Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Da li ste svesne svojih cena??

Sjajno, upravo ste pogazili zakon Republike Srbije. Ako neko preprodaje, krsi zakon, sem ako nema prijavljen posao. Jedna rec: POREZ. Drugo, ovo su MOJE krpice, ne familijarne ili drugarske. Naravno da se zene ugoje, ali poenta je da se zna ko je kupio, kada, za koliko. Meni je jako zao ovakvih stavova, koji samo predstavljaju nasu ruznu stvarnost. Nikada nam nece biti bolje ako ne postujemo tudje misljenje niti zakone., Elem, ovaj momenat sa ljubomoran je zaista komican. Svaka kritika je ljubomora? Znate da su ljudi misaona bica i da nas raznolikost u razmisljanju moze da unistava ili uzdize? > jacaikaja: > Različite veličine nisu merilo preprodaje, ima zena koje su se od s ugojile na xl za par godina. A, možete naručiti džak u određenoj veličini i preprodavati samo xs veličinu npr. Masa nas je dobila nešto na poklon što nam ne odgovara, što bi značilo- pokloni, pošto ti je poklonjeno, da ne budeš prevarant 😅 > Ako ti se ne svidi cena, zaobidjes predmet. Ako i ti hoćeš da preprodajes, kupis u Textilu po 100, pa prodajes po 500 ili 1000. Ne znam u čemu je problem sto neko preprodaje, ako je predmet tačno opisan. Kupila sam odlične papuče od kulturne i ljubazne clanice, naručuje na dzakove i zato joj se isplati da ih proda za desetak evra, a meni se isplati da kupim za desetak evra kao nove moderne i kvalitetne, kojih ovde i nema u prodaji, a obicnije tog brenda koštaju kod nas 50-ak evra, koje ne bih dala. Njoj svaka čast, oštećeno ne uvaljuje, detaljno opisuje, ima originale, pa ko voli, nek' izvoli. Ko je ljubomoran ili mu smeta što ne prodaje svoje, nego joj je ovo dodatni prihod, neka je zaobiđe. > Ne znam kako ce to da se proveri- ako poostre mere sajta da sve bude po konceptu, možda Admin (koga nema) krene da proverava po kućama 😂 "Mama nosi 39, a ćerka 38! Otkud Vam 36 i 41? Ukida Vam se nalog!" 😂😂
2020 07 26
> pufnastapufnica: > A na temu te H&M haljine konkretno, kazete da ste je kupili prosle godine. Znaci verovatno je u radnjama vise nema (po ceni koliko ste je Vi platili). Potraznja diktira ponudu i naravno da je neko voljan da tu haljinu plati i 4x vise samo da je nabavi, bez obzira na to sto je polovna. Licno sam bila spremna da tasnu koja mi se dopala (a koja je u radnjama kostala oko 50e) platim bukvalno i 350e samo da dodjem do nje jer u prodavnicama je vise nije bilo a meni je bilo jako vazno da je imam, makar i polovnu, makar je platila skuplje. Prema tome, svaka roba nadje svog kupca, nije nasa stvar da se bavimo tudjim cenama... Svaka cast slazem se u potpunosti.Mene samo nervira kada prodaju iscepane stvari a cena boze me sacuvaj ko u ranji.
