Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Odzvonilo je.

Zelim da kazem nesto vezano za polemiku sa ove teme, strana 13 mojekrpice.rs/forum/t/627417/ako-je-neko-video-boru-majstorovica-da-ugasi-ringispil?page=13 U apr-u mozete biti registrovani kao online prodaja polovne odece, uredno placati doprinose i raditi posao online prodaje LEGALNO. Trenutno se SVI koji salju odredjeni broj paketa i imaju uplate na racun PRATE. Kada kazem odredjeni broj, to ne znaci da je rec o npr 10, 20 paketa mesecno. Ne bih previse komentarisala oko ovoga, ali ekspanzija live prodavaca i uopsteno prodavaca po stranicama, grupama, sajtovima je dovela do sabiranja dva i dva sta znaci siva ekonomija i da neki ljudi na svoj racun imaju uplate od razlicitih lica od par desetina hiljada dinara do par stotina hiljada dinara mesecno, da postanske sluzbenice u toku smene skoro svaki dan imaju po jednu osobu koja salje gomilu paketa, i tako po nekoliko puta mesecno, kao i kurirske sluzbe koje su dozvole za rad i dobile od drzave, pa samim tim drzavi i polazu racune na zahtev. Nemojte posle da nisam rekla i da budete sokirani kada pocnete da citate po medijima kako su odredjene osobe utajile porez i slicno. Sve i svasta u zivotu mozete da dugujete nekome, ali drzavi porez nikada. I svako ce vam oprostiti, sacekati, uciniti, poreska ce vas strovaliti na max, da ne znate na koji deo tela treba da sednete. Tako da, sto se tice prodavaca koji misle da se provlace tek onako, xoxo verujte da se ne provlace. Uskoro, ubuduce ce SVAKO od njih morati da salje RACUN uz predmete koje prodaje online. Mozda vam ovo zvuci kao naucna fantastika, ali ok, nek veruje ko zeli, nek veruje ko ne zeli.
2025 04 13
Auu, kada bi to trebalo da stupi na snagu?
2025 04 13
Nema odredjeno vreme stupanja na snagu. Prati se SVE i moze biti sutra, moze biti za mesec, pet. Mnogo je prodavaca na crno, mnogo je svacega. To su ozbiljne cifre, to je jedna ozbiljna budzetska rupa koja ce snositi i konsekvence kazni, retroaktivnog oporezivanja.
2025 04 13
> DzoDzo: > Nema odredjeno vreme stupanja na snagu. Prati se SVE i moze biti sutra, moze biti za mesec, pet. > Mnogo je prodavaca na crno, mnogo je svacega. > To su ozbiljne cifre, to je jedna ozbiljna budzetska rupa koja ce snositi i konsekvence kazni, retroaktivnog oporezivanja. Hvala na upozorenju, ja nisam u toku uopste :( Da ima svega, ima, sve je komercijalna prodaja maltene postala na sajtu.
2025 04 13
Ja sam skoro dobila fiskalni račun u paketu uz (plaćenu unapred) izlicitiranu srebrnu narukvicu na Limundu i iznenadila sam se
2025 04 13
Nisam stručnjak za ekonomska pitanja, ali sam se kao laik svako malo pitala: Zašto se sve oporezuje bezbroj puta? Zarađujete - plaćate porez Trošite - plaćate porez Kupujete - plaćate porez Prodajete - plaćate porez Plaćate porez na stvari koje su već oporezovane - novcem koji je već oporezovan!
2025 04 14
UNIDROIT SPORAZUM!!!! ...je formalno međunarodni Institut za Ujedinjenje Privatnog Prava (l' unification du droit privé, odakle je i akronim - UNIDROIT) je nezavisna međuvladina organizacija sa sedištem u vili Aldobrandini u Rimu. Njegova svrha je proučavanje potreba i metoda za modernizaciju, harmonizaciju i koordinaciju privatnog, a posebno privrednog prava između država i grupa država i formulisanje jedinstvenih pravnih instrumenata, principa i pravila za postizanje tih ciljeva. Osnovan 1926. kao deo Lige naroda, ponovo je uspostavljen 1940. nakon raspuštanja Lige kroz multilateralni sporazum, Statut UNIDROIT-a. Od 2023. godine UNIDROIT ima 65 država članica.
