razmisljam kao Indijanci nekad.Koristi sve od majke prirode...samo onoliko koliko ti je to potrebno 8-) o tome pričam, kapiramo se. Ja krzno ne nosimx kožu praktikujem ugl eko, ali nekad je samo prava koža spas za noge, pogotovo kad su čizme u pitanju... hiljadama godina ljudi love, koristili su životinjsku kožu i krzno da se ugreju, jedu meso... i jedna stvar: nakon operacije , bilo koje, treći dan se jede meso, OBAVEZNO JE. Nema tog proteina koji može da zameni meso i mesne proizvode, sportisti obavezno cepaju meso nakon treninga, nije to ništa bezveze... ja sam do sad par vegana upoznala, bledi kao krpe, nemaju snage da potrče. Možda i nije tako uvek u praksi, ali ja sam ove tako doživela.
2018 05 27
Da ne bude cela mracna tema sve, jer sama po sebi jeste mracna, da se nasalimo malo. Nemam predrasude o tome, neka jede ko sta hoce, da li su bledi kao krpe, ne bih rekla bas to tako, niti se slozila, mozda ako izbace meso, a ni ne gledaju da ga zamene, ne vode racuna i sl. Sve u svemu, sta sam htela...hm... Jedan decko, koga poznajem, inace ogroman ljubitelj zivotinja, postepeno se odricao hrane zivotinjskog porekla. Ljudi moji, pa on se za to vreme toooolikooo nagojio, da to nije normalno, ni realno...a oduvek je bio mrsav. Onda smo ga zezali, aha, ovamo ne jedes meso, a to salce samo se stvorilo. 😂
2018 05 27
Slazem se da je licemerno jesti cevape i kukati o Kini, ali opet, oni te pse muče, kuvaju ih zive i sta sve ne rade... Mislim da se to kod nas bar ne radi, da se gleda da se zivotinja ubije a da sto manje pati Bar se ja nadam da je tako
2018 05 27
> Monika993: > Da ne bude cela mracna tema sve, jer sama po sebi jeste mracna, da se nasalimo malo. Nemam predrasude o tome, neka jede ko sta hoce, da li su bledi kao krpe, ne bih rekla bas to tako, niti se slozila, mozda ako izbace meso, a ni ne gledaju da ga zamene, ne vode racuna i sl. Sve u svemu, sta sam htela...hm... Jedan decko, koga poznajem, inace ogroman ljubitelj zivotinja, postepeno se odricao hrane zivotinjskog porekla. Ljudi moji, pa on se za to vreme toooolikooo nagojio, da to nije normalno, ni realno...a oduvek je bio mrsav. Onda smo ga zezali, aha, ovamo ne jedes meso, a to salce samo se stvorilo. 😂 Pa, naravno, ne goje proteini, goji skrob, šećeri i sl. Jedi samo meso i nikada nećeš bitu debela. Elem, to nejedenje mesa mi je čistp pomodarstvo i hipsterizam. Tu ne ubrajam vegane i vegeterijance koji su se takvi rodili i nikada nisu ždrali meso. Potpisujem da ne možeš intenzivno da se bavip nekim sportom, recimo, a da ne jedeš meso. Šta je bilo sa Noletom kad je počeo da se tripuje sa ishranom? I na kraju, što kaže Jelena: ja to zovem lanac ishrane. ;)
2018 05 27
Ne mislim da je pomodarstvo. Jer opet kako covek odrasta i sazreva, ima pravo da nesto zeli ili ne zeli. Svakako postujem svaciji izbor u zivotu i ne bavim se mnogo time sta drugi jedu, kakav im je izbor partnera i slicne intime. Sport ne pratim, tako da nzm sta je bilo sa Noletom, ali uopste ne smislim da to ima veze sa njegovom ishranom kako su ga svi prozivali i razvlacili, moze biti da se covek vise posvetio porodici jer je dobio dete, moze biti bilo kakav psihicki pad, ali ljudima koji vole meso je najjaci argument bio "vidi Noleta". Nemoj da se uvredis, ne ubrajam tebe tu, vidim da si skroz kul osoba i malo otvorenijeg uma od tog soja o kome pricam, ali mislim da ne treba necije izbore u zivotu iz moralnih razloga nazivati pomodarstvom. I dobro jutrooo... 8-)
