Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Minimalizam

Nisam videla da ima ova tema, ukoliko ima neka me neko opomene i obrisacu je.(ukoliko je moguce, a cini mi se da jeste) Koliko ste upoznate sa minimalizmom? Da li Vas to uopste interesuje? Poenta je imati sto manje stvari, odnosno imati samo stvari koje svakodnevno koristimo i resavati se nepotrebnih. To moze biti naravno visak odece koju smo ostavili za specijalne prilike koje nikad nece doci, ili za kad smrsamo i tako nam stoje. Razno razni papiri i dokumenta/racuni koji su bespotrebni, a gomilamo ih, Ukrasne figure, beskorisan namestaj, prazne ambalaze, kozmetika koju ne koristite, itd. Ima dosta o ovome na internetu i na youtubu. Da li biste probale? Mozemo da napravimo neki mesecni izazov, da svaki dan izbacimo par stvari koje nismo koristili preko sest meseci. I da se izvestavamo ovde kako napredujemo. Za odecu se smatra ukoliko je nismo obukli duze od 6 meseci da nam ni ne treba. I vazi pravilo generalno za sve, ne samo za odecu, ako unesemo u kucu jednu stvar, jednu treba i da izbacimo. :") :") :")
2018 07 04
Ćaos. :") Ja već neko vreme živim minimalističkim načinom života-JER TAKO ŽELIM. <3 Oduševljena sam tim pristupom, pratim sve te moguće stranice na fejsu i instagramu, primenjujem to i uživam u svim čarima koje taj način života donosi. Preporučila bih svakome. Dečka sam već navukla na to. :P
2018 07 05
Cao, moja sreca i radost kad sam videla da ima poruka ovde hehe :") Isto i ja, samo sto nisam daleko odmakla, evo npr odecu sam razvrstavala pre par meseci, ali i dalje imam gomilu stvari koje ne nosim, i to me tako nervira, a u fazonu sam mozda ce mi zatrebati za neku priliku :) Kako si uspela decka da navuces? Pokusala sam i ja mog, izbacio je neke bas krs stvari, ali mu je za mnoge bilo krivo. Pitam ga jel nosis> on kaze ne. Ja kazem okej, bacamo, a on a nee, to sam dobio od tetke, donela iz Praga, i tako za pola gardarobe :D Ako hoces, podeli nazive tih stranica ovde, rado bi ih zapratila.
2018 07 05
Evo i ja da se oglasim :'') Ceo život sam bila kao hrčak, skupljala i potrebno i nepotrebno, čuvala svaku moguću glupost i emotvno se vezivala za otprilike prazan labelo x-) prazne hemijske itd... Da ne govorim o "dekorativnim" sitnicama, teglicama, čašama.... 50 lakova za nokte, 30 pari štikli koje ne nosim, 80% ormana za "kad smršam", goooomila kozmetike kojoj je istekao rok ali "lepe su flašice pa volim da ih naređam na policu"... I onda je odjednom ničim izazvano nešto puklo u meni otišla sam u drugu krajnost, SVE sam pobacala/poklonila i došla do toga da kada bih morala da se selim, kompletna imovina bi mi stala u jednu kutiju :') Bez preterivanja :D Jedino čega mi je dosta ostalo su knjige (jedino njih ne planiram da ikada zamenim elektronskom verzijom). A sve ostalo... doviđenja. Spavaća soba koja mi je nekada bila pink/zebrasto/srebrno/šljokičavo perjana sada je bela, beli zidovi, beli nameštaj, bela posteljina... Vrhunac dekoracije su mi 2 svedena bela rama na zidu. Garderober sam svela na 20ak letnjh i nešto manje zimskih stvari (sve ukupno dakle kad se sabere, pantalone, suknje, haljine, majice, jakne itd ukupno 20). To održavam tako što ako jednu novu stvar unesem u kuću - jednu ili 2 izbacim. Bez izuzetka. 3 laka za nokte koje koristim i uvek kupujem iste, kozmetika takođe 10tak proizvoda ukupno, uvek kupujem iste i sve aktivno koristim... I mogla bih do sutra da pišem o svemu tome, kako sam prevazišla sebe i sakupljanja, o pozitivnim aspektima ovakvog načina života odnosno o poboljšanju kvaliteta života i uštedi vremena i energije itd ali mislim da je i ovo previše ,:) U svakom slučaju, velika sam pristalica minimalizma i toliko sam se na isti navukla da otprilike ako imam 2 paste za zube u istom momentu (bude u prodavnici da se kupi samo 1+1 ta koju inače koristim) dobijam napad histerije i imam potrebu da tu drugu komisijski spalim jer mi PRAVI GUŽVU :')