2025 04 14
Svaka država članica Ujedinjenih Nacija je potpisala Unidroit sporazum, što znači da su se odrekle svog SUVERENITETA i time postale firma korporacija. Tako su i sve države na Balkanu, a i šire postale firme, kompanije-doo., samo vam to nisu javno rekli! Srbija je od 2001 godine postala kompanija, protokol, i to je razlog zašto je sve državno uništeno ili prebačeno u privatno vlasništvo, a i mi ljudi smo deo, tj. vlasništvo te kompanije zvane Srbija. Naime, posle Petooktobarske revolucije, tačnije 13/04/2001. godine, administracija Zorana Đinđića je u ime Srbije sa Vatikanom potpisala Unidroit sporazum koji znači: - ukidanje suvereniteta države, koja dobija status firme - ukidanje suvereniteta i slobode pojedinca, koji dobija status roba - važe trgovački-pomorski zakoni - država nije vlasnik ničega, prirodnih bogatstva, rudnika, voda, elektromreže, puteva... - pojedinac nije vlasnik ničega, tj. NISTE VLASNICI KUĆE, STANA, AUTOMOBILA , DECE I NISTE VLASNICI SVOG TELA, tj. ORGANA!!!!!!!!!!
2025 04 14
Političari su se obavezali na Agendu kojom će drugom dati kontrolu nad svim ključnim resursima, bezbednosni sistem, uz obavezu da drže narod obespravljen i na egzistencijalnoj ivici, i da ljudi moraju da budu resursi i zamorčići, a da oni ubiraju novac. Zato plaćamo porez na imovinu, porez na zaradu (na nešto što smo već zaradili), plaćamo porez na vazduh (ekološku taksu), to nigde nema. Unidroit sporazum drži u podređenom položaju sve države na listi. One su potpisom degradirane u korporacije, a korporativni zakoni su iznad Ustava. Ustav u Srbiji nije više vrhovni dokument. Ljudi su time postali robovi sa statusom Capitis - Minor, Media, Maxima, a na to poslednje je u slučaju Srbije potpis stavio Goran Svilanović, tadašnji ministar spoljnih poslova. Svaki čovek koji se rodi i njegova privatna svojina koju stekne pripadaju korporaciji zvana Srbija, koja dalje pripada široj korporaciji sa sedištem u Rimu, odnosno pravim sedištem u Vatikanu. Ovo se radi po sistemu dvojnog knjigovodstva. Čim se neko rodi on se smatra "izgubljenim brodolomnikom" sa kolektivnim nazivom komorijenti (saumirući). On tada dobija izvod iz Matične knjige rođenih (Krštenica), gde velikim slovima stoji njegovo ime i prezime i matični broj. Tog momenta vi ste u sistemu, vodite se pod nekim brojem i sva vaša imovina je "kolateral", koja predstavlja vašu vrednost. Sve vreme vašeg života vi punite svoj kolateral i kada preminete Krštenica i Umrlica se šalju u centralu u Vatikanu, koji po vašoj smrti tamo neko naplaćuje. Međutim, posle 3 godine vaš naslednik ima pravo da traži vaš kolateral sa sve cenovnikom, tj. da mu se isplati sve što ste vi zaradili po zvaničnom međunarodnom cenovniku ono koliko vredite, svaki vaš akt, svaki račun, školarina, nešto slično kao za povraćaj poreza.
2025 04 14
Svojim rođenjem u nekoj državi svako od nas je postao negde vlasnik jedne mrvice te zemlje, kao jedne akcije te kompanije! Naši matični brojevi su u stvari naši žiro računi u vatikanskoj banci gde oni obrću naš novac koji je nama trebao mesečno da se isplaćuje! Mi ne treba da plaćamo poreze za osnovne životne potrebe, već samo porez na luksuz. Mi takođe ne treba da plaćamo ni jedan račun, komunalije, struju, vodu, internet itd, jer je sve to naše! Shvatite da smo svi mi svojim rođenjem vlasnici svega i država treba nas da plaća! Na isti način, naš rudnik zlata, kojeg oni prodaju drugim kompanijama, je naše vlasništvo, samim našim rođenjem ovde, a oni su ga prodali recimo Kinezima, pa još posle to isto naše zlato od naših para kupuju od istih tih Kineza! Srbija je bogata zemlja i svi mi svojim rođenjem ovde smo bogati, a oni su nas uništili i napravili robljem! Svesno i sa namerom proizvode sve više sirotinje i beskućnike da bi nas lakše kontrolisali i uništavali! Osvestite se! Za početak prihvatite ovu istinu da ste robovi u svojoj prodanoj i okupiranoj zemlji! Mi koji smo rođeni da živimo kao slobodni ljudi smo robovi koje kontrolišu i uništavaju, u našoj zemlji, koja je okupirana od parazita duboke države! Ali sve se to može promeniti i preko UCC koda povratiti svoju slobodu i svoj suverenitet!!!!!
