Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Vremenom odeca propada.

Cao drage clanice, ja sam nova na sajtu, sto se vidi po mojim ocenama (kojih nema) i vec planiram da se povucem i odustanem od celog ovog zezanja. Moram da prokomentarisem sa vama i cisto da pitam sta mislite o tome sto neke od clanica drze odecu postavljenu npr 2013. godine,a cena te odece je nekih apsurdnih 5000,6000... i to su u pitanju neke haljine i slicno. Svako naravno ima pravo da radi sta zeli, ali zar ne mislite da ta odeca koja stoji (ako stoji) propada u toku te tri godine, a cena joj je apsurdno visoka!? Odeca vremenom propada, materijal se tanji, cak i da toji u ormanu, sve ima svoj rok trajanja. Nekako je logicno da vremenom cena opada vremenom, kao u buticima sto postoje sezonska snizenja. Moram samo da se nadovezem na ovaj deo sto sam napisala "ako stoji", jedna od clanica koja prodaje poprilicno skupu majicu iz Zare okacila je svoju sliku u njoj (kao reklama) nosi tu majicu i dalje uvece,- ono izalazi u njoj. Igrom slucaja imam preko instagrama kontakt sa tom osobom. Eto, sta o tome covek da misli!? Prodaje kao novo, jednom obuceno, cena skoro 3000 a nosi i dalje. Ruzno. Jos jedna od stvari koja me odbila je sto vidjam odecu koju ja licno imam, i nosim kupljenu u Zari na rasprodaji prosle godine, a ovde se ta ista odeca prodaje za vece pare nego sto je u Zari kostalo bez rasprodaje. Mislim da ono sto treba da bude smisao ovog sajta je izgubljeno. Imam utisak da je prava sreca naci osobu koja nece da te prevari i laze, i da je sajt sam po sebi lutrija. Izvinjavam se sto sam udavila, nisam zelela nikoga licno da uvredim, samo iznosim svoje misljenje i pitanje. Svaka cast vama devojke, treba imati herca za sve ovo. Lep pozdrav.
2016 05 31
Potpuno se slazem sa tobom..Recimo Nike trenerke (kopija ne prave)videla sam kod nekih devojaka da prodaju trenerku isto kao sa fejsa tamo je 1600 dinara nova a one polovnu prodaju za 2500 opet nije neka velika suma ali ipak je to to..Kupe sa fejsa pa preprodaju za duplo vece pare i + polovnu...Mi smo ovde da bi smo se oslobodili visak krpica a ne da stavljamo neke cene koje su preskupe...:D
2016 05 31
I moje su cene vise nego simbolicne i uvek sam spremna maximalno da izađem u susret i spustim cenu.
2016 05 31
Ja imam utisak da te osobe koje stvari prodaju po tako visokim cenama i ne zele da ih prodaju vec im vise sluze kao reklama za ostale, ako me razumete. Kada vidimo neku dobru stvar ocekujemo da su i ostale bar priblizno dobre, sto uopste nije pravilo. Ja isto ne razumem da se stvar koja je okacena na prodaju nosi. Ako je prodajes, valjda ti vise nije potrebna.
2016 05 31
> OliveraMM: > Ja imam utisak da te osobe koje stvari prodaju po tako visokim cenama i ne zele da ih prodaju vec im vise sluze kao reklama za ostale, ako me razumete. Kada vidimo neku dobru stvar ocekujemo da su i ostale bar priblizno dobre, sto uopste nije pravilo. > Ja isto ne razumem da se stvar koja je okacena na prodaju nosi. Ako je prodajes, valjda ti vise nije potrebna. Isto slazem se sa tobom potpuno neshvatljivo ?? :D
2016 05 31
Više sam kupac,nego prodavac i svašta mi je stizalo.Sve u svemu opet sam zadovoljna,ako mi nešto nije bilo ok,ja poklonim,tri stvari sam bacila,ali svesna sam rizika.Ima nas raznih,ali verujmi kada se razočaraš u tom trenutku se pojavi tako divna članica"kao dobra vila"i ideš dalje. Ako odeća stoji duže u ormanu,neće promeniti kvalitet(naravno da se ne nosi ako si je stavio za prodaju),ona gubi na kvalitetu od pranja,hemije,mašine za sušenje,tada se tanji materijal i gubi boju.Izuzetak je eko koža koja stajanjem puca.Zato su najbolji prirodni materijali:pamuk,lan,svila i vuna,viskoza i modal. Jedino obuća od dužeg stajanja, ako je lepljena,može da popusti .Tako ja kupih ovde prelepe,očuvane cipele, kožne za mamu,njoj velike,ja poklonim svekrvi.Svekrva srećna,presrećna odmah obula i otišla u grad,a vratila se bosa .Na obe cipele se odlepio đon 😊 😊 😊
2016 05 31
Najbitnije je da obavezno pročitate deklaraciju na svakom artiklu o održavanju: temperatura pranja i peglanja,da li smeju da se koriste omekšivači i da li sme artikal da se suši u mašini. Poliester je veštački materijal,ali danas se proizvodi kvalitetniji,mekaniji,on je vrlo otporan na gužvanje,dugo traje,lako se održava ,zbog toga se dodaje pamuku. Sada treba voditi računa kada kupujete letnje majce,ako je sirovi,neobrađeni pamuk,onda posle prvog pranja,načisto će izgubiti oblik. Nekada su materijali bili mnogo kvalitetniji,nego sada.
