Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Ponovo pomoć oko psa

Da, baš se boji, plače kad on zalaje, beži kod mene i viče NEĆE KUCA, MAMA, NEĆE. Ne znam Zašto, to je u zadnje vreme počela i na ulici beži od svakog psa. Kad je bila manja, nije ni bila svesna njegovog postojanja, kako je progovorila, tako je i u strahu
2019 11 20
Ja nisam vege, ali svog psa nikad ne bih izbacila na ulicu. Doduse on je izgleda vaspitan. Znam da je lako gloginje mlatiti i znam da kosta, ali kod dresera i na sterilizaciju.
2019 11 20
DD, kazes nije nista naucio, osim da piski i kaki na pelenu, a to je znaci IPAK naucio. Maltezeri su malo prgavi i bandoglavi, a psi takodje mogu da imaju "traume" kao i ljudi. On je ljubomoran, klinci su mu "oduzeli" deo teritorije i tvoje paznje, a vec je jednom odvojen od vlasnika. Kad zapiskavaju ili kake po kuci- oni obelezavaju teritoriju i malkice teraju inat, a on (pretpostavljam) nije kastriran. Kastracija bi ga dosta smirila, a jedini nacin da ga nateras da obavlja nuzdu napolju je da ga SAMA ( samo ti i on) izvedes da to uradi i da ga obavezno nagradis nekim keksicem odmah i pomazis. Ti ili muz, zavisi koga smatra "gazdom". Tako ce jedino prestati, treba mu paznja koju nece da deli. Tako ce prestati i da se gricka, jer, veruj mi, to je cista ljubomora.
2019 11 20
> MlleSanja: > Ja nisam vege, ali svog psa nikad ne bih izbacila na ulicu. Doduse on je izgleda vaspitan. Znam da je lako gloginje mlatiti i znam da kosta, ali kod dresera i na sterilizaciju. Za sterlizaciju mogu da odvojim, ali dresura je baš skupa. Momak devojke koja ga šiša i sređuje baš se bavi dresurom, tipa osnovni program je 300tinjak evra, iskreno, da imam 300e da odvojim za nešto trenutno, kupila bih novu kuhinju 😂 Znam, Maglice da je ljubomoran, pre klinaca on je spavao sa mnom u krevetu i nismo se odvajali, ali on je I TADA VRŠIO NUŽDU U KUĆI Često. Dakle, to nikada nije prestalo, da bi deca kao bila okidač, on to radi sve vreme, najgore je što bude napolju 2 sata, recimo u komšiluku smo, on sa nama, veliko dvorište,ć ili evo, neki dan je išao sa mužem u radnju, znači više od pola h šetnje, ušao u kuću i ispišao se. Samo što je ušao u kuću. Da je on tako počeo odjednom da se ponaša, znala bih šta je, međutim, ja to nikada nisam uspela kod njega da popravim, takav je od uvek, a prve dve godine sam se trudila, posle sam i odustala, jer mi se čini da leka nema
2019 11 20
Mangup jedan :') , znam da ti nije nimalo smesno, ali...kastracija obavezno i pelena makar, pa kad potrefi pelenu- aplauz, keks, euforija...da bude ponosan na sebe. Ne smes ga mnogo grditi, bas zbog dece, bice jos agresivniji.
2019 11 20
Veliki sam ljubitelj zivotinja.Od kako znam za sebe imamo pse....Razumem tvoju situaciju I necu da osudjujem zbog toga...Da moj pas rezi I hoce da ujede I da ga se dete plasi,udomila bih ga odmah..Ne bih ni trepnula..Prioriteti postoje valjda..Moj savet ako nemas vremena,a znam da si u haosu,potrudi se I nadji nekoga ko bi ga usvojio..To je mali pas.Sigurna sam,da bez obzira na njegove mane,da bi ga neko vrlo rado udomio..I da slazem se sa Gabi,da je to poremecaj u ponasanju,koji mozdaa moze da se resi uz veliki trud I vreme,koje ti sa dvoje male dece nemas.I to je realnos.
2019 11 20
Ne znam, ne želim da osuđujem, ali ljudi kad uzimaju psa ne shvataju da je psu neophodno posvetiti pažnju, svakodnevno raditi sa njim i šetati ga bar jednom dnevno. Psi nisu igračke koje uzmete za decu pa kad vam dosadi šutnete ih napolje. Ako nemate vremena da se posvetite psu onda ga i ne uzimajte, i slažem se sa Maglom psa treba kastrirati.