2020 07 26
> jacaikaja: > Različite veličine nisu merilo preprodaje, ima zena koje su se od s ugojile na xl za par godina. A, možete naručiti džak u određenoj veličini i preprodavati samo xs veličinu npr. Masa nas je dobila nešto na poklon što nam ne odgovara, što bi značilo- pokloni, pošto ti je poklonjeno, da ne budeš prevarant 😅 > Ako ti se ne svidi cena, zaobidjes predmet. Ako i ti hoćeš da preprodajes, kupis u Textilu po 100, pa prodajes po 500 ili 1000. Ne znam u čemu je problem sto neko preprodaje, ako je predmet tačno opisan. Kupila sam odlične papuče od kulturne i ljubazne clanice, naručuje na dzakove i zato joj se isplati da ih proda za desetak evra, a meni se isplati da kupim za desetak evra kao nove moderne i kvalitetne, kojih ovde i nema u prodaji, a obicnije tog brenda koštaju kod nas 50-ak evra, koje ne bih dala. Njoj svaka čast, oštećeno ne uvaljuje, detaljno opisuje, ima originale, pa ko voli, nek' izvoli. Ko je ljubomoran ili mu smeta što ne prodaje svoje, nego joj je ovo dodatni prihod, neka je zaobiđe. > Ne znam kako ce to da se proveri- ako poostre mere sajta da sve bude po konceptu, možda Admin (koga nema) krene da proverava po kućama 😂 "Mama nosi 39, a ćerka 38! Otkud Vam 36 i 41? Ukida Vam se nalog!" 😂😂 AHAAHAHHAHAHAHAHA
2020 07 26
> NemojSmaras: > Sjajno, upravo ste pogazili zakon Republike Srbije. Ako neko preprodaje, krsi zakon, sem ako nema prijavljen posao. > Jedna rec: POREZ. > Drugo, ovo su MOJE krpice, ne familijarne ili drugarske. Naravno da se zene ugoje, ali poenta je da se zna ko je kupio, kada, za koliko. > Meni je jako zao ovakvih stavova, koji samo predstavljaju nasu ruznu stvarnost. Nikada nam nece biti bolje ako ne postujemo tudje misljenje niti zakone., > Elem, ovaj momenat sa ljubomoran je zaista komican. Svaka kritika je ljubomora? Znate da su ljudi misaona bica i da nas raznolikost u razmisljanju moze da unistava ili uzdize? Zasto MORA da se zna ko je kupio kada i za koliko? Poenta je da je sa opisom sve u redu i da cena odgovara potencijalnim kupcima. Sta kupcu znaci da li sam nosila ja, moja sestra ili Radojka iz Donjeg Brijanja kada ne poznaje licno nijednu od nas? E, sad je to mozda neki psihološki momenat, pa se neko oseca sigurnije ili bolje, ako je stvar nosila samo jedna osoba, ali to se svakako ne moze proveriti, takp da.. Sto se tice placanja poreza kada se prodaje preko neta, ne podleže se svakako placanju poreza ukoliko se godišnje ne zaradjuje neka poveca suma novca, ne znam tacno sumu, mozda neka pravnica zna, svakako nije bas kriminal preprodavati stvari na MK, osim ako se ne preprodaju nove stvari sa etiketama u velikim količinama.
2020 07 26
![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/777f4879c9b75c84716891889935450c.jpg) Vazi za fizicka lica. Takodje, samo fizicka lica koja NISU U RADNOM ODNOSU, a zaradjuju putem interneta, imaju obavezu da placaju neki porez i doprinoae od zarade, lica koja su u radnom odnosu, a bave se i prodajom putem interneta, ako ne predju ovu cifru gore na slici, nisu u obavezi da placaju nikakav porez. I na Limundu ima sve fino objasnjeno za sve korisnike
2020 07 26
Moje krpice su krpice koje su u mom vlasništvu, bilo da su mi poklonjene ili sam ih kupila na malo ili veliko, platila po 50 ili 500, sve dok nemam ispunjen profil predmetima u svim velicinama i sa etiketama. Predmete ionako ne mogu da postavim već duže vreme, tako da sam osuđena na kupovinu 😄. Toliko krucijalnih stvari koje treba da se reše, a toliko sitničarenja oko mojih ili Milojkinih gaća 😂 Važno da su gaće nove 😄
2020 07 26
Poverenje. Stvarno ne bih da kupim nesto sto se zove novo, a necija baba sahranjena u tome. Ne salim se, to se radi. Elem, da ne duzimo, pise lepo u temi zara kako ljudi zarade i po 2000 eura mesecno bez da trepnu. A onda svako posten izgleda kao budala. I jeste kriminal, rad na crno posle svi placamo. A o etici ni reci. > Debela_devojka: > > NemojSmaras: > > Sjajno, upravo ste pogazili zakon Republike Srbije. Ako neko preprodaje, krsi zakon, sem ako nema prijavljen posao. > > Jedna rec: POREZ. > > Drugo, ovo su MOJE krpice, ne familijarne ili drugarske. Naravno da se zene ugoje, ali poenta je da se zna ko je kupio, kada, za koliko. > > Meni je jako zao ovakvih stavova, koji samo predstavljaju nasu ruznu stvarnost. Nikada nam nece biti bolje ako ne postujemo tudje misljenje niti zakone., > > Elem, ovaj momenat sa ljubomoran je zaista komican. Svaka kritika je ljubomora? Znate da su ljudi misaona bica i da nas raznolikost u razmisljanju moze da unistava ili uzdize? > Zasto MORA da se zna ko je kupio kada i za koliko? Poenta je da je sa opisom sve u redu i da cena odgovara potencijalnim kupcima. Sta kupcu znaci da li sam nosila ja, moja sestra ili Radojka iz Donjeg Brijanja kada ne poznaje licno nijednu od nas? E, sad je to mozda neki psihološki momenat, pa se neko oseca sigurnije ili bolje, ako je stvar nosila samo jedna osoba, ali to se svakako ne moze proveriti, takp da.. Sto se tice placanja poreza kada se prodaje preko neta, ne podleže se svakako placanju poreza ukoliko se godišnje ne zaradjuje neka poveca suma novca, ne znam tacno sumu, mozda neka pravnica zna, svakako nije bas kriminal preprodavati stvari na MK, osim ako se ne preprodaju nove stvari sa etiketama u velikim količinama.
