Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Privatni casovi:-)))

@Apple, nema brucosa jer nema ni posla, nazalost...S nastavnicke strane, 10e je sasvim u redu, problem je to sto plate roditelja cesto ne mogu da isprate tu brojku, jer su, kao sto DD rece, oko 30k koje bi trebalo da izdrzavaju porodicu, placaju racune, i posle sta da ostane ako se placaju casovi od 10e. Meni koja ne izdrzavam porodicu je nastavnicka od 55k super, dok kolega (+privatno radi) cija zena privatno radi (njena firma) uz dvoje dece kaze da on prosto mora da radi taj dodatni rad jer im je malo. Evo, ne znam...
2019 10 07
Kako nije malo, premalo je. Meni muž radi za cca 1500e meaečno+bakšiš. Ima tu malo iživljavanja, ali veruj mi, sasvim malo. On sebi kupi patike 2x godišnje, ja meni i deci uglavnom polovno, retko nešto novo, ugl volimo po gradu makar jednom nedeljno da bazamo zajedno po gradu i opet bude malo. Uvek za nešto fali, još su nama deca mala, pa i nemaju velike apetite, ne želim da razmišljam šta će biti kad malo odrastu. Evo, sad kad su bili bolesni, za 7 dana je otišlo skoto 40 000 dinara! Koji god lek je trebao, hiljadarka, šta god zafali u bolnici, kupuj, bolnička hrana odvratna bila, ne jedem ja, ne jede dete-kupi, gorivo svaki dan, cigare za tamo, jer da nema pljuga, otišla bih u k krasni i eto, plata nečija ode za 7 dana kao dobar dan.
2019 10 07
Problem je sto niko, ali niko- ni profesori (nastavnici) ni roditelji ne reaguju kad treba i gde treba. Kada se menjaju zakoni- javne rasprave su neposecene, sindikati cute, pa se tako poslednjih godina "natrpalo" gradiva i gradiva, a sve pod parolom "Rasteretiti ucenike". Drugo- roditelji bi trebalo da znaju i koriste svoje prisustvo i ingerencije u skoli, jer za to i sluzi tzv. Savet roditelja. Niko nece ili ne zna sta sve moze i na sta sve ima pravo, ili se plasi da to pravo upotrebi. I dok se roditelji i nastavnici "prepucavaju", neko treci zadovoljno trlja ruke. Neko ko ne uzima 10 evra po satu nego milione i milione u minutu.
2019 10 07
@DD, ne verujem bas coveku cija zena nosi jakne od 20k+, pravo da ti kazem. Moji roditelji su s platom+penzijom+negom, znaci, daleko ispod 100k izdrzavali nas dvoje na strani i vodili racuna o nepokretnom dedi (ne kazem da je bilo dovoljno, ali se izlazilo na kraj), mislim da se covek malo vise izivljava nego sto je stvarno potrebno, pa mu zato i ne verujem.
2019 10 07
Mina masa..Moja rodjaka ima troje dece,znaci petoclana porodica...1000E mesecno troskova...Kaze,frizider stalno polu prazan,hrana losije kategorije,...Za najmladjeg klinca placaju dopunske casove posto je poprilicno los u skoli,za ove dve starije ne placaju nista iako bi one htele,dodatne casove iz jezika,sport...Kaze nemaju..Stalno krpi kraj s krajem...Nisu gladni,ni bosi ali nije im lako...Nikada ne idu na ruckove,vecere po kafanama..Prezivljavanje...
2019 10 07
MM, vidi moj muž nosi jaknu od 300e, patike od 200, ali on ima vodu u kolenu i na nogama je cca 15 sati dnevno, a jaknu je kupio pre 3 godine i ko zna kad.. A i nisu svima apetiti isti nekome je odlazak na godišnji odmor iživljavanje, pa prave hranu u apartmanima, nose na plažu. Ja tako, recimo, ne idem na odmor. Sasvim mi je normalno da se hranim po restoranima i plaćam ležaljku sa suncobranom.. Sve je to relativno
2019 10 07
Pa ja bih volela da mi troškovi mogu biti 1000€ mesečno ali muž i ja ne zarađujemo toliko, niti smo ikad. Evo, živi se skromno. Puno toga kupujemo ovako kao na krpicama, pogotovo ja. Kod frizera moram na farbanje jer mi je kosa specifična, jaka, gusta i dugačka pa sama ne mogu da se izborim sa sedom. Kod kozmetičara u životu nisam bila, kao ni na manikiru. Sminkam se skromno. Decu isto učim da štede. Ne pijemo sokove svaki dan i nose većinom hranu od kuće za školu. Da skratim priču, većina živi od premalo novca a da svi žive skromno, to ne bih rekla. Puno ljudi žive van okvira svojih mogućnosti.
