Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Kupovina/prodaja,nacin razmisljanja....

Vec dosta puta i sa ukucanima i sa drugaricama,pricam vezano za Mk...Ono sto nikako ne mogu da pohvatam je sta se tacno kupuje,sta je potraznja,sta je skupo ,a sta ne....Naime ,ovo nije reklama zato sto sam stvari vec prodala....Imala sam u ponudi Original Marines deciju jaknu u broju 14...namerno stavljam oznaku ,posto u tom periodu ne prerastaju brzinom svetlosti garderobu...Ovde sam je postavila,za sicu ,imala je oko 200 pregleda ,i niko se nije javio da pita bilo sta za nju.A gledajuci mk,bila je skoro najjeftinija jakna,a uopste je ne bi poredila sa onim sto ima u ponudi po kvalitetu i stanju i brendu..Okacim je na Limundo ...ogromna gledanost predmeta ,malopre sam je prodala tj odmah,zena po ovom kijametu dotrcala sto pre da je uzme...Takodje okacim farmerke sa etiketom Miss Sixty,za 3000 din.ovde..vrlo malo pegleda,na Limundu odose odmah....Ja ovde kupujem fantasticne stvari ,nekada me bude sramota koliko ih malo platim..A te stvari ,neke,su itekako stajale na profilima dugooo...Jedna od razlika koje sam primetila ovde i na Limundu..Sto su na limundu trgovci,ne obaziru se na hvala ,dovidjenja,izvinite,na vaspitanje i nevaspitanje...Obaziru se samo na predmet koji kupuju ili prodaju...Ovde se clanice dosta brecaju i ima dosta arogancije cini mi se dosta puta ulaze u neku polu svadju zbog nebuloza....Jedan prodavac na Limundu nije prodao jaknu po zeljenoj ceni ,ponudila sam mu duplo manju uz iscekivanje da me nagrdi i da se toboze uvredi...Covek je krajnje ljubazno odgovorio.Mene je nekoliko clanica pitalo koja je zadnja cenna,a ja je pitam a koliko bi vama odgovaralo..Vecina se prenerazi pa im bude neprijatno,sto u trgovini ne bi trebalo da se desava...Sta vi uopste mislite o tome..Mozda sam malo konfuzno napisala sve ovo ali kapiram da ste shvatile sustinu
2018 11 20
Ja iskreno vise volim Limundo iz vise razloga- em sto volim licitacije, em sto su stvari uglavnom jeftinije (tamo postavljaju da kazem "obicne", regularne stvari koje svi imamo u ormaru za 100/200 din, ovde je to po 500/600), ima gomila stvari koje nadjem za kucu (nov usisivac, parocistac, posteljinu sve po smesnim cenama), i ako me neko prevari vrate mi novac! Da ne ispadne da reklamiram drugi sajt i da skrecem sa teme, mislim da je Limundo poseceniji i da su generalno ljudi ozbiljniji jer prosto postoje neka pravila za razliku od Krpica, nema "uplacujem ti za mesec dana", imaju rokovi koji moraju da se ispostuju i kraj.
2018 11 20
Ali moje pitanje je zasto se za istu cenu tamo nesto proda odmah,a ovde je apsolutno neprimetno....Ja super prolazim ovde oko kupovine,kvalitet+cena...A sto se Limunda tice i tamo ima onih koji visoko lete,a ima i stavri bud zasto..Evo jednog primera vidim ovde jedan predmet,lepo pitam jer moze popust,predmet je bio vec povoljan ali nisam bila sigurna u velicinu pa reko hajde da sto manje bacim para ako ne odgovara...Na limundu ista clanica prodaje,istu jaknu,po mnogo manjoj ceni nego ovde..a meni ovde kaze nema nikakvog popusta...Pratila sam licitaciju,koja je isla nekoliko krugova i na kraju ju je prodala po toj bas smesnoj ceni...E to je meni arogancija
2018 11 20
Bravo . Tacno tako
2018 11 20
Mislim da je ovde na krpicama mladja populacija pa je pitanje cene tj budzeta presudno kad se kupuje. Ako su i spremne dosta da plate onda to ora da je najmodernije, trendy i zvucnih brendova. Najmanje sam prodavala obicne, svakodnevne stvari. Mozda gresim, ali to moje iskustvo govori (a nisam bas kratko ovde).
