Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Privatni casovi:-)))

@AppleRed, za to nisam znala, i drago mi je sto od Vas uvek cujem nesto pametno :") @Jelena, da je problem samo to ubacivanje izbornih, gde bi nam kraj bio...Kod nas se nikad otvorena vrata nisu podudarala sa ostalim nastavnicima, pogotovo razrednim staresinama, bas bezveze... Kod tebe bar dolaze roditelji da popricaju sa razrednim, kod nas se pojavi jedan, dva retko...Madeleine, hoce sve da nas ukalupe...
2019 10 06
Definitivno je broj predmeta besmislen. Uvek uvode nešto novo ali nikad ništa nije izbačeno. Deca su tokom celog školovanja preopterećena. Niti mogu pažnju da održe tokom 7-8 časova, pogotovo u osnovnoj, niti mogu smisleno da nauče toliki obim gradiva. A što je najgore, ne uči ih niko kako da uče. Sve ide na kvantitet a ne na kvalitet naučenog, šta god ministarstvo kaže. Mada njih greh i spomenuti. I onda dete da ostane još i na času dopunske nastave. Dopunska je posebna priča, za to mi treba još 10 stranica. 😭😭😭
2019 10 06
> MinaMasa: > @AppleRed, za to nisam znala, i drago mi je sto od Vas uvek cujem nesto pametno :") @Jelena, da je problem samo to ubacivanje izbornih, gde bi nam kraj bio...Kod nas se nikad otvorena vrata nisu podudarala sa ostalim nastavnicima, pogotovo razrednim staresinama, bas bezveze... Kod tebe bar dolaze roditelji da popricaju sa razrednim, kod nas se pojavi jedan, dva retko...Madeleine, hoce sve da nas ukalupe... You make me blush. 😘
2019 10 06
@Apple, nemate zbog cega, iskrena sam samo :) A to sto gurnu predmete za koje nije potreban napor u prve (da ne pominjem fizicko sto bude 1. cas, pa onda oznojeni sede ceo dan) je posebna prica...Opet odlutah, al zanesem se zacas :)
2019 10 06
Kod nas je sve naopako. Da nema divne dece davno bi napustila ovu struku. Osećam se kao šizofreničar. Ministarstvo jedna priča, deca druga, uprava treća, roditelji četvrta a ja u sredini sa mojim iskustvom i ličnim stavom. Uff, svi smo žrtve antisistema.
2019 10 06
Slazem se...
2019 10 06
Da bukvalno izmedju dve vatre..Sretnem komsinicu,kaze ona bolje da sam dete upisala u privatnu skolu,,Zena placa privatno fiziku,matematiku i jezike...Jbg nekome ne lezi matematika i fizika,a leze mu jezici ili muzika...A zbog tog bodovanja u svemu treba da budes super,sto uopste nije realno
2019 10 06
A iskreno nesto ne mogu da se setim da kada sam ja isla u skolu da je postojala tolika potreba za privatnim profesorima..Stavise ne mogu da se setim da je neko u osnovnoj,sem ponekada matematike i uzimao privatne casove...
2019 10 06
Na matis sam isla samo za prijemni jer mi je godinama predavao nestrucni kadar. Engleski sam imala od 5. razreda, na casove krenula od 4. jer me je zanimalo. Ispostavice se da je to bila pametna odluka, jer nastavnica u skoli ni dan-danas, posle toliko "kilometraze" nema veze s mozgom. Bila sam odlicna. Tako je bilo nekad, danas vec...
2019 10 06
Ja sam od 1.isla na engleski u Institut stranih jezika,ali kao sto kazes,zato sto sam htela...I bilo je i drugih koji su hteli..A ovo je moranje.Mislim nije,ali ako hoces znanje,onda...
2019 10 07
Volela bih da cujem pricu roditelja cija deca pohadjaju privatne skole, nadam se da je situacija bolja...
2019 10 07
Iznad mene privatna francuska skola....Te roditelje,cast izuzetcima,ne zelis ni da vidis ni da cujes,ali bukvalno!To su takvi bahati seljoberi i prostaci,da nemam reci....Nas prijatelj je sinove upisivao u 3. i 4.god srednje skole u internacionalne privatne skole..Kaze birao je skolu,tako sto ode na roditeljski da vidi cija se deca tu skoluju...Upisivao ih je u privatne da bi se pripremili za fax u inostranstvu...
2019 10 07
Pa ja ne znam, ali nikad nisam isla na privatne casove i da dete zaostaje s nastavom, ne bih ni davala novac da se nesto usavrsava. Neko sam kome ne ide matematika uopste, niti je ikad isla, jedva sam dvojke imala. Zasto je vazno da dete ima dobre ocene? Upislala sam sta sam htela kad sam htela. Npr latinski smo dobili u trecoj godini srednje, od celog razreda sam jedina imala peticu, od starta, jer sam neko kome jezici idu super. Lako mi ulazi u glavu, snalazim se u konverzaciji. Ali matematika propast. I uvek jedva dva. Zanima me zasto roditelji zele da deca iz svakog predmeta (kao npr skroz nebitnin francuski) imaju dobre ocene? Pogotovo ako dete to ne zanima i ne ide, i velika je verovatnoca da nece upisati filoloski f? A da se razumemo, to sto danas svako dete pocne i sa 3 god da govori na engleskom, nema veze sa darovitoscu za jezike.
2019 10 07
Secam se samo da je brat godinu dana stariji, koji je zavrsavao matematicku gimnaziju pokusavao da mi objasnjava nesto iz matematike... Mislim da se trudio vise nego ja, a nista nisam naucila.
2019 10 07
Vama nisu bitni jezici,meni npr jesu,a moje dete ih voli I dobro mu ide...Ne radi se u ovoj temi uopste o peticama...
2019 10 07