Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Keto dijeta

Da li neko ima iskustva, kakvi su rezultati? Citala sam o tome ali bi bilo super da se javi neko ko je drzao ovu dijetu da mi pojasni par stvari. 🙂
2020 06 25
Za početak pročitaj ova dva posta a onda ti preporučujem da čitaš ostatak bloga, recepte, komentare itd. Gospođa je nutricionista i promoviše LCHF ishranu još od 2010 godine. http://istineilaziohrani.blogspot.com/2014/02/lchf-za-mrsavljenje-vodic-za-pocetnike.html http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/05/zelena-kura.html
2020 06 25
Hvala Vam puno! ☘️
2020 06 25
Ja sa tom dijetom za nedelju dana smrsam oko 5 kg. Duze nikad nisam izdrzala
2020 06 28
Lchf i keto nisu isto.Nadam se da ti se ne vrate kg zato sto prve nedelje odlazi voda...😏
2020 06 28
> Natalijaaaaa: > Ja sa tom dijetom za nedelju dana smrsam oko 5 kg. Duze nikad nisam izdrzala Keto dijetom ili ovom sto je Srebrna poslala?
2020 06 28
LCHF jeste keto dijeta, naročito ako se upražnjava Zelena kura (drugi link). I LCHF i Paleo, Primal, Atkins, Dukan, sve su keto, Atkins i Dukan u početnim fazama. Ukoliko je unos ugljenih hidrata manji od 50 gr dnevno a idealno do 20 gr, metabolizam nakon par dana ulazi u ketozu, gubi se brzo i bez gladovanja veći broj kilograma. Naravno, čim se vratite starom režimu ishrane sa UH, kilogrami se brzo vraćaju. Zato tome treba pristupiti više kao načinu života i načinu ishrane a ne kao dijeti za skidanje kilograma, mada ko kako voli i ko je koliko uporan i veruje u nešto, zato sam rekla da se blog Anite Šupe lepo iščita pa se možda i odlučite da se tako hranite na dalje <3
2020 06 28
U keto dijeti najvaznije su masti.Proteini ne smeju preci 25%.Jede se 70% masti, 25% proteina i samo 5% UH. Sve drugo nisu keto dijete jer ni jedna ne proizvodi ketone u krvi,protein se u krvi pretvara u glukozu tako da i dalje je gluloza gorivo a ne ketoni. Bila sam 2 puta na keto (merila ketone svaki dan) onog momenta kad smanjik masti i pojacam proteine pocinje da opada broj ketona u krvi. U ketozu se udje posle 5-7 dana a telo pocinje zaista da topi masti tek negde posle 20 dana neki kazu 30...moje iskustvonje poslebl 3 nedelje. Prvih 10 dana odlazi sako voda i ako se prekine posle 2 nedelje dijeta vraca se voda i zato mislite da imaze jo-jo efekat. Keto ne moze biti nacin zivota jer dugorocno nije zdrava, za razlilu od lchf...najvise utice na rad bubrega. Pauze tj gresni dani u keto ne postoje.Tzv punjenja ugljenilnim hidratima mogu da rade bodibilderi ciji organizam moze za 12h da se vrati u ketozu...za nas obicne ljude 🤣 ta punjenja su smrt za krvme sudove jer je to kao da u autu jedan dan sipate dizel jedan dan bezolovni,samo sto mi jedan dan guramo masti jedan dan secere... Svako ko vam kaze da je na keto ishrani godinama laze,to nije keto to su ublazene varijante.Keto se preporucuje do 8 nedelja pa pauza pa mozr opet ako ima potrebe... 😘
2020 06 28
U keto dijeti najvaznije su masti.Proteini ne smeju preci 25%.Jede se 70% masti, 25% proteina i samo 5% UH. Sve drugo nisu keto dijete jer ni jedna ne proizvodi ketone u krvi,protein se u krvi pretvara u glukozu tako da i dalje je gluloza gorivo a ne ketoni. Bila sam 2 puta na keto (merila ketone svaki dan) onog momenta kad smanjik masti i pojacam proteine pocinje da opada broj ketona u krvi. U ketozu se udje posle 5-7 dana a telo pocinje zaista da topi masti tek negde posle 20 dana neki kazu 30...moje iskustvonje poslebl 3 nedelje. Prvih 10 dana odlazi sako voda i ako se prekine posle 2 nedelje dijeta vraca se voda i zato mislite da imaze jo-jo efekat. Keto ne moze biti nacin zivota jer dugorocno nije zdrava, za razlilu od lchf...najvise utice na rad bubrega. Pauze tj gresni dani u keto ne postoje.Tzv punjenja ugljenilnim hidratima mogu da rade bodibilderi ciji organizam moze za 12h da se vrati u ketozu...za nas obicne ljude 🤣 ta punjenja su smrt za krvme sudove jer je to kao da u autu jedan dan sipate dizel jedan dan bezolovni,samo sto mi jedan dan guramo masti jedan dan secere... Svako ko vam kaze da je na keto ishrani godinama laze,to nije keto to su ublazene varijante.Keto se preporucuje do 8 nedelja pa pauza pa mozr opet ako ima potrebe... 😘
2020 06 28
2020 06 28
Ponovio mi se post.Nije namerno,sad ne mogu da obrisem.