2018 11 20
Ja na ovom sajtu kupujem od prodaje sam odustala za to su mi bolji drugi sajtovi a ovde dobijam u zadnje vreme pitanja za stvar od 350 dinara da li moze za 200 i na takve poruke vise ne odgovaram jer smatram da je to bezobrazluk pogotovo kad udjem na profil tih clanica i pogledam njihove cene a zasto se proda tamo a ne ovde tamo ima mnogo vise clanova ovde se vrte jedni isti , ovde ima previse zatrpanih predmeta bukvalno vidim samo ono novo sto je izaslo jer je pretraga na ovom sajtu 0 , takodje ovde ima puno nepoverenja zbog prevaranata dok tamo imas sigurnost i tamo su ljudi navikli da kupuju stvari po nizim cenama dok ovde ako je nesto jeftino krene 100 pitanja zbog cega je jeftino, polovina clanica ovde samo prodaje a druga polovina trazi iskljucivo samo razmenu ne daj Boze da neka nestoo kupi a svi kukaju kako prodaja ide lose, tu je i naravno forum gde je zaratilo pola njih pa ima onih koje sa nekim namerno ne saradjuju samo zbog foruma XD a i ovde sve neka elita traze moderne markirane stvari za male pare xD itd. itd xD
2018 11 20
Mislim da je pre svega zbog toga što je koncept drugačiji. Tamo ljudi komuniciraju isključivo zbog prodaje/kupovine. I to po tačno utvrđenim pravilima, rokovima i sl. Ovde je sve prepušteno međusobnom dogovoru članica i naravno tu dolazi do svakakvih neprijatnosti jer pre svega ne doživljavamo svi isto krpice koje prodajemo, kao ni sam pojam trgovine. Ovde često članice u cenu predmeta uračunaju i emotivnu vrednost koju on ima za njih. Na Limundu su većinom članovi koji se trgovinom krpicama bave radi trgovine tako da emocija nema pa ni uvređenih lica kada se pita za popust. Ranije sam često kupovala na KP i nije uopšte bilo neobično da ponudim prodavcima 50% od cene i da oni pristanu bez problema. Ovde to naravno nije tako....
2018 11 20
Ja sam pratila od prošle zime jedne čizme, možda ste ih zapazile, maslinasto crvene, Manas Foscati. Ovde su bile oko 6000, na limundu početna oko 3000, niko ih nije kupio prošle zime, sada su otišle za 1500. Ja nosim 42/44 broj, sada sam na limundu gledala pantalone, jako je slaba ponuda u toj veličini u odnosu na mk, da ne govorim da su mi ovde sve stvari lepše nego tamo, o fotkama da ne govorim. Prosto je šteta jer mislim da se cure ovde mnogo više trude a rezultat je generalno slab. Kao da se vrtimo u krug. Takođe mi se čini da dosta nas ovde prodaje svoju garderobu, vidi se to po profilu lako, a limundo mi je sve kao veleprodaja second-a. Ubodem ponekad nešto povoljno ali više volim mk.
2018 11 20
> lokibg: > Mislim da je pre svega zbog toga što je koncept drugačiji. Tamo ljudi komuniciraju isključivo zbog prodaje/kupovine. I to po tačno utvrđenim pravilima, rokovima i sl. > Ovde je sve prepušteno međusobnom dogovoru članica i naravno tu dolazi do svakakvih neprijatnosti jer pre svega ne doživljavamo svi isto krpice koje prodajemo, kao ni sam pojam trgovine. > Ovde često članice u cenu predmeta uračunaju i emotivnu vrednost koju on ima za njih. Na Limundu su većinom članovi koji se trgovinom krpicama bave radi trgovine tako da emocija nema pa ni uvređenih lica kada se pita za popust. > Ranije sam često kupovala na KP i nije uopšte bilo neobično da ponudim prodavcima 50% od cene i da oni pristanu bez problema. Ovde to naravno nije tako.... Slažem se! Ja sam emotivna i kada neko nema para, ko sebe da gledam kada želim a ne mogu da kupim. Nekada rađe poklonim nego da prodam za 200 a na limundu niko ni ne pita niti sam ja sažaljiva. Čudo jedno!
2018 11 20
> MALAODSTILA: > Mislim da je ovde na krpicama mladja populacija pa je pitanje cene tj budzeta presudno kad se kupuje. Ako su i spremne dosta da plate onda to ora da je najmodernije, trendy i zvucnih brendova. Najmanje sam prodavala obicne, svakodnevne stvari. > Mozda gresim, ali to moje iskustvo govori (a nisam bas kratko ovde). Slažem se, nije ni čudo što neko u sve krpice stavlja tagove Zara...