2016 05 31
> dana23: > Najbitnije je da obavezno pročitate deklaraciju na svakom artiklu o održavanju: temperatura pranja i peglanja,da li smeju da se koriste omekšivači i da li sme artikal da se suši u mašini. > Poliester je veštački materijal,ali danas se proizvodi kvalitetniji,mekaniji,on je vrlo otporan na gužvanje,dugo traje,lako se održava ,zbog toga se dodaje pamuku. > Sada treba voditi računa kada kupujete letnje majce,ako je sirovi,neobrađeni pamuk,onda posle prvog pranja,načisto će izgubiti oblik. > Nekada su materijali bili mnogo kvalitetniji,nego sada. Tacno!Moja baba u to vreme je bila po Italiji,Madjarskoj,Turskoj..I kaze da su mnogo bolji bili materijali nego sada posto je donosila robu zna vrlo dobro kako je bilo tada a kako sada sada ne vredi ni ono ispod nokta...Sve se guzva retko na koji materijal da naidjes kao sto si rekla pamuk,lan,viskoza i to..Drugo je sve skart obican...I ona svila rekla mi je baba da se sad isto proizvodi kod nas ona starinska svila u to vreme je bila najudobniji materijal...
2016 06 01
Slucajno se kopiralo:Dani23 Tacno!Moja baba u to vreme je bila po Italiji,Madjarskoj,Turskoj..I kaze da su mnogo bolji bili materijali nego sada posto je donosila robu zna vrlo dobro kako je bilo tada a kako sada sada ne vredi ni ono ispod nokta...Sve se guzva retko na koji materijal da naidjes kao sto si rekla pamuk,lan,viskoza i to..Drugo je sve skart obican...I ona svila rekla mi je baba da se sad isto proizvodi kod nas ona starinska svila u to vreme je bila najudobniji materijal...
2016 06 01
Moram jos jednom da napomenem da ne osudjujem niti napadam, samo iznosim svoje misljenje. Ne bih volela nikoga da uvredim jer svako ima pravo da radi sta zeli sa svojim stvarima. dana23 Svaka vam cast kako ste optimisticni :D i svaka cast za cipele, mene bi moja svekrva gadjala istim! xD tacno tako, odeca se ne pravi vise od kvalitetnih materijala, kao ranije. sad je sve u stilu brzo kupis, brzo bacis. mozda sam ja previse ocekivala da cu naci ovde, ali svakako to nisu stvari od prosle sezone ili polovne po znatno vecim cenama nego u radnji. mene bi bilo sramota da zarine leopard salvare prodajem za 3500, proslogodisnji model. cena u radnji 3000, na rasprodaji su bile 2000. i prodaje skuplje i plus polovno. apsurd. meni je nekako logicno da ako si npr prodajes cipele jer su ti male, a nove su, prodajes da bi prodala i da ne bi bila na nuli, znaci ista cena kao i kupovna ili manje, veca ne svakako. i jos jedna stvar koja me frustrira je jedna od clanica prodaje 8 pari obuce iste marke, sve je navodno licno kupila i ni jedne joj ne odgovaraju...mislim... a cene su im haos.. ja bih licno odecu koja stoji tri godine na sajtu mnogo jeftinije prodavala ili bih spustila cenu. da se vratim jos jednom na materijale, moj neki licni utisak je da vremenom tkanina slabi i gubi na kvalitetu, stajala u ormanu ili bila koriscena. i odeca ima rok trajanja i razgradiva je kao i sve ostalo, a sad kako se pravi od skart materijala brze se raspada, konci brze slabe i pucaju. Ali eto meni se licno desilo juce da sam novu majicu iz Zare oprala, dakle kupila i oprala i gde cuda, u toku pranja se pocepala i raspala. tako da ima peha svuda (i ne, ne placa me zara da ih reklamiram, samo volim taj brend mnogo xD )