2020 06 28
Slažem se sa skoro svime što si napisala, moderirani, opušteni LCHF nije keto prvenstveno zbog većeg unosa mlečnih proizvoda, koje samim tim nose UH i proteine pa se dodje oko 50-100 gr UH dnevno. Zelena kura jeste keto, probaj. Da, svaki veći unos proteina automatski se prebacuje u glukozu. Kao što molkul glukoze vezuje tri molekula vode, pa kad se jedu UH, automatski se i molekularno vraća kilaža/voda, o insulinu da ne pričam i leptinu i grelinu. Samo su masti - masti. Poenta priče je proteini kao i pre, puno, jako puno povrća sa puno zdravih masnoća. Ništa industrija, orašasto do šake dnevno ako se želi skinuti kilaža. Mislim, sve lepo piše i ko hoće Zelenu kuru, skinuće lepe kilograme pa posle neka nastavi opušteni LCHF radi uživanja u životu. O LCHF-u sam mislila kada sam pisala o načinu života, živimo tako (muž i ja, deca ne) od 2016. i mogu samo reći da sam prezadovoljna. Jedino ne mogu da se složim kod opterećenja bubrega. To će izazvati proteini, razne mesne dijete poput Atkinsa. Prava, izbalansirana keto ishrana podrazumeva upravo suprotno, proteine kao i inače (tipa trećina tanjira), ostatak je povrće sa masnoćom, plus salata. Mlečno se meri kašičicama, tu je da popravi ukus ili da zasladi život. Baš mi je drago za temu i diskusiju, odavno o ovome nije bilo govora.
2020 06 28
U keto nema povrca...zbog UH .Vrlo malo cisto da se zadovolje cula...nema salate,nema povrca,nema voca...orasasti podovi samo,meso,sirevi,riba,masti,ulja,jaja,slanina.... Slazem se za lchf da moze biti nacin zivota ali ne teeba mesati sa keto. Devojka je pitala za keto.Jako je tesko odrzati se u ketozi ali je vrlo uspesno... U medjuvremenu sam na ishrani sa smanjenim UH...ali ne guram toliko masti kao u keto.
2020 06 28
Prvi put čujem da u keto nema povrća. Da li možeš da mi pošalješ neki link, preporuke? Možda su to one bodybuilder dijete, uh, to nikako nije zdravo :s
2020 06 28
Ja sam pitala za keto dijetu jer sam negde citala da je jedna od najzdravijih dijeta i da nije tako puno rigorizna. Obzirom da sam mlada, imam obaveze i oko faksa pa ne bih bas da se izgladnjujem ili drzim neke prestroge dijete. Na kraju krajeva, to je samo par kg koji meni licno smetaju. 🙂 Nije mi trebalo nesto da mi totalno promeni ishranu iz nekih zdravstvenih razloga, hvala Bogu.
2020 06 28
1 2