Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Vaš stav o...

> Elenahana: > > SanjaSanny: > > > MiciZara: > > > Ja živim u centru grada, i Bex I Aksa mi naplaćuju poštarine i po 450 din.. > > > Kad sam ih pitala čemu tolika poštarina a kupila sam jednu maicu, rekli su mi da je u cenu i uračunat parking.. > > > Zbog centra grada.. > > > Post ehpres mi je za otkup od 600 din, na to dodao još 370 poštarinu.. Ne znam plaćaju li i oni parking , ili me neko zajebava... > > > Pojedinim ovde je u cilju da prodaju predmet pa ih dalje briga kolika je poštarina i odgovara li to kupcu... > > > Ja lično smanjim cenu predmeta ako je poštarina velika a to svakako svako može da uradi... > > Sokirana sam. > > Kakav parking??? > > Bex mi je uzeo pri samom startu ovog vanrednog 400,iako na njihovom sajtu pise 300,rekla...., ali kome 'tuc muc' decacic rece 'nije do njega'... > > Sledece AKS dva puta, uredno proslo 270 dinara, sto je korektno. > > Sada vec Post express 200 dinara bez otkupa naravno. > > Sve donesu na vrata, posto sam citala da neke clanice jure Kurire ispred zgrade. > > Iskreno ja sam vec pri njihovim pozivima pristojno drska...,ili imam srece, ili ostavljam utisak 'luda, vodi racuna'. 😌🤔 > Meni je jedno vreme dobro prolazila fora "jao pusti tu,ra je luda-pazi se" mlzda sam preterala,a mozda sam stvarno luda 🤣😂🤣😅 pa mi vise nisu ni dolazili ,nego samo stigne poruka- nije bila kod kuce pokusaj predaje paketea... > A da ne pricam o tome kad sam ih kolima jurila po gradu uzasninuzaaasni Ovi zaduzeni za moj reon na N. Bgd-u su stvarno korektni, uglavnom, cak mi donesu do 12h iako je naznaceno do 19h,vec smo postali 'drugari'...., videcu prekosutra sta me ceka sa AKS-om, do sada sam imala srece...
2020 05 07
MiciZara, Verujem Vam, samo sam iznenadjena da se I to desava, tj. da uracunavaju parking u cenu dostave. 😞🙄
2020 05 07
> SanjaSanny: > Postarina je jedno, cena artikla sasvim druga stvar. > Kod mene licno nije stvar u novcu vec kurirskoj sluzbi necu da placam vise od onoga sto bi trebalo, odnosno sto je navedeno na njihovom cenovniku. > Cak I ako clanice nisu iz nekog razloga mogle, htele..., cekati u redu, korektno bi bilo pitati kupca da li mu slanje privatnim kurirskim sluzbama odgovara ili ne. Takav slucaj je bar bio u mojim saradnjama I bez problema smo se sve dogovorile, tj. pristala sam da mi se posalje AKS-om, odnosno BEX-om. > Cesto je razlog izbora Post express -a I masa negativnih iskustava sa ostalim kurirskim sluzbama, koje ne tako retko sve imamo priliku procitati ovde na istom ovom forumu. Sve ste lepo objasnili!Slazem se u potpunosti!Kao prodavac,oduvek se trudim da maksimalno izadjem u susret kupcu i ne oštetim ga ni na koji nacin.
2020 05 07
> jelena2606: > Kurirske sluzbe su za vreme vanrednog stanja pocele cini mi se lepo da lapaju,ukljucujuci i postexpres....Inace sve zavisi,sta kupujem i koliko sam povoljno prosla.Na osnovu toga gledam i postarinu...Ako ste vec pri kupovini prolisli dosta povoljno,onda su postarine zanemarljive....Mindjuse mogu da budu skupocene,a vi ovde da ih platite veoma povoljno,isto vazi i za ostale predmete..U tom slucaju postarina nema znacaj... Radi se o neispoštovanom dogovoru od strane prodavca.A postarina 50% od cene mindjusa.
2020 05 07
Dogovor treba da se ispoštuje. Zašto bih kupila majicu od 500 dinara (niti nova, niti specijalna) kad će sa poštarinom biti 900. Ja uvek računam predmet sa poštarinom da znam da li mi se isplati ili ne.
