Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Vadjenje umnjaka

Iskustva, mnogo sam naplasena, nikli su ali zbog nemogucnosti da ih lepo operem imaju karijes pa sledi vadjenje. Takodje preporuka za ordinaciju u Nisu ili ipak na stomatoloskom? Hvala
2025 02 12
Nemam preporuku za Niš, ali ja sam vadila skoro uraslu osmicu, a cerka pre koju godinu dve odjednom i od toga jednu uraslu. Nije ništa traumatično, ali posle vadjenja urasle osmice neko vreme ne mozes da zines normalno, mada sa osmicom koja je izrasla brzo prodje oporavak i mozda ne budeš uopšte imala ikakav problem. Komsinica npr. je super prošla sa vadjenjem umnjaka koji je sasvim izrastao. Na fakultetu profesori nadgledaju rad mladjih kolega, ja sam svojevremeno u Beogradu imala tamo neke intervencije i bas su bili stručni i obazrivi. Ako u najgorem slučaju vade zub uz sam nerv i zakace ga, pijes b vitamin neko vreme. Srećno 👍
2025 02 12
Ja sam bila naplasena kao niko! Kao prvo ozbiljna fobija od zubara,a kao drugo,moj umnjak se bio skroz raspao,izmrvio se u komade i ostao je samo koren. Zbog straha nisam funkcionisala danima,i koga kod sam pitala svi su mi preporucili jednog doktora,i svi me uveravali da to nije nista strasno. Bilo je najmanje 10 preporuka. Da ne pricam sad u detalje o strahu, pa onda o mojim crnim scenarijima u glavi pa onda i blamu... samo cu reci da je trajalo 5 minta i jedan sekund. 5 minuta da deluje anestezija i jedan sekund vadjenje. Poenta price je da najvise vremena posvetis trazenju preporuka za doktora i nemoj da brines. Evo ja nikad necu zaboraviti koliko sam se plasila tada a koliko mi je sve to smesno sada.
2025 02 13
Jao nadam se da ce biti tako, jer ipak nije ispod desni. Hvalaa na savetima
2025 02 13
Ako nije urastao u vilicnu kost, to je klasicnije vadjenje i brzo zaraste rana. Poenta je da se uglavnom bespotrebno plašimo zbog raznih intervencija, a ispostavi se da smo na to gubili vreme i nismo odmah delovali, dok sve na kraju prodje super
2025 02 13
> lovesilver: > Ja sam bila naplasena kao niko! Takodje, toliko da se cela zubarska stolica tresla koliko sam se ja tresla. A proslo je bukvalno da nisam osetila…
2025 02 13
Morate da razlikujete vadjenje izniklog umnjaka, cije je vadjenje kao i svih ostalih zuba, rutinski. Dok umnjak koji je neiznikao ili poluiznikao zahteva operaciju. I to je zaista bolno. Nije bolan proces dok traje anestezija i dok traje samo vadjenje to se ne oseti zbog anestezije, ali nakon sat vremena kada dodjete kuci krecu veliki bolovi. Treba izdrzati ta 3-4 dana. Naravno, ta strana lica bice otecena a verovatno i krajnici i sluzokoza usta ce da poljubicasti. Ipak je to trauma za vilicu. Vodu cete uglavnom piti na slamcicu, a bicete ograniceni i sa hranom, pa vidite sta je najbolje jesti. Pazite prva 24h da ne ispadne ugrusak iz rane, da bi mogla da zaraste. A sto se bolova tice, za to ce vam zubar preporuciti lekove. Operacija umnjaka je zaista operacija! Ko nije to osetio, ne moze ni da zna. Ali ova devojka koja pita za vadjenje, navodi da su joj iznikli, tako da kod nje izgleda nije operacija, nego vadjenje kao svakog drugog zuba. Ali to joj je valjda zubar trebao reci.
