Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Slobodno vreme i hobiji /

Filmovi, knjige, muzika /

iskustva knjiga

> Meni je to i neki vid putovanja, jer nemam prilike, a ni uslova da putujem, pa kroz knjizevnost proputujem maltene ceo svet. Pročitajte „Zamalek“ i naći ćete se u Kairu. Knjigu je napisao Dejan Tiago Stanković. > Posecujem cak i decje odeljenje u biblioteci(volim i decje knjige da citam). Onda obavezno pročitajte i knjige Dejana Aleksića. Prvo Vam preporučujem „Cipela na kraju sveta“ i videćete koliko je duhovit i zabavan.
2025 04 24
prelepa kucica ko je ne bi pozeleo ih uz neku kaficu ili ledeni caj prepustiti se uzivanju 🥰
2025 04 24
> MarianneMary: > A ovo stavljam na listu za citanje. Ako ste citali neke ''mackaste'' knjige slobodno mi preporucite. Ja sam mačka (Nacume Soseki), Ulični mačak Bob, Mačka i zen 🙂, Mačak u čizmama, od ozbiljnijeg štiva Majstor i Margarita premda nije mačkasta. Ljubiteljima mačaka bih preporučila i Mačke - ilustrovani vodič (Brus Fogl). 🙂 Što se preporuka mimo mačkoknjiga tiče, delo čiji jak uticaj i dalje osećam - Narcis i Zlatousti. Andrić, Selimović, Pekić, Hese, Gete, Kundera, Bukovski, Dostojevski, Dikens, Balzak, Šekspir, Orvel... Nešto novije i laganije: Nesbe, Bakman, Murakami...
2025 04 24
> DankaDa: > > Meni je to i neki vid putovanja, jer nemam prilike, a ni uslova da putujem, pa kroz knjizevnost proputujem maltene ceo svet. > Pročitajte „Zamalek“ i naći ćete se u Kairu. Knjigu je napisao Dejan Tiago Stanković. > > Posecujem cak i decje odeljenje u biblioteci(volim i decje knjige da citam). > Onda obavezno pročitajte i knjige Dejana Aleksića. Prvo Vam preporučujem „Cipela na kraju sveta“ i videćete koliko je duhovit i zabavan. Da, da, Zamalek… Tako mi je žao bilo kada sam pročitala da je preminuo Dejan T. Stanković… Nekako iznenada, šteta što više romana nije ostavio iza sebe. Baš volim njegov način pisanja.
2025 04 24
Meni je najjaču impresiju ostavilo ono što sam pročitala tokom osnovne škole. Valjda zato što tad nisam ni proputovala još, nekako čula izoštrenija… U dečiji mozak šta se ureže ostaje zauvek. Zato bih iz tog perioda izabrala Orkanske visove. Jaaao ta ljubavna priča, sa horor momentima, deca i to nešto izmedju ljubavi i prijateljstva, opisi britanskih pasivnih krajeva i starih zamkova… To je za mene dobar pisac, bez obzira koji žanr u pitanju, kad ti dočara slike pred očima, čitaš reči i sve vizualizuješ i stvarno te prvom rečenicom povede na putovanje. Je l neka od vas čitala Danila Kiša? Ja nikad ali nikad knjigu nisam ostavljala na pola. Ali njegovu Grobnica za Borisa Davidoviča sam dva puta počinjala i ostavljala… I Nož sa drškom od ružinog drveta. Nekako nije išlo.
2025 04 24
Najvise volim Orfelinovu ediciju''poetika strave'' i japanske knjige izdavacke kuce ''tanesi'' isto horori i misterije, price o duhovima to mi najvise lezi(oni su objavili po prvi put neke autore kod nas). A mackaste knjige sam procitala skoro sve, to me opusta(macke su moj svet). Smatram da orfelin i tanesi u svojim izdanjima nemaju nijednu losu knjigu. Takodje izdavacka kuca ''fedon'' sto se tice psihologije. Volim i distopijske romane. A ponekad procitam i nesto poput ''hiljadu cudesnih sunaca''. I izdvojila bih naseg domaceg autora Mladena Milosavljevica i njegovu knjigu ''Jezava'' i knjigu Ninoslava Mitrovica ''Gluvo doba(price strave iz stare vjere), a moze i knjiga Dejana Ognjanovica ''Zavodnik''.
