Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Novo ili polovno?

I u prodavnicama se garderoba proba, zar ne? Haljinu koju kupite, ili bilo šta drugo, ko zna koliko osoba pre vas je tu stvar probalo pa mu to onda dođe kao i da je jedna osoba jednom nosila na kratko. Barem ja to tako vidim. Što se cena tiče, nebi trebalo da budu iste kao kada su kupljene, ali to je sada već stvar od osobe do osobe drugačija i svako ima različito mišljenje o tome- neko prodaje po nižim cenama, neko po istim, a neko po papreno većim cenama. Najiskrenije, uopšte ne kupujem skupe stvari, nego one koje mogu sebi da priuštim, tako da sve iznad neki stotinak eura ni ne gledam, barem ne ovde.
2018 12 19
Za mene je rec novo, cudna ovde 😂 I te stvari iz butika, koje kupujemo, licno znam da devojke koje rade, uzmu stvar nose, i vrate na civiluk sa sve etiketom. I ja kada vidim NOVOOOO, odmah znam da nije, obzirom da se ovde vecinom prodaju polovne stvari, verv je devojkama nesto sto su jednom nosile novo. Ja uvek stavim novo ako je stvarno novo, imam par kupacih kostima koje stvarno nikad nisam nosila, operem i probam, vidim malo, jer imam problem da pogodim velicinu, dole m gore s, ili dole l, gore m. A odvratno mi je da isprobavam u radnji kupaci, pa ga kupim i nosim kuci 😂
2018 12 19
> Volimpink: > Za mene rec NOVO ne postoji. > I te stvari iz butika, koje kupujemo, licno znam da devojke koje rade, uzmu stvar nose, i vrate na civiluk sa sve etiketom. > I ja kada vidim NOVOOOO, odmah znam da nije, obzirom da se ovde vecinom prodaju polovne stvari, verv je devojkama nesto sto su jednom obukle novo. > Ja uvek stavim novo ako je stvarno novo. Kod mene je novo zaista novo, a polovno je polovno, kao novo je zaista kao novo i sl. Za obuću smatram da je ipak lakše oceniti da li je novo zaista novo, nego za odeću. Ovo za probanje i nošenje po nekim buticima nekih stvari od radnica je istina.
2018 12 19
> LadyBlye: > > Volimpink: > > Za mene rec NOVO ne postoji. > > I te stvari iz butika, koje kupujemo, licno znam da devojke koje rade, uzmu stvar nose, i vrate na civiluk sa sve etiketom. > > I ja kada vidim NOVOOOO, odmah znam da nije, obzirom da se ovde vecinom prodaju polovne stvari, verv je devojkama nesto sto su jednom obukle novo. > > Ja uvek stavim novo ako je stvarno novo. > Kod mene je novo zaista novo, a polovno je polovno, kao novo je zaista kao novo i sl. > Za obuću smatram da je ipak lakše oceniti da li je novo zaista novo, nego za odeću. Ovo za probanje i nošenje po nekim buticima nekih stvari od radnica je istina. Znam to provereno da nose stvari iz butika. A to koliko probaju pre nas, je uzas. Nista vise nije novo, ako gledamo na novo kao realno. Vidi se po flekama, od pudera, dezodoransa, mirisu... . Mada na te stvari mozete uvek traziti popust, ako niste gadljive, neko da i 70% 😂
2018 12 19
Ono sto napisem da je nije noseno znaci da probam i da mi je veliko/malo ili prosto mi ne stoji. Ali nikada ne prodajem po ceni nove stvari jer mi uglavnom stoji dugo u ormaru ( kao obuci cu nekad neka ga neka se nadje neka stoji) pa ili poklonim nekome ili stavim na sajt. Uglavnom ispoklanjam pola stvari :D ne mogu bas ds razumem te ubitacne cene koje ljudi stavljaju za sve sto kao ima neku marku a nikakva marka, a plus noseno. Al dobro svako gleda sta mu odgovara,ja sam ovde da za neku normalnu cenu nesto kupim ili razmenim :)
2018 12 19
