Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Slobodno vreme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Rovinj - letovanje

Pozdrav :") Izuzetno me privlači Rovinj, te razmišljam da ove godine letujem tamo, ako sve bude kako treba. Ako je neko letovao ovde, pišite iskustva, doživljaje, cene, plaže, atrakcije, sve me zanima <3
2022 02 25
Poz Natasa! Bila sam ja prosle godine. Stvarno je lepo, najvise me je odusevio stari grad. Prelep je. U starom gradu se nalazi crkva sv. Eufimije, koju vredi posetiti. Imas u ponudi dosta izleta koje nude, ja sam bila na nekom gde je u ponudi bio obilazak Rovinja brodom, zalazak sunca i razgledanje delfina. Krivo mi je jedino sto nisam posetila ostrvo sv. Katarina. Sto se tice cena, nije bas jeftino. Plaze su ciste i kamenite, a voda je bar meni bila hladnija (isla sam sredinom jula). Stranci su svud, a najvise su zastupljeni Nemci i retko kad ces negde cuti nas jezik. Sve u svemu bila sam zadovoljna, ali mi je bilo krivo sto sam isla autobusom, jer da sam imala mogucnost da idem autom svakako bih iskoristila priliku da obidjem i druge gradove u Istri.
2022 02 28
Kakve su cene hrane, pica? Cene izleta? Ako se secate, naravno. Da li ima negde uređenija plaža sa ležaljkama ili su sve ''stenovite''? :")
2022 02 28
Cene izleta se stvarno ne secam. Ovako cene u kaficima/restoranima variraju, kao i kod nas. Tipa sokovi, pivo se krecu od 3€ pa navise, hrana 10€ pa do ko zna koliko. Postoje uredjenje plaze, to su najcesce one u sklopu ili blizini nekog hotela/odmaralista. A lezaljku i na manje uredjenim plazama mozete iznajmiti. Generalo sve te bolje plaze su nasute sitnim sljunkom. I da, ne bi bilo lose da se nabave patike za plivanje, jer koliko god da je nasuto sljunkom, uvek se nadje neki kamen ili ostra stena u vodi, pa mozete povrediti stopalo. Voda iako je hladnija je precista. Ljudi su jako ljubazni i gostoprimljivi.
2022 03 02
Sve sam više sigurna da ću ići, ako sve bude kako treba. Hvala na odgovoru. Još jedno pitanje, da li si išla kolima ili busom? Šta je pametnije? Lagodnije je kolima, naravno, ali ne znam kakva je situacija sa parkingom, obzirom da bih gledala smeštaj u starom gradu.
2022 03 03
Busom i jedno veliko ne. Ja sam iz Bora pa sam 3 prevoza promenila, od Bora do Beograda, pa iz Beograda za Novi Sad i odatle sam i posla za Rovinj. Uzas u najavi. Ne mogu se setiti kako se zove bus prevoznik, ali prostor izmedju sedišta je skučen, ne mozes se namestiti lepo, WiFi-ja u povratku nije ni bilo. Cini mi se da se nekih 10 sati putuje od Novog Sada do Rovinja. Mada dosta zavisi i od toga koliko cesto vozaci prave pauze i koliko se zadrzis na granici. Sto se auta tice, svakako ces i brze stici, a i moci ces da obidjes sta god pozelis. Ja iako sam vozac, nisam imala hrabrosti da krenem autom, jer sve sam se plasila da ne zalutam negde, da se auto ne pokvari itd. A sto se tice parkinga u starom gradu, e to ne bih znala, jer sam imala smestaj u blizini plaze Cuvi. Tu je taj neki noviji deo, gde se skoro svaka kuca izdaje (apartmani, sobe) i tu uglavnom imas parking u sklopu kuce, tj. apartmana. Generalno neces se pokajati ako se odlucis da odes, kako god, dal autom ili busom.
2022 03 03
Meni odgovara polazak iz Ns :D Ali videcemo, ima vremena...hvala ti puno, jos jednom <3
2022 03 03
Nema na čemu 😊
2022 03 03
Ja sam više puta bila u Poreču i Rovinju. Rovinj je predivan, jeste skup. Sad ne znam jer poslednjih nekoliko godina nisam išla. To što volim je da se ne forsira iznajmljivanje ležaljki kao u Grčkoj i da svaka uređena plaža ima tuš i WC. Kolima je put mnogo brži, neuporedivo.
2022 03 05
> micko992: > Nema na čemu 😊 Možete mi reći gde ste našli smeštaj, hotel ili privatan smeštaj? Da li ste išli preko agencije ili u sopstvenoj organizaciji?
2022 03 05