Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Slobodno vreme i hobiji /

Filmovi, knjige, muzika /

iskustva knjiga

Došla sam samo da se pohvalim da sam se 2 puta "penjala" do Orkanskih Visova, tj kuće koja je služila kao inspiracija za knjigu, definitivno jedno od najlepših iskustva. Sestre Bronte su živele u selu Haworth, nedaleko odatle, odakle kreće i hiking trail do tamo. Drugi put smo se izgubili i zamalo ostavili živote spuštajući se pored vodopada niz strminu 🤣 Jedino mi je žao što nisam uspela da odem u Bronte muzej, koji ima neko čudno radno vreme i ova puta je bio zatvoren. Evo i jedne slike da dočaram prizor, mada apsolutno ne može da se prikaže takvo prostranstvo na slici. *Krenula sam da listam knjige i pise ali moram da bežim, pa ću posle editovati post i dodati 😊
upload
2025 04 25
> Her_Fashion: > Došla sam samo da se pohvalim da sam se 2 puta "penjala" do Orkanskih Visova, tj kuće koja je služila kao inspiracija za knjigu, definitivno jedno od najlepših iskustva. Sestre Bronte su živele u selu Haworth, nedaleko odatle, odakle kreće i hiking trail do tamo. Drugi put smo se izgubili i zamalo ostavili živote spuštajući se pored vodopada niz strminu 🤣 > Jedino mi je žao što nisam uspela da odem u Bronte muzej, koji ima neko čudno radno vreme i ova puta je bio zatvoren. > Evo i jedne slike da dočaram prizor, mada apsolutno ne može da se prikaže takvo prostranstvo na slici. > *Krenula sam da listam knjige i pise ali moram da bežim, pa ću posle editovati post i dodati 😊 au koju si srecu imala da posetis veoma mi je drago 🥰. veruj da nisam ni znala da postoji to mesto 😮‍💨
2025 04 25
> Her_Fashion: > Došla sam samo da se pohvalim da sam se 2 puta "penjala" do Orkanskih Visova, tj kuće koja je služila kao inspiracija za knjigu, definitivno jedno od najlepših iskustva. Sestre Bronte su živele u selu Haworth, nedaleko odatle, odakle kreće i hiking trail do tamo. Drugi put smo se izgubili i zamalo ostavili živote spuštajući se pored vodopada niz strminu 🤣 > Jedino mi je žao što nisam uspela da odem u Bronte muzej, koji ima neko čudno radno vreme i ova puta je bio zatvoren. > Evo i jedne slike da dočaram prizor, mada apsolutno ne može da se prikaže takvo prostranstvo na slici. > *Krenula sam da listam knjige i pise ali moram da bežim, pa ću posle editovati post i dodati 😊 Da, daaaaa… 😍 baš tako zamišljam “pustaru” gde su njih dvoje kao deca lutali… To je to!
2025 04 25
> Her_Fashion: > Došla sam samo da se pohvalim da sam se 2 puta "penjala" do Orkanskih Visova, tj kuće koja je služila kao inspiracija za knjigu, definitivno jedno od najlepših iskustva. Sestre Bronte su živele u selu Haworth, nedaleko odatle, odakle kreće i hiking trail do tamo. Drugi put smo se izgubili i zamalo ostavili živote spuštajući se pored vodopada niz strminu 🤣 > Jedino mi je žao što nisam uspela da odem u Bronte muzej, koji ima neko čudno radno vreme i ova puta je bio zatvoren. > Evo i jedne slike da dočaram prizor, mada apsolutno ne može da se prikaže takvo prostranstvo na slici. > *Krenula sam da listam knjige i pise ali moram da bežim, pa ću posle editovati post i dodati 😊 jedno pitanje da li tamo gde si bila postoji ono ispucalo kamenje sto on nju ceka kod onog drveta u filmu?
2025 04 25
jel neko pricitao neku od ovih knjiga? Gorka jesen ljubavi muskarci pod zastitom Vreli bregovi Svitanja i sutoni 8 pesnika druzina sinjega galeba? nadjoh medju starim knjigama knjige svekra
upload
2025 04 25
Mene izmedju ostalih knjiga cekaju i ove da budu procitane. Kao sto neke zene kupuju torbe, tako sam ja kupovala knjige. I resila sam da podvucem crtu i budem racionalna i da ne kupujem vise. Ako mi se nesto cita odem u biblioteku i iznajmim knjigu,
upload
2025 04 25
Moja mala kolekcija''mackastih''knjiga.