2016 06 01
> BiljanaErcevic: > Slucajno se kopiralo:Dani23 Tacno!Moja baba u to vreme je bila po Italiji,Madjarskoj,Turskoj..I kaze da su mnogo bolji bili materijali nego sada posto je donosila robu zna vrlo dobro kako je bilo tada a kako sada sada ne vredi ni ono ispod nokta...Sve se guzva retko na koji materijal da naidjes kao sto si rekla pamuk,lan,viskoza i to..Drugo je sve skart obican...I ona svila rekla mi je baba da se sad isto proizvodi kod nas ona starinska svila u to vreme je bila najudobniji materijal... baka je u pravu!
2016 06 01
Mnogo tekstilnih fabrika u Italiji su kupili Kinezi.Verovatno ste primetili da na mnogim stvarima ,koje se mogu kupiti kod Kineza i u buticima stoji etiketa, Made in Italy,to je to,a povoljne su. Turska roba je po meni kvalitetnija i njihova trikotaža ne gubi boju posle pranja. Sada je u trendu zlatna i srebrna boja,na mnogim tkaninama ta boja nije stabilizovana,tako da posle jednog nošenja,može doći do toga,da gde su prevoji npr.kod struka,ispod pazuha ili od sedenja i naslanjanja,se boja izliže.
2016 06 01
> cocoa1: > > BiljanaErcevic: > > Slucajno se kopiralo:Dani23 Tacno!Moja baba u to vreme je bila po Italiji,Madjarskoj,Turskoj..I kaze da su mnogo bolji bili materijali nego sada posto je donosila robu zna vrlo dobro kako je bilo tada a kako sada sada ne vredi ni ono ispod nokta...Sve se guzva retko na koji materijal da naidjes kao sto si rekla pamuk,lan,viskoza i to..Drugo je sve skart obican...I ona svila rekla mi je baba da se sad isto proizvodi kod nas ona starinska svila u to vreme je bila najudobniji materijal... Hhaha da ! Upravo taako! > baka je u pravu!
2016 06 01
> dana23: > Mnogo tekstilnih fabrika u Italiji su kupili Kinezi.Verovatno ste primetili da na mnogim stvarima ,koje se mogu kupiti kod Kineza i u buticima stoji etiketa, Made in Italy,to je to,a povoljne su. > Turska roba je po meni kvalitetnija i njihova trikotaža ne gubi boji posle pranja. > Sada je u trendu zlatna i srebrna boja,na mnogim tkaninama ta boja nije stabilizovana,tako da posle jednog nošenja,može doći do toga,da gde su prevoji npr.kod struka,ispod pazuha ili od sedenja i naslanjanja,se boja izliže. Da mnogo kvalitetnija ...Sve je donosila i sad donosi ...Ne znam sta cu vise da nosim od silnih stvari sta je donela ako mi verujete :D XD
2016 06 01
cocoa, šiju se majce od trulih materijala sa trulim koncima i debelim iglama, zato se posle pranja pojavljuju sitne rupice,pa čak i cela se pocepa.Materijal mora i da odleži jedno vreme na rolni u suprotnom posle pranja šavovi se uvrnu,pa da se opere,pa tek onda šivenje.Svaki materijal ima svoju pripremu,ali nažalost svi gledaju samo da zarade. Eto ti pratiš cene i rasprodaje, mi u manjim mestima nemamo tu mogućnost, ja za svaku kupovinu idem u Čačak ili Kragujevac.Ja znam koliko vrede te stvari ,ali ima devojaka koje će se zaleteti jer ne znaju.
2016 06 01
1 2 3