2018 05 27
> Monika993: > Ne mislim da je pomodarstvo. Jer opet kako covek odrasta i sazreva, ima pravo da nesto zeli ili ne zeli. Svakako postujem svaciji izbor u zivotu i ne bavim se mnogo time sta drugi jedu, kakav im je izbor partnera i slicne intime. Sport ne pratim, tako da nzm sta je bilo sa Noletom, ali uopste ne smislim da to ima veze sa njegovom ishranom kako su ga svi prozivali i razvlacili, moze biti da se covek vise posvetio porodici jer je dobio dete, moze biti bilo kakav psihicki pad, ali ljudima koji vole meso je najjaci argument bio "vidi Noleta". Nemoj da se uvredis, ne ubrajam tebe tu, vidim da si skroz kul osoba i malo otvorenijeg uma od tog soja o kome pricam, ali mislim da ne treba necije izbore u zivotu iz moralnih razloga nazivati pomodarstvom. > I dobro jutrooo... 8-) Jutrooooo ;) to verovatno zavisi na kakve smo ljude nailazili, ja se ugl vodim time. Ali ne osuđujem nikoga , daleko ld toga, svako ima pravo kako hoće da živi, ne ulazim u to, samo iznosim neko svoje mišljenje. Moraš priznati da je jednim delom postalo pomodarstvo. Ja sam imala koleginicu, postala vegan isto tako, voli životinje i slično. I sad mi poručimo picu, ona sedi pored nas i kao zgrožava se na šunku i sir, a do juče jela i sama to isto . Razumeš? Aj, brate, jedi zelje po ceo dan, ali nemoj da mi se zgrožavaš odjednom na hranu koju jedem i da mi držiš predavanja, a do pre par dana si cepala paulj sa kobasicom
2018 05 27
Za proteine iz mesa isto imam primer kako sam zaključila. Tetka mi je operisača 3 kancera i morala je da pije neke lelove nakon toga. Lekar joj je PODVUKAO da unosi što više belog mesa, jer taj protein u belom mesu, najbolje vezuje te lekove za organizam ( tako se on izrazio) i da svako jitro pojede jaje, jer je jaje najzdraviji mogući proizvod. Jedini koji ima punu biološku vrednost
2018 05 27
E, ljudi, ma znate šta je najbolesnije? Šrošle god su uhapsili lika u Portugalu, koj je 20 god u svom restoranu služio jela od ljuddskog mesa XD naravno , narod nije znao šta jede , apsolutni hit XD
2018 05 27
> Debela_devojka: > E, ljudi, ma znate šta je najbolesnije? Šrošle god su uhapsili lika u Portugalu, koj je 20 god u svom restoranu služio jela od ljuddskog mesa XD naravno , narod nije znao šta jede , apsolutni hit XD Slusaj ti, Debela devojko, ovde jedna Mrsava devojka pokusava da doruckuje, ne gadi mi dorucak sada, hahah pa nikad se necu ugojiti tako. :') Zezam se, ljudska bolest je nazalost napredovala. :s
2018 05 27
> Monika993: > > Debela_devojka: > > E, ljudi, ma znate šta je najbolesnije? Šrošle god su uhapsili lika u Portugalu, koj je 20 god u svom restoranu služio jela od ljuddskog mesa XD naravno , narod nije znao šta jede , apsolutni hit XD > Slusaj ti, Debela devojko, ovde jedna Mrsava devojka pokusava da doruckuje, ne gadi mi dorucak sada, hahah pa nikad se necu ugojiti tako. :') Zezam se, ljudska bolest je nazalost napredovala. :s Samo hasaj, puno 'leba i krompira i ima da budeš kao krofnica :D i Debela pokušava da doričkuje, ali mi prosto neprijatno kad dete bulji u mene sa jedne strane, a pas sa druge. Ne može čovek od njih ni da jede na miru :D
2018 05 27