Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Stop nasilju i govoru mrznje bilo gde pa i na forumu MK

Posto sam dosta cesto predmet govora mrznje na forumu, od strane izvesnih pojedinaca mislim da ima smisla otvoriti temu. Ocito to ne razumeju mnogi, pa ni administratori sajta. Problem je rastuci, na vise nivoa, u celom svetu. U Srbiji vise nego drugde jer je zakonska regulativa i sprovođenje iste manjkavo. Zasto razlicito misljenje, to sto je neko drugaciji, ne sviđa nam se jednostavno, nesto 4/5... stoto izaziva potrebu da sručimo salvu uvredu mozete procitati na dovoljno mesta na netu. Ako zelite. Da li ste svesni da ste "cyberbullyeri". "Elektronsko nasilje uključuje bilo kakav oblik slanja poruka putem interneta ili mobilnih telefona. Ima za cilj povređivanje, uznemiravanje ili bilo kakvo drugo nanošenje štete detetu, mladom ili odraslom čoveku koji ne može da se zaštiti od takvih postupaka. Pojavljuje se u obliku tekstualnih ili video poruka, fotografija ili poziva." Evo i do sada prepoznatih vrsta nasilnika, kao i spota Buke gde se upravo radi na uklanjanju govora mrznje tj "ogoljenoj istini nasih zivota". Da li je lepo odlucite sami. Da li ste takvi, malo razliciti, odlucite sami. Da li zelite da budete takvi isto odlucite sami. https://youtu.be/Qd7m3jF8NC8 ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/a0af31fb4596d443098d25d5275a089e.jpg)
2021 04 12
Ukazala sam na problem adminu i već neko vreme sam o tome pisala na sajtu. Šta više, vrlo su doprineli takvom odnosu na sajtu samim tim što je uvedena opcija da članice prijavljuju jedna drugu na temi... Ne vidim da se bilo ko blokira na forumu zbog upućenih najgnusnijih uvreda...
2021 04 12
Pa ti si petisa sama na svom opisu profila prozivala članice kao prevarante i još sijaset epiteta i navodila njihova korisnička imena a da sa njima nisi sarađivala, o forumu da ne pričamo kroz niz tema koje su postojale i možda još postoje, što tvojih što tuđih; negativne mesecima adminu na njegovom profilu dok ga nije bilo a otkada se pojavio odnosno otkada su se pojavili od kritike ni slovca. Iskreno smatram da niko nema pravo da se meša drugom u cene njegovih predmeta, svi profili su lični i svako treba da radi kako misli i oseća i smatra sa svojim cenama, ali prozivati druge za cyberbullying a sam se baviti time to je već licemerje.
2021 04 12
Stop i privilegiji pojedinih clanica da imaju duple profile na kojima se ne brisu dekanti, kao svima ostalima.
2021 04 12
hejT, evribadi, maj nejm iz esbibi end aj em ej sajberbuler ov d sajberbkurajberZ. 8-)
2021 04 12
A koliko je nasilje namestati svoje predmete u omiljenim sa aplikacijom koja za vas povecava vestacki broj pregleda? Ultra nasilje kako samo vasi cenjena petisa oglasi iskacu sa svih strana Pa nikom nista ?
2021 04 12
@srebrna:- clanice koje su me vređale, maltretirale, lagale i slicno su kso takve bile "definisane" u naslovu mog ptofila. Nada da me nece vise kontaktirati i maltretirati je bila uzaludna, posledicno i taj deo mog profila. Sa druge strane, stvari treba zvati pravim imenom, ali za uvredama nema potrebe. Niti sam vređala niti cu vređati bilo koga ovde. Mogubda mi se neke stvari ne dopadnu i na to cu ukazati, otvoreno. Kada admin nije radio, nisam imala problem da to napisem sa osnovnog profila, bez skrivanja iza "treceg" . Vama je ovo profil sa koga ne prodajete, samo komentarisete jel da? Znaci latentni "blok" ne boli. Ja moje blokove lepo izdrzim, negativne su tu ako sam ih zasluzila, nema nikakvih problema.