2025 04 24
I zaboravih da spomenem i meni dragu knjigu ''u registraturi'', volim tu knjigu kao i seriju. ''Ona mi se nasmiješi rajskim, požudnim osmijehom a u crnim očima usplamsa joj strast i hladnoća, neopisivo milje i ljut prezir, anđeoska dobrota i zmijska zloba… sve to u jedan tren… Ah, Laura… ta Laura!… Nikada! Nikada! Nikada!" , kriknu Laura. "Ja ću živjeti slobodno, slobodno ću te ljubiti i obožavati, ali u nikakvim, ni crkvenim, ni svjetovnim okovima, pa makar ovaj tren umrla naša ljubav. Nikada! Pamti! Nikada!" Ante Kovačić, "U registraturi"
upload
2025 04 24
''20 knjiga koje stvarno treba da pročitate'' 1. Knjigu koju čita neko na klupi u parku, satima. 2. Knjigu koju čita neko ko ne može da prestane da priča o njoj. 3. Knjigu koju čita neko na plaži i jedva se suzdržava od glasnog smejanja. 4. Knjigu koju čita neko na plaži i jedva se suzdržava od suza. 5. Knjigu kojoj je izmakla neka književna nagrada. 6. Knjigu koju ste odabrali/dobili na Sastanku na slepo s knjigom. 7. Knjigu koju je napisao neko koga poznajete privatno. 8. Knjigu zbog koje je otpočela debata u pismima čitalaca ili po forumima i mrežama. 9. Knjigu koju vam na vašu molbu preporuči prodavac knjiga. 10. Knjigu koju vam bez i da ste pitali, preporučuje prodavac knjiga. 11. Knjigu čiji naslov vas je oborio s nogu. 12. Knjigu pisca za kojeg nikada niste čuli, izdavača koji vam je manje poznat. 13. Knjigu koju vam je poklonio prijatelj koji je pasionirani čitač knjiga. 14. Knjigu koju su vam poklonili roditelji prilikom nekog važnog datuma. 15. Knjigu koju pronađete zaboravljenu na klupi, u autobusu, u kafiću. 16. Knjigu koja se pominje u knjizi koju čitate. 17. Knjigu koju strasno kritikuje neko ko vas nervira. 18. Knjigu koju strasno citira neko ko vam se dopada. 19. Knjigu koju ste voleli kada ste bili mlađi, pročitajte je opet. 20. Knjigu koja padne s police dok pokušavate da dohvatite neku drugu.
upload
2025 04 24
> MarianneMary: > Najvise volim Orfelinovu ediciju''poetika strave'' i japanske knjige izdavacke kuce ''tanesi'' isto horori i misterije, price o duhovima to mi najvise lezi(oni su objavili po prvi put neke autore kod nas). A mackaste knjige sam procitala skoro sve, to me opusta(macke su moj svet). Smatram da orfelin i tanesi u svojim izdanjima nemaju nijednu losu knjigu. Takodje izdavacka kuca ''fedon'' sto se tice psihologije. Volim i distopijske romane. A ponekad procitam i nesto poput ''hiljadu cudesnih sunaca''. I izdvojila bih naseg domaceg autora Mladena Milosavljevica i njegovu knjigu ''Jezava'' i knjigu Ninoslava Mitrovica ''Gluvo doba(price strave iz stare vjere), a moze i knjiga Dejana Ognjanovica ''Zavodnik''. Hvala, sigurno će mi nešto od preporučenog biti sledeće za čitanje… Aaa ne plašiš se dok čitaš horore? Znaš ono kad ti sve to ostane u glavi pa ako ostaneš sama uveče…😟😨😱 Ja se inače malo i mačaka plašim haha, volim ih ali nekako su mi misterija, dodju kad hoće, odu kad hoće, ogrebu iz čista mira… Ja sam nekako osoba za pse, oni baš otvoreno pokazuju ljubav. Mačke su mi više kao izbirljive dive 😊
2025 04 25
> Noubliezjamais: > Meni je najjaču impresiju ostavilo ono što sam pročitala tokom osnovne škole. Valjda zato što tad nisam ni proputovala još, nekako čula izoštrenija… U dečiji mozak šta se ureže ostaje zauvek. Zato bih iz tog perioda izabrala Orkanske visove. Jaaao ta ljubavna priča, sa horor momentima, deca i to nešto izmedju ljubavi i prijateljstva, opisi britanskih pasivnih krajeva i starih zamkova… To je za mene dobar pisac, bez obzira koji žanr u pitanju, kad ti dočara slike pred očima, čitaš reči i sve vizualizuješ i stvarno te prvom rečenicom povede na putovanje. > Je l neka od vas čitala Danila Kiša? > Ja nikad ali nikad knjigu nisam ostavljala na pola. Ali njegovu Grobnica za Borisa Davidoviča sam dva puta počinjala i ostavljala… > I Nož sa drškom od ružinog drveta. Nekako nije išlo. Orkanske visove nisam procitala ali sam film pogledala po preporuci majke bila sam klinka plakala sam kao kisa i mogu ga iznova i iznova gledati savršenstvo .. 😊 Za Danila Kiš sam cula da je dobar pisac par puta su mi promakle njegove knjige
