Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Savet oko psa

Emuska...Upravo tako,ti si na svom primeru lepo to objasnila.,i moji primeri su slicni..Ima jos jedna stvar,pravi se sala na njihov racun,da samo znaju da sisaju i feniraju pudle i da sredjuju nokte,daju vakcinu,a sve ostalo je misaona imenica.....A to" Drzite ga ili drzite je"...Kosa mi se na glavi dize od toga..Uzasno sam razocarana u tu "profesiju"...Naravno, uvek cast izuzetcima
2018 11 27
Da , sve mi je to poznato. Svi su u fazonu to je pas pa ako ugine nema veze...znači muka mi je i od takvih ljudi ,a kamoli veterinara. Ovaj vet je super i odlično opremljen,al nažalost u drugom gradu i jako je nezgodno. Čovek mi maksimalno izlazi u susret preko poruka, opisa,slika...dok ovaj koji je došao na lice mesta nije ni pogledao nogu.
2018 11 27
Beba je pod terapijom, čini mi se da je otok spao, ona lepo gazi, čak trči, ja se nadam da neće biti nekih komplikacija. Ranica je malo curila,ali kažu da je to dobro da se drenira, sad mi se čini da se pravi kao krastica. Jedino me brine što se ona plaši da izađe u dvorište. Inače u kratkim crtama da opišem , udomili smo je kad je imala mesec dana, podstanari u kući, nakon dva dana morali smo da se selimo u zgradu silom prilika. U prizemlju je lokal u kome radimo, pa iza imam magacin koji ima terasu gde je ona smeštena. Terasa ima izlaz u dvoriste, koje sam teskom mukom ogradila da joj obezbedim prostor jer je velika, divlja , luda i puna energije i samo juri. Zgrada je usla i u susedno dvoriste koje nije ograđeno, postoji neka stracara,ali niko ne živi. Ima kapiju prema glavnoj ulici i ima kapija iza zgrade, i uzani prolaz između kuce sa susedne strane. Sve sam ogradila paletama i zaštitila da ne moze da izađe. Međutim kad mi je veterinar rekao da sumnja na prostrelnu ili ujednu ranu počela sam da razmisljam sta je moglo da se desi. Mislila sam da se neko manje kuce mozda negde provuklo jer je jedna kapija bila malo pomerena. Ili možda macka ili da se prosto negde ogrebala . Ili da je neko namerno povredio. Ona je inace divljakuša koja se pre par dana popela na krov, koja po ceo dan juri , ne voli kad je zatvorim na terasu, što jako retko radim u slucajevima recimo kad neko iz nekog razloga mora iza u dvoriste...sto je bas retko. Osim mene i mog deteta ne ide niko. Sada je od nedelje na terasi, prvi dan nije ni mogla da siđe, juce je izasla, ali posle mene i nije dugo bila napolju,a jutros nije htela da izađe uopste . Oko te kapije koja je bila malo pomerena je cvilela. Pretpostavljam da se tu negde i povredila.
2018 11 28
Jeste li imali tako neka iskustva sa vasim ljubimcima posle povrede? Možda joj je to jos sveze pa tako reaguje,ali je meni to skroz netipično za nju. Izvinjavam se što sam vas ovoliko udavila, od malena nisam imala ljubimca tako da mi je ovo bukvalno kao prvi ljubimac, tako da sam u mnoge stvari ne upucena,a mnogo je volim i mnogo se brinem. Namucila sam se da joj obezbedim da sto bolje živi,a ona je đavo koji je napravila puuuunoooo štete i gluposti zbog kojih sam muke imala,al ne bih volela da je drugacija. Volim je bas zato sto je takva divljakuša.
2018 11 28
Koliko sam cula njima ostaju traume od necega loseg....Jednom sam srela coveka sa Labradorom,na svakih 2 cm je imao oziljak,u zivotu nisam videla tako nesto....Moj pas krenuo da mu prilazi ,on se nakezi i gazda ovog psa me zamoli da uhvatim i sklonim psa....Isprica mi covek da kada je bio stene,neki psi su ga skoro raskomadali i jedva je preziveo,od tada rezi na svakog psa i neda da mu se pridje..Inace Labradori su psi koji nemaju trunku agresije,macke su opasnije od njih....Mog psa smo dobili na poklon ,kupkjena je iz kutije od nekog odvratnog lika,koji se tu muva po Bg i prodaje neke mucene pse....Prvobiyno sam bila besna na drugaricu sto je tom skotu dala lovu,a s druge strane spasila je kucetu zivot..Ona je toliko istraumirana i plasljiva da je to strasno,ko zna sta je sve prosla....