> Volimpink: > > LadyBlye: > > > Volimpink: > > > Za mene rec NOVO ne postoji. > > > I te stvari iz butika, koje kupujemo, licno znam da devojke koje rade, uzmu stvar nose, i vrate na civiluk sa sve etiketom. > > > I ja kada vidim NOVOOOO, odmah znam da nije, obzirom da se ovde vecinom prodaju polovne stvari, verv je devojkama nesto sto su jednom obukle novo. > > > Ja uvek stavim novo ako je stvarno novo. > > Kod mene je novo zaista novo, a polovno je polovno, kao novo je zaista kao novo i sl. > > Za obuću smatram da je ipak lakše oceniti da li je novo zaista novo, nego za odeću. Ovo za probanje i nošenje po nekim buticima nekih stvari od radnica je istina. > Znam to provereno da nose stvari iz butika. > A to koliko probaju pre nas, je uzas. > Nista vise nije novo, ako gledamo na novo kao realno. > Vidi se po flekama, od pudera, dezodoransa, mirisu... > . > Mada na te stvari mozete uvek traziti popust, ako niste gadljive, neko da i 70% 😂 Probala da trazim popust i na stvar koja ima gresku, ali samo kazu-mi smo radnice nismo gazda, to jest ako hoces kupi ako neces kupice neko drugi
2018 12 19
> unicornlady: > Ok mi je ako napisu "KAO novo" "perfektno stanje" i slicno, ako je malo noseno a ne vide se nikakvi tragovi nosenja niti je promenjena boja itd. Pamuk i akril se recimo odmah ucebaju, neke stvari odmah blede, a neki materijali mogu dugo da se nose bez ikakvog traga da je oblaceno. > Ako je noseno naravno da ne treba pisati novo, ali moze se u tom slucaju naznaciti ako je stanje kao novo. > Imam problem kad neko napise "kao novo", slika tako da se ne vidi pravo stanje, a ja dobijem ofucanu krpu za pod. > Nikad ne kupujte kad vidite da pise "stanje kao na slikama", to je cesto recnik ovakvih prevaranata. > Sve je u sustini u redu ako je clan iskren i ne izostavlja stvari namerno u opisu. Ne bih se bas slozila za to sto ste rekli da se ne kupuje ako neko kaze da je stanje kao na slikama, ja evo prva napisem dosta puta da se stanje vidi na slikama, jer bas pokusam da slikam izbliza i sto bolje materijal, da se vidi da li je osteceno, ucebano itd... a nisam prevarant, prodajem samo stvari koje su dobro ocuvane :D Sve ostalo se slazem :D
2018 12 19
> Lila9292: > > Volimpink: > > > LadyBlye: > > > > Volimpink: > > > > Za mene rec NOVO ne postoji. > > > > I te stvari iz butika, koje kupujemo, licno znam da devojke koje rade, uzmu stvar nose, i vrate na civiluk sa sve etiketom. > > > > I ja kada vidim NOVOOOO, odmah znam da nije, obzirom da se ovde vecinom prodaju polovne stvari, verv je devojkama nesto sto su jednom obukle novo. > > > > Ja uvek stavim novo ako je stvarno novo. > > > Kod mene je novo zaista novo, a polovno je polovno, kao novo je zaista kao novo i sl. > > > Za obuću smatram da je ipak lakše oceniti da li je novo zaista novo, nego za odeću. Ovo za probanje i nošenje po nekim buticima nekih stvari od radnica je istina. > > Znam to provereno da nose stvari iz butika. > > A to koliko probaju pre nas, je uzas. > > Nista vise nije novo, ako gledamo na novo kao realno. > > Vidi se po flekama, od pudera, dezodoransa, mirisu... > > . > > Mada na te stvari mozete uvek traziti popust, ako niste gadljive, neko da i 70% 😂 > Probala da trazim popust i na stvar koja ima gresku, ali samo kazu-mi smo radnice nismo gazda, to jest ako hoces kupi ako neces kupice neko drugi E pa po tim velikim radnjama kao sto je hm, newyorker, stradivarius mozes traziti, meni je uspelo. 😁
2018 12 19
@VBarbarez Problem sa "stanjem kao na slikama" je kod nepoštenih prodavaca, koji tako mogu da maskiraju manu pa kad stigne npr. ućeban džemper a kupac se žali, se pozovu na stanje kao na slikama. Bolje je opisati sa par rečenica stanje predmeta nego koristiti ovu floskulu, ništa loše ne mislim i ne konkretno na vas nego sam i ja podozriva kad vidim takav opis, pogotovo bez ičega dodatog u tekstu. A i eventualno ćete imati manje razgovora kroz inbox ako vas kupac pita da mu detaljno opišete stanje.
