Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Mudrolije ili neko je to baš dobro rekao....

Pridružite mi se ... Ako ste čuli , zapisali, sami smislili nešto baš životno dobro i lepo izrečeno ... :") * Ovo je prica o dvojici drugara koji su se setali zajedno po pustinji. Odjednom uz put su poceli da se raspravljaju, i jedan je udario drugog. Udareni se osetio povredjen, ali bez reci napisao je ovo na pesku. " Danas sam dobio udarac od mog najboljeg druga." Produzili su tako sve dok nisu nasli jednu oazu gde su odlucili da se okupaju. Onaj sto je dobio udarac zamalo sto se nije udavio kupajuci se, ali zivot mu je spasio onaj drugi. Kad je dosao sebi taj sto se zamalo nije udavio, izgravirao je na jednom kamenu: " Danas mi je najbolji drug spasao zivot!" Drugar koji je udario svog najboljeg prijatelja pitao ga je: "Kad sam te udario ti si napisao na pesku, a sad graviras na kamen, zasto?" Drugar mu je odgovorio: "Kad neko napravi lose, to treba da zapisemo na pesku da bi vetrovi izbrisali, ali kad neko uradi dobro, to treba da izgraviramo na kamenu da nista ne moze da ga izbrise!" Nauci se da zapisujes "rane" na pesku, a "srecu" ugraviraj na kamen. :")
2019 06 25
* Jedna baš veoma savremena basna : Vrana je celoga dana sedela na drvetu, ne radeci ama bas nista. Zeka je ugleda i upita: -Mogu li i ja da sednem i da, kao i ti, ne radim nista celoga dana? Vrana odgovori: -Naravno, zasto da ne? I zeka sede na zemlju ispod vrane, pa pocne da dremka. ... Iznenada se pojavi lisica, skoci na zeku i pojede ga. Naravoucenije: Ako vec sedis i ne radis nista, moras da sedis veoma, veoma visoko..... ;)
2019 06 25
I još jedna , praktična ... :') o:) o:) Prodavac, službenica i direktor odoše na ručak i na stolu u restoranu nađoše staru uljanu lampu. Protrljaše je, a iz lampe izade duh u oblačku dima i reče: -Obično ispunjavam tri zelje, ali ću svakom od vas troje ispuniti po jednu. -Prvo meni - reče službenica - želim da budem na Karibima, da vozim gliser i da me ne interesuje ništa na svetu. Puf! I ona nestade. Prodavac, u čudu, rece: -Ja sam sledeći! Ja sam sledeći! Želim da sam na Tahitiju, da ležim na plaži sa mojom ličnom maserkom i da zauvek budem okružen pinakoladom i ljubavlju svog zivota. Puf! I on nestade. -Ti si na redu - reče duh direktoru. A on reče: -Želim da se ovo dvoje posle ručka vrate u kancelariju. Naravoučenije: Uvek pustite šefa da govori prvi. 8-)
2019 06 25
Bolje biti zdrav i bogat, jer ako si bolestan, džabe ti što si siromašan
2019 06 25
> Debela_devojka: > Bolje biti zdrav i bogat, jer ako si bolestan, džabe ti što si siromašan Haha, odlična !!! :") :") :")
2019 06 25
Covek poce da se tusira, cim je njegova zena zavrsila s tusiranjem. Tad neko zazvoni na vrata. Nakon nekoliko trenutaka prepiranja oko toga ko ce da otvori, zena popusti, brzo se uvi u peskir i strca niz stepenice. Na vratima ugleda Peru, prvog komsiju. Pre nego sto zausti, Pera joj rece: -Dacu ti 800 evra ako skines taj peskir. Nakon kratkog razmisljanja, zena skinu peskir i stade pred Peru naga. Pera joj odmah dade 800 evra i ode. Zbunjena, ali i uzbudena zbog iznenadne srece koja ju je snasla, zena se opet uvi u peskir i pope se na sprat. Posto ude u kupatilo, muz je, i dalje stojeci ispod tusa, pita: -Ko je to bio? -Pera, nas prvi komsija - odgovori ona. -Sjajno - rece muz - je li ti rekao nesto o tome da mi duguje 800 evra? :) Naravoucenije: Ukoliko bitne informacije o zajmu i riziku blagovremeno podelite sa svojim akcionarima - mozete spreciti moguce opasnosti. 8-)
2019 06 25
Devojka i ja smo se zabavljali vise od godinu dana,kada smo odlucili da se uzmemo.Moji roditelji su nam pomagali u svakom smislu,prijatelji su nas ohrabrivali,a moja devojka je bila devojka iz snova. Ali,jedna stvar-osoba me je mucila: mladja sestra moje devojke.Imala je 20 godina,nosila mini suknje,uske topove..... Kad god bi bila blizu mene, saginjala bi se ,a ja sam jasno mogao videti njen ves.Bilo je ocigledno da to radi namerno. Jednog dana zvala je i pitala da dodje kako bi proverili pozivnice za vencanje.Dosla je sama.Saputala mi je da cu se uskoro vencati,a da ona gaji izvesna osecanja prema meni-da to ne moze i ne zeli da preboli. Zelela je da vodimo ljubav samo jednom,pre nego sto se obavezem na zivot sa njenom sestrom. Bio sam u soku,bez reci.Krenula je uz stepenice-"Gore sam,ako se odlucis na taj korak". Nepomicno sam stajao i gledao je kako se penje.Kada se popela na vrh stepenica,skinula je pantalone.Okrenuo sam se prema ulaznim vratima i posao ka kolima. Moj buduci tast je stajao napolju. Sa suzama u ocima me je zagrlio i rekao:"Tako smo srecni sto si prosao nas mali test.Ne mogu ni da zamislim boljeg coveka za svoju cerku. Dobrodosao u porodicu!" POUKA:Uvek drzite kondome u kolima!
