Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Lek za smirenje posle PostExpress-a

kako bre, pakovanje? Pa ja imam kuci stotinak kesa u dve velicine i oko 50ak koverti onih njihovih kartonskih. A nemam reci za 2grama, zaista [:vrtoglav] [:vrtoglav]
2015 09 11
a sto se pakovanja tice, ja cesto umotam kutiju obuce u neku snj kesu, ali obavezno mora da se "brendira" paket, pa koristim njihove lepljive trake i zalepim jednu njihovu kesu time. Ako to ne uradim, vrate paket, pre se desavalo. Adresnice ispisem sama, lupim gramazu, cesto uspem da provucem pakete na 150din postarine, ali posto je moj kurir novi cesto bezobrazan, pa smatra da je svaki 240din ako ja placam slanje, e onda mu kazem da premere pa vrate ako predje, da popunim novu adresnicu, jer nisam idiot glupi koji ne moze da zna da li su npr helanke 300g ili skoro kilo, kako on uvek kaze. Malo zubici i budemo fini pri preuzimanju, bez pokusaja leranja.
2015 09 11
Kod mene u posti su mi upisali jednom do 12h jer je razlog da posta u tom mestu ne radi do 19h i onda kao mora do 12h i jos sta rade u zadnje vreme to je da kad saljem pouzecem ranije je postar donosio pare na kucnu adresu i manje se naplacivala ta njihova provizija , a sada automatski stave PostNet, a tu je veci trosak. Sto se pakovanja tice to je onako kako je i @mayana rekla ako upakujes dobro u neprovidnu vrecu onda moze i tako ili kad je veci paket jer sam primetila da imaju samo jednu velicinu tih kesa za pakovanje, tako da stalno nesto menjaju ali da naplate svaki put sve vise, znaci deru kozu sa ledja. [:vrtoglav]
2015 09 11
Pakovanje se naplacuje, to imate u kalkulatoru, ali vas je izbor hocete ili necete, tako da im ja uvek napomenem da to ne rade, samo da bude sto manja postarina.
2015 09 11
petkom ako saljes, ako taj grad nema dostavu za subotu, pa nece paket doci ni ako obelezis do 12h vec tek u pon. Meni npr paketi uvek dolaze do 12h, cak retko predje 11h dostava, valjda sto sam blizu one poste u Ugrinovackoj koja ima glavni magacin za PE, pa sam prva na potezu dostave jer krecu od 10h.
2015 09 11
Izgleda da su ove dame u posti gde zivim retko ljubazne i hoce uvek da pomognu.. [:sokiran] Takodje mi paketi stizu uglavnom i pre 10h, jer sam u glavnoj ulici, pre dve tri nedelje, mi je paket stigao pre obavestenja sms-om [:smejuljitise] i to u 08:15h me probudio covek [:pospan] ... Samo sam jednom imala neprijatno iskustvo, ali ne u mojoj posti, vec sam napisala to, ali mozda neko nije video. Narucila sam davno novcanik, malecki, nije tezak, cena 200din, dosao postar...600din je potrebno da platim, sta je sve tamo stiklirano, mislim, sta nije.. [:smejuljitise] Dobro, sta da se radi.. [:osmeh]
2015 09 11
Kod mene moze i petkom ako se posalje da podignes paket u subotu ali moras licno na postu jer postar subotom ne radi ali blizu mi je posta tako da to nije problem. Kao sto vidim razne varijante od poste do poste i od radnice i raznih kurira je drugacije.
2015 09 11
Ja od svog kurira dobila I kese I adresnice,samo dode i pokupi
2015 09 11
ja ne kapiram, kako vama donosi postar paket?? [:sokiran] Meni donosi kurir, dodje covek sa onim njihovim kamioncetom i iskrca mi sta ima.
2015 09 11
koliko ja znam, u manjim naseljima (ili kad kurir ima puno posla, desavalo se i meni) onda da postexpres pakete obicnom postaru.
2015 09 11
Da, tako je u manjim mestima kurir donese samo u postu i onda postar rasnosi pakete, kod nas ne moze da se pozove kurir, a kad odneses onda isto tako kada se zatvori posta dolazi kurirska sluzba PE i odnosi za NS, pa dalje za BG ili vec gde je adresirano, tako da tete na salterima stalno nesto dodaju za trosak.
2015 09 11
Prvo, jako je bezobrazno da na adresnici pise jedna cifra za postarinu a da se oni dodaci nigde ne navode. Tako mene devojka ubedjuje da postarina ne prelazi 200 dinara a naravno da je blizu 300 i to za najosnovnije, paket do pola kg i cene do 1000 din, tacnije 264, ali je glupo da se uzme kusur 30 din. Drugo, posto zivim blizu poste, uglavnom mi paketi na kojima je navedeno da stizu do 19, stignu oko 10-11.. Ali mi se isto tako desilo da je bilo navedeno do 12, a da je stigao u pola 2.. Ja recimo uvek imam problem sa kurirom BEX-a. Vec 2 puta do sada smo se raspravljali oko cekanja. Dodje mi isprec zgrade i pozove me da se stvorim dole, sa napomenom da to bude u naredna 2 minuta jer ne moze da ceka ni minut duze. Pritom uvek dodje u razlicito vreme, znaci kad mi posalju paket preko njih taj dan ne smem da radim nista drugo, ne dao bog da uzadjem iz kuce, jer ako dodje a ja ne mogu da se stvorim " u roku od odmah" kako mi je jednom rekao, kaze mi da se paket vec sutra vraca posiljaocu. Danas smo se toliko posvadjali da to nije bilo normalno, jer nije mogao da me saceka 15 minuta, u fazonu znala si da dolazim danas zasto nisi kod kuce. Na kraju sam ga jurila taxijem po gradu da se paket ne bi vratio devojci bezveze..
2015 09 12
nemoj da pricamo o bexu, meni su unistili nov dusek, poslat iz fabrike, radnik strokavih ruku nasao da pipka sneg belu stvar, uredno zapakovanu, pritom, dusek je stajao poluiskrivljen u kombiju i magacinu. Haos sam im napravila, i naravno, platili su otkup oni, a ja narucila drugi koji su mi dovezli divni radnici Diplona kad su isli za Jagodinu, gde je i fabrika tih duseka. Dodci su ok da se naplate ako postoji neki papiric gde to i primalac paketa vidi, ovako, ja bez sajta nemam pojma koliko tacno para trebam da dam ,ako je pouzece u pitanju. E, ako nekom trebaju te koverte od PE, nek mi javi, meni ne trebaju, stoje mi bzvz, ja sve sto saljem ide u kesu.
2015 09 12
Problem je sto mi nemamo normalnu brzu postu. S jedne strane, PE je odlican, jer je najsigurniji, donose mi paket na vrata, ako nisam tu nije nikakav problem, imam cak 5 dana da podignem paket. Ozbiljniji su, ba tu kolicinu paketa koja dnevno prodje kroz njihove ruke dese se problemi i propusti, ali se u vecini slucajeva i rese. S druge strane su preskupi. Privatne brze poste su jeftinije, pa su u tom smislu bolje od PE, ali neljubaznost kurira, vise neresenih situacija (bar iz nekog iskustva ljudi iz moje okoline), a da ne govorim o vracanju paketa odmah ukoliko si se ne daj boze drznuo da ne budes kod kuce te sekunde u kojoj su oni zamislili
2015 09 12
ja se jos secam lika koji me zove na tel da sidjem po paket, kad sam zivela sa mojima, jer njega mrzi da se penje na treci sprat, liftom, btw.................
2015 09 12