2019 10 07
Ova na mesecnom nivou tako. DD, u pravu si, nisu svima apetiti isti...P.S. Brate, je l bio ijedan lek na recept??? Apple, da dodjete kod mene u selo, farbanje svojom farbom 50 din :)
2019 10 07
> MaglaSvuda: > Problem je sto niko, ali niko- ni profesori (nastavnici) ni roditelji ne reaguju kad treba i gde treba. Kada se menjaju zakoni- javne rasprave su neposecene, sindikati cute, pa se tako poslednjih godina "natrpalo" gradiva i gradiva, a sve pod parolom "Rasteretiti ucenike". > Drugo- roditelji bi trebalo da znaju i koriste svoje prisustvo i ingerencije u skoli, jer za to i sluzi tzv. Savet roditelja. > Niko nece ili ne zna sta sve moze i na sta sve ima pravo, ili se plasi da to pravo upotrebi. > I dok se roditelji i nastavnici "prepucavaju", neko treci zadovoljno trlja ruke. Neko ko ne uzima 10 evra po satu nego milione i milione u minutu. Ne bih se složila. Mi smo zajedno sa ljudima iz struke više puta pisali pisma, davali savete, tražili pomoć ..... od ministarstva i ostalih nadležnih, kao Školska uprava. Nikad niko nas nije poslušao a šikaniranja, e toga mi je muka koliko smo dobili u formi "mi vama ovo čisto kao savet predlažemo, ništa zvanično, to je samo savet"; ma naravno, kako da ne.
2019 10 07
Moja deca nemaju osiguranje, niti pravo na isto, tako da mali broj lekova imamo na recept. Ono što su dobili tamo, tipa infuzija i paracetamol nisu bili o našem trošku. Apple, svako bira kako će da živi. Ja volim i da uradim nokte i da izađem uveče i da odem u bioskop i slično. Jismo štedljivi i nikada nismo bili i ne živimo skromno nikako, ako se uzme u obzir kako žive pojedini ljudi, ali ne živimo ni luksuzno. Sramota je za našu državu što nam je luksuz nova garderoba, kozmetički tretmani i sok u frižideru, što su najnormalnije potrebe po meni
2019 10 07
> MinaMasa: > Ova na mesecnom nivou tako. DD, u pravu si, nisu svima apetiti isti...P.S. Brate, je l bio ijedan lek na recept??? Apple, da dodjete kod mene u selo, farbanje svojom farbom 50 din :) Hvala Mina, probala sve, ne pali. Srećom izdvojim 1600din svakih 6 nedelja, plus sprej za farbanje. Toliko mogu i moram.
2019 10 07
Ali Apple ne mogu da budu manji...On rmba po ceo dan,dva posla.Oni moraju da stvore tih 1000e mesecno,kako znaju i umeju.Ne mogu da se uklope ispod te cifre,a da plate racune,jedu,plate skolske knjige,ekskurzijex3..Ne idu kod frizera,manikira,ne piju sokove svaki dan.Deca naviknuta na skromnost..Posto ih naravno licno znam,znam i koliko skromno zive..A da zive ljudi van okvira svojih mogucnosti je tacno.
2019 10 07
Odoh, možda konačno i prodam nešto. 😂😂😂🍀🍀 Biću buržuj.
2019 10 07
> jelena2606: > Ali Apple ne mogu da budu manji...On rmba po ceo dan,dva posla.Oni moraju da stvore tih 1000e mesecno,kako znaju i umeju.Ne mogu da se uklope ispod te cifre,a da plate racune,jedu,plate skolske knjige,ekskurzijex3..Ne idu kod frizera,manikira,ne piju sokove svaki dan.Deca naviknuta na skromnost..Posto ih naravno licno znam,znam i koliko skromno zive..A da zive ljudi van okvira svojih mogucnosti je tacno. Ma verujem Jelena. Strašno, nije ni čudo što ljudi puknu i fizički i psihički.
2019 10 07
> jelena2606: > Ali Apple ne mogu da budu manji...On rmba po ceo dan,dva posla.Oni moraju da stvore tih 1000e mesecno,kako znaju i umeju.Ne mogu da se uklope ispod te cifre,a da plate racune,jedu,plate skolske knjige,ekskurzijex3..Ne idu kod frizera,manikira,ne piju sokove svaki dan.Deca naviknuta na skromnost..Posto ih naravno licno znam,znam i koliko skromno zive..A da zive ljudi van okvira svojih mogucnosti je tacno. Što bi moj drug rekao :"Para ima koliko hoćeš, samo nije svako sposoban da ih ubere" 😂 ja živim van okvira svojih mogućnosti, ali mogu sutra d' umrem, pa me baš briga 😂 važniji mi je kvalitet trenutnog života, nego mirna starost. *ebe mi se, dok možemo da zaradimo, ima i da trošimo. Doduše, gastarbajterski malo, ali i to je za ljude
2019 10 07