Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Ponovo pomoć oko psa

> Debela_devojka: > Jesam, čim sad bude neki din više, vodim ga u veterinu Beograd, blizu mi je i najpovoljniji su Super! Videces, bice mirniji, manje agresivan, vise ce spavati i povecace mu se apetit, s obzirom da ima 5 godina. Trebace ti i ona zastita za glavu nekoliko dana, to kupi pre kastracije, a mozda imaju i oni u Veterini.
2019 11 21
Bila sam ironična zbog posta sa bišonom, pošto je bivša vlasnica to napisala kao da je imala ribicu u tegli. Mačku u životu nisam imala. E sad ozbiljno. Nije pas za svakoga, to je živo biće koje se vezuje za vlasnika, ljudi treba da se konsultuju sa veterinarom, da prouče rasu, ako uzimaju rasnog psa, da budu svesni da je to obaveza i odgovornost,izdatak, nije kao dete, ali pas se vaspitava, neguje i voli, vodi se briga o zdravlju i na kraju svaka jedinka ima svoj karakter. Hoću da kažem da sam pročitala štošta što potvrdjuje moj stav o tome da su ljudi neodgovorni i bahati prema životinjama. Debela, ništa nije na konto tvoje situacije već generalno. Jedino u vezi čega sam bila ozbiljna je da mačke prenose gomilu boleština ali jedne drugima i odredjene psima. Rizične grupe su one koje izlaze van kuće tj dvorišta. Ako mi ne verujete, pitajte svog veterinara. Toksoplazmoza može biti veoma opasna, ali nikako nisam za to da trudnice izbacuju mačke zbog toga, treba samo da se drže dalje od posipa. I u slučaju pasa i mačaka sterilizacija je veoma važna ako nemate odgajivačnicu, odnosno ne bavite se prodajom. I u slučaju mačaka i pasa, redovna vakcinacija je veoma važna. I samo ću reći još za kraj, sakupljajte izmet za svojim psom.
2019 11 21
> MlleSanja: > Bila sam ironična zbog posta sa bišonom, pošto je bivša vlasnica to napisala kao da je imala ribicu u tegli. Mačku u životu nisam imala. > E sad ozbiljno. > Nije pas za svakoga, to je živo biće koje se vezuje za vlasnika, ljudi treba da se konsultuju sa veterinarom, da prouče rasu, ako uzimaju rasnog psa, da budu svesni da je to obaveza i odgovornost,izdatak, nije kao dete, ali pas se vaspitava, neguje i voli, vodi se briga o zdravlju i na kraju svaka jedinka ima svoj karakter. > Hoću da kažem da sam pročitala štošta što potvrdjuje moj stav o tome da su ljudi neodgovorni i bahati prema životinjama. > Debela, ništa nije na konto tvoje situacije već generalno. > Jedino u vezi čega sam bila ozbiljna je da mačke prenose gomilu boleština ali jedne drugima i odredjene psima. Rizične grupe su one koje izlaze van kuće tj dvorišta. Ako mi ne verujete, pitajte svog veterinara. > Toksoplazmoza može biti veoma opasna, ali nikako nisam za to da trudnice izbacuju mačke zbog toga, treba samo da se drže dalje od posipa. > I u slučaju pasa i mačaka sterilizacija je veoma važna ako nemate odgajivačnicu, odnosno ne bavite se prodajom. I u slučaju mačaka i pasa, redovna vakcinacija je veoma važna. > I samo ću reći još za kraj, sakupljajte izmet za svojim psom. Macke koje su SAMO U KUCI i koje su primile 20 vakcina ne mogu biti prenosioci bolestina kako kazes. Pre ce mi bolest preneti neki covek! Za pse stojim iza toga da su prljaviji i neuredniji od SVIH macaka i veca odgovornost, bespotrebno lajanje i ostalo. Macka se ne vidi i ne cuje. Takodje moje misljenje je da pas u kucu ne ide. Osecam se neugodno i kad dodjem kod nekog ko ima psa u kuci. Nemam nista protiv te zitovinje ali psi su za napolje da se drze.