2020 07 28
To za ljude koji su u necemu sahranjeni, stvarno je teska budalastina. Veruj mi. Toliko ima garderobe koju ljudi ne nose, poklone, preprpdaju, da ne znam stvarno zasfo bi neko iskopavao grobove da proda stvar za 100 din. Mislim, to je stvar logike. A sto se tice razlicitih vidova preprodavanja, meni ne smeta, posebno iz Primarka sto donose devojke ili nekih marki kojih nema kod nas, novo ili polovno svejedno. E, sad, koliko ko ceni ono sto prodaje,njegova stvar, prvo su mi smetale visoke cene sad ne ulazim u to. Sto se tice poverwnja, ne verujem ni samoj sebi, a kamoli nepoznatoj osobi od koje kupujem. Operem, osusim i to je to,. Kao i u sh radnji A i mozda je sahranjena baba bila pedantnija od neke devojke na krpicama, mozes da dobijes cistu stvar, ali je nosila neka aljkavusa koja se nerv kupa redovno, a profil joj lep, stvar cista, ali dzabe kad se ne banja svakodnevno. Tako da, nikad ne znas. Ne ulazim dalje u pricu o radu na crno, ima ovde pravnica i knjigovodja koje znaju svoja prava i sta se vodi pod privredni kriminal, tako da ostavicu njima zavrsnu rec, ipak sam ja laik
2020 07 28
Meni je taj stav "ko zna koji mrtvak je nosio" smešan. Pa, valjda se baci to u čemu je neko umro, a kad se sahrani, otputovao je u tome što su mu obukli i to uglavnom bude novo ili po želji dotičnog ("ovo mi obucite" ) 😅 Taj stav imaju stari ljudi, tipa- moj cale, koji ima 83. Ja kupim nešto u SH radnji, a on komentariše mrtvake. Onda mu ja kazem:" Ko god da je nosio ovo firmirano, bio je bogat. Možda mi pređe ta energija!" 😄
2020 07 28
> NemojSmaras: > Ali pricamo i o preprodaji. Moje znaci ja kupila sebi ili kupila mi mama. Ne kupila da prodajem za vece pare. Tako da jeste prevara. > Nije stvar samo u ceni, nego ko nosi i 37 i 39 i 42? To onda nisu moje krpice. To je svasta nesto, ali rusi sam koncept sajta > Ne znam zakone krpica, ali zar nije logicno da nema preprodaje? Da je to bas protiv zakona, pravila? Sta vec, ne znam, nisam citala, ali dobro. > > simona7: > > To o čemu mi diskutujemo da li je neko kupio nešto po nižoj a prodaje po znatno višoj ceni, možda spada u moralnu kategoriju ali zakonski nije prevara,na kraju to je i trgovina,sve dok je nešto dobrovoljno tj svesno pristajemo na neku cenu,ne vidim problem u tome. I meni su mnogi parfemi koji mi se sviđaju na ovom sajtu preskupi ali ne mislim da je članica koja ga prodaje prevarant ili ne znam ni ja šta. Eto,to je moje mišljenje,bez namere da ga ikom namećem. :) Potpuno se slazem sa vama. I ja koncept ovog sajta razumem bas kako mu i naziv govori: MOJE krpice. A vidim da ima prodavaca koji, recimo, kupuju odecu na rasprodajama po evropskim outletima, a zatim tu odecu preprodaju ovde. To su, dakle, nakupci (kao oni po pijacama), a ukoliko ponekad i licno odu po robu, poskidaju sa stvari etikete i preprodaju ovde, mogu ih slobodno nazvati i svercerima. A sverceri se bave nezakonitim radnjama: ne placaju porez, ostvaruju visestruku dobit po prodatom predmetu, ne placaju zakup prostora, prodavce. I takvima je prava milina da zive u zemlji u kojoj mogu da se bave ovim cime se bave. U uredjenoj zemlji to ne bi mogli, tako pohlepni i vecito gladni.