2020 05 07
Apple slazem se,svI to radimo...U ovom slucaju je razlika 90 din.Ima clanova koji imaju i po desetine ocena a i dalje ne znaju razlike u postarinama.Govorim iz licnog ikustva sa clanicama...Zato treba vrlo jasno naglasiti kojom sluzbom i zbog cega.Imala sam prodaju tokom vanrednog stanja,clanica je rekla da posaljem bilo kojom sluzbom,na svu srecu,devojke su pisale ovde na forumu o cenama,i ja sam proverila i javila devojci da ce je postarina izaci 500 din.Naravno zgranula se i sacekale smo pa sam joj poslala postexpresom.Sustina je da nije znala,iako ima vec dosta ocena na sajtu..A ne bih ni ja znala da nisam citala forum....Mislila sam da su razlike minimalne
2020 05 08
Definitivno je najbolji postexpres.200 din za 0,5 je nista naspram ostalih za istu gramazu 450,500....Ja kad uzimam paket,odem u postu pre nego sto kurir krene razvoz i uzmem.Kad nisam kuci,odem u postu i podignem.Nikog ne jurim niti idem da trazim po magacinima posiljke.Uvek naglasavam da mi se paket salje postexpresom i ja tako isto kazem da cu sa njima poslati.I ako su podigli cene,opet su jeftiniji,korektniji,ljubazniji od drugih.
2020 05 08
> SanjaSanny: > MiciZara, > Verujem Vam, samo sam iznenadjena da se I to desava, tj. da uracunavaju parking u cenu dostave. 😞🙄 I ja sam bila iznenađena tom informacijom.. Prvo sam pomislila da su napisali pogrešnu gramažu pa otuda da je tolika poštarina.. Međutim rečeno mi je da na poštarinu je uračunata i cena parkinga, jel je reon centra grada.. A ovde kao ne mogu da se parkiraju.. Pritom nema potrebe za parkiranjem, paket sam uvek sačekala ispred zgrade.. Katastrofa..
2020 05 08
> AppleRed: > Dogovor treba da se ispoštuje. Zašto bih kupila majicu od 500 dinara (niti nova, niti specijalna) kad će sa poštarinom biti 900. Ja uvek računam predmet sa poštarinom da znam da li mi se isplati ili ne. Bravo!Bas sam na to i mislila kada sam postavila temu.
2020 05 08
> xsantipa: > > AppleRed: > > Dogovor treba da se ispoštuje. Zašto bih kupila majicu od 500 dinara (niti nova, niti specijalna) kad će sa poštarinom biti 900. Ja uvek računam predmet sa poštarinom da znam da li mi se isplati ili ne. > Bravo!Bas sam na to i mislila kada sam postavila temu. Naravno, i sad kad bi ostavili utisak, šta bi dali? Ako nije u mogućnosti da šalje PE, nek se javi da kupac može da se odluči hoće li i dalje da kupi predmet ili ne. Ali po meni to treba da se pita.
2020 05 08
Ovo je strasno sta ja citam! NAPLACUJE SE PARKING, MOLIM?????!?!?!?!? njima je posao da RAZVOZE, o cemu bre oni pricaju. Sto se ovoga tice, imam 2 saveta za clanice: 1. Ako neko ima problema sa postarinom PostEpxressa da je ispao vise nego sto treba - pisite reklamacije onlajn na njihovom sajtu. I budite bezobrazne i pretite, moje drugarice su vise puta imale probleme i svima su uvazili reklamacije jer nece da se bakcu sa inspekcijom - koju, iskreno, nekad i zasluzuju. Narocito paketi sa inostranstva koji se carine 2. Privatne kurirske sluzbe - nikakve reklamacije, DIREKTNA PRETNJA jer su toliko bezobrazni da ih treba odmah tuziti. Bahato ponasanje, kradu naplacuju sta im se prohte, neverovatan bezobrazluk Tako da, poenta price - posto ima dosta stoke medju tim radnicima i stoka ne razume normalan jezik osim pretnje - PRETITE, nemojte se stideti. Ja licno mrzim kad moram da pretim ali drugacije ne razumeju i samo uzimaju pare Stigao mi paket iz Engleske koji mi NIJE DOSTAVLJEN na kucnu adresu (iako sam platila pracenje posiljke i direktnu dostavu) zato sto je carina PRELEPILA NOVI BROJ PAKETA preko starog i ne moze da se dostavi na moju adresu jer nisu mogli da je nadju. Platila sam 740 dinara dadzbine misleci da je carina - da bi se ispostavilo da je carina zapravo 570 DINARA ali su oni naplatili jos 170 jer paket nije dostavljen (ponavljam, NJIHOVOM KRIVICOM) i jer STOJI u njihovim prostorijama poste, mos' misliti! danas sam se izvikala prvi put u zivotu na nekog radnika jer su se toliko izbezobrazili otkad je pocela situacija sa koronom da je to neverovatno. Naravno, napisala sam reklamaciju i trazila da mi kazu kad je to pokusana dostava jer niko me nije obavestio ni da je stigao paket ni da je pokusana dostava niti gde se nalazi - nego sam proverila preko Track & Trace. Nije poenta u 200 dinara ali mislim da je vecini nas dosta njihovog bezobrazluka
2020 05 08
.
