Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Knedla u grlu, molim vas pomozite

Opet ja, pisala sam vec da sam imala druge zdravstvene tegobe... koje su me izludjivale, boleo me i stomak i noga mi je trnula i ruka. Iapostavilo se da je kicma u pitanju, to je kao namesteno i bilo je bolje, medjutim sad mi opet trni list, i zadnja loza i imam osecaj stranog tela u grlu, ali iskljucivo sa leve strane. To mi smeta, kao da me gusi, nekad bude malo bolje, nekad me bas uhvati napad kao da cu se ugusiti i to traje duze od mesec dana. Krvna slika ok, stitna zlezda ok, sedimemtacija, crp, leukocoti, gvozdje... urin ok, ultrazvuk abdomena ok, jedino na ultrazvuku vrata je uvecana jedna zlezda 2 cm, spolja se to ne vidi, ali doktor kaze da to nije nista strasno. Radila sam i pregled ocnog dna, doktor kaze da je nesto na mozgu da bi se tako videlo, uho grlo nos, isto kazu ok, a ja cu vise poluuudeti od ovog osecaja, placem svaki dan sama sa sobom, jer nikome ne mogu da objasnim kako mi je. Kazu mozda je psihicki, ali ja bukvalno fiiizicki osecam to u grlu, sta vise da radim i proveravam? :( Jedino mi je heliko bakterija 33, a pise da je gornja granica 30.
2019 12 09
I ja sam jedno vreme osecala sa desne strane kao da imam nesto poput kuglice i strasno mi je smetalo. Što sam vise paničila oko toga vise me je gusilo i smetalo mi. Onda sam pocela da skrecem samoj sebi misli sa toga i posle nekog vremena vise nisam osecala. Sad primetim ako se iznerviram da se taj osecaj pojavi, pa je vrlo moguce da je psihički i usled nekog stresa. Pogotovo ako ste vec odradili sve analize i sve je ok. Pokusajte da sto manje mislite o tome i da se zaokupite necim. Znam da je to tesko ,ali probajte.
2019 12 09
Zove se anksioznost. Sa povremenim napadima panike. Idite kod psihijatra, naravno, nek vam ne bude zao da date pare za privatnog.
2019 12 09
Ili eventualno hasimoto-govno smot'o..(to opet ima veze sa hormonima i stitnom zlezdom) Ali ako je lekar opste prakse iscrpeo sve mogucnosti pregleda, jedino gde sledece moze da Vas uputi jeste psiholog ili psihijatar. S tim sto psiholog u situacijama psihickih bolesti ne moze puno pomoci.
2019 12 09
A neki markeri u krvi za tu zlezdu uvecanu? Zasto nije to odradio, 2 cm je uvecana? Da je 2 mm pa ajd...
2019 12 09
Boze Gospode, da li je moguce stvarno da je to psiha? :( Inace imam lep zivot, ljubav, drage ljude na okupu. Medjutim, kad su mi krenuli zdravstveni problemi, prvobitni, citala sam nakon toga sta sve moze da bude po ceeeo dan i onda usled toga mi se pojavila ta knedla, jer sam se opteretila mozda. Medjutim, mislila sam da nije psihicki, jer nije na sredini kako sam uglavnom citala da je u tim situacijama... vec kao sto rekoh iskljucivo sa leve strane. Dr koja mi je pregledala uho grlo nos kaze da se nista ne vidi, a ja od svog ovog straha bih htela da idem da snimam nekako te kanale... ona kaze nema potrebe, videlo bi se i standardnim tim pregledom koji mi je uradila, plus ultrazvuk. Hvala vam puno... ❤ Tesim se samo, da je nesto ozbiljnije, valjda bi krv pokazala bar nesto. Na levom listu koji mi trne, juce sam videla modricu, tacnije ispod kolena, na toj nozi, mislim da se nisam udarila, ali me je to jos dodatno uplasilo. Uzas... nikad uzivotu za 30 godiba nisam ovoliko po lekarima isla.
2019 12 09
Pomislih i na multipla sklerozu, medjutim, kazu da se to odmah na pregledu ocnog dna primeti. A i posto je autoimuna bolest, valjda bi sedimentacija pokazala, ili crp... Izvinite, znam da zvucim ocajno, ali tako se i osecam. :(
2019 12 09
Na kraju zadjoste u hipohondre 😂 Nema veze sto je zivot potaman, mnogo bre citate gluposti, i to verovatno po internetu. Ja bih smanjila telefini bacila se na neki zadovoljavajuc hobi. Nesto da skrenem misli. Nemojte da Vam se ovde daju dijagnoze, ali ako je lekar iscrpeo mogucnosti za preglede, onda je sledece mesto psiholog. Ne mora bas strogo odma psihijatar. Ali psiholog samo prica sa Vama, bilo bi lepo da prevazidjete problem bez lekova, psihijatar je taj koji daje dujagnoze i odgovarajuce lekove. Sto uopste nije strasno, takodje. Ne znaci da cete ceo zivot piti lekove ako je u tome problem. Opet, s druge strane, ako ne daj Boze, mislite na tumor, tumori ne bole. Nemaju simptome, smetnje... Osim dok ne dostugnu poslednje stadijume, 4.stepen, ali tada i krvna slika ukazuje na problem. Pogotovo ako je neki limfon, tada limfociti luduju. Znam, jer mi se dete od toga lecilo. Ja bih najpre rekla da nije nista, i da kad zavrsite s pregledima, mirno prihvatite da ste malo iscrpljeni i omatorili, da nema vise 20 godina, i da postedite sebe svega sto iscrpljuje. Krenu tako posle 30.kojekakve tegobe.... Ne brinite.