2025 04 25
> MarianneMary: > ''20 knjiga koje stvarno treba da pročitate'' > 1. Knjigu koju čita neko na klupi u parku, satima. > 2. Knjigu koju čita neko ko ne može da prestane da priča o njoj. > 3. Knjigu koju čita neko na plaži i jedva se suzdržava od glasnog smejanja. > 4. Knjigu koju čita neko na plaži i jedva se suzdržava od suza. > 5. Knjigu kojoj je izmakla neka književna nagrada. > 6. Knjigu koju ste odabrali/dobili na Sastanku na slepo s knjigom. > 7. Knjigu koju je napisao neko koga poznajete privatno. > 8. Knjigu zbog koje je otpočela debata u pismima čitalaca ili po forumima i mrežama. > 9. Knjigu koju vam na vašu molbu preporuči prodavac knjiga. > 10. Knjigu koju vam bez i da ste pitali, preporučuje prodavac knjiga. > 11. Knjigu čiji naslov vas je oborio s nogu. > 12. Knjigu pisca za kojeg nikada niste čuli, izdavača koji vam je manje poznat. > 13. Knjigu koju vam je poklonio prijatelj koji je pasionirani čitač knjiga. > 14. Knjigu koju su vam poklonili roditelji prilikom nekog važnog datuma. > 15. Knjigu koju pronađete zaboravljenu na klupi, u autobusu, u kafiću. > 16. Knjigu koja se pominje u knjizi koju čitate. > 17. Knjigu koju strasno kritikuje neko ko vas nervira. > 18. Knjigu koju strasno citira neko ko vam se dopada. > 19. Knjigu koju ste voleli kada ste bili mlađi, pročitajte je opet. > 20. Knjigu koja padne s police dok pokušavate da dohvatite neku drugu. bukvalnk se slazem sa mnogim navedenim stavkama jer mi se desilo dosta napomenutog. Najlepsi osecaj mi je bio kada sam kupovala na trafici nesto pre par godina, brzinski sam gledala knjige koje su poredjane i tako u brzini da drugi ne bi cekali red da uplate bus plus karticu ispadne knjiga Lutalica od Danijele Stil vratila sam je na mesto i krenula svojim putem ali posle svega 5 minuta sam se okrenula zastala i pomislila da naslov zvuci sjajno moram kupiti tu knjigu vrattila sam se kupila kada sam je procitala malo je reci da me je instikt prevario izuzetno lepa ljubavna knjiga 🥰
2025 04 25
dok sam lezalaa u bolnici bila je jedna knjiga Bilo jednom u Americi i kao da je procitam ali nisam imala bas dosta vremena uvek su me prekidali pa sam batalila, ubrzo posle oporavka kod Muza gde zivim u sobi njegovog brata na nasem spratu inace (soba za sve i svasta nepotrebno) spremam ja i naletim na istu knjigu. Jos je nisam procitala a zelim. Krene film na tvu Bilo jednom u Americi odlucim da gledam ali sprece me obaveze ili deca zele neki crtani tako da kao da mi se ne da da je procitam ali sada sam resila da pravim spisak knjiga koje treba procitati. Dok od Simonide knjiga ljubav u doba kokaina sam pozajmila jer sam videla poznanicu na klupi za veliki odmor da cita prisla sam i zamolila da mi pozajmi kada je procita devojka mi je sutradan dala, zatim sam od iste autorke procitala i knjigu Grabljivica sta vise to su po meni u tom dobu bile interesantne knjige bas za te lude godine 😅
2025 04 25
Pročitaj Orkanske visove!
2025 04 25
takodje moram napomenuti da sam se toliko smejala za sk lektiru tvrdica cini mi se, bila je komedija u pitanju toliko mi je ostavila trag da sam sa radasnjom profesorkom pricala ceo cas niko od mene nije mogao da dodje do reci ali to je bio cas smeha za nas koji su procitali setila sam se sad i te situacije 🤣🤣🤣
2025 04 25
> Noubliezjamais: > Pročitaj Orkanske visove! film sam gledala jedno 5 puta ali knjiga je knjiga ❤️❤️❤️ Obavezno 🥰
2025 04 25