Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

HITNO PREVARA

Zdravo, LunaLovegood je clanica koja nas je potencijalno prevarila. Naime, poslala nam je City Express link preko koga je navodno uplatila novac, od nas su trazili broj racuna i kartice i zatim su skinuta sva sredstva sa racuna. Molim za HITNU pomoc. Koji su dalji koraci i kako mozemo vratiti novac i prijaviti korisnika.
2026 04 14
Zovite odmah banku da Vam blokiraju karticu i vidite da li oni nekako mogu da vrate novac.
2026 04 14
(Raiffeisen ima korisnicku podrsku 24/7, nisam sigurna za ostaale banke, ali ako ih ne dobijete veceras, ujutru cim krenu sa radom)
2026 04 14
Moram da pitam, koliko god glupo zvuči. Taj link, kad se otvori, daje mogućnost da se ukucaju broj računa i kartice?
2026 04 14
Pa baš na taj profil je upozorila Dyanna, pre 3h postavila temu. Skinuli joj novac takodje… Nemojte pristajati ni na šta drugo osim uplate na račun. Ja kad sam napravila profil videla sam da starije članice samo to preferiraju i prihvatila to i gotovo. Nikakvi linkovi, ništa.
2026 04 14
> FridaCathlo: > Moram da pitam, koliko god glupo zvuči. Taj link, kad se otvori, daje mogućnost da se ukucaju broj računa i kartice? Ono sto sam ja vidjala su lazni sajtovi koji izgledaju kao Bex, DExpress i slicno, a kucaju se podaci sa kartice isto kao prilikom online placanja (broj kartice, datum vazenja, CVV itd.)
2026 04 14
> Her_Fashion: > > FridaCathlo: > > Moram da pitam, koliko god glupo zvuči. Taj link, kad se otvori, daje mogućnost da se ukucaju broj računa i kartice? > Ono sto sam ja vidjala su lazni sajtovi koji izgledaju kao Bex, DExpress i slicno, a kucaju se podaci sa kartice isto kao prilikom online placanja (broj kartice, datum vazenja, CVV itd.) Znači, neko svesno ukuca podatke sa kartice? 🙄
2026 04 14
Нажалост мислим да не можете вратити новац који вам је скинут са картице иако њима није легао јер је то негде у међупростору.
2026 04 15
> FridaCathlo: > > Her_Fashion: > > > FridaCathlo: > > > Moram da pitam, koliko god glupo zvuči. Taj link, kad se otvori, daje mogućnost da se ukucaju broj računa i kartice? > > Ono sto sam ja vidjala su lazni sajtovi koji izgledaju kao Bex, DExpress i slicno, a kucaju se podaci sa kartice isto kao prilikom online placanja (broj kartice, datum vazenja, CVV itd.) > Znači, neko svesno ukuca podatke sa kartice? 🙄 Da... 😬
2026 04 15
Imate na googlu broj telefona za prijavu visokotehnološki krimanal. Odmah prijavite! Ja čekam odgovor od članice koja mi je nešto prodala da vidim da li je greška, ukoliko mi ne vrati novac, odmah je prijavljujem. A prevaranti neka vide šta će kad krenu na letovanje pa ih skinu sa grananice zato što je pokrenuta prijava protiv njih. Prosto je neverovatno da na svakom ovakvom sajtu ne piše broj za prijavu visokotehnološkom kriminalu, ima dosta ljudi koji nemaju pojma šta da rade kada ih neko prevari.
2026 04 15
Ima još brojeva na googlu pa potražite
upload
2026 04 15
> MionaAnita: > Нажалост мислим да не можете вратити новац који вам је скинут са картице иако њима није легао јер је то негде у међупростору. Banke to ponekad mogu, treba da zove korisničku podršku da zaustave sredstva.
2026 04 15
Prvenstveno je cilj da se vrati novac ali i da se prijavi prevara kako ne bi dolazilo do ponavljanja krivičnog dela prevare, obmane itd. Mislim da banka može da vrati novac
2026 04 15
Mislim da banka može da pokuša da uradi chargeback. Proverite sve mogućnosti. Takođe, prijavite i policiji. Ne smemo samo da prelazimo preko prevara zato što mislimo da ne može ništa da se uradi. Možda će istraga da potraje, ali je važno da prevara bude prijavljena, jer prevaranti neće stati dok ne budu kažnjeni.
2026 04 15
> Her_Fashion: > > FridaCathlo: > > > Her_Fashion: > > > > FridaCathlo: > > > > Moram da pitam, koliko god glupo zvuči. Taj link, kad se otvori, daje mogućnost da se ukucaju broj računa i kartice? > > > Ono sto sam ja vidjala su lazni sajtovi koji izgledaju kao Bex, DExpress i slicno, a kucaju se podaci sa kartice isto kao prilikom online placanja (broj kartice, datum vazenja, CVV itd.) > > Znači, neko svesno ukuca podatke sa kartice? 🙄 > Da... 😬 Glupost ima cenu.
2026 04 15
1 2