2018 11 20
Ali kojim argumentom se ovde"bilduju"cene,a kada ih prebace na Limundo ,stave za duplo manju cifru......Takodje Mk je poznat po,uvredljivim clanicama,ako im ponudis 50% manje u stanju su ozbiljno da zarte i dignu nos...Ja to stalno radim ,mislim dajem ponudu koju ja smatram za realnu..ili u nekom slucaju nerealnu ali objasnim da trenutmo mogu samo toliko.....E onda je to vrzino kolo,neko bi i kupio ali ne sme da predlozi svoju cenu,da ne bi dobio "samar"od vlasnice predmeta..I verujem da je doobrim delom tu problem...Bloodytears...Slazem se kada traze popust sa 350 na 200 , da na njihovim profilima dizu cene...Ali i na drugim sajtovima se jure brendovi i moda...Pre neki dan prodale se paladijum za skoro 3000,ninasta ne lice ali su Palladium ,:) ,:) Kao i neke ofucane Timberland i Camper ide naravno kao da je od zlata,a ofucanih koliko hoces
2018 11 20
> bloodytears: > Ja na ovom sajtu kupujem od prodaje sam odustala za to su mi bolji drugi sajtovi a ovde dobijam u zadnje vreme pitanja za stvar od 350 dinara da li moze za 200 i na takve poruke vise ne odgovaram jer smatram da je to bezobrazluk pogotovo kad udjem na profil tih clanica i pogledam njihove cene > a zasto se proda tamo a ne ovde tamo ima mnogo vise clanova ovde se vrte jedni isti , ovde ima previse zatrpanih predmeta bukvalno vidim samo ono novo sto je izaslo jer je pretraga na ovom sajtu 0 , takodje ovde ima puno nepoverenja zbog prevaranata dok tamo imas sigurnost i tamo su ljudi navikli da kupuju stvari po nizim cenama dok ovde ako je nesto jeftino krene 100 pitanja zbog cega je jeftino, polovina clanica ovde samo prodaje a druga polovina trazi iskljucivo samo razmenu ne daj Boze da neka nestoo kupi a svi kukaju kako prodaja ide lose, tu je i naravno forum gde je zaratilo pola njih pa ima onih koje sa nekim namerno ne saradjuju samo zbog foruma XD a i ovde sve neka elita traze moderne markirane stvari za male pare xD itd. itd xD Objasnila!!! 😂😂😂
2018 11 20
Na limundu nema liste želja koja stoji ( i moja naravno) dok ne skupimo para, hoćeš-nećeš, moraš da odlučiš i licitiraš ili ne. Mislim da tamo tačno znaju sa kojom cenom mogu da krenu da zarade, nekada i promaše ali ako imaju 10 licitacija nedeljno verovatno je to opravdan rizik. Takođe, ja limundo gledam samo pred platu da se ne žderem džabe a ovde mogu da pitam, dogovorim da platim kasnije, rezervišem. Mislim da je i to značajna razlika. Nisam zapamtila ime, možda članica koja je za 10 dana zaradila 7000? može da nam kaže koliko bi zaradila ovde, tj. da li su joj početne cene tamo bile kao na mk. Nisam radoznala, samo u svrhu poređenja...
2018 11 20
Ovde se "tvrdi pazar" zarad nekakve kvazi reklame, naravno ne kod svih članica. Takođe, ovde se traže "ultra-giga-mega" moderne stvari, isto naravno ne kod svih članica. Upravo ove koje traže takve stvari ujedno i "tvrde pazar" i precenjuju svoje, "spuštaju" tuđe i sl. Onda trk do Limunda da izlicitiraju nekakvu "krpu" od sintetike za minimalnu cenu. Neretko to ovde preprodaju po nekim basnosnovnim cenama, neretko se "ciganče" za polovinu tuš-gela...ružno, zaista. Generalno nemam ništa protiv Limunda, KP jer i sama ponekad kada sam u mogućnosti kupujem i tamo, isto kao i ovde, ali više mi ipak prija ovaj sajt gde između ostvarenih ili neostvarenih saradnji mogu sa nekim divnim članicama i proćaskati. Netačno je da je ovde emotivnost po pitanju stvari, a tamo komercijala- ne kažem, ima i emotivnosti povremeno, ali da i ovde ima komercijalne prodaje, itekako ima. Tako da smatram da je u pitanju ono što sam na samom početku ovog teksta napisala.
2018 11 20
Cini mi se da su na Limundu clanice mnogo ozbiljnije. Ne neckaju se mnogo oko stvari, nego ako zele da kupe nesto, postave pitanje-dva i odluce se da li ce da kupe ili odustanu. Ovde umeju i mesecima da odugovlace, pa hoce-nece, pa se boje kako ce da im stoji, pa ne znaju da li ce se muzu svideti (da, i toga ima :D)... Ali ovde su mi ipak vecinom draze clanice, tamo je sve nekako hladno :D
2018 11 20
1 2 3