Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Bolne menstruacije

Kao devojka nisam uopste imala bolne menstruacije,ma ne osetim imala sam 4 dana. Posle 5 godina su pocele ,taj prvi dan je bilo uzas,secam se da sam pila cafetin menstrual mozda 5 6 puta i da mi je pomogao.Onda sam se porodila,i sad prvog dana imam bolove ali ja to sad zanemarujem jer imam dete i nemam vremena da kukam ,prenemazem se i slicno...Posto jos uvek po malo dojim ciklus mi kasni po nekoliko dana najvise je bilo 15 a jednom nisam imala ceo mesec.Od lekova nista ne pijem jer sam u trudnoci to izbrisala iz okruzenja zbog bebe...Pustim da priroda odradi svoje...
2013 12 22
MilicaBeba, sad je ok jer se odmaram od hormona, ne znam da li cu nastaviti, jedino ako mi se vrate nepodnosljivi bolovi. Koristan savet...jednom sam negde na tv-u cula, davno, da se tokom pms-a treba bas nalivati vodom, 3l na dan. Ja probala i stomak me nije boleo. ali moja muka traje jos od 10e godine, ja sam baaaas rano dobila i mrzim sto sam zensko :D Razumete me... :) Ne bih da me shvatite pogresno ali izvesna "zelena" ilegalna biljka moze jako da pomogne. Jednom mesecno protiv bolova taman. Meni slabo kad lekovi pomazu panadol extra ali tek posle sat i po, pazite sa tabletama koje ublazuju bol a sire krvne sudove, to ne zelite da pijete u tim danima zbog odliva.
2013 12 22
Ja godinama nisam pila vodu, dok sad pijem svakodnevno 2-3l, nekad i vise. :) Ja dobila sa 11 ili 12 godina, ne secam se tacno. Davno bese. :D Ne volim ni ja lekove, uvek trpim, i to dosta, ali kad mi nije ni do zivota od silnih tegoba, uzmem taj Dexomen.
2013 12 22
Isti problem i sa mnom....bol neopisiv...preporucujem prasak Spedifen od 600,bol prestaje za 5 min.neverovatno,ali istinito [:osmeh]
2013 12 22
Ja sam umirala od bolova, to je bila mucnina, preznojavanje, povracanje, butine i stomak ne osecam od bolova...ali umiranje [:znojav] Pocela sam da pijem Naproksen, to mi je prepisala ginekolog i nije delovalo bas na pocetku, ali sada, mogu barem malo lakse da disem nekada, bolovi su i dalje prisutni, samo manje. I tako, neki ciklus prodje tako, neki gore. Mozes njega da probas da pijes neko vreme, ali postoji procedura kako se pije.
2013 12 22
Ju, koliko nas je mucenica. Meni je pomagao baralgin, i to cim osetim bol moram da popijem, ali se sada vise ne proizvodi. Caj od kamilice je isto dobar. Uglavnom umirem ovih dana od bolova, resilo je da nista ne pomogne :/
2013 12 22
upravo umirem od bolova i naletim na ovu temu :D pa uglavnom cim dobijem popijem rapten k 2 komada ili brufene mislim da su to najefikasniji lekovi
2013 12 22
Meni je naproksen baš pomogao, pre toga su me.moji svaki mesec nosili u bolnicu da primam diklofenak bocu. Sad obično kad me zadesi popijem domaći čaj od kamilice, lekić i odmaram se s jastukom na stomaku. Ali znala sam da kad dođem ovde da studiram da neće imati ko da me nosi u bolnicu pa sam nrkako i psihički se stabilizovala. Ne prepustim se bolu, ignorišem ga, uzmem radim nešto, zanimam se i stvarno sad sve bolje podnosim, nekad ni lek ne popijem.: ) A ja sam baš čula da brufen nikako ne bi.smeo da se pije. E daa, je l i vama ginekolog rekao da ne kupujete always jer su najštetniji?
2013 12 22
Meni ginekolog nista nije rekao u vezi toga,koristim always od samog pocetka i one su mi najbolje... Ja sam isto umirala od bolova,i to ceo dan se izvijala,previjala,uh kad se setim...Nista od lekova nisam htela da uzimam,trpela sam... E onda sam ostala trudna i resila se muka hehehe posle svakog porodjaja kad god sam dobila nije me vise boleo stomak,mogla sam normalno da funkcionisem hehehehe (bilo je tri porodjaja) i sad uopste nemam bolne menstruacije. P.S. ovo nije poziv da ostanes trudna kako bi se resila bolova,vec da znas da kada se to desi postoji mogucnost da nemas bolne menstruacije [:osmeh]
2013 12 22
Ja imam jake bolove prva 2 dana, napucam se raptenom K čim osetim da počinju i jedino mi to pomaže. Nekad uzmem termofor pun vrele vode i stavim ga na stomak da mi opusti mišiće. Jednom sam se umalo onesvestila od bolova pa mi je ginekolog prepisala Buskopan i nešto za smirenje, ne mogu sad da se setim naziva ali je bila neka mala gramaža leka i to sam uzimala samo kad dobijem.
2013 12 22
Probajte caj od virka ili od macine trave (ocajnice). Meni je pomogla mesavina caja nevena, hajducke trave i koprive (posto sam imala upalu jajnika).
2013 12 22
Meni je uvak pomagao brufen od 400 ili 600mg....bolne su bile dosta i obilne ali nisam imala takve bolove da ne mogu da se pomerim......u roku od 15-20min od brufena me uvek prolazilo.....sad sam trudna, zato pricam u proslom vremenu.... [:stidljiv]
2013 12 22
Kafetin menstrual bol prestaje,meni pomoze
2013 12 22
porodjaj je resenje ja otkako sam se prvi put porodila menstrualni bolovi su nestali,a pre sam imala strasne bolove [:osmeh]
2013 12 22
Kofasapomijama, ja sam u pocetku (glupaca) koristila always...to je cista plastika, cim prodju 2 dana odmah iritacija, nepodnosljivo peckanje...sad samo feel fine i neke socijalne koje sam slucajno nasla a savrseni su, niva se zovu...nocni libres samo prva 2 dana. i da, oni dnevni ulosci su isto jako stetni, raj za kandidu tj. njeno nastajanje zbod disbalansa flore.
2013 12 22