Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Ishrana, recepti, ekologija /

Sta mislite o vegetarijnskoj kuhinji? ima li neka od vas iskustva sa tim :)

Hvala puno :)
2013 12 27
Sad tek videh ovu divnu temu pa sam vam htela reci da jing trazi jang.Ako volite slanije jelo, obavezno ce vam se posle jesti slatko.Treba izbalansirati ukuse.Nista prejako, samo blago.I obrnuto,ako jedes jako slatko,posle ce ti se traziti meso i sl.To je Vrzino kolo.Cinjenica je i to,da ako jedes meso, bices podlozniji porocima.Ne cudi me, jer od mesa se poludi.Poznato je da su ljudi sa kojekakvim psihopatijama testirani na zivot bez mesa.Prvo nisu agresivni.Pa zar treba.da nas cude ratovi,ubijanja.To rade mesozderi.Nece vegani sigurno.Oni su blage prirode.Hiperaktivnoj deci se izbaci meso i kofein (cokolade,koka kole)i imaji bolju koncentraciju.Ne moze covek da ubija,a da prodje ne kaznjeno! Zar pustamo tudju krv, a da nasa bude postedjena? Po cemu.Tako da dok covek ubija slabije od sebe i nad njim ce se naci neko lud i jak da njega ubije.
2014 02 25
Nisam videla ranije ovu divnu temu :/ Bravo devojke, divne stvari ste ovde podelile ;) Ja sam VEGANAC vec 3 godine i zelim samo da kazem da se osecam super i ne treba mi apsolutno nista zivotinjskog porekla :) Ne obazirem se vise na price ljudi tipa " pa moras malo i td", a kad ih pitam "pa dobro, kad je to toliko malo, zasto da ga jedem !?", vecina nema odgovor :) Zato, usej u svoje kljuse :)))) Materijala o ishrani ima na tone , a ljudi koji zaista zele da se udube, istupe iz mase i pomognu sebi saznace . Meni je mnogo drago sto sam bila istrajna u svojoj odluci zbog koje se mnogo bolje osecam :))) Dodala bih samo da zdrava ishrana uopste nije skupa, naprotiv, mnogo je jeftinija od mesa i mlecnih proizvoda, a svakako zdravija. Skupa je naravno ako cete kupovati stalno razno razne keksice, kolacice, burgere sojine u zdravoj hrani, a sve to mozete sami spremiti kuci :))
2014 04 07
Slazem se u potpunosti sa tobom uopste nije skupo hraniti se vegeterijaski samo treba uloziti malo vremena da dobro osmislis jelo koje ces praviti,ali uopste mi ne smeta , na internetu ima toliko dobrih recepata koji mi nikada ne bi pali na pamet :) , evo vec je proslo 4 meseca izbacila sam i ribu i morske plodove skroz i vise mi se meso ni ne trazi kao pre. Gvozdje mi je malo opalo , ali sa tim sam citav zivot imala problema tako da ne smatram da je zbog toga, generalno krvna slika mi je mnogo bolja od kada sam se bacila na povrce. Tako da samo napred ako mislite da ne mozete...sve se moze samo treba istrajati u odluci :)
2014 04 24
Naravno :) Evo npr jednog primera za dorucak : Uvece potopiti u vodu 4 supene kasike jecma. Ujutru oprati u 2 vode, procediti i staviti u blender. U blender dodati jabuku, bananu, orasaste plodove ( kikiriku, orah, semenke ...) i drugo voce po zelji, med. Po potrebi dodavati vodu, Masa treba da bude gusta, kao kasa. Zdrav, ukusan i jeftin dorucak :) ( kilo jecma je oko 70 din :))) ) Prijatno :)
2014 04 25
1 2 3