Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Oprez prevarant !!!!

> lovesilver: > Daleko da branim potencijalnog prevaranta,ali mozda ima dzak tih novcanika? Pritom su vrv i fejk i slicno? Pa da jmi je barem jedan iz tog dzaka poslala , pa makar i fejk , ali nije !
2026 02 27
Inace nikad se ja tu nisam bunila, dobijala sam i ja tu svasta , nisam htela ni sad ,ja sam kriva , kao sto je i jedna clanica napisala , ja sa 300 ocena nasela , ali kad sam videla da je to dalje u ponudni nije fer da i drugi nasedne, ja radim i tako zaradjujem novac.
2026 02 27
Svako može da bude prevaren. Nije kriv onaj ko nasedne, svakoga mogu da prevare... Dobro je što ste otvorili temu, samo što mnogi od nas ne prate forum. Evo ja sam počela da ga pratim tek kad je uveden novi sistem naplate članarine, htela sam da shvatim o čemu se radi i kako funkcioniše i tako sam počela redovno da pratim teme. Ranije nisam nikad čitala, jer ima previše raznih tema i objava, ko će to da čita. 🙈
2026 02 27
> peschici: > > Esprit21: > > Treba admin da otvori temu u koju ce se postavljati racuni prevaranata i da to bude pinovano, jer ime i grad daju radnom, a racune ne mogu da menjaju tako lako. Postojece teme se zatrpaju i zaborave, a one koje su u popularnim imaju toliko postova da ih je nemoguce pregledati posebno od kako su ih zatrpale princeze koje veruju u princa iz Nigerije. > Objavljivanje broja računa nije dozvoljeno javno, to su osetljivi podaci. Nažalost, čak i u slučaju prevara, postoje pravila i lični i bankovni podaci ne smeju javno da se objavljuju. > Na ovom sajtu je jednostavno potrebna dodatna autentifikacija, npr. putem broja telefona. Bilo bi super kad bi mogli da srede da sajt prepozna blokiranog člana kad pokuša da napravi nalog i upiše isti broj telefona za verifikaciju naloga. Neko može da ima više brojeva telefona, ali sigurno ih nema stotinu i to bi bar donekle ograničilo prevarante da prave nove profile. Број рачуна није осетљив податак. Можемо га исписати на челу, други нам са том информацијом једино могу уплатити новац. (Осетљиви подаци су везани за картицу, то је оно што не треба да се даје и оставља којекуде.) Тако да се слажем са @Esprit21 да треба да постоји тема са подацима превараната, како са бројевима рачуна, тако и са именима. Кад већ варају и не одговарају због тога, нека се јавно објављује ко су.
2026 02 27
U nekim temama od pre i bilo je postavljanje racuna prevaranata. Ali ti koji prodaju maglu prepoznaju se lako. Iskustvo se stice kroz greske. Primetila sam da se sumnja u ok. prodavce, a prevarantima i lopovima olako veruje. Bez 0 truda oni zaradjuju pare i sve je to stvar politike i drzave u kojoj zivimo, a vi apoliticni i koji zivite u nekoj drugoj dimenziji cudite se i dalje sto se ovakve stvari desavaju. Toliko prevaranata i lopova obitavaju sirom interneta, jer im se moze, previsoka tolerancija na lopovluk i nema kazne.
