Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Privatni casovi:-)))

> MaglaSvuda: > > AppleRed: > > > MaglaSvuda: > > > Problem je sto niko, ali niko- ni profesori (nastavnici) ni roditelji ne reaguju kad treba i gde treba. Kada se menjaju zakoni- javne rasprave su neposecene, sindikati cute, pa se tako poslednjih godina "natrpalo" gradiva i gradiva, a sve pod parolom "Rasteretiti ucenike". > > > Drugo- roditelji bi trebalo da znaju i koriste svoje prisustvo i ingerencije u skoli, jer za to i sluzi tzv. Savet roditelja. > > > Niko nece ili ne zna sta sve moze i na sta sve ima pravo, ili se plasi da to pravo upotrebi. > > > I dok se roditelji i nastavnici "prepucavaju", neko treci zadovoljno trlja ruke. Neko ko ne uzima 10 evra po satu nego milione i milione u minutu. > > Ne bih se složila. Mi smo zajedno sa ljudima iz struke više puta pisali pisma, davali savete, tražili pomoć ..... od ministarstva i ostalih nadležnih, kao Školska uprava. Nikad niko nas nije poslušao a šikaniranja, e toga mi je muka koliko smo dobili u formi "mi vama ovo čisto kao savet predlažemo, ništa zvanično, to je samo savet"; ma naravno, kako da ne. > Verujem da je tako, ali ja mislim na nesto drugo. Dopuste se i "propuste" razne gluposti, koje se posle obijaju o glavu deci, roditeljima, skoli, jer nema reakcije onda kada je najpotrebnija. Prosto- ljudi nemaju pojma da postoje razni nacini da se los zakon spreci tj. ne dozvoli. Uzalud su posle dopisi, saveti, prepiske...Cinjenica je da su svi nesto isprepadani i bezvoljni, a najvise me nervira ono cuveno: "Oduzeli su nam dostojanstvo" (prosvetni radnici). > "Čast se ne može oduzeti, ona se može samo izgubiti". Na šta tačno ciljate?
2019 10 07
@AppleRed Na to sto sam napisala, a kako rekoste, moglo bi se o ovoj temi do sutra... Sustina je da su oni koji bi trebalo da budu na istoj strani (roditelji, skola, deca) postali skoro pa zaracene strane...
2019 10 07
Naravno. To je slika našeg društva. Podeli i vladaj, hleb i cirkus. Ali poznavajući naš narod, svako gleda svoj trenutni interes umesto zajedničkog dugoročnog interesa. Svako leči svoje frustracije na tuđ račun umesto da ih usmeri ka glavnom izvoru.
2019 10 07
Moja keva je prof. matematike. Meni je, do skora, bilo nepojmljivo da, dete koje ide u osnovnu školu, ide na privatne časove mate.. ali... jbga, gledala sam iz svog ugla, zaista sam znala matematiku, nije mi ona trebala za pomoć, imali smo super nastavnika, a kasnije proferosa i to je to. A sada gledam malo drugačije... Mama živi u Sremu, u tom mestu u OŠ su onih divnih '90. tražili samo 5k maraka da hi mogla da bude nastavnik, i ona se žena baci na privatne časove. I sad, ona naplaćuje soma dinara za dvočas. Za to mesto je to mnogo, ali, nije da je hvalim, ali nema deteta kome nije bilo jasno. I ona je u fazonu da za sat vremena se mata ne može vežbati, dakle, dvočas i tačka, cena je takva i kome se ne sviđa, neka ne dolazi, a svake godine ih ima više. Jeste, nastavnici nisu nešto puni želje za predavanjem, ali nisu ni deca za učenjem. Ima dece koja u 6. razredu ne znaju tablicu množenja ili da izračunaju površinu pravougaonika i ti sa takvom decom, maltene, moraš iz početka. E ko je tu zakazao...? Svi po malo. A plata, ljudi, unesemo u kuću mesečno oko 1300€ ako ne i više i da nas neko pita, gde su? Blage veze nemam!
2019 10 07
Sara20, moram da se složim sa tobom. Deca su bezvoljna i raspadaju se, znam nekoliko njih koji sve postižu bez privatnih časova, a prosečna su deca, samo dobre radne navike. Razumem da nekome ne idu jezici, a ide matematika, da je profesorka istorije zahtevna i tu je niža ocena, ali se nadoknadi biologija, ali vidim da deci sve više treba, a krivica se često svaljuje na profesore (mada i njih ima raznih).
2019 10 08
@Sandokanka, ne znam koliko je pametno pracenje sadrzaja drugog nastavnika, svako radi na svoj kalup. Mi smo u srednjoj imali ludu hemicarku koja je radila potpuno drugacije od svih, isli na casove, niko nije mogao da skonta po kom principu radi jer joj se nista nije uklapalo sa zbirkom. Naposletku, iscackamo jednu hemicarku koja je radila regularno, kao i svi ostali, ali je znala kako ova luda radi i tako nas ucila. Trazili smo sistem dok ga nismo nasli, drugacije nije moglo...
2019 10 08
moguće...ovi su mali, peti razred, tek uče da se predstave, broje, odakle su, brojeve... nema previše razlike, a odlično su obrađene lekcije...
2019 10 08
Nasla sam profesorku,1100 din dva casa,90 min...Profesorka u penziji.Super je I cas je odlicno prosao...Nego dok je trajao cas mamica nevidjena kuvarica je pravila mafine,ali avaj opet se malo pozaboravila.Umesto mirisa cimeta I vanil secera,kroz kucu kreve miris garezi ahahaha.Evo mojih lepotica ,:) Gospode Boze, ,:) ,:) ,pa da li neko ume ovako a? ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/650a684d9bdc219e16e33054a46d18cf.jpg)
2019 10 08
AAHAHAHHAHAHAHAHAH, alal ti vera, iste smo kuvarice 😂
2019 10 08
Jos jedan trofej u nizu ahahahahah..Recept molim INBOX,ne zelim da odajem tajne zanata.... :,'( :,'( Dok sam se bavila prisluskivanjem kako cas napreduje ,kao svaka savesna majka ahahahah,malo se zaboravilo na rernu-.tu izgleda ne stojim dobro sa savescu.Jbt ziva sramote me pojela kada je krenula kuca da smrdi na zagoretinu :') :')
2019 10 08
@Sandokanka, to je onda super, znaci deci dosta. @Jelena, koga je briga za mafine sad kad je nastavnik pronadjen :') :') :')
2019 10 08
Izgleda da sam i ja tako mislila,pa su mi zagoreli :') :') :') Mislim zna se sta su prioriteti ,:)
2019 10 09
1 2 ... 4 5 6