2025 02 13
Ja sam imala tu tezu intervenciju i ništa nisam pila za bolove, više je neprijatan osecaj bio u pitanju
2025 02 14
Ljudi,ja sam danas radila kiretažu obe vilice-dakle svih zuba bez anestezije. Evo me jedem čips i gledam Prijatelje. Pre par godina mi je radjeno isto to,samo drugi doktor,sa 15 litara anestezije,htela sam da pobegnem sa stolice 28 puta,mal me nisu zavezali,dva sata bila oblivena mrtvackim znojem, nisam mogla da pogodim usta da pijem vode 4 dana, poparu pocela da jedem posle 15 dana,trauma na samo secanje toga dana... Tog doktora mi je preporucila jedna osoba "zato sto je to muz od njene koleginice". A doktorku kod koje sam bila danas mi je preporucilo njih 50 uz blazeni osmeh na licu. Do doktora je!!!!
2025 02 14
Ja sam odnela ortopan kod mog doktora, nislije znaju ko je grk i kako vadi zube, ali on mi je rekao da mora operacija iako su nikli a on to ne radi. No skupila sam hrabrost, poslala mi je jedna clanica doktora i zainatila sam se sada :D
2025 02 14
Drzim fige! 🤞🤞🤞
2025 02 15
Umnjaci uglavnom prave više problem, nego li su potrebni. Najveći problem je zbog nerazvijene uske vilice, pa se ostali zubi napred krive usled nedostatka prostora i nasedaju jedan na drugi, te se kvare. Druga stvar je sto se i sami umnjaci lako kvare, često izrastu pokvareni, tako da je bolje vaditi ih čim nastane problem, nego razmišljati o strahu. Prosto presecete da mora i zakazete, ovako produbljujete strah razmišljanjem, pa shvatite da je bio totalno nepotreban kad se sve završi
2025 02 15
Moje vadjenje je trajalo ni minut. Nista nisam osetila, nista nije bolelo ni kasnije. Mogla sam normalno da jedem i otvorim usta.
2025 02 17
> ProdajaGenius: > Morate da razlikujete vadjenje izniklog umnjaka, cije je vadjenje kao i svih ostalih zuba, rutinski. Dok umnjak koji je neiznikao ili poluiznikao zahteva operaciju. I to je zaista bolno. Nije bolan proces dok traje anestezija i dok traje samo vadjenje to se ne oseti zbog anestezije, ali nakon sat vremena kada dodjete kuci krecu veliki bolovi. Treba izdrzati ta 3-4 dana. Naravno, ta strana lica bice otecena a verovatno i krajnici i sluzokoza usta ce da poljubicasti. Ipak je to trauma za vilicu. Vodu cete uglavnom piti na slamcicu, a bicete ograniceni i sa hranom, pa vidite sta je najbolje jesti. Pazite prva 24h da ne ispadne ugrusak iz rane, da bi mogla da zaraste. A sto se bolova tice, za to ce vam zubar preporuciti lekove. > Operacija umnjaka je zaista operacija! Ko nije to osetio, ne moze ni da zna. > Ali ova devojka koja pita za vadjenje, navodi da su joj iznikli, tako da kod nje izgleda nije operacija, nego vadjenje kao svakog drugog zuba. Ali to joj je valjda zubar trebao reci. Ja sam isto operisala dva umnjaka u rasponu od par meseci. Procedura je bukvalno bezbolna i prijatna, čak su mi jedan zub sačuvali u komadu jer sam zamolila. Oporavak još laganiji, blagi otok i kockasta faca, ali bolovi stvarno minimalni ili nepostojeći. Skidanje konca isto lagano. Od svih procedura kod zubara, ova mi je prošla najopuštenije. Radila sam to kod Bore u Pirotu, mada je kod njega teško dobiti termin, s razlogom doduše, najbolji je. U Nišu izbegavati Dental Studio Aleksandar, imam jako loše iskustvo sa popravkama, upropastiše mi par zuba i skroz su zbunjeni dok rade. Da ne kažem zbunjene, dve žene. Tako da sam i ja sad u potrazi za novom ordinacijom gde iskusni ljudi stvarno rade posao kako treba, a ne da trpim bolove jer "to je deo procedure". :(
2025 03 17