2020 08 15
Ali nije isto kada neko prodaje novu stvar po nerealnoj ceni ili neko prodaje pomovnu robu jeftino. Ovde su najpohlepnije upravo clanice koje prodaju licno svoje stvari koje su kupile pre XY godina za 20 000, pa ih sad prodaju za 17000, jer eto, tad au ih kupile za 20 000, pa da ne budu u minusu. Za mene je alav svako ko polovnu krpicu prodaje za vise od 2, 3000 din
2020 08 15
> Debela_devojka: > Ali nije isto kada neko prodaje novu stvar po nerealnoj ceni ili neko prodaje pomovnu robu jeftino. Ovde su najpohlepnije upravo clanice koje prodaju licno svoje stvari koje su kupile pre XY godina za 20 000, pa ih sad prodaju za 17000, jer eto, tad au ih kupile za 20 000, pa da ne budu u minusu. Za mene je alav svako ko polovnu krpicu prodaje za vise od 2, 3000 din <3
2020 08 15
> Debela_devojka: > Ali nije isto kada neko prodaje novu stvar po nerealnoj ceni ili neko prodaje pomovnu robu jeftino. Ovde su najpohlepnije upravo clanice koje prodaju licno svoje stvari koje su kupile pre XY godina za 20 000, pa ih sad prodaju za 17000, jer eto, tad au ih kupile za 20 000, pa da ne budu u minusu. Za mene je alav svako ko polovnu krpicu prodaje za vise od 2, 3000 din Slazem se, nije isto. Postavlja se i pitanje sta je nerealna cena: ukoliko je kupac spreman da plati visestruko veci iznos od onoga koji je prodavac ulozio u kupovinu nekog predmeta, onda ta novoformirana cena i nije nerealna (cim se nasao neko ko ce to da kupi). Dakle, nije rec samo o (pre)prodavcima i svercerima, vec i o ljudima koje u eri interneta, kada su dostupne raznorazne informacije, kao da mrzi da "precesljaju" malo internet i da vide koliko na stvar zapravo kosta. Mene vise cude takvi kupci, nego preprodavacice i svercerke. Sa ovima drugima je jasno: svesno krse zakon jer im to ocito dozvoljavaju njihova moralna nacela (ili odsustvo bilo cega moralnog, kamoli nacela). Ali ljudi koji samovoljno preplacuju neku stvar?! E njih nikako ne razumem. Doduse, oni i ne traze da ih razumem. :D Nego, eto, razmisljam naglas.
2020 08 15
Mene ne doticu zakoni banana drzave kao sto je Srbija. Igrom slučaja, moji su bili godinama privatnici i bavili se razlicitim delatnostima, i slobodno mogu reci, ako radis sve,, na belo'' ne isplari ti se ni da budes privatnik, jer drzava bukvalno dere. Licno sam vodila tatinu mesaru i da smo sve kucali, veruj mi da ne bismo imali ni za jednu jedinu platu, a mesecna zarasa je bila kao da radimo za nekoga, tako da to nema puno veze sa moralom, makar u ovoj drzavi, pitanje j borbe za opstanak na trzistu i borba sa vetrenjacama. Ja prodajem jeftino stvari polovne i razmisljala sam da prijavim firmu, ali veruj mi kada sam sve stavila na papir, bukvalno ne bih zaradila ni 5000 mesecno, a bila bih do guse u papirima i obavezama prema drzavi. Licno zbog sebe kupujem stvari, sve sto mi odgovara sacuvam, sto mi ne odgovara prodam tek toliko da zaradim da kupim sebi ponesto u DM-u i klincima pelene svaki mesec. Ne moze sve da se generalizuje, posebno na ovom sajtu. Ima i super devojaka koje donose krpice iz Pandorfa i sl, i prodaju ih povoljno, taman toliko da pokriju put i svoje vreme
2020 08 15
Debela_devojka, verujem da je sa privatnim poslom bilo tako kako ste naveli. Verujem i da ima super devojaka koje donose krpice iz Pandorfa i prodaju ih povoljno, ali to nisu MOJE krpice, vec sverc i preprodaja. A ovaj sajt je, koliko sam shvatila, koncipiran da kupimo/prodamo neke svoje stvari koje iz nekog razloga vise ne zelimo. I bas mi bude milo kada kupim neku stvar od clanice koja dozivljava MOJE krpice kao sto ih ja dozivljavam.
2020 08 15