upload
2025 04 25
> MarianneMary: > Moja mala kolekcija''mackastih''knjiga. samo 4 životinje volim msm najomiljenije su mi zmija, macke, konji i vukovi 🥰🥰🥰 macke me prate kroz ceo zivot gajila sam ih, jedna mi je bila miljenica kao macce bila je divlja uspela sam da je pripitomim toliko je mene i moju porodicu smatrala vaznim za njen zivot da je toliko bila verna i zastitnicki nastrojena. Toliko o njoj priccam jer je bila posebna imala je to nesto u sebi sto ne mogu opisati, nije bila kao ostale maccke bila je i vise od toga nikada se nije parila bila je borbena, gosti su se plasili da dolaze kod nas u kucu strepeci da im macka ne skoci na lice bas bas je bila posebna. Susret sa vukovima sam dozivela kada sam isla kod dede mog druga inace su rusi na imanju je gajio ciste vukove koji su znali samo za tog deku i konje kada sam otisla da ih vidim jer ta se prilika retko dogadja nisam mogla da verujem da mi je vuk prisao skocio na zicu onjusio me spustivši glavu da proturim ruku i pomazim pretrnula sam od straha ali sam skupila hrabrosti usla u kavvez klekla pogledala njegove divne oci pomilovala i izasla, taj deka nije mogao da veruje sta se desilo rekao mi je da imam neki dar u sebi neku moc koja ima duboke veze moja dusa sa dušama zivitinja kao da se razumemo, posle par god u zoo vrtu sam setala prisla uznemirenom vuku dugo ga gledala prisao je do mene mazeci se od zicanu ogradu
2025 04 25
Na Zlatiboru sam prisla jednom konju nisam mogla da se odvojim od njega imao je neku posebnu energiju njegove oci tako mile i drage kao da mi je govorio da ne odem da ostanem tu, cula sam coveka kako vice pazi pazi dosao je i objasnio mi da taj konj ima drugaciju narav nije sasvim pitom i retko kome dopusta da ga jase neke ljude je bacao jer nije dozvoljavao da ga jasu a neke gurnuo zadnjim nogama upozorio me je da budem oprezna jer sam sa detetom, nisam se ni malo upllasila i sin si ja smo ga mazili A zmije volim jer su deo nase prirode drzala sam ih vise puta i one nemaju emocije vec samo instikt ne znaju da vole ni da mrze samo da se hrane i brane kada su ugrozene osecala sam i njihovu energiju dok sam ih drzala bile su mirne i pazljivo gledale svaki moj pokret,nekoliko sam spasila dok su prelazile put na drugu stranu sume nisam zelela da ih zgazi auto naravno nisam dirala poskoka on je po prirodi malo mrzovoljan 🤣 cesto ih vidim u jezeru, te zmije ne diram iz prirode jer ne zelim da ih uznemiravam ali su divne zivotnje misteriozna bica koja ne zele nikog da povrede. Generalno volim sva bica ove planete svaka životinja pa i cvet, drvo biljka je posebna na svoj nacin, treba postovati prirodu i zivotinje cija je suma i zemlja dom kao i svoju rodjenu kucu makar tako ja mislim. Cuvaj je jer si deo nje 🥰
2025 04 25
> Zorana333: > > Her_Fashion: > > Došla sam samo da se pohvalim da sam se 2 puta "penjala" do Orkanskih Visova, tj kuće koja je služila kao inspiracija za knjigu, definitivno jedno od najlepših iskustva. Sestre Bronte su živele u selu Haworth, nedaleko odatle, odakle kreće i hiking trail do tamo. Drugi put smo se izgubili i zamalo ostavili živote spuštajući se pored vodopada niz strminu 🤣 > > Jedino mi je žao što nisam uspela da odem u Bronte muzej, koji ima neko čudno radno vreme i ova puta je bio zatvoren. > > Evo i jedne slike da dočaram prizor, mada apsolutno ne može da se prikaže takvo prostranstvo na slici. > > *Krenula sam da listam knjige i pise ali moram da bežim, pa ću posle editovati post i dodati 😊 > jedno pitanje da li tamo gde si bila postoji ono ispucalo kamenje sto on nju ceka kod onog drveta u filmu? Ne, mislim da je to snimano na drugoj lokaciji. Postoji drvo i ruševina neke kuće, ako sam dobro upućena to je "tehnički" to drvo, tj inspiracija za isto. Kažu da je Emily Bronte išla tamo (Top Withins) da piše, e sad koliko je to tačno a koliko hype za turiste, ne znam. Uglavnom, evo ga drvo😅
upload
2025 04 25