2019 12 09
Modrice se javljaju kod tromboza, tada trombociti pokazuju u krvnoj slici. Posto je ks extra, ne znam sta bi mogli vise da odrade.
2019 12 09
Hvala puno na detaljnim objasnjenjima. ❤ Samo da napomenem da sam se ugojila 6 kg u poslednja dva meseca, valjda bih mrsavila da je nesto ozbiljnije... i dok jedem bude mi mnooogo lakse, kao da tu knedlu "proguram" nekako. Sto se zuba tice, imam dva popravljena, relativno skoro, ali me zigaju malo na dodir ponekad i kad perem zube, ponekad krvare.
2019 12 09
Ko ima vek, ima i lek. Ako ti je suđeno da umres, može i autobus da te spici zdravu. Udri brigu na veselje, sve ti je potaman i ne traži bolest. Za grlo grgljaj srebrnu vodu par dana i nestaće. Imala sam uvećanu zlezdu na vratu veličine jajeta, pre 25 godina, upala neka bila, od silnih antibiotika mi iskoci alergija kao variola vera, testovi pokažu da sam alergična na svu hranu, nastavim sve da jedem... I meni je sve trnulo pre koju godinu, zaboravljala sam i otišla na skener glave, ali srećom nemam ms, kicma mi je problem. I da imam, borila bih se sa tim najbolje što mogu. Odlučila bih da narednih 15 godina moram da budem pozitivna i živa, sasvim funkcionalna, dok najmlađe dete ne odraste. Poznajem par osoba koji imaju ms, ali žive normalno i drže bolest pod kontrolom. Jedna žena živi sa ms-om bez simptoma već skoro 50 godina, muž joj bio lekar i pronašao režim ishrane koji zaustavlja bolest. Mnogi su preživeli rak, promenili način života i sad su zdravi. Kad postaneš svesna svoje hipohondrije i toga da se bolesti leče i da su sastavni deo života, biće ti mnogo bolje. Život treba da se živi na najbolji mogući način, a ne zivotari u strahu od bilo čega 😉
2019 12 10
Naravno da je moguce da psiha napravi takav dar-mar. I meni je bio taj osecaj samo sa desne strane. Kao da imam neko strano telo u grlu, poput graška samo vece. I sto sam vise brinula činilo mi se da me više guši, zadavljuje,smeta. Ranije sam imala ponekad i neki napad panike...ali sam rešila da probam da ignorišem te loše misli i osecaj i da ih potisnem. Da mislim na nesto lepo,radim nesto lepo ili prosto odradim nesto i fizicki se izmorim pa od umora ne mogu da mislim o tim negativnostima. Malo po malo cinilo mi se da se smanjuje ta "prepreka " u mom grlu. Desi se sad kad se zbog neceg bas jako uznemirim ili iznerviram da osetim,ali onda udahnem duboko par puta i smirim se. Ukoliko ne mozete sami mozda je bolje da potrazite pomoc nekog psihologa kako vam vec rece clanica. Srecnoo! I uzivajte u zivotu.
2019 12 10
Hvala puno, nadam se da je psiha... mada, cinjenica je da mi je taj limfni cvor na vratu uvecan i da je dva cm, a pise da je nalaz uredan i kaze doktor da ne treba da se brinem, mnogo mi je cudno sto se od spolja ne vidi. Sa druge strane, dr kaze da on ne moze da izaziva smetnje tipa gusenja... a ja evo od jutros, nikad gore. Stopalo levo i neki deo lista mi bas trne... a ovo u grlu me bukvalno ugusi... ne mogu prosto da verujem da mesec ipo dana to traje, budim se i lezem sa tim, iako sam i izlazila i imala lepe trenutke i skretala misli sa toga. :(
2019 12 10
Ukoliko su doktori otpisali sve druge dijagnoze, to sto imate u grlu je najverovatnije globus hystericus, psihogenog je porekla. Spada u disocijativne poremecaje, i forma je somatizacije (sto znaci da pacijent ne moze da resi neki svoj problem, traumu ili nesto slicno, te pretvara taj problem u simptom). Pritom ne radi to namerno, niti moze da ga kontrolise. Ukoliko se ne varam, na proslom postu ste napisali da ste malo "osetljiviji" tip i da volite da vas teše. Probajte da odete kod psihologa, nece odmoci svakako :) Zelim Vam da brzo resite problem!
2019 12 10
Presrecna sam kad vidim koliko ima jos uvek divnih ljudi, hvala vam od srca, stvarno. ❤ Pa da, meni je sve ovo i krenulo otkad sam citala zasto sve moze da mi trni noga... Ja sam htela i na magnetnu da idem, uho grlo nos standardni pregled ok, ali djavooo ne da mira. Doktorka mi kaze idi dete gledaj gde ces za Novu Godinu, kakva magnetna. 😂 Eh, da oni osecaju ovo sto ja osecam...
2019 12 10
1 2