Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Promena cena

"Samo jer pitaju za malo nižu" - meni je to čista nekultura, ako neko u oglasu napise: Cena je fiksna. Zasto neko daje sebi za pravo da nudi drugi iznos. Kao kad neko nudi razmenu, a jasno piše da razmene ne dolaze u obzir. I....Da! Ne vidim ništa pogrešno da cenu za odredjeni predmet stavim/povećam na 5000, čak i kad sam spremna da prodam za 4hilj. Izbegnem poruke tipa: "jel moze za 2500, 3000".
2020 08 12
evo, nije me mrzelo, na većini vaših oglasa ne piše ništa protiv pregovora o ceni, naprotiv. recimo, jedan od skupljih artikala, Moschino torba, kaže ovako: "Moschino koriscena torba, manjih dimenzija. Kupljena u januaru. Poprilicno ocuvana. Za ostale informacije posaljite poruku. Cena nije fiksna." znači, da očekujem da je povećate na 12 crvenih, ako vas pitam za popust od 900 dinara? :D znate šta, predomislila sam se o nastavku diskusije sa vama, postaje mi zabavno. o:)
2020 08 12
Slazem se sa Vama.> Majda87: > Ne mora da bude. Moze da bude i ista kao u radnji. Mozda neko poseduje odredjenu velicinu koja je u radnji rasprodata. Ja sam spremna da platim i vise, ako mi to bas treba.
2020 08 12
Ja sam povećala cene i bolje mi je išlo. Imala sam jedne farmerke, nosila sam ih nekoliko puta i bile su bez oštećenja. I ja ih stavila za 600 dinara, jer sam ihh ipak nosila i nisu bile nešto skupe kad sam ih kupila. Stajale su mesec dana. Videla sam na nekoj temi da su neke članice napisala da neće niko od njih da kupi jer su im cene previse niske. I ja kao, okej aj da vidim. Postavila sam ih opet za 1000 i otisle za dva dana. Naravno neće za sve, ali kad su mi cene bile do 500 niko ni da mi pogleda oglas 😂
2020 08 12
Upravo o tome pricam (pišem).
2020 08 12
Ok. Cena kao merilo vrednosti, a u Srb sistem vrednosti ne da ide, nego srlja u propast. To govori o nama samima. Ako je cena niska, to ne mora da znaci da je neka krpa. To bi trebalo da znaci da zelimo nesto sto pre da prodamo. Moramo uzeti u obzir i postarinu, koja je cc 200rsd. Spustanjem cene zelimo da budemo konkurentniji, pa nam kupci vise dolazi=vise saradnji. Ali, ne sa ovim stanjem svesti o vrednosti. 😣
2020 08 12
> Majda87: > Nije butik, to stoji. Ali kad prodajem nesto novo i sa etiketom i cak povecam cenu u odnosu na prvu (kad sam postavila oglas) ona je i dalje niža od one u radnji. Zato dajem sebi za pravo da sama kreiram istu. Ne vidim problem u tome. Shvatam da mnoge nervira to podizanje cena na ovakvom sajtu, ali i nas "prodavce" podjednako nervira kad neko nudi 2/3 već najniže istaknute cene. Ovde smo svi kupci i prodavci.
2020 08 12
> NShibridi: > Ok. Cena kao merilo vrednosti, a u Srb sistem vrednosti ne da ide, nego srlja u propast. To govori o nama samima. Ako je cena niska, to ne mora da znaci da je neka krpa. To bi trebalo da znaci da zelimo nesto sto pre da prodamo. Moramo uzeti u obzir i postarinu, koja je cc 200rsd. Spustanjem cene zelimo da budemo konkurentniji, pa nam kupci vise dolazi=vise saradnji. Ali, ne sa ovim stanjem svesti o vrednosti. 😣 Kompleksi, kompleksi, kompleksi. Opšte je poznata cinjenjca da oni koji imaju najmanje, voze besna kola i setaju skupe telefone, a roditelji im nisu cestito otputovali na mote 15 godina. Tako ti u Srbiji vazi za sve- uvece separe, ujutru prazna pasteta, skupa torba i cipele, a u kafic kad sedne pije eKspreso sa malo mleka, casu vode i sedi 2 i po sata, ne mos da je oteras,. Tako je u Srbiji. Toliki se značaj pridaje materjalnim stvarima, nekom tobož plasmanu. Ali to je tako, jbg.
