Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Ko porucuje sa aliexpress ili ebay

Neka mi se javi u inbox, prednost Beograd
2018 08 08
Da ne bi morala nekome da placas za uslugu: 1. otvors devizni racun u Intesa banci, ne placa se nista ni odrzavanje (ne dinarski, vec samo devizni) 2. uplatis devize koliko treba za to sto zelis da porucis (dolare ili evre) 3. napravis profil na sajtu npr aliexpress, podjednako je lako kao facebook... i porucis :) Ako neko drugi porucuje vrv treba da platis za uslugu, (srpsku) postarinu od carine do njegove kuce, pa postarinu do tvoje. Neki tvrde u bgu da im nisu naplacivali postarinu, meni jesu uvek. To je vrv preko 500 rsd nepotrebnog troska. Izuzetno je lako, nema dodatnih troskova i moze da koristi i ubuduce kad god. Dakle ako je samo devizni racun troskova za odrzavanje nema.
2018 08 08
Porucujem ja sa Alija, samo prosli mesec mi je stiglo preko 10 stvari i ni za jednu mi nisu naplatili postarinu/carinu/sta god. Odnosno, kad sam uplacivala, platim naznacenu cenu predmeta i postarinu (ako je ima) i kad mi stigne nisam nista apsolutno placala, odnosno nikakva dodatna postarina u Srbiji.
2018 08 08
Eto, a ti si isto iz BGa. Meni u Nis i Aleksinac uvek uredno naplaceno za nasu postarinu 150rsd od carine do mene. Nesto je trulo u drzavi Danskoj.
2018 08 08
I porez uvek 20%, a carina 10% nikad jer nikad nije premasilo 50e po paketu. Heller je isto iz BGa pa mozda nece ni njoj da naplate postarinu. Znaci trosak jos manji :)
2018 08 08
Ne mora devizni ali onda banka konvertuje a kurs je manje povoljan nego u menjacnicama. Meni ne treba dinarski, samo devizni i inace pa ga zato imam. Mogu i da ga vezem za Paypal. Za dinarski se placa odrzavanje 190rsd u Intesi a za devizni nista. Kome treba ok, a kome ne treba nepotreban trosak. I podizem devize pa menjam u menjacnici. Ako je mali iznos u pitanju nije frka ali ja ga stalno koristim pa se ne isplati.
2018 08 09
E pa da , ja svakako placam odrzavanje racuna 195din u Intesi , pa mi dodje na isto :")
2018 08 09