Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Vrsnjacko nasilje

> jelena2606: > Apple sta bi se desilo kada bi profesori u skoli rekli roditeljima tacno onako kao je i stupili npr u strajk,svi zajedno?...Posto profesori ipak treba da prvenstveno zastupaju interese dece,misliim iz mog ugla,a ne interese inspekcije ,vlasti itd.... Jelena, ja sam se svađala sa inspektorom ali ništa. Sve je politika i prljava igra. Ucenjivanje sa svih strana. Mnogi ne shvataju da mi kad stupimo u štrajk, to nije samo zbog plate nego protiv celog sistema. A šta se dešava, napad roditelja da uskraćujemo pravo deci na školovanje. Umesto da svi stanemo na istu stranu, mi se međusobno posvađani i njihov cilj u ministarstvu je postignut.
2019 03 26
Pa treba se boriti i uvesti takav zakon.Da se napravi skola osnovna za problematicnu decu.Treba snkcionisati i roditelje takve dece na neki nacin.Sve to moze kada bi se pokazalo malo volje.Zasto bi dobra deca ispastala,i selila se u druge skole.Nebuloza. Tako je, ti nasilnici ce porasti i nauce da nema sankcija,a ostala deca to gledaju pa i oni shvate da nema sankcija,pa se odluce na slican ili isti cin.Vrzino kolo. Moje dete je cetvrti razred,i stalno zapitkuje,vidi i on sa deset godina,da tamo nista ne funkcionise.I onda i ja kao roditelj se nadjem u mat poziciji,kada treba da objasnim neke stvari.
2019 03 26
> jelena2606: > Pa treba se boriti i uvesti takav zakon.Da se napravi skola osnovna za problematicnu decu.Treba snkcionisati i roditelje takve dece na neki nacin.Sve to moze kada bi se pokazalo malo volje.Zasto bi dobra deca ispastala,i selila se u druge skole.Nebuloza. > Tako je, ti nasilnici ce porasti i nauce da nema sankcija,a ostala deca to gledaju pa i oni shvate da nema sankcija,pa se odluce na slican ili isti cin.Vrzino kolo. > Moje dete je cetvrti razred,i stalno zapitkuje,vidi i on sa deset godina,da tamo nista ne funkcionise.I onda i ja kao roditelj se nadjem u mat poziciji,kada treba da objasnim neke stvari. Sve je tako Jelena. Na žalost volje nema. Ne sa naše strane, već u društvu. Ja radim u gimnaziji, što je još i super naspram drugih škola ali ova generacija prvaka je ozbiljno problematična.
2019 03 26
Kod nas je bilo i situacija da se roditelji fizicki obracunavaju.Katastrofa.A ovaj jedan nam prepricava i kao crkava od smeha,koje zezanjeee
2019 03 26
A isključiti nekoga iz škole je nemoguće. Školska uprava ih vraća momentalno. Šah mat.
2019 03 26
Kako vaspitavati decu u tim okolnostima, cemu ih uciti?
2019 03 26
Ja ih učim klasičnim vrednostima, i kući svoju i u školi. Jako je teško jer vide svugde nešto drugo, idu protiv "mode" i mase, suočavaju se sa nelogičnostima i nepravdom ali mi je cilj da prvenstveno budu ljudi. Jako je teško i mučno ali samo se nadam da će se jednom isplatiti.
2019 03 26
Ali nisam dovoljno pametna ni ja. Ovo je samo moje lično mišljenje i možda grešim.
2019 03 26
Ma naravno, svako na kraju uci decu onome sto on sam zna i sto mu je blisko. Neko agresiji i nasilju a neko nekim bojim se prevazidjenim i za snalazenje u drustvu beskorisnim stvarima. Ni sama ne znam zasto sam se toliko potresla i uzbudila oko ovoga, kada nam u drustvu nista ne valja. Nisam realno mnogo bolje ni ocekivala od skole, takva nam je realnost, samo sam se mozda nadala da se nece bas odmah , u prvom razredu suocavati sa tim stvarima. Hvala puno Apple na savetima i iskustvu!
2019 03 26
Najbolji nacin da budete u toku,je da zovete decu u goste...Nije mi to bila namera,ali na taj nacin sam saznala ko je kakav.Posebno kada ih vise dodje,malo zaborave da su roditelji u susednoj sobi ,:) Bila su ti velika iznenadjenja..Npr klinac koji je etiketiran kao najgori od strane roditelja i neke dece,se uspostavilo,da je izuzetno dobro dete i veoma lepo vaspitan, :D Bilo je i kontra ,onaj koji se vodi kao ps dete,psuje gore od kocijasa i tako...Zanimljivo je...Bar na ovaj nacin mozete da imate odlican uvid sa kim vam se dete druzi i sa kim je u razredu.
2019 03 26
Dobra ideja Jelena, samo kad bi i roditelji videli svoju decu. Mada neki nalaze izgovore za sve. Tužno je ovo naše društvo.
2019 03 26
Apple..Stvarno mi nije bila namera kada smo prvi put zvali klince u goste(a skoro smo jedini koji zovu),da ih analiziram.Medjutim ,mnogo mi je pomoglo. Npr neke mame i dalje ruzno govore o tom etiketiranom klincu,a ne kapiraju da je njihov ustvari katastrofa ,:)
2019 03 26
> jelena2606: > Pa treba se boriti i uvesti takav zakon.Da se napravi skola osnovna za problematicnu decu. Za ovakav stav bi bili optuženi za diskriminaciju, ukoliko ste "običan" građanin. Ukoliko bi profesionalac (čitaj prosvetni radnik) zastupao ovakav stav bio bi u debelom problemu. Ne iznosim svoj stav, samo činjenično stanje.
2019 03 26
Verovatno.Ali opet totalno nelogicno.Ne moze biti diskriminacija u slucaju da neko vrsi nasilje.Punoletne osobe idu u zatvor zbog takvih stvari.Tako da smisla bas i nema.
2019 03 26
NinaKg..Kakav stav zastupate kada jedan klinac drugom ,otrese nekoliko puta glavu o klupu i raskrvari pola glave?Bas me zanima.Posto ste cini mi se i vi prosvetni radnik.
2019 03 26