2020 08 12
> Debela_devojka: > > NShibridi: > > Ok. Cena kao merilo vrednosti, a u Srb sistem vrednosti ne da ide, nego srlja u propast. To govori o nama samima. Ako je cena niska, to ne mora da znaci da je neka krpa. To bi trebalo da znaci da zelimo nesto sto pre da prodamo. Moramo uzeti u obzir i postarinu, koja je cc 200rsd. Spustanjem cene zelimo da budemo konkurentniji, pa nam kupci vise dolazi=vise saradnji. Ali, ne sa ovim stanjem svesti o vrednosti. 😣 > Kompleksi, kompleksi, kompleksi. Opšte je poznata cinjenjca da oni koji imaju najmanje, voze besna kola i setaju skupe telefone, a roditelji im nisu cestito otputovali na mote 15 godina. Tako ti u Srbiji vazi za sve- uvece separe, ujutru prazna pasteta, skupa torba i cipele, a u kafic kad sedne pije eKspreso sa malo mleka, casu vode i sedi 2 i po sata, ne mos da je oteras,. Tako je u Srbiji. Toliki se značaj pridaje materjalnim stvarima, nekom tobož plasmanu. Ali to je tako, jbg. Tako je. I najtuznije je sto ljudi nisu ni svesni koliki su kompleksasi. Ja sam bar ucena da ulazem u sebe, da obrazovanje pomaze coveku da prosiri vidike, da treba uciti jezike, da covek vise vredi, sto vise zna. Porazavajuce je sto deca zavrsavaju osnovnu skolu, a ne znaju azbuku i tablicu mnozenja. Za moj pojam, to je kao da ne znaju kako se prezivaju. To je pola coveka. I onda kad dodju do nekih para, radeci u smradu neke fabrike, pomisle da su neka velicina. Tuzno. Nisu svesni svoje nano vrednosti. 😦
2020 08 12
Ali i dalje ne vidim problem da neko prodaje na način i (po sistemu) koji mu je urodio plodom.
2020 08 12
> Majda87: > Ali i dalje ne vidim problem da neko prodaje na način i (po sistemu) koji mu je urodio plodom. Nema tu nikakvog problema, na ovakvom sajtu, gde je poenta da svi malo zaradimo, malo kupujemo povoljno, usrecimo nekoga jeftinom krpicom koju ne moze sebi novu da priusti ili da neko usreci nas, to nije nikakav problem, ali svakako jeste stvar etike i licne satisfakcije, koju ja licno ne bih imala, kada bih podigla cenu za neku hiljadu vise da oderem kupca sto vise, za stvar koja mi ne treba, u ionako bednoj situaciji u kakvoj je nasa drzava. Ali naravno, svako radi kako misli da treba, sto se mene, ja ti iskreno zelim da sve rasprodas
2020 08 12
Ma ne.. Podignem cenu da mi ne bi predlagali svoju, pa kad pitaju za popust, prodam po ceni koju sam odredila kao najnižu. Samo iz tog razloga. A ne mogu "odrati" nekoga, ne vučem ga za novčanik i ne teram na kupovinu. Kao i uvek, svaka roba nadje svog' kupca.
2020 08 13
> NShibridi: > > Debela_devojka: > > > NShibridi: > > > Ok. Cena kao merilo vrednosti, a u Srb sistem vrednosti ne da ide, nego srlja u propast. To govori o nama samima. Ako je cena niska, to ne mora da znaci da je neka krpa. To bi trebalo da znaci da zelimo nesto sto pre da prodamo. Moramo uzeti u obzir i postarinu, koja je cc 200rsd. Spustanjem cene zelimo da budemo konkurentniji, pa nam kupci vise dolazi=vise saradnji. Ali, ne sa ovim stanjem svesti o vrednosti. 😣 > > Kompleksi, kompleksi, kompleksi. Opšte je poznata cinjenjca da oni koji imaju najmanje, voze besna kola i setaju skupe telefone, a roditelji im nisu cestito otputovali na mote 15 godina. Tako ti u Srbiji vazi za sve- uvece separe, ujutru prazna pasteta, skupa torba i cipele, a u kafic kad sedne pije eKspreso sa malo mleka, casu vode i sedi 2 i po sata, ne mos da je oteras,. Tako je u Srbiji. Toliki se značaj pridaje materjalnim stvarima, nekom tobož plasmanu. Ali to je tako, jbg. > Tako je. I najtuznije je sto ljudi nisu ni svesni koliki su kompleksasi. Ja sam bar ucena da ulazem u sebe, da obrazovanje pomaze coveku da prosiri vidike, da treba uciti jezike, da covek vise vredi, sto vise zna. Porazavajuce je sto deca zavrsavaju osnovnu skolu, a ne znaju azbuku i tablicu mnozenja. Za moj pojam, to je kao da ne znaju kako se prezivaju. To je pola coveka. I onda kad dodju do nekih para, radeci u smradu neke fabrike, pomisle da su neka velicina. Tuzno. Nisu svesni svoje nano vrednosti. 😦 Savršen opis našeg društva. Ne može bolje.
2020 08 13
1 2