Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Da li i koliko osecate krizu?

Cena je dupla zbog trgovackih marzi. Nema ovde konkurencije a i cela drzava i sistem su truli, jer da nisu niti bi nas drzava pljackala, a ne bi dala ni ostalima da to rade. Da ima neke konkurencije pa da ponudi cene kao u Madjarskoj ili u EU. Ili, da imamo pristup slobodnom EU trzistu pa da mogu da narucim bez carina i poreza odakle hocu. Zato sve i rade na opstrukciji da se ne udje u EU, jer bi lokalni karteli i mafija ostali bez prihoda, ne bi vise imali koga da sisaju. Sto se mene tice, ne mora ni clanstvo u EU, samo pristup trzistu.
2023 04 24
> Esprit21: > Cena je dupla zbog trgovackih marzi. Nema ovde konkurencije a i cela drzava i sistem su truli, jer da nisu niti bi nas drzava pljackala, a ne bi dala ni ostalima da to rade. Da ima neke konkurencije pa da ponudi cene kao u Madjarskoj ili u EU. Ili, da imamo pristup slobodnom EU trzistu pa da mogu da narucim bez carina i poreza odakle hocu. Zato sve i rade na opstrukciji da se ne udje u EU, jer bi lokalni karteli i mafija ostali bez prihoda, ne bi vise imali koga da sisaju. Sto se mene tice, ne mora ni clanstvo u EU, samo pristup trzistu. Tako je!
2023 04 24
Nije sve jeftinije u Mađarskoj, i tamo su otišle cene prilično. Razlika je što oni imaju gornju granicu za osnovne namirnice. Mlečni proizvodi im baš sad postali jeftiniji i to dosta. Mogu vam reći da na našem čuvenom buvljaku roba iz Mađarske koja se isplati je čokolada i trapist. Kućnu hemiju donose po ceni za koju može da se nađe i u nonejm drogerijama.
2023 04 24
![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/06bde5071b23cc44b5e94c948a3fbece.jpg) Mozda nije sve, ali recimo ovi ulosci kod nas u Markatoru 525, isla da proverim, u Madjarskoj oko 270. Sad cu da ubacim i jedan od par danasnjih racuna, sokirala me cena sira, onog na listove. Vidim da je i Calvo tunjevina u maslinovom ulju isto skocila za 10% kod njih malo-malo pa ode za 10% i sve tako dok ono sto ste placali npr. 300 ne dobaci do barem 600. Ta calvo je na snizenju bila oko 180. U Veru bude jeftinije nego u Merkatoru. Scotti biljno mleko takodje na snizenju nadjem po boljoj ceni nego u Merkatoru. Treba pratiti snizenja i uzimati samo gde bas snize. Neko je spomenuo aplikacije za snizenje. Na koje se tacno misli?
2023 04 24
![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/5c2b562090bdfdde60ff06e7ce285f2e.jpg) Ako se neko pita zasto sam uzela, odgovor je iz razloga sto nigde nije bila istaknuta cena, tek sam je na kasi saznala. Apple vi nosite S velicinu? Mozda imam neke bluze, dzempere i slicno za vas
2023 04 24
Imate Akciju Kreni - Promeni. Potpisite Peticiju za snizenje cena Menstrualnih proizvoda. Ako vec hocete da "akcijate"... podelila bih vam link na forumu, ali ne moze.
2023 04 24
Nosim S ili slbiji M, ćerka S, hvala na ponudi.
2023 04 24
> Lena0604: > Imate Akciju Kreni - Promeni. Potpisite Peticiju za snizenje cena Menstrualnih proizvoda. Ako vec hocete da "akcijate"... podelila bih vam link na forumu, ali ne moze. Ti proizvodi su u nekim državama besplatni. Apropo, koliko su tek toaletni papiri poskupeli. Tačno znaju da su ovo stvari koje moramo da kupimo.
2023 04 24
Ja imam Maxi aplikaciju, i bas sam zadovoljna. Koristim njihove popuste i akcije.
