Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Nedostatak logike u nekim pesmama

Mislim da svaki zanr ima brdo pesama koje nisu bas najlogicnije Recimo, neki dan sam cula u busu pesmu koliko plavo nebo je i evo je nelogičnost: Pricala si o prosloj ljubavi, a ja stisnuo zube, zaboli, sto govoris, govoris o nekoj NOVOJ ljubavi 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🙄🙄🙄🙄 Ili recimo: Ceca Isuse- jer zivot je pas, uvek pokvari sve. Zasto pas kvari bilo sta, nidje veze. Ustvari, ta pesma je potpuno nelogicna citava. Svako zlo je tu u nama i daje nam snagu i moc🙄🙄🙄 neki demoni, nesto, ne znam, mozda nisam dovoljno produhovljena😂
2021 06 12
Pa zaboli ga i kad govori o staroj i kad govori o novoj :') :') :') Šalu na stranu, mislim da je ipak poenta "što govoriš o novoj ljubavi kad još uvek nisi prežalila staru" mada možda i ja lupetam nego eto tako mi ima smisla jedino hahh
2021 06 12
Kako sama pišem, a pišem sa skrivenom i neskrivenom logikom (zavisi je li klasična pesma u rimi npr.decija ili poezija u psihološkom maniru, ljubavna..), mnogi ispevani tekstovi mi nisu logicni, napisani su zbrkano. Čak se mnogi delovi i ne rimuju, pa ne zvuči ni sa te strane najbolje, ali su tekstovi našli svoj put, uz dobru muziku deluju pristojno. Ljudi uglavnom ne slušaju reci, tj ne traže logiku
2021 06 12
Ipak jedna koja meni "ne da mira" kad su ovakve stvari u pitanju je Plavi orkestar i "žao mi je što smo bili samo dobri drugovi" a odmah nakon toga "vino ne zna da smo nekad bili srećni par", O ČEMU SE RADI?! :') Osim te svakoj nađem smisao (možda i pogrešan) i nije mi nelogična :)
2021 06 12
> Debela_devojka: > Mislim da svaki zanr ima brdo pesama koje nisu bas najlogicnije > Recimo, neki dan sam cula u busu pesmu koliko plavo nebo je i evo je nelogičnost: > Pricala si o prosloj ljubavi, a ja stisnuo zube, zaboli, sto govoris, govoris o nekoj NOVOJ ljubavi 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🙄🙄🙄🙄 > Ili recimo: > Ceca Isuse- jer zivot je pas, uvek pokvari sve. Zasto pas kvari bilo sta, nidje veze. Ustvari, ta pesma je potpuno nelogicna citava. Svako zlo je tu u nama i daje nam snagu i moc🙄🙄🙄 neki demoni, nesto, ne znam, mozda nisam dovoljno produhovljena😂 Joj, ja ako pocnem ovo da ti tumacim, osvanucemo :') :') :') Pas ne kao bukvalna konotacija vec u prenesenom znacenju, ima negativno znacenje u nasoj mitologiji, iako mu se pripisuju osobine poput vernosti na koje smo nauceni. Ovo zlo koje daje snagu i moc moguce je tumaciti kao pokretac u zivotu, vidi samo primere u knjizevnosti i kinematografiji. Je l ja ovo tumacim Cecine pesme jer je slusam? Izgleda :') Suze koje joj padaju na gore kontam da takodje simbolicno prikazuje, na gore, nagore, ka nebu, ka onom ko je gore, tako zali tu osobu. A pazi ovu s ljubavima: upotrebljeno je proslo vreme kad je pricala o staroj ljubavi, a prezent kad govori o novoj. Neka mi neko da posao, ovako mogu do sutra :') :') :')
2021 06 12
Vidi, ja nisam bas profesor knjizevnosti, ali mogu da se pohvalim malim opusom izdatih dela, neka cu ti poslati da procitas 😂😂😂 ne bezim od toga da sve moze da se protumači, ali ako uzmemo u obzir donace tekstopisce, ne verujem da su bas bili toliko dubokoumni😂 igrom slucaja, nas stari kucni prijatelj je upravo tekstopisac, napisao je mnoge hitove Luka su, izmedju ostalog i Dijabolik ( nema potrebe za tumacenjem😂), veruj mi da mnogo toga ubaci samo da bi se rimovalo😂 takodje je pisao ono: Mirises k'o neven, dobar si odeven 😂😂😂😂
2021 06 12
