Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

IOP I tetkice u školama

Pre nekih 20ak dana saznah tek da škole ne plaćaju nastavncimia naknadu za oip koja je 10% od mesečne neto zarade. A saznah ni da tetkice ne dobijaju regres niti topli obrok. Baš sam ostala bez teksta..... Saznala sam za to kad me je poznanica iz jedne škole u opštini Rakovica zvala da dođem i pokupim punomoćja. Imam oko 25 žena. Čisto da vas informišem da odete kod svojih advokata.
2021 04 16
Nisam kacila iop, bar ne zvanicno. Cula sam da je najbolje da svaka tuzba ide ponaosob jer u slucaju da jedan nastavnik ili pomocni radnik odustane, propada cela tuzba. Iz moje ex skole sam dobila informaciju da im advokat uzima neki mali procenat ako dobiju, ako ne, nikom nista.
2021 04 16
Marijana, baš smo sa kolegama u tom sosu. Imamo i IOP1 i IOP2. Nikad se nije plaćalo. Koleginica se obratila advokatu ali škola nije vodila redovno dokumentaciju i direktor tvrdi da ne može niko dokazati da je radio po IOP. Advokat još mozga ali kako dalje?
2021 04 16
> AppleRed: > Marijana, baš smo sa kolegama u tom sosu. Imamo i IOP1 i IOP2. Nikad se nije plaćalo. Koleginica se obratila advokatu ali škola nije vodila redovno dokumentaciju i direktor tvrdi da ne može niko dokazati da je radio po IOP. Advokat još mozga ali kako dalje? Pa, rad po IOP-u podrazumeva izradu tog plana, podrazumeva dodatan rad pedagoške službe,ti materijali se zvanično vode itd. Ukoliko niste pravili planove, profile itd., koje zatim potpisuje i roditelj i nastavnik i pedagoška služba onda zvanično niste ni radili tj. imali IOP-e...naravno da se ne računaju sliučajevi koje svi imamo - realne iop-e ali se npr. roditelji nisu saglasili da rade po posebnom programu ili je interresorna komisija procenila da je neki graničan slučaj pa se svako snalazi kako zna i ume bez posebnog plana...
2021 04 16
Profesori su planove predali, rad se odvijao po IOP2 jer kako bi drugačije moglo sa slepom ili slabovidnom osobom da se radi. Grešku je napravila uprava škole verovatno i sad kako da se to dokaže?
2021 04 16
> AppleRed: > Profesori su planove predali, rad se odvijao po IOP2 jer kako bi drugačije moglo sa slepom ili slabovidnom osobom da se radi. Grešku je napravila uprava škole verovatno i sad kako da se to dokaže? Moći će advokat da vam to izboksuje, videćeš.
2021 04 16
> MinaMasa: > Nisam kacila iop, bar ne zvanicno. Cula sam da je najbolje da svaka tuzba ide ponaosob jer u slucaju da jedan nastavnik ili pomocni radnik odustane, propada cela tuzba. Iz moje ex skole sam dobila informaciju da im advokat uzima neki mali procenat ako dobiju, ako ne, nikom nista. Ne propada ako neko odustane, ali se komplikuje sve. Naravno, odvojeno je mnogo mnogo lakše. Odlično.
2021 04 16
> MARIJANA832: > Pre nekih 20ak dana saznah tek da škole ne plaćaju nastavncimia naknadu za oip koja je 10% od mesečne neto zarade. > A saznah ni da tetkice ne dobijaju regres niti topli obrok. > Baš sam ostala bez teksta..... > Saznala sam za to kad me je poznanica iz jedne škole u opštini Rakovica zvala da dođem i pokupim punomoćja. Imam oko 25 žena. > Čisto da vas informišem da odete kod svojih advokata. Htela sam samo još da Vam se zahvalim što prosleđujete korisne informacije, mnogo Vam hvala i svaka Vam čast!
2021 04 16
Drzava je ukinula pravo na 10% za IOP, tako da se sada moze tuziti samo retroaktivno. Kako ste prosli sa "cipelicima"?
2021 04 16
I da, da li po novom i prosvetari imaju prava na regres i topli obrok?
2021 04 16
Slazem se sa supergaga, hvala na korisnim info, Marijana! NAdam se da cete i dalje pisati o tome ovde, mislim da ljude zanima razvoj situacije, problemi na koje ste naisli itd.
2021 04 16
Naravno, hvala vam pisaću kad god mogu 8-) Prosvetni radnici takođe imaju prava, ali je odluka da to i dobiju politička. Mada kad prođu sve tužbe servirki i tetkica postaviće se pitanje i njihovih t.o. i regresa. iOP jeste ukinut pro futuro. Samo unazad 3 godine i to je to.
2021 04 16
I ja se isto zahvaljujem Mari na savetima i podršci. Cipelice su prošle super. Mi smo tužili i dobili na sudu. Sad nam se plaća putni trošak. Topli obrok i regres me zanimaju, to je ukinuto pre 16-17 godina pod izgovorom da je uključeno u platu. Ja gledam platni listić ali takva stavka ne postoji.
2021 04 16
A, da, da davim jos malo: je l vazno koji je iop u pitanju? Znaci, definitivno samo 3 godine unazad, ne racunajuci tekucu skolsku godinu (znaci, '17/18, '18/19. i '19/20.?)
2021 04 16
Pre mesec/dva je doslo do ukidanja, kad su pocele da pljuste tuzbe, tako da je definitivno samo za vreme unazad. Apple, da li su kod Vas cipelice dobili i oni koji zive manje od 500 metara od posla?
2021 04 16
1 2 3 4 5