> Noubliezjamais: > > Her_Fashion: > > Došla sam samo da se pohvalim da sam se 2 puta "penjala" do Orkanskih Visova, tj kuće koja je služila kao inspiracija za knjigu, definitivno jedno od najlepših iskustva. Sestre Bronte su živele u selu Haworth, nedaleko odatle, odakle kreće i hiking trail do tamo. Drugi put smo se izgubili i zamalo ostavili živote spuštajući se pored vodopada niz strminu 🤣 > > Jedino mi je žao što nisam uspela da odem u Bronte muzej, koji ima neko čudno radno vreme i ova puta je bio zatvoren. > > Evo i jedne slike da dočaram prizor, mada apsolutno ne može da se prikaže takvo prostranstvo na slici. > > *Krenula sam da listam knjige i pise ali moram da bežim, pa ću posle editovati post i dodati 😊 > Da, daaaaa… 😍 baš tako zamišljam “pustaru” gde su njih dvoje kao deca lutali… To je to! Prelepo je zaista, ali odmah da ti kažem, ne bi dobro prošla tamo. 😅 To su takvi vetrovi, meni je koža lica bila katastrofa posle nedelju dana. Osetljiva mi je koža i ti surovi vremenski uslovi mi naprave haos, a negde sam pročitala da imaš rozaceu tako da bi vrv i tebi bilo tako, jedino neka ski maska ili tako nešto. Teško mi je da zamislim bilo kakvu romansu u takvim uslovima, iako izgleda idilično, mada to su ljudi drugačijeg kova od nas, pa možda. Muž mi je iz Yorkshira i njemu ništa ne smeta, ni kiša, ni vetar ni sneg, valjda su navikli 😅
2025 04 26
Što se knjiga tiče, volim klasike, od Hese-a sam sve pročitala osim možda najbitnije "Igra staklenih perli", ali je na repertoaru. Klasična engleska književnost, Bronte, Jane Austin itd., jer volim te njihove pejzaže i prirodu, u kombinaciji sa romansama, socijalnim temama tog doba itd. Od Rusa, osim onih školskih, čitala sam dosta Dostojevskog i omiljeno delo mi je Notes from Underground. James Joyes Portret Umetnika u Mladosti i Wilde Slika Dorrijana Greja- sigurno u top 10 ikada. George Orwell-svee 😅. Mislim da je neko pomenuo Fredrika Bakmana, Čovek po imenu Uve je toliko lepa i čitka knjiga, za plakanje, smeh i čitav raspon emocija a nekako je "lagano" štivo. Ne mogu da se setim sad da nabrajam redom, ali mi dosta zavisi od raspoloženja šta i kad mogu da čitam. Volim npr i Žil Verna ili recimo Adam Douglas -Autostoperski vodič kroz Galaksiju,nešto tipa Fahrenheit 451, Do Androids Dream of Electric Sheep i tako. Sve mi je nekako šareno, preko filozofije, sci fi, generalno klasika. Relativno skoro sam ponovo čitala Gilgameš i PLAKALA 🤣 Zapitala sam se iskreno da li mi treba neki razgovor sa psihologom.
2025 04 26
> Zorana333: > > MarianneMary: > > Moja mala kolekcija''mackastih''knjiga. > samo 4 životinje volim msm najomiljenije su mi zmija, macke, konji i vukovi 🥰🥰🥰 macke me prate kroz ceo zivot gajila sam ih, jedna mi je bila miljenica kao macce bila je divlja uspela sam da je pripitomim toliko je mene i moju porodicu smatrala vaznim za njen zivot da je toliko bila verna i zastitnicki nastrojena. Toliko o njoj priccam jer je bila posebna imala je to nesto u sebi sto ne mogu opisati, nije bila kao ostale maccke bila je i vise od toga nikada se nije parila bila je borbena, gosti su se plasili da dolaze kod nas u kucu strepeci da im macka ne skoci na lice bas bas je bila posebna. Susret sa vukovima sam dozivela kada sam isla kod dede mog druga inace su rusi na imanju je gajio ciste vukove koji su znali samo za tog deku i konje kada sam otisla da ih vidim jer ta se prilika retko dogadja nisam mogla da verujem da mi je vuk prisao skocio na zicu onjusio me spustivši glavu da proturim ruku i pomazim pretrnula sam od straha ali sam skupila hrabrosti usla u kavvez klekla pogledala njegove divne oci pomilovala i izasla, taj deka nije mogao da veruje sta se desilo rekao mi je da imam neki dar u sebi neku moc koja ima duboke veze moja dusa sa dušama zivitinja kao da se razumemo, posle par god u zoo vrtu sam setala prisla uznemirenom vuku dugo ga gledala prisao je do mene mazeci se od zicanu ogradu Kroz moj zivot proslo je nekoliko desetina macaka, mogla bih roman da napisem o tome. imam jednu crno-belu kraljicu zvanu Bubica od 13 leta i hranim 12 macaka svaki dan(bilo ih je vise, jedna se udomila, a druge su nastradale). Zivot uz macke pun je radosti, tuge i bola. Ono sto mackama treba su paznja i ljubav i zakon koji ih stiti, a toga ovde nema. Maca na profilnoj slici zove se Luna i ona mi je bas veoma draga. Kad vec volite vukove procitajte knjigu''Zene koje trce s vukovima'', mislim da je ima i online i da ce vam se svideti.
upload
2025 04 26
mačak cuvar kuce Srećko 🥰
upload
2025 04 26
ja i oko 20tak maca 🥰
upload
2025 04 26