2019 06 25
Ja volim onu izreku Harija Trumana: Ako ne možeš da izdržiš vrućinu-izađi iz kuhinje!
2019 06 25
A tata mi je dao ovu pesmu Martina Niemöllera da pročitam kada sam bila u osnovnoj školi....samo nije mi dao originalnu već ovu verziju: Prvo su došli po komuniste, a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista. Zatim su došli po Jevreje, a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin. Zatim su došli po sindikalce, a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac. Zatim su došli po katolike, a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant. Zatim su došli po mene, ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.
2019 06 25
Hvala što učestvujete. :) Da obogatimo svoje vreme kratkim pametnim mislima, mudrim izrekama ili zanimljivim pričicama .. uvek je lepo potrošiti koji minut života na čitanje nečeg što donosi osmeh. :) Ili razmišljanje ... Pišite. :)
2019 06 25
Jednom je jedna žena zalivala svoj vrt, kada je ugledala 3 starca pred svojim vrtom. Nije ih poznavala, no svejedno im je rekla: " Mislim da vas ne poznajem, ali mi se čini da ste gladni. Molim vas uđite unutra i pojedite što god. " Starci su je upitali: " Je li Vaš muž kod kuće? " "Ne ", odgovorila je, nije." "Onda moramo otići, " rekli su. Uveče kada joj se muž vratio, žena mu ispriča što se dogodilo. " Sada im možeš reći da sam se vratio i pozovi ih natrag, unutra ", rekao je muž, i žena je otišla da pozove starce na večeru. " Nažalost, ne možemo svi prihvatiti Vaš ljubazni poziv." Rekli su joj starci. " Zašto ne ?" Upitala je iznenađena žena. Jedan od staraca pokaza na jednog i reče: " Njegovo ime je Bogastvo." Potom pokaza na drugoga i reče: " Ovome je ime Useh." " Meni je ime Ljubav." " Sada pođi k mužu i odlučite kojeg biste od nas 3 pozvali unutra." Žena se je vratila u kuću i sve ispričala mužu. Muž presretan reče: " Super! Pozovi Bogatstvo da sa svim i svačim napuni našu kuću!" Žena ipak nije bila zadovoljna s njegovim predlogom: " Zašto radije ne bih pozvala Uspeh ?" Razgovor između njih je slušala njihova kćer i sva oduševljena rekla: " Zar ne bi bio bolje pozvati Ljubav ? Naš dom bi bio napunjen Ljubavlju !" Poslušavši savjet njihove kćeri, muž je rekao ženi: " Pođi i zamoli Ljubav neka bude naš gost. " Žena je pošla i upitala: " Ko je od vas Ljubav ? Molim neka dođe i bude naš dragi gost." Ljubav je sedela u svojim invalidskim kolicima i sa njima je krenula u kuću. Druga 2 starca su krenula za njom. Zaprepaštena žena je upitala zašto idu i Bogatstvo i Uspeh, kada je ona pozvala samo Ljubav ? Starci su u jedan glas odgovorili: " Da si pozvala Bogatstvo ili Uspeh, druga 2 bi otišla. No, ti si pozvala Ljubav i gdje god Ona ide, nas 2 je sledimo !" Tamo gdje ima Ljubavi, tamo uvek dolaze Bogatstvo i Uspeh. :)
2019 06 25
Jednog dana, pored gradskih zidina, u sumrak su se mogle videti dve osobe koje se grle. “To su tata i mama.” – misli nevino dete. “To su ljubavnici.” – misli čovek pokvarene mašte. “To su dvoje prijatelja koji se nisu videli dugi niz godina.” – misli čovek koji živi sam. “To su dva trgovca koji su sklopili dobar posao.” – misli čovek pohlepan za novcem. “To je otac koji grli sina koji se vratio iz rata.” – misli žena nežne duše. “To je kći koja grli svoga oca koji se vratio s puta.” – misli čovek ožalošćen zbog odlaska svoje kćeri. “To su zaljubljeni.” – misli devojka koja sanja o ljubavi. “To su dvojica koji se bore na smrt.” – misli ubica. “Ko zna zašto se grle?” – misli uskogrudi čovek. “Kako je lepo videti dve osobe koje se grle.” – misli čovek Božji. Svako misli, zavisno o tome šta je i šta nosi u sebi.