2023 04 24
Evo danas sam uz aplikaciju kupila pasulj, kulen, ceri paradajz, mislim da su ovo okej cene ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/4639a7b6d8d011cb97c150b1a9af1a95.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/be303574d5b57dbe853b2b9a9bea4dc2.jpg)
2023 04 24
> Esprit21: > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/06bde5071b23cc44b5e94c948a3fbece.jpg) > Mozda nije sve, ali recimo ovi ulosci kod nas u Markatoru 525, isla da proverim, u Madjarskoj oko 270. Sad cu da ubacim i jedan od par danasnjih racuna, sokirala me cena sira, onog na listove. Vidim da je i Calvo tunjevina u maslinovom ulju isto skocila za 10% kod njih malo-malo pa ode za 10% i sve tako dok ono sto ste placali npr. 300 ne dobaci do barem 600. Ta calvo je na snizenju bila oko 180. U Veru bude jeftinije nego u Merkatoru. Scotti biljno mleko takodje na snizenju nadjem po boljoj ceni nego u Merkatoru. Treba pratiti snizenja i uzimati samo gde bas snize. > Neko je spomenuo aplikacije za snizenje. Na koje se tacno misli? Ja koristim Maxi uglavnom, imaju onu foru sa personalizovanim akcijama koje se menjaju svake nedelje. Uglavnom budu proizvodi i brendovi koje već kupujete i nekad akcije budu baš velike kao što je članica u komentaru iznad pokazala. Kako kad. Nekad poručujem online iz Univerexporta, oni nekad imaju lepe popuste, mada sve ređe i ređe vidim veće popuste. I Lidl-ovu sam aplikaciju koristila ali ne idem često jer mi je malo dalje. po meni se Maxi najviše isplati što se tiče namirnica. DM mi je super i bez akcija sa onim njihovim brendovima Denk Mit, Alverde itd, mada sad kako vidim i oni poskupljuju i to prilično. Koristim onaj Sensitive prasak za veš Denk mit bez mirisa, cena mu je prethodnog meseca skočila za 100 din. Ne znam kuda ovo ide iskreno i kako će se u ovoj zemlji živeti. Ja se trudim da ne kukam mnogo jer se uvek zapitam šta rade ljudi koji primaju minimalac, kako oni sastavljaju kraj s krajem. Svaka čast ljudima kako se snalaze da prežive u ovo nevreme. Što se tiče uložaka, slažem se da su cene drastično skočile za Bio i one od organskog pamuka i bambusa, ja isto te koristim. Predlažem da pogledate u DM-u Jessa Pro Climate, oni su od 100% organskog pamuka sa sertifikatom.
2023 04 24
![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/ab0731937daccc8287bb29c83fc60deb.jpg) Evo našla sam cenu. 200 din su za 14 komada što je generalno ok pošto su od organskog pamuka. Da vidimo samo kada će i one poskupeti 😅
2023 04 24
Da je katastrofa, katastrofa je, da ce da se prezivi, prezivece se.. 90tih je moja mama radila ceo mesec i kad primi platu, doslovno ima za kutiju sibica. I prezivesmo. Mislim, jeste skupo, ali da se ne lazemo, zivimo u takvom drustvu da placamo neke stvari bez kojih moze da se zivi, ali su nas ubedili da ne moze. Mada, ponekad pomislim da nismo bas ni u tolikoj kriz. Bili sno u bioskopu 2X zadnje 2 nedelje, oba puta potrosili 3000, karte, kokice, sokovi. Bioskop pun, krcat i to termini u 5 popodne. Kako li je uvece. Kafici isto puni po BG-u, na poslu vidim dosta se porucuje klopa, a ko i nosi od kuce, nosi finu hranu, prsute, paste, sarme. Takodje, primecujem prepune kese iz radnji. Ne znam, nekako sam od malena navikla da svi kukaju kako je katastrofa, a sa druge strane trose stotine evra da proalave slavu ( sto je meni nenormalno), isto toliko za decje rodjendane po igraonicama, u mojoj ulici 4oro ljudi kupilo nova kola. I to ne kola od 600, 700e, nego ozbiljne automobile..i onda ne znam sta da mislim. Uvek nekako mislis vecina nema, a manji broj ljudi je u lovi, a onda se malo okrenes oko sebe, pa ti nije jasno odakle im za sve i svasta. Meni se cerka popela na glavu za rodj u igraonici, jer svi slave, ma ne pada mi na pamet. 500e kosta paket, a gde je sve sto se popije, gde je torta, kad sam videla cene, frapirala sam se. A termina skoro da i nema
2023 04 25
Isto se pitam i ja DD. Mi smo mali grad ali kafići puni. Cene u istim kafićima astronomske. Idem samo nekoliko puta godišnje kad su mi tu drugarice iz inostranstva i frapiram se svaki put. Ako želim da vidim pravu sliku, odem na neku pijacu ili malo dalje od centra. Tu se zaista vidi koliko ljudi loše žive samo što oni ne šećkaju korzoom i pijuckaju kaficu. Nedavno sam posetila jednu seosku školu i zaista se videlo da većina te dece živi vrlo skromno. Palo mi na pamet da su ti ljudi nevidljivi jer ne izlaze i mahom kriju svoje siromaštvo jer ih je sramota.
2023 04 25
Svako zivi onako kako odluci.Kada sam otisla u inostranstvo,ostavila trogodisnje dete tada,i odlucila da probam i uspem,izgubila sam empatiju prema vecini ljudi i kukanju da je lose a ne radis,biras sta ces da radis(iako uglavnom nemas nikakvu osnovu za to).Ne cudim se sto ljudi trose svoj novac,imaju uslova za zivot jer neki od njih su zaista mukotrpno sve stekli(ima i izuzetaka).Ali oni koji imaju internet,konzumiraju cigarete,a deca im gola i bosa,njih mi nimalo nije zao.Zao mi je dece koja imaju debile roditelje!
2023 04 25