2018 11 28
Sirote životinje. Nadam se da ce to prevazici. Dodatno cu da obezbedim dvoriste, samo me više brine da nije ljudski faktor u pitanju.
2018 11 28
Devojke, vidite li vi da nema mog posta o našim veterinarima?!
2018 11 28
Da ..Ja pricam sama sa sobom....Izgleda definitivno da je to neki problem sa sajtom,tj nema veze sa onim sto pise i da li ima link.....
2018 11 28
Tj, sa zamisljenom Emuskom ,:)
2018 11 28
A čini mi se kao da je bio malopre kad sam čitala 🤔 Kud nestede?
2018 11 28
I meni se učinilo, vratim se ponovo - ma nema ga.... čudno...ili je "nestao" ili je izbrisan (možda sam napisala nešto što nije trebalo :o )
2018 11 28
> jelena2606: > Tj, sa zamisljenom Emuskom ,:) ,:) ,:) ,:) ,:) To mi ne sluti na dobro ,:)
2018 11 28
To je tipicna reakcija usled straha. Moj pas se recimo, plasio da se popne na krevet jer je par puta pao zbog problema sa kicmom. Kasnije je mogla, ali jednostavno zbog straha stane i cvili. Tako verovatno da je jos uvek boli rana, mozda joj je hladno pa joj se ne izlazi, ili se prosto plasi da se opet ne povredi... Ako je ujedna rana, to bi se jasno videlo, mislim na zube. Ne verujem da je od macke, ona ce pre instiktivno bezati ili ogrebati, a ne ujesti. Tako da moguce da se sa nekom kucom malo capio, ili se sam pas zakacio negde. Ja bih za pocetak ga izvodila pod nadzorom, kad se malo oporavi. Za svaki slucaj.
2018 11 28
E devojke kada ste sve u ovoj temi i volite životinje pa da ne otvaram novu temu. Imam jedno veeeeliku dilemu i zaista mi treba vaše mišljenje. Radi se o tome da sam od velikog broja vlasnika pasa čula istu stvar: " Nisam vakcinisao psa protiv besnila jer ta vakcina razara organizam." Znači, skoro svako drugo veče Nukka se igra sa nekoliko pasa u jednom ogradjenom parku. Ona je najmladja i ostali kućni ljubimci su je prihvatili (djavolica je uspela da se nametne). Znači, to su vlasnici sa po najmanje dva psa. Obično je jedan rasan a drugi i treći udomljeni sa ulice. Ozbiljni ljudi, mladići koji dugo imaju iskustvo sa psima. I svi su IZRIČITI u tome da je nikakako ne vakcinišem protiv besnila. Samo čipovanje.... Zaista sam bila u čudu. Ja sam tačno tri puta do sada je spremala za čipovanje i vakcinaciju. I sva tri puta mi je veterinar rekao: " Neka je, rano je....." Znači, novac mu nije bitan...Zaključila sam da nju hoće da sačuva... Molim vas vaše mišljenje o tome... O čemu se tu radi....
2018 11 28
Ja moje ne vakcinisem protiv besnila. Jesam onda kada je trebalo i cipovati ih, cip uvek, ali ta vakcina i smatram da je bacanje para. Kad imas jednog psa, ako se plasis besnila ili si panicar, vakcinisi. Ja ne cuh u poslednje vreme da je neka zivotinja, ili covek oboleo protiv besnila. Vakcina protiv zaraznih bolesti, da, svakako i obavezno, ali besnilo za mene ne postoji i protiv toga ne vakcinisem svoje pse i macke. Smatram da je to osmislila drzava da uzima pare i toliko. A to da "razara" organizam zaista nisam cula ni od koga.
2018 11 28