2026 02 27
> peschici: > Na ovom sajtu je jednostavno potrebna dodatna autentifikacija, npr. putem broja telefona. Bilo bi super kad bi mogli da srede da sajt prepozna blokiranog člana kad pokuša da napravi nalog i upiše isti broj telefona za verifikaciju naloga. Neko može da ima više brojeva telefona, ali sigurno ih nema stotinu i to bi bar donekle ograničilo prevarante da prave nove profile. Verifikacija broja telefona je sjajna ideja, to bi tehnički sprečilo i hakovanja naloga (i klasični 2FA putem mejla bi ih sprečio ali ga nema, iako sam 100 puta pitala da ubace to) kao i generalno one nove naloge za phishing koji nemaju srpske brojeve. Koliko sam upućena, više ne može da se kupi kartica tj. broj bez lične karte. Ali ja sam svedok bar 100 sjajnih ideja ovde u poslednjih 2 godine, koje nisu sprovedene u delo. Čak je i naplata članarine bila ideja jedne članice, samo što je koncept i poenta potpuno promašena u realizaciji, a i sama realizacija nije još uvek "realizovana" 🤣
2026 02 27
Plaćamo članarinu, ovo je platforma putem koje se dešavaju prevare, i treba da budemo upoznate kako sebe da zaštitimo kao i da na neke stvari budemo upozorene. 2FA verifikacija mejl/telefon je super predlog, kao i ostavljanje nekih podataka jer ako prodaješ svakako daješ neke podatke pri slanju itd. Ovde članice koje otvore nalog sa 3 oglasa i imaju prevaru, članarinu i ne plaćaju, mogu drugi da otvore. U ovom konkretnom slučaju, Guess novčanik je u pitanju, znači popularan artikal, lažni utisci izgleda, ne razmišljaš da je neko u stanju za 3k to sve da radi, i ne isplati se da se cimaš i nerviraš nego jednostavno pustiš. Takve članice po 10 puta mogu da prodaju dok ih blokiraju i dok se mi alarmiramo ostale, bez posledica po njih naravno.
2026 02 27
> Тако да се слажем са @Esprit21 да треба да постоји тема са подацима превараната, како са бројевима рачуна, тако и са именима. Кад већ варају и не одговарају због тога, нека се јавно објављује ко су. Za ime i prezime ne mogu da se složim. To su ipak lični podaci. Na forumu nije dozvoljeno da se objavljuju lični podaci članova.
upload
2026 02 27
> peschici: > > Тако да се слажем са @Esprit21 да треба да постоји тема са подацима превараната, како са бројевима рачуна, тако и са именима. Кад већ варају и не одговарају због тога, нека се јавно објављује ко су. > Za ime i prezime ne mogu da se složim. To su ipak lični podaci. > Na forumu nije dozvoljeno da se objavljuju lični podaci članova. Moze da se objavi racun kao upozorenje.
2026 02 27
Br. racuna o prevarantima koje sam nasla na foruma crna lista 265000000007483848
upload
2026 02 27
pa ovo
upload
2026 02 27
ovo
upload
2026 02 27
i ovo
upload
2026 02 27
> takiboni: > Inace nikad se ja tu nisam bunila, dobijala sam i ja tu svasta , nisam htela ni sad ,ja sam kriva , kao sto je i jedna clanica napisala , ja sa 300 ocena nasela , ali kad sam videla da je to dalje u ponudni nije fer da i drugi nasedne, ja radim i tako zaradjujem novac. Ne mislim da ste Vi krivi ,niti sam rekla da ste Vi krivi i opet ponavljam zao mi je sto ste prevareni, ja sam samo mislila da ste imali puno pravo da trazite da Vam posalje novcanik bez otkupa pa kad stigne i Vi se uverite da je sve u redu uplatite novac a ne da uplacujete unapred ipak imate preko 300 utisaka a ona sta ima 1 utisak i 2 verovatno sa isto njenih profila pa ostavila sama sebi .
2026 02 27
Ja ne znam ko bi pristao da pošalje bez otkupa i da kupac uplati posle. Mislim da ovde to niko ne bi uradio. Broj ocena nekad ne znači ništa. Ja sam kupovala od novih članova bez ocena ili od onih sa 2-3 ocene i nisam imala problema. Bili su to mali iznosi, ali ko je prevarant, vara i za mali iznos. Osim toga, zar smo zaboravile da smo i mi bile bez utisaka kad smo napravile profil i da ovde neki članovi neće da uzvrate utisak?
2026 02 27