2019 06 25
Jednog dana muž i žena odlučili su da nikome ne otvaraju vrata. Ujutru ih je probudilo zvono na vratima. Pogledali su kroz špijunku – roditelji muža su bili ispred. – Nećemo otvarati vrata – rešili su oni. Roditelji su otišli. Poslije nekog vremena opet je zazvonilo zvono na vratima. Pogledaju oni – roditelji žene stoje ispred. Rešili su da opet ne otvaraju vrata, ali se žena rasplakala. Mužu bi žao i oni otvoriše vrata. Vrijeme je prolazilo.. Imali su četiri sina i potom su dobili peto dete – kćerku. Suprug je napravio veliku gozbu u čast rođenja kćerke. Prijatelji su ga pitali: „Zašto se toliko raduješ? Nisi se toliko radovao kada su se tebi rađali sinovi.“ On se nasmejao i odgovorio: “Rođena je ona koja će mi uvek otvoriti vrata.” <3 za sve kćeri ...
2019 06 25
Jednom davno postojaše neko ostrvo gde su živeli svi osećaji: SREĆA, TUGA, i mnogi drugi, uključujući i LJUBAV. Jednog dana OSEĆAJIMA je nagovešteno da će ostrvo potonuti, tako da su oni svi uzeli svoje čamce i otišli. LJUBAV je bila jedina koja je ostala. Htela je ostati sa ostrvom dok ne počne tonuti. Kad je LJUBAV gotovo potonula, odlučila je moliti za pomoć. RASKOŠ dođe do LJUBAVI u prelepom čamcu. LJUBAV reče: - RASKOŠI, možeš li me povesti sa sobom? - Ne, ne mogu. Ima puno zlata i srebra u mome čamcu. Ovde nema mesta za tebe. LJUBAV zatim odluči upitati TAŠTINU: - TAŠTINO, molim te, pomozi mi! - Ne mogu ti pomoći, LJUBAVI. Sva si mokra i uništićeš mi čamac - odgovori TAŠTINA. TUGA je bila blizu, pa je LJUBAV ponovno zatražila pomoć: - TUGO, dopusti mi da pođem sa tobom. - Oh... LJUBAVI, jako sam tužna pa više volim ići sama! SREĆA je prolazila kraj Ljubavi takođe, ali baše toliko srećna da nije čula kad ju je LJUBAV zvala! Iznenada se začu glas: - Dođi, LJUBAVI, ja ću te povesti. Bio je to jedan starac. LJUBAV posta tako srećna da čak zaboravi upitati starca za ime. Kad su stigli na suvo, starac ode svojim putem. Ljubav upita ZNANJE, drugog starca, za ime starca koji joj je pomogao. - Bilo je to VREME - odgovori ZNANJE. - VREME? Ali zašto mi je VREME pomoglo? - upita LJUBAV. - Zato što je jedino VREME sposobno razumeti kako je LJUBAV velika - odgovori ZNANJE.
2019 06 25
> UggV79: > Jednog dana, pored gradskih zidina, u sumrak su se mogle videti dve osobe koje se grle. > “To su tata i mama.” – misli nevino dete. > “To su ljubavnici.” – misli čovek pokvarene mašte. > “To su dvoje prijatelja koji se nisu videli dugi niz godina.” – misli čovek koji živi sam. > “To su dva trgovca koji su sklopili dobar posao.” – misli čovek pohlepan za novcem. > “To je otac koji grli sina koji se vratio iz rata.” – misli žena nežne duše. > “To je kći koja grli svoga oca koji se vratio s puta.” – misli čovek ožalošćen zbog odlaska svoje kćeri. > “To su zaljubljeni.” – misli devojka koja sanja o ljubavi. > “To su dvojica koji se bore na smrt.” – misli ubica. > “Ko zna zašto se grle?” – misli uskogrudi čovek. > “Kako je lepo videti dve osobe koje se grle.” – misli čovek Božji. > Svako misli, zavisno o tome šta je i šta nosi u sebi. mmm prelepo (teary)(teary)(teary)(inlove)(inlove)(inlove)(inlove)
2019 06 26
1 2 3