2021 04 12
@lilali: nije nasilje, dovoljno je znati citati, pa se lako pročita sta jenasilje i proganjanje koje se ovde praktikuje. Moj profil gleda onaj ko zeli, u omiljenima je ono sto ha zelim. Tako si me i ti svojevremeno molila da tvoje predmete stavim u omiljene, a i da ih prodajem. Zar ne? Ceku ovo, ne razumem? Mojinoglasi niti su cenjeni, niti su necenjeni, samo su oglasi. Niti nolji, niyi hori id dtugih. "Iskacu" koliko i neki drugi, manje ili vise ...pojma nemam. Onoliko koliko ljude interesuje, valjda!
2021 04 12
Isicaa- kada ovo bude " hrabro" objavljeno sa osnovnog naloga a ne multija mozda ima smisla pricati. Ovako off topic.
2021 04 12
> EsBeBe: > hejT, everibadi, maj nejm iz esbibi end aj em ej sajberbuler ov d sajberbkurajberZ. > 8-) :') :') :') :') :') fali ti r na ov :)
2021 04 12
@MissDiva: trebabiti uporan. Vise puta sam pisala adminu bez rezultata. Mozda ce sada sa 3 admina, sve krenuti na bolje. Problem je realno rastuci, svugde,. Realno u zemlji kao Srbija, gde je to manir u svim vidovima komunikacije, obrazci ponasanja se lako usvoje tesko iskorene. Sama cinjenica da sebi dopustis da neistomisljenika, nekoga kid koga ti se "sta god" ne dopadne, nazivas pogrdnim imenima potice iz osnovne celije drustva ( porodica). Kada nas tu ne nauce sta je ispravno, sta pogresno, sta nije a sta jeste dtustveno i moralno prihvatljivo,, otonlem odrastanjem samo raste. Cinjenica da zbog "krpica" kakvih god ljudi sebi dopuste da padnu toliko nisko da neke druge potpuno nepoznate ljude vređaju i maltretiraju meni je potpuno neverovatna. No, evo gledamo to redovno.
2021 04 12
> Petissa: > @srebrna:- clanice koje su me vređale, maltretirale, lagale i slicno su kso takve bile "definisane" u naslovu mog ptofila. Nada da me nece vise kontaktirati i maltretirati je bila uzaludna, posledicno i taj deo mog profila. > Sa druge strane, stvari treba zvati pravim imenom, ali za uvredama nema potrebe. Niti sam vređala niti cu vređati bilo koga ovde. Mogubda mi se neke stvari ne dopadnu i na to cu ukazati, otvoreno. Kada admin nije radio, nisam imala problem da to napisem sa osnovnog profila, bez skrivanja iza "treceg" . Vama je ovo profil sa koga ne prodajete, samo komentarisete jel da? Znaci latentni "blok" ne boli. Ja moje blokove lepo izdrzim, negativne su tu ako sam ih zasluzila, nema nikakvih problema. Ovo je meni jedini profil. I ja sam jedna jedina ovde i to je to. I podržavala sam vas dok niste krenuli da budete ono što ne treba.
2021 04 12
> srebrna: > > EsBeBe: > > hejT, everibadi, maj nejm iz esbibi end aj em ej sajberbuler ov d sajberbkurajberZ. > > 8-) > :') :') :') :') :') šta je smešno, osoPo, koja prodaješ i kupuješ sa levog profila, sajberbulinguješ sa desnog profila, a smeješ se sa anfasa, je li? mugshot svih srebrenih lica i obrvica, zatečenih u nečasnim radnjama na mojimkrpicama. rs, policijska stanica dušmanić, opština golubac: ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/5bfcf3ec655949d7292409da97c27d53.jpg) smešno, je li? :@
2021 04 12
Ova desno 8-) Suzice i kikice, that's meeee, that's meee, Manchester England, England, across the Atlantic sea <3
2021 04 12
@ srebrna: -oket, koliko se secam dugo nije bilo predmeta ali to je takođe off topic. Posto mi je gornja pretpostavka pogresna, primite moje izvinjenje molim. Podrzavajte, nemojte podrzavati...Vasa volja i odluka. Sve dok ne vređate i sebi uzimate za pravo odluke i ocene koje samo pristaju administratoru meni je svejedno. Koliko se secam to je bila nasa debata vbojevremrno. Mozemo da razgovaaramo i diskutujemo. Uz argumentaciju, mozemo da se slozimo/neslozimo...sve je to ok
2021 04 12
1 2 3 4