2025 04 14
Najnormanija stvar je plaćati porez. To što se kod nas krade, ne znači da taj novac ne ide bolnicama, školama, na puteve itd. Problem nije u porezu, već onima koji nas kradu. Kod nas ljudi namerno rade protiv sistema, da bi napakostili vlasti, a zapravo štete i sebi i svim ljudima okolo. Kada bi sve bili kulturni, svako radio svoj posao i odgovorno pre svega radio posao, počistio prvo đubre u svom dvorištu, bilo bi nam bolje. Ovde više nije sramota ništa jer se glorifikuju starlete, kriminalci i polusvet. Svuda plaćate porez, osim u Monaku, a mi smo daleko od istog...
2025 04 14
Esprit, ja se sustinski slazem sa tobom, ali se vrlo slazem i sa Divinim postom. Siva ekonomija dovodi do toga da npr, ima 50 prijavljenih klinacaza jaslice, a 15 je kapacitet koji je tolicni jer se nema za sve da se obnovi u drzavi, tj nedovoljno novca se sliva u drzavnu kasu jer se ne placa dovoljno doprinosa da se bolnice nemaju ruinirinae zidove, da se doradi zgrada za vrtic, da u skoli bude grejanje. Sad ako cemo da pricamo o politici na dalje, otici cemo u tri lepe sa razvodnjavanjem, sto nije poenta teme. Poenta je da se konacno ubija siva ekonomija sto se tice gomile insta i fb naloga koji su preprodavci na crno, koji mesecno imaju stotine hiljada dinara na racunu, a pare umesto za porez daju za ratu za novi bmw ili mecku.
2025 04 14
mojekrpice.rs/alehandrans2004-396512 mojekrpice.rs/zokili2-203697 mojekrpice.rs/ant-onijaa-390894 mojekrpice.rs/veronikka-341597 Pomenuću ove šanere… 🤦‍♀️ Sve “siroti mali hrčki” koji ne plaćaju porez. Al zato Gucci i Dior se valja. Cena sitnica.
2025 04 14
Ima dosta njih koji preprodaju i cene su niske, te tako dopunjuju kucni budžet, koji je mozda minimalan. Ne treba niko da bude ugrožen i da nema za osnovne stvari, ljudi se snalaze na razne nacine. To sto se sliva u državnu kasu, ne ide vecinom gde treba, već koriste ljudi na vlasti i uz vlast, peru novac na razne nacine, a mi se često bavimo manjim iznosima i ne znamo ko kako preživljava. Cena jednog mesečnog izdatka treninga za dete nije ispod 3500, koliko potencijala propada, jer ništa nije besplatno, a treba konstantno ulagati novac, pa samohranih majki sa više dece i minimalnom alimentacijom, gde rade dve smene, ne žive, već zivotare, da bi bar deca jednog dana živela bolje. Lako je onima koji imaju bliske clanove u inostranstvu koji su se dobro snašli, onima koji su se uvalili u dobru firmu sa dobrom platom ili se dobro udali ili su im roditelji već bogati i situirani toliko da ostave i deci stanove i razvijen privatan biznis. Naravno, da svako radi svoj posao kako treba i da ne krade na veliko zato sto mu se ukazala prilika, sve bi bilo savršeno. Najveći problem je nedostatak empatije u društvu i grabež za sopstvene nerealne potrebe. Živimo u materijalnom svetu, gde se propagira bogatstvo kao najveći uspeh, te se samim tim umanjuju osnovne ljudske vrednosti i plasira se ideja o velikom novcu uz neprikladne sadržaje, kriminal i starlete. Pogledajte samo spotove, šta se tu plasira kao trend, pa javne svadje i tuce u vladi, agresija i nepoštovanje, sve ide nizbrdo već dugo vremena.
2025 04 15
Jeste, ali ne mora da vara narod za pare... može i skromno da se živi bez da se Dior od 2000 din, okači na MK za 15. 000 din ili uvaljuje đubre iz džakova, pod "novo i nekorišteno". Stvar je izbora... A sve što ste naveli ovde, nema se, jer se ne plaća porez i krade se , pa bi se imalo za zdravstvo, školstvo, primale plate, alimentacije itd.
2025 04 15
1 2 3 4 5 ... 6