2020 05 08
MiciZara, to sa parkingom se desilo i mojoj sestri koja pritom ima svoj parking ispred kuce, rezervisan, otkljuca im rampu svaki put da oni udju i slucajno mi pomene kada sam rekla koliko placam postarinu (200-250din), ona u soku, i sledeci put pita zašto je tolika postarina, oni joj kazu zbog parkinga i ona je rekla da ima svoj parking i da ih svaki put pusti, iz call centra su joj rekli da njima kuriri prijave ako 'plate' parking, tako da je vrlo moguce da kuriri muljaju nešto sa tim 🤔 Za PE me bas cudi! A sta na primer ako nisi kod kuce i treba da odes do poste da podignes, i u tom slucaju naplacuju parking?! Pri tom, zar nije tolerancija 10min za parking da ne mora da se placa (osim ako ne zivis u extra zoni) 🤗
2020 05 08
Mislim da vam nije naplacena carina nego PDV 20%. Carina se naplacuje za iznose iznad 50 evra i iznosi 10% dok je PDV na sve posiljke. Nekad se desi da paket prodje bez PDV ako je manji. Sto se dostave tice, posiljke iz inostranstva ne dostavlja PE nego postar i mislim da nisu u obavezi da nose pakete na vrata, ali su svakako u obavezi da obaveste o prispeloj posiljci. Iznos od 170 je za otvaranje i pregledanje paketa. Znam, znam, idiotarija za uzimanje para, ali eto i to naplacuju - otvaranje i pregledanje paketa.
2020 05 08
> Esprit21: > Mislim da vam nije naplacena carina nego PDV 20%. Carina se naplacuje za iznose iznad 50 evra i iznosi 10% dok je PDV na sve posiljke. Nekad se desi da paket prodje bez PDV ako je manji. > Sto se dostave tice, posiljke iz inostranstva ne dostavlja PE nego postar i mislim da nisu u obavezi da nose pakete na vrata, ali su svakako u obavezi da obaveste o prispeloj posiljci. > Iznos od 170 je za otvaranje i pregledanje paketa. Znam, znam, idiotarija za uzimanje para, ali eto i to naplacuju - otvaranje i pregledanje paketa. Moja drugarica redovno narucuje od te marke i samo je jednom platila carinu i nikad PDV. Tih 173 dinara nije otvaranje i pregledanje paketa (nisu ga otvarali), vec lezarina - zato sto postar nije doneo na kucnu adresu, pa je vraceno u postu i naplacuju mi sto stoji tamo. Druga stvar, platila sam uslugu pracene posiljke, koja ukljucuje i dostavu na kucnu adresu. Jedno je da ja sve to platim ako nisam preuzela - problem je sto mi nije dostavljeno uopste, laziran je podatak da jeste zato sto nisu imali postara koji ce da isporuci. Kao sto rekoh, nije stvar u 200 dinara vise vec u tome da redovno potkradaju. Uzmimo primer PostExpress-a: nebrojano puta nisu pokusali da mi dostave nego mi samo posalju poruku da preuzmem iz poste. Postoji opcija koja nije PostExpress - gde je manja postarina ako ti zelis licno da preuzmes paket kad stigne. Samim ti, te prevare kao nisam bila kuci, pokusana dostava i naplate mi punu cenu postarine - su mi prekrdasile
2020 05 08