Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

mojekrpice.rs /

Ideje /

Slanje- Tiskovina

Da li ste nekad slale na ovaj nacin, i da li mozete da mi kazete kako funkcioniae, knjigu bih poslala. Je l imaju oni odgovarajuci koverat ili je potrebno ja da zapakujem..? I je l regularno stize kada se tako salje?
2022 11 25
Puno puta, potrebno je da se vidi da šalješ tiskovinu, najlakše je da knjigu upakuješ u kesu za zamrzivač ili je obmotaš PVC folijom, a onda isečeš jedan ćošak koverta, ubaciš knjgu u koverat i oblepiš višak selotejpom. Umesto koverta može da posluži i najobičniji beli papir. Sigurnije je da šalješ kao preporučenu nego kao običnu tiskovinu. Stiže regularno, donosi je poštar na kućnu adresu.
2022 11 25
Hvala! > srebrna: > Puno puta, potrebno je da se vidi da šalješ tiskovinu, najlakše je da knjigu upakuješ u kesu za zamrzivač ili je obmotaš PVC folijom, a onda isečeš jedan ćošak koverta, ubaciš knjgu u koverat i oblepiš višak selotejpom. > Umesto koverta može da posluži i najobičniji beli papir. > Sigurnije je da šalješ kao preporučenu nego kao običnu tiskovinu. > Stiže regularno, donosi je poštar na kućnu adresu.
2022 11 25
Nema na čemu.
2022 11 25
Da iskoristim priliku da ne otvaram temu,zanima me kako saljete nakit? ja sam prodavala mahom zajedno sa nekom garderobom,ali me zanima koji nacin je najbolji,najisplativiji sto se tice slanja samo nakita.
2022 11 26
Možeš slati kao preporučeno pismo, u tom slučaju kupac uplaćuje i cenu nakita i cenu poštarine preko; izmeriš sve sa kovertom na kuhinjskoj vagici, na sajtu pošte imaš Kalkulator cena gde sve izračunaš i kažeš koliko treba da ti uplati preko za poštarinu. Međutim, ukoliko kupac želi uplatu pouzećem, onda šalješ kao vrednosno pismo, navodiš vrednost pisma i vrednost otkupa na samom šalteru. Vrednosno takođe možeš slati i ako ti uplati unapred kao za preporučeno, a tako možeš slati i hartije od vrednosti (novac). Često sam vredne komade nakita od plemenitih metala tako slala i primala. Oba načina slanja mogu da se prate i slična je cena poštarine za kupca, vrednosno je za nijansu skuplje a takođe i druge stvari možeš da šalješ kao preporučeno, lakšu garderobu itd. Za nakit je najbolje da u knjižari kupiš žute, pucketave koverte sa zaštitom, u poštama su značajnije skuplje nego u knjižari.
2022 11 26
e super,hvala ti puno,ta informacija mi je bas bila bitna. top,vrednosno mogu da odu decije stvari znaci,to je manje😀
2022 11 26
Nema na čemu, sve imaš na sajtu pošte, dimenzije i težine takvih pisama, vrednosno može ako je sa otkupom ili je nešto zaista vredno, dečju garderobu, lagane bluze, marame, ešarpe, kupaći, veš itd. apsolutno možeš slati kao preporučeno pismo, upakuješ u kesu pa u koverat, ali, u tom slučaju kupac plaća poštarinu pre slanja. Predaješ na šalteru pošte, donosi poštar na kućnu adresu.
2022 11 26