2018 12 19
@VBarbarez Ok, nisam bila u pravu da napisem "nikad", ali sam se susretala s tim u negativnom smislu i izaziva mi sumnju jer prevaranti nece da stanu iza svojih reci, nego se ograde slikom, bas kao sto je @srebrna napisala, mnogi su imali negativna iskustva, takvi namerno ne uslikaju manu itd. Mozda nije losa ideja da svoju realnu procenu stanja otvoreno naglasite u opisu, mislim da ce vam biti bolja prodaja. Ja recimo kad vidim tu recenicu automatski zaobidjem, ne znam kako da je primamljiva slika.
2018 12 19
Da, da, razumem vas. Slazem se da to ne treba da bude jedini opis proizvoda. Uvek pored toga jos treba da se opise proizvod i da se naglase mane itd. Mislila sam da ne treba konkretno bezati od te recenice. :) Nisam znala da to mozda odbija kupce. Ja sam to pisala onako, kada slikam bas izbliza pa napisem da se vidi i na slici, ali sada cu razmisliti da li cu to pisati ukoliko vise odmogne nego sto pomogne :D
2018 12 19
@srebrna Nisam ni mislila da ista lose mislite, samo diskutujemo. Ne posmatram ovo kao bilo kakvo prozivanje niti ista, vise gledam kao savete :D
2018 12 19
Ako je bar jednom obuceno - polovno. Ako nema etikete a nije noseno - novo bez etikete. Cene - u skladu sa stanjem i napomenom da su ovo MK a ne butik.
2018 12 19
@MinaMasa...Trik pitanje ,:) Kako da napravis razliku jednom noseno i novo bez etikete :D
2018 12 19
Jelena2606, za moje jednom noseno stavljam polovno, za moje novo bez etikete tako i pisem. A ako me pitas kako pravim razliku kad vidim predmet kod nekog na sajtu - nikako, nazalost. Samo, dobar deo clanica je neposten, stave u opisu novo a u opisu jednom-dvaput noseno, kao sto rece neko iznad, ili stave novo, a nije novo, sto je jos gore. A, da, ako vidim opis "kao novo", znaci da je noseno, ali bez ostecenja, mada ja radije napisem noseno bez ostecenja nego kao novo, mirnija mi je savest. Desilo mi se 2x na sajtu da od iste clanice uzmem stvari koje su oznacene kao nove, a stignu mi predmeti koji svakako nisu novi. Prvi put je bio izvucen konac, deblji konac koji sam lako sanirala, drugi put je stigao bas pohaban dzemper. Zasto nisam dala negativnu - jednostavno je, znala sam da predmet nije nov. Jedine osobe na ovom sajtu od kojih kupujem predmete a 100% su nove su Ivanaa i LelaM80 za kozmetiku/sminku i LuneLu za garderobu. Bilo je jos saradnji sa novim predmetima (poput MissRoxy recimo koja takodje ima novu kozmetiku), ne secam se svih, naravno, ali ova tri clana su proverena i to po nekoliko puta :D
2018 12 19