2018 07 06
Totalno te razumem i ja pocnem da kriziram kada shvatim da dugo nista nisam bacila ili poklonila :D Skoro sam dosta odece podelila drugaricama, bas sam se lepo osecala. Jedino sto smatram da i dalje imam puno stvari, evo sad sam bas krenula u generalku. Da vidim sta mi je bespotrebno hehehe :)
2018 07 06
Meni su ustvari Krpice pomogle da prestanem da skupljam stvari. Pre sam svasta cuvala jer mi je bio zao da se rastanem :D Vodim se onim "Ako nisam koristila 6 meseci, ne treba mi". Ako nekad bude posebne prilike, kupicu za tu posebnu priliku. Ako dobijem poklon koji mi se ne svidja, ili je neodgovarajuce velicine, stavljam ga odmah na sajt i od para koje dobijem za njega kupim sebi nesto sto mi se svidja. I bas mi odgovara ovako :")
2018 07 09
I ja sam ovde zbog toga, ali mi slabo ide ne znam kako da se ispromovisem :D Ako ne budu otisle stvari podelicu ih drugaricama kao i prosli put.
2018 07 10
> zabica: > Cao, moja sreca i radost kad sam videla da ima poruka ovde hehe :") > Isto i ja, samo sto nisam daleko odmakla, evo npr odecu sam razvrstavala pre par meseci, ali i dalje imam gomilu stvari koje ne nosim, i to me tako nervira, a u fazonu sam mozda ce mi zatrebati za neku priliku :) > Kako si uspela decka da navuces? > Pokusala sam i ja mog, izbacio je neke bas krs stvari, ali mu je za mnoge bilo krivo. Pitam ga jel nosis> on kaze ne. Ja kazem okej, bacamo, a on a nee, to sam dobio od tetke, donela iz Praga, i tako za pola gardarobe :D > Ako hoces, podeli nazive tih stranica ovde, rado bi ih zapratila. Hehe. :") Ma lako sam ubedila decka, samo sam mu predstavila sve to i njemu se svidelo. Kao stavka jedan nam je da ne kupujemo vise poklone jedno drugom. Posebno nekorisne stvari. :") Evo stranica koje ja pratim aktivno... -The Minimalists -Minimalist Living -Raising simple Dosta gledam i na Youtube. U sustini, evo nekako sam se danas odrekla velikog novcanika. Zauzimao mi je bukvalno celu torbicu i otezavao mi nosenje iste. Tako da sam lepo uzela onaj mali klasicni novcanik, i eto cuda, sve je stalo i lepo je organizovano, samo sto je manji i "nije moderan" kao ovi veliki. Ali polako ucim da pre svega gledam funkcionalnost, pa onda sve ostalo. Jer, koga je jos briga sta ko misli o nama i o nasim odevnim predmetima i sl? :")
2018 07 20
U sustini uvek smo ziveli tako, ni roditelji nikad nisu voleli nagomilavanje nepotrebnih stvari u kuci, pa i od tih najsitnijih koje si opisala, jer ih nekada smatramo nevaznim, a zapravo mnogo zatrpavaju prostor.. Cim se desi da npr u sobi imam neke stari od kojih apsolutno "nikakve koristi", osecam se konfuzno :D ne znam, bas ne volim da gomilam nesto, sto mi nije potrebno... Evo npr stvari koje prodajem ovde, sve mi stoje uredno spakovane u jednom delu garderobera koji sam izdvojila bas za to. Sminka sa profila isto poredjana po kutijama, bukvalno tacno znam gde mi sta stoji. :D Mozda nekad preterujem, ali osecam se mnogo bolje kada mi je sve uredno, a uz to i minimalisticki
2018 07 23