2019 11 22
Ne slažem se sa tobom po pitanju držanja životinje u kući. Moj pas, recimo, ne bi preživeo napolju dugo, posebno zimi. Svakoj životinji može biti super u kući, ako ima prostora za sebe. Ljudi drže i zmije i majmune i kameleon. Ja bih zmiju rado uzela, ali se ukućani boje.
2019 11 22
Ti Sandra ne čitaš, a odgovaraš. Ispeci pa reci. Upravo sam i napisala da je vakcinacija najbolja preventiva i ono što vlasnik treba da uradi shodno ljubimcu koga drži, to se zove odgovorno ponašanje vlasnika. Nažalost sama vakcina nije stopostotna garancija, kao ni kod čoveka. Mačka bi u sklopu prevencije trebalo da primi više vakcina nego pas jer je prenosilac veceg broja zaraznih bolesti ostalim životinjama nego pas. Možda istina boli, ali to je činjenica. Što se čistoće tiče, postoje mačke koje se osete i mačke koje se ne osete, isto je i sa psima. Generalizovati smrad životinjske vrste na osnovu ličnih afiniteta je infantilno. Postoje rase i mačaka i pasa koje nemaju miris, a to da li će životinja smrdeti zavisi od rase, brige vlasnika i opšteg zdravstvenog stanja životinje. Medju ovim malim belim rasama pasa ima njih koji nemaju miris, minimalno se linjaju te u praktičnom smislu mogu biti bolji izbor od mačke. Abisinske mačke npr nemaju nikakav miris. Ridžbek je npr velika rasa kratkodlakog psa koji nema nikakav miris, a i što se linjanja tiče, minimalno je, jedino što je gabaritan. Lično ne volim mačke, ali ne mogu da kažem da je pas bolji ljubimac jer je sama generalizacija a propo ove teme u najmanju ruku glupa. Važno je da vlasnik bude odgovoran prema svom ljubimcu, u suprotnom bolje da ga nema, životinje nisu igračke.
2019 11 22
Mani je, u principu, glupo što mi ljudi uopšte nazivamo sebe vlasnicima živog bića i smatram da bi svakoj životinji bilo najbolje na otvorenom, u prirodi, jer životinje su za prirodu i za spoljni svet, ali prirode je sve manje, psi više ne borave samo u zemlji iz koje potiču, pa ih ne možemo ni prepustiti tek tako spoljnim uticajima na koje nisu naviknuti. I tako..
2019 11 22
Debela, zmije i gusteri su ti kao ribice, ne mozes da ih pripitomis. Gustera i zmiju mozes da mazis, ali njima je svejedno.
2019 11 22
Rase u cije je stvaranje prste upleo čovek teško mogu da prežive bez njega. Vlasnik je okej. Postoje vrste papagaja koje su u prirodi izumrle i postoje iskljucivo u zarobljenistvu, tako da zarobljenistvo nije nuzno lose.
2019 11 22
Zasto ne dovedete psa na dresuru? U BG ste imate milion mogućnosti, jako puno ljudi to radi, kucajte na netu. Jeste skupo, oko 200e,ali pas ostaje 10ak dana kod njih najcesce, a vi dolazite da ga posecujete i da radite treninge zajedno. Imam isti problem, moj je podosta agresivan prema nepoznatim ljudima i dugim psima, pritom je dosta velik, mesanac od 25kg,cak i prema deci koju ne zna zna da bude malo neprijatan, ali ga ne bih za zivu glavu dala nikome. Kada budem zelela da ostanem trudna, on ce ici na dresuru. Citala sam da su kroz te programe uspevali da "srede" cak i pre koju su korisceni za borbe. Pa probajte to,sa psima nista nije nemoguće kada radi neko ko ume. A sa druge strane, jednostavno je najverovatnije da je on ljubomoran i u neku ruku zapostavljen sto je potpuno normalno jer imate dvoje male dece. Ja necu ni pricati mnogo o ovom piskenju u kuci jer smatram da je to mnogo manji problem od toga sto je agresivan prema detetu, kod kuce imam maltezera, tj. kod mojih, to je tvrdoglavo ne daj Boze, 5 godina ima i jos uvek piski u stanu. Sa druge strane,male rase ne mogu dugo da trpe i mi smo bili svesni toga pa smo shvatili da buduci da ne mozemo da je vodimo 6x na dan napolje, kad smo renovirani stan, u celo predsoblje su stavljene plocice i sada su joj tu novine za piskenje. Tako da najbolje na neki deo stana gde su plocice, novine i ako se ispiski gde ne sme, njusku mu malo gurnete u to i onda pre nego sto obrisete list novina umocite i stavite na ostatak koji ste rasirili na mesto gde zelite da piski, da bi ostao miris jelte. I onda smanjujete i smanjujete površinu pokrivenu novinama dok ne dodjete do toga da bude površina onako jednih rasirenih novina. To vam je moja preporuka. Samo nemojte da ga dajete nikome, nikad ne znate sta ce da se desi, mozda ce da zavrsi na ulici ili kao mašina za priplod, verujem da to ne biste zeleli.
