Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Da li se može uložiti žalba?

Klosari na carini mogu da rade sta hoce.Moja drugarica je redovno narucivala sa Aliexpresa necto za nokte..Aparate susilice.lampe...Znaci kako joj se zalomi, desavalo se da plati nesto 5e,a da joj ovi zakinu carinu 20e....Djubrad
2021 03 01
I sve je ovo bilo džabe. Upravo me je zvala radnica iz pošte da se izvini I da kaže da je 3914+783 u stvari 3914 već plaćena vrednost paketa i 783 PDV koji treba da platim... 😂
2021 03 01
> UltraStore: > I sve je ovo bilo džabe. Upravo me je zvala radnica iz pošte da se izvini I da kaže da je 3914+783 u stvari 3914 već plaćena vrednost paketa i 783 PDV koji treba da platim... 😂 <3
2021 03 01
> SvetlanaRadic: > Samo gledaju kako da iskamce dodatne pare... moja najbolja drugarica zivi u Baricu - nikad pdv troskove nije platila, a meni redovno naplate pdv PLUS LEZARINU! Cerala sam se ja sa njima oko toga vise puta :D sta sad, ja sam kao gospodja sa NBG pa ko veli opizdi je po usima. > Klosarska posla, i to namerno ispresavijaju i oblepe onaj carinski papir i 2-3 puta kad sam otvorila, shvatila sam da su mi naplacivali po 140 dinara vise od iznosa na papiru dok nisam skontala da im je to lezarina, ne znam samo za sta kad paket posle carine ide u BG sorting centar, pa u centralnu postu za moju opstinu i sutradan se dostavlja Naplacuju otvaranje i pregled paketa, mozda ti je to zaracunato?
2021 03 01
Nije nista otvarano nijednom, sve je bilo u stanju u kakvom je upakovala kompanija od koje sam narucila, nemaju potrebe da otvaraju jer pise sadrzina i vrednost pojedinacnog artikla - kao i cena postarine, odstampano je na nalepnicu i zalepljeno nakon pakovanja u UK. Oni dobiju na gotovs sve podatke, lupe carinu i odstampaju papir i zalepe ga na paket i salju dalje. Svaki put kad sam otvorila da vidim papir pise tacno pdv na vrednost sve full i onda jos nekih fantomskih 140 dinara gde nisu upisani nigde a naplaceni su mi u totalu kad sam primila paket. A to sam saznala jos kad sam dobila prvi paket da su mi naplatili lezarinu - ali je bio karantin pa je paket bio u posti dan ili dva, kao fol 'pokusana dostava'... druga 2 puta mi je dostavljeno na kucnu adresu i svakako ponovo naplacena ta fantomska lezarina
2021 03 01
Prosle sedmice mi stigla posiljka iz UK, vrednost oko 40 funti, nikakvu mi carinu nisu naplatili. Narucivala neke sitnice sa Discworld Emporium. Postar hladno ostavio na zajednickom sanducicu u holu zgrade (posto nije mogao ugurati, casopis ugura i sav zguzva), mogao je uzeti ko god hoce... Imam tracking number, zvacu ih i pitati sta je sa posiljkom, bar da ih malo izmrcvarim (umisljam, zabole njih gu*ica).
2021 03 01
Upravo tako, sve pise, sadrzaj, cene, postarina.
2021 03 01
Postoji ta neka zvanicna prica da se do 50e ne placa carina...U praksi mogu da zezaju,ato i rade.Treba biti obazriv sa narudzbinama od preko svakako.
2021 03 01
Ja sam dva puta porucivala sminku sa BeautyBay u vrednosti od otprilike 25 funti pa su mi oba puta lupili carinu od 900 din, dok su mi za pakete sa aliexpressa retko kada to radili 🤷🏻‍♀️
2021 03 01
Isidora to nije carina vec PDV. Carina je 10% i placa se za posiljke vrednosti vece od 50 evra, PDV se placa na sve, ali nekad manje posiljke prodju bez toga.
2021 03 02
1 2