Ceca je uvek u nekom submisivnom polozaju: te je neko gazi, te kleci, sklupcana je na podu, spava pred vratima kao pas (opet pas :D ), zakopava ili otkopava neku kosku (kao pas, normalno :D ), u nekoj pesmi spominje i djon (ne mogu sada da se setim stiha, ali mislim da je opet neko gazi). Onda, primetila sam u poslednjih 10ak godina kod raznih pevacica pojavu pesama u cijim tekstovima cesto provejava sledeca ideja: "znam da si ozenjen i da neces da se razvedes, ali prevari je sa mnom, budi moj barem jednu noc (ili par sati), pa joj se vrati sa mirisom mog parfema, tragom mog karmina na kosulji, tragovima mojih noktiju na ledjima..." Uglavnom, opet neke kuknjave i stavljanje sebe u potcinjen polozaj, u polozaj rezervne gume i sl. U poslednjih par godina slusam Bojanu Vunturisevic, i sada kada je solo, a i iz perioda grupe "Svi na pod". Njeni tekstovi mi na prvo slusanje deluju budibogsnama, ali nakon par slusanja utripujem se da razumem i bude mi lepo. <3 :D Inace, odlicna tema... cekam da procitam jos sumanutih tekstova :D
2021 06 12
> Debela_devojka: > Mislim da svaki zanr ima brdo pesama koje nisu bas najlogicnije > Recimo, neki dan sam cula u busu pesmu koliko plavo nebo je i evo je nelogičnost: > Pricala si o prosloj ljubavi, a ja stisnuo zube, zaboli, sto govoris, govoris o nekoj NOVOJ ljubavi 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🙄🙄🙄🙄 > Ili recimo: > Ceca Isuse- jer zivot je pas, uvek pokvari sve. Zasto pas kvari bilo sta, nidje veze. Ustvari, ta pesma je potpuno nelogicna citava. Svako zlo je tu u nama i daje nam snagu i moc🙄🙄🙄 neki demoni, nesto, ne znam, mozda nisam dovoljno produhovljena😂 Za pesmu Isuse - stih zivot je "pas" se misli na sam kvalitet istog ( pasji zivot - los, tuzan, zanemaren, itd), samim tim takav "zivot" i ne daje neku perspektivu. (uvek pokvari sve). Inace, kako nesto nacuh da se neke njene pesme vec uce kao gradivo u skolama, bice tu dosta analiza 😂
2021 06 12
DD, slazem se. Briga njih za dubokoumlje i simboliku, samo nek se rimuje. A, realno, mogla bi mi poslati <3
2021 06 12
> saskabg: > Ceca je uvek u nekom submisivnom polozaju: te je neko gazi, te kleci, sklupcana je na podu, spava pred vratima kao pas (opet pas :D ), zakopava ili otkopava neku kosku (kao pas, normalno :D ), u nekoj pesmi spominje i djon (ne mogu sada da se setim stiha, ali mislim da je opet neko gazi). > Onda, primetila sam u poslednjih 10ak godina kod raznih pevacica pojavu pesama u cijim tekstovima cesto provejava sledeca ideja: "znam da si ozenjen i da neces da se razvedes, ali prevari je sa mnom, budi moj barem jednu noc (ili par sati), pa joj se vrati sa mirisom mog parfema, tragom mog karmina na kosulji, tragovima mojih noktiju na ledjima..." Uglavnom, opet neke kuknjave i stavljanje sebe u potcinjen polozaj, u polozaj rezervne gume i sl. > U poslednjih par godina slusam Bojanu Vunturisevic, i sada kada je solo, a i iz perioda grupe "Svi na pod". Njeni tekstovi mi na prvo slusanje deluju budibogsnama, ali nakon par slusanja utripujem se da razumem i bude mi lepo. <3 :D > Inace, odlicna tema... cekam da procitam jos sumanutih tekstova :D ja sam obozavala Bojanu , imala je 'nesto' nema scene nigde pa ni kod nas ili kako je propao rokenrol (muzika u celosti)
2021 06 12
Ja obozavam Bojanuuuuu
2021 06 13
> Za pesmu Isuse - stih zivot je "pas" se misli na sam kvalitet istog ( pasji zivot - los, tuzan, zanemaren, itd), samim tim takav "zivot" i ne daje neku perspektivu. (uvek pokvari sve). > Inace, kako nesto nacuh da se neke njene pesme vec uce kao gradivo u skolama, bice tu dosta analiza 😂 Ne daj boze, moja deca ce iz tog gradiva imati najgore ocene, na moje insistiranje. Bljak
2021 06 13
Ludilo u klubu, ko karijes na zubu 😂😂🤔🤔🤔🤔🤔 Osim sto je stih ogavan, vrlo je metaforican i dubokouman😂
2021 06 13
Te oči plave kada vide mene Vide ćilim šareni A ja te volim jer takvi kakvi jesmo Jedno za drugo smo stvoreni... Čak sam proverala tekst posle slušanja na radio stanici da li stvarno kaže ćilim... 😁
2021 06 13
Zivota ti 😂😂😂😂 da li to znaci da je i ona kao ceca tepih koji ti gazis ili se samo oblaci sarenkasto🤔
2021 06 13
1 2