Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Pomoć. slanje paketa i pakovanje

Devojke, kako pakujete stvari? I da li su vam bolja iskustva slanja paketa preko PostExpressa ili CC paket? Treba mi savet nova sam 🤷🏼‍♀️
2022 09 18
Znam za PE da naplacuju njihovu kesu 15din sto nije tako strasno,ja uglavnom platim da se osiguram sto se tice pakovanja i to preko moje kese. Ali mozes uzeti svoju malo jacu kesu s tim da se ne vidi nikakav brend.. I oblozis je onim vecim selotejpom.. a pisale su devojke bas u forumu za CC paket da neko trazi jacu kesu,neko kutiju zavisi od poste.. al to neka ti kaze neko ko je imao iskustva sa CC,ja nisam iskreno 😁
2022 09 18
Ja sam slala CC i kod mene u pošti traže da bude u kutiji. (To nije slučaj u svakoj pošti) PE i CC su u osnovnom u svemu isti sem što je CC jeftiniji i njegovo zvanično vreme uručenja je 5 dana naspram 24h koji je kod PE. Ali svaki CC koji sam do sad slala je stigao kao da je PE odmah sutradan.
2022 09 18
Pakujem u kese koje sam naručila na kupujem prodajem, izgledaju isto kao te iz pošte, ali su jednobojne. Šaljem post expressom jer imam previše paketa da bih čekala u pošti sve da otkucaju, već popunim kod kuće u aplikaciji podatke, što nema za CC paket. Ako se šalje CC paket sa otkupom, neka mala razlika je u poštarini, a veće je cimanje kad se puno šalje i zbog pakovanja u kutije koje je i nezgodno poneti i teže nabaviti. Najbolje je uvek da se uplati na račun, pa slanje post expressom u kesama koje su predviđene za to. Na žalost oni te pakete bacaju i gnječi se sve, kombi prokišnjava i sl., pa u papiru ne stigne bezbedno, a to bi bila najbolja opcija ekološki gledano.
2022 09 18
Je l' možeš da pojasniš kako šalješ PE na brži način,tj. kakva je to aplikacija? Vidim da sam svašta propustila. Sad vas ja ubih porukama u temi iako je nisam otvorila,ali verujem da ćei drugima značiti. Nadam se🙈
2022 09 18
Ima na sajtu da se skine i onda kod kuće popuniš sve podatke, aplikacija ti izbaci broj koji zapišeš i oni u pošti samo ukucaju taj broj i svi podaci su tamo. Nema zadržavanja na šalteru i svoje podatke samo jednom uneseš i aplikacija zapamti, tako da sledećih puta samo primaoce popunjavaš. Super je stvar, samo treba paziti kod manjih mesta na poštanske brojeve i tipa ne pomešati BG i Zemun i slično. 😁 Mislim da je i 50 din skuplja poštarina kad kurir dolazi po paket na vašu adresu, pa je bolje predati na šalteru. To sam zaboravila da napomenem.
2022 09 18
Jaao top,hvala ti,ne znaš koliko si mi pomogla.😁
2022 09 18
E baš mi je drago 🤗🌞 Nema na čemu 🥰
2022 09 18
Hvala svima na odgovorima.🥰
2022 09 19
Saljem i primam pakete kao CC.Kod mene ne traze kutiju samo da je dobro upakovano,sto je normalo.Stize u vecini sutradan kao i Postexpres.Mozda mi se 2 puta desilo da CC stigne za 2-3 dana.Tako da ako nije nista hitno,obicno saljem i primam kao obican paket.Ja pretezno uplacujem na racun pa mi ptt u vecini slucajeva bude 200din...Za PE naplacuju i kesu i lezarinu u posti.Ja sam uvek za paket ako nije nesto hitno pa mora Postexpes.
2022 09 19
Hvala!☺️
2022 09 19
Kod mene traze kutiju za CC, ali ja pošto meni kao kupcu znaci tih 200-300 dinara razlike u postarini (jbg studentarija), pomucim se i saljem svima kao CC. 200din poštarina, a pakujem u kutije od keksa, cipela, aparata, parfema... Šta god nadjem. Sad da li je lepse da stigne u kesi post expressa ili u plazma keks kutiji.... Meni je sladje kad uatedim 200din
2022 09 23
Evo ja sam upravo platila postarinu 420 dinara, za jednu laganu stvarcicu, bez otkupa, iako sam naglasila da mi se posalje kao CC paket… oni nisu normalni sa postarinom.. bez teksta sam.
2022 09 23
Pakete bas cesto saljem kao CC. Kada vam traze kutiju, procitajte im prvu recenicu sa sajta u kojoj jasno pise nacin pakovanja. "Пакет се може упаковати у омот, кутију, сандук или врећу и унакрсно повезати канапом одговарајуће јачине, уколико облик дозвољава." Jos jedno obavestenje koje sam upravo saznala. CC paket poste nr moze biti manji od 9x14cm do maksimalne velicine od 150cm. Jutros su u posti vratili coveka jer je hteo da posalje paket duzine 180cm, upravo sam saznala da i takav paket mozete poslati i to su paketi sa posebnom cenom. Kada imate tako nesto za slanjr, pitajte da li primaju glomazne pakete. Гломазни пакет је сваки пакет чије димензије прелазе утврђене границе, као и онај који се због свог облика или структуре не може сложити и преносити са осталим пакетима. Збир дужине и обима гломазног пакета на најширем месту попречно може бити највише 350 цм, с тим да највећа димензија може бити до 200 цм, уколико постоје техничке могућности за пријем и пренос гломазног пакета. Гломазни пакети примају се као издвојени и подлежу наплати поштарине за издвојено руковање.
2022 09 26
Ja sam danas poslala CC paket u kutiji (obuca je bila) i sama sam sve adresirala i zalepila lepo taj papir na kutiju, devojka u pošti mi nije rekla ni A ni Be. A desilo mi se u jednoj posti da posle 5 nisu uopste hteli da prime PE paket za slanje.
2022 09 27
1 2