2019 11 22
Sad sam se setila da sam se cula sa jednom skolicom za dresuru i ovo su mi odgovorili kao neke osnovne info ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/14c2cd586ef793edc6824877cafac3fe.jpg)
2019 11 22
Drzim se i dalje toga da pas ne ide u kucu :D
2019 11 22
> MlleSanja: > Ti Sandra ne čitaš, a odgovaraš. Ispeci pa reci. Upravo sam i napisala da je vakcinacija najbolja preventiva i ono što vlasnik treba da uradi shodno ljubimcu koga drži, to se zove odgovorno ponašanje vlasnika. Nažalost sama vakcina nije stopostotna garancija, kao ni kod čoveka. Mačka bi u sklopu prevencije trebalo da primi više vakcina nego pas jer je prenosilac veceg broja zaraznih bolesti ostalim životinjama nego pas. Možda istina boli, ali to je činjenica. Što se čistoće tiče, postoje mačke koje se osete i mačke koje se ne osete, isto je i sa psima. Generalizovati smrad životinjske vrste na osnovu ličnih afiniteta je infantilno. Postoje rase i mačaka i pasa koje nemaju miris, a to da li će životinja smrdeti zavisi od rase, brige vlasnika i opšteg zdravstvenog stanja životinje. Medju ovim malim belim rasama pasa ima njih koji nemaju miris, minimalno se linjaju te u praktičnom smislu mogu biti bolji izbor od mačke. Abisinske mačke npr nemaju nikakav miris. Ridžbek je npr velika rasa kratkodlakog psa koji nema nikakav miris, a i što se linjanja tiče, minimalno je, jedino što je gabaritan. > Lično ne volim mačke, ali ne mogu da kažem da je pas bolji ljubimac jer je sama generalizacija a propo ove teme u najmanju ruku glupa. Važno je da vlasnik bude odgovoran prema svom ljubimcu, u suprotnom bolje da ga nema, životinje nisu igračke. Vidi se da ne volis macke :D bas si se raspisala pogodila te tema :D
2019 11 22
Ovo je koristan stav koji će ti dosta pomoći u životu. Dresura je odlična stvar, a postoje i razni "kursevi". Okej, Beograd je, kontam da je sve preskupo, tako da nisam na mestu Debele pa ne mogu da pričam. Ali može da proba sa sterilizaciju, kao što je i rekla da hoće.
2019 11 22
Raspisala sam se jer imam šta da kažem, što kod tebe nije slučaj. Da si pažljivo čitala, pročitala bi da ne mrzim mačke. Pogadja me neargumentovana zadrtost.
2019 11 22
> MlleSanja: > Raspisala sam se jer imam šta da kažem, što kod tebe nije slučaj. Da si pažljivo čitala, pročitala bi da ne mrzim mačke. Pogadja me neargumentovana zadrtost. Mrzis ili "ne volis" kako si napisala sve jedno. Sustina je ista. Ja ne volim pse :D i ne volim da udjem u kucu kod ljudi koji drze pse koji balave po svemu u kuci. Ti si trebala pazljivije da procitas sta sam ja napisala i da postujes tudja misljenja :D
2019 11 22