2019 11 20
Ko god da ga usvoji , izbaciće ga na ulicu čim shvati da on ceo stan smatra za javni toalet. Ti ga voliš , a oni neće ni stići da ga zavole a već će im zasmetati i izbaciće ga. :( Pekinezeri su po prirodi "grizonje i namćori" s kompleksima "manje vrednosti " ( zato grickaju, pokazuju snagu režanjem i nametanjem svoje volje) pa im je neophodna velika ljubav i pažnja , mnogo rada , maženja ..a menjanje vlasnika samo će ga još više isfrustrirati. Ne znam šta pametno da ti kažem. Deca su mi uvek prva, ali i on sebe smatra , na neki način , detetom u porodici i oseća tvoju frustriranost i stres kad si sama i reaguje kako reaguje.. Traži pažnju i to radi samo iz tog razloga. Vika i batine ga još više razdražuju. Pre nego bilo šta uradiš , dobro razmisli, nemoj posle da ti bude žao, ali svakako ga prvo kastriraj pa ćeš videti da li menja narav. Većina se tad smiri. Srećno.
2019 11 20
> GabiProdaja: > > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/3a5093308fc043fe40a300fb93accec4.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/037b949189d514a96effd2d08a2d02e5.jpg) Presladak je ! </3 Mi smo morali da damo prijatelju mladog haskija jer je hteo da nam udavi mace. Nikako nisu mogli zajedno. A ja i dan danas plačem za njim , mada imamo desetogodišnju ženku haskija. I puno maca. :) Mogu da ga viđam ali ne smem , bojim se da ću se raspasti od tuge.
2019 11 20
Koliko god da mi je zao, ja bih ga se zbog dece resila. Bolje da pas dozivljava traume novog prilagodjavanja, nego dete. Moja kuma se jos uvek plasi psa , a plasi se od malena, i sad isti strah prenosi na svoju decu. I to se ne resava nikako. Ljubomora psa se ne resava dresurom.
2019 11 20
> aandrianaa: > Ne znam, ne želim da osuđujem, ali ljudi kad uzimaju psa ne shvataju da je psu neophodno posvetiti pažnju, svakodnevno raditi sa njim i šetati ga bar jednom dnevno. Psi nisu igračke koje uzmete za decu pa kad vam dosadi šutnete ih napolje. > Ako nemate vremena da se posvetite psu onda ga i ne uzimajte, i slažem se sa Maglom psa treba kastrirati. Kao što rekoh, pas je kod mene 3,5 god, moje dete ima 2. Niko ga nikada nije doživljavao kao igračku, spava u krevetu, nekad je spavao sa mnom, sad sa mojom mamom uglavnom. Kada smo bili sami, nas dvoje se nismo osvajali, išao je sa mnom maltene svuda, osim na posao, obišao je svaki park, kafić i splav u gradu, kad se išlo na ručkove i slično. Ja imam veliku želju da se on sa mojom decom igra, mazi i da se vole, međutim agresivan je prema njima od početka. Ali o tome ovde i nije reč koliko o vršenju nužde po kući, ne znam odakle vam ideja da ja mog psa smatram za igračku i da hoću da ga izbacim, jer mi je dosadio, niđe veze, on je punopravni član porodice, međutim, kao što Jeca reče, postoje prioriteti, a to su ipak moja deca, koja puze po podu i valjaju se, a on taj pod voli da zapišava
2019 11 20
NIsam ja pisala konkretno za vas, više uopšteno sam pričala, pogrešno ste shvatili. Mali psi a posebno maltezeri znaju biti jako agresivni kad bebe stignu, imam primer i u komšiliku. Svakako, poenta je da psa treba kastrirati to bi trebalo da reši problem obeležavanja teritorije. Što se tiče agresivnosti to je već veći problem.
2019 11 20
Počeli smo da praktikujemo zadnjih dana da ga ćerka hrani, pa to malo pali, njoj je zabavno, on joj se približi, najveći problem je kad mnogo lake, jer on inače, oduvek, baš glasno laje i mnogo, i kida obuću kad neko izlazi na vrata i onda se ona malo uplaši, pa gledam da ga zatvorim u drugu prostoriju kad se izlazi iz kuće. Probaću i sa kastracijom
2019 11 20
> MlleSanja: > Ja nisam vege, ali svog psa nikad ne bih izbacila na ulicu. Doduse on je izgleda vaspitan. Znam da je lako gloginje mlatiti i znam da kosta, ali kod dresera i na sterilizaciju. Ne izbaciti,pokloniti
2019 11 20
> Debela_devojka: > Počeli smo da praktikujemo zadnjih dana da ga ćerka hrani, pa to malo pali, njoj je zabavno, on joj se približi, najveći problem je kad mnogo lake, jer on inače, oduvek, baš glasno laje i mnogo, i kida obuću kad neko izlazi na vrata i onda se ona malo uplaši, pa gledam da ga zatvorim u drugu prostoriju kad se izlazi iz kuće. Probaću i sa kastracijom Ja imam malog psa i isto problem imam sa lajanjem s obzirom da brat ima ćerku od godinu dana, isto dete nenormalno plače kad on laje.
2019 11 20