Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Jezičke nedoumice :)

CocoNS volim i ja da upotrebljavam i pluskvamperfekat i imperfekat i aorist kad nesto hocu da malo naglasim ili dramatizujem hehehe... U knjizevnosti mi je cak lepse upotrebiti i glagolski oblik pluskvamperfekta sa BEJAH....ali ovde mi je bas rogobatno bilo.
2018 12 28
> lokibg: > > LadyBlye: > > Izbrisaše temu o frizeru-pevaču, šteta... 😁😁😁 > Da, verovatno zbog linka.....steta hahhaha..... > Na Youtube ukucati Marko Lakicevic Lucky-Prljava pravila! 3 minuta neprekidnog smeha.... Ajoj, jesam se ismejala sinoć gledajući i slušajući ga. 😂😂😂 Ne znam da li si videla moje komentare u toj temi? 😁😁😁
2018 12 28
> lokibg: > > Debela_devojka: > > Joj, ja obožavam gramatiku, išla sam.na takmičenja svake godine, baš sam ljubitelj gramatike, ali i književnosti. Sad bih se raspisala na deset strana :D > Pa raspiši se slobodno. :") 8-) Srpski jezik ima zaista mnogo pravila, neka su se i menjala pa možemo i da diskutujemo. Nadam se da će nekome koristiti. Mislim da nam je svima potrebno. > Ne znam da li znate da je naša Marylin poreklom Slovakinja. A nikada nećete od nje doživeti da omaši ne padež nego mnogo komplikovanije gramatičke konstrukcije. Dakle, stvar je isključivo u volji i stepenu svesti. > Takođe, znam još neke članice koje nisu srpske nacionalnosti a barataju srpskim jezikom besprekorno. > Evo, kad sam već spomenula tu reč-pravilno je NACIONALNOST a ne NACIJONALNOST. Hvala Loki ❤️❤️ Veoma korisna tema, svasta sam dodatno naucila mada sam skoro sve ovo znala, ipak treba se podsetiti ❤️❤️
2018 12 28
Marylin moja......tebi ova tema ne treba, ti ovde možeš da držiš čas! 8-) 8-) 8-) :*
2018 12 28
Lady nisam videla komentare........verujem da je šokantno bilo za sve hahahah
2018 12 28
> lokibg: > Lady nisam videla komentare........verujem da je šokantno bilo za sve hahahah Rasta N°2, ili Rasta bez dredova. 😂😂😂
2018 12 29
Takodje je cesta pojava na sajtu,da se za nesto naglasi da je "troduplo" jeftinije ili skuplje. Kada je nesto dva puta vise ili manje, onda je duplo,a sve preko toga,pravilno je trostruko,cetvorostruko itd..
2018 12 30
i primetila sam,verovatno iz bojazni,da se slovo J ne ubaci, gde mu mesto nije (aviJoni,kamiJoni),cesto biva izostavljeno i tamo gde treba da se nalazi :D
2019 04 10
> BojanaJoanovic: > i primetila sam,verovatno iz bojazni,da se slovo J ne ubaci gde mu nije mesto(aviJoni,kamiJoni),cesto biva izostavljeno i tamo gde treba da se nalazi :D Ah, da....ali pre neki dan videh reč probiJotik pa mi ono J iskopa oko. Pakao! :') :') :') :')
2019 04 10
I pored ove odlične teme, i dalje iskače TREBA DA IDEM, UREDU, NEMOGU, JA BI, TI BIH itd, itd.. ne može ta nepismenost da se istera iz čoveka tako lako :D
2019 04 10
Pa i kaze se "treba da idem", treba se ne menja po licima u konstrukciji sa glagolom iza da.
2019 04 11
Ja koliko se sećam gradiva, ispravno bi bilo Trebalo bi da idem, sad jedino ako se zadnjih 15 godina nešto nije promenilo
2019 04 11
Ovde se dosta koristi i TREBAMO DA KUPIMO, TREBAM DA URADIM, što je meni u sećanju isto kao nepravilno,ć. Možda i može Treba da idem, ali trebam da kupim svakako ne može, jer se Treba, koliko znam, ne menja po licima..
2019 04 11
Pa ne menja se to ti i rekoh, ali se menja po vremenima/načinima. Treba da idem, trebalo je da idem, trebalo bi da idem. Treba da idem je ispravno.
2019 04 12
A MAJCA? Sto ovde cesto vidjamo , umesto majica...
2019 04 12
1 2 ... 4 5 6 7 8