Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Kupac uplatio novac pa ga trazio nazad

> natashaaaaaa123: > Po meni kupac ima pravo da se predomisli PRE NEGO STO UPLATI NOVAC, ali dobro vi ste ipak pametniji Nije vam sarkazam jaca strana, lose je upakovan. Ako vam se ne svidja misljenje drugacije od vaseg, nemojte otvarati temu, a kad ste je vec otvorili, nemojte vredjati ucesnice u diskusiji samo zato sto se ne slazu sa vama
2023 02 14
Hahahaha pa vi vređate a ne ja, smešni ste
2023 02 14
I ja neću da se spuštam na taj nivo da vas vređam. A ako ste misli da sam bila sarkatična što sam rekla da ste pametniji, nisam, što znači da za sebe ne mislite da ste dovoljno pametni. Pozdrav i lep dan
2023 02 14
> Esprit21: > > Debela_devojka: > > > DzoDzo: > > > Da li ti je palo na pamet da devojka ima neku hitnu vanrednu situaciju? > > > S' obzirom da vidim sta je i kada postavila na nalog pod naglaskom naslova koji nama bajatijima ovde ne lici na Ines koja je izuzetno korektna devojka, deluje da ima neku hitnost i nesto sta nije duzna da pravda. > > > Nije te ostetila nista manje niti vise nego devojka koja je od mene u petak uzela broj racuna za uplatu, a jos je nije izvrsila. > > > Stavi nekad malo vise ljudskosti ispred para koje i nisu neke da bi ovako reagovala i kroz temu i kroz opis naloga. Ruzno ti to. > > Slozila bih se sa DzoDzo. Niko nije ostecen i svako ima pravo da se predomisli. > Zavisi iz kog ugla se gleda. Prodavac nije ostecen u smislu da je poslala pa se kupac predomislio i sad mora da plati duplu postarinu. Kupac treba da se dogovori sa samim sobom pre kupovine sta zeli ili ne zeli. Recimo da prodavac nema online banking onda je ostecena za gubljenje vremena da ode do Poste, banke, ceka u redu da joj vrati novac i pritom sama finansira proviziju. Zasto bi prodavac finansirao proviziju i trosio svoje vreme na neozbiljne ljude? To vise ni neke prodavnice ne rade. Idite do Modiane ili Sportine i kazite da ste se predomislili. Zamenu mozete dobiti, novac ne. Kaparu kada date i posle se predomislite prodavnica kaparu zadrzava. Kupac vrlo verovatno ima neki veci i preci problem, mozda bas finansijski. Dosta vise drame, stalno neka drama. Te klikcu zelim i ne odgovaraju. Te traze podatke za uplatu pa nestanu. Sad i ovo problem, ko zna zasto se Ines predomislila. Razumem teme za nedizanje paketa i slicno, ali za ovakve stvari ne. Ne, najbolje da je clanica ipak poslala paket i pored potraznje para nazad i da se ispostavilo da je Ines u nekom velikom problemu i da ne moze podici. Lazne drame i privlacenja paznje ni za sta.
2023 02 14
> natashaaaaaa123: > I ja neću da se spuštam na taj nivo da vas vređam. A ako ste misli da sam bila sarkatična što sam rekla da ste pametniji, nisam, što znači da za sebe ne mislite da ste dovoljno pametni. Pozdrav i lep dan Ja cu pretpostaviti da ste za mene dete, takoreci usijana glava, pa vam necu uzeti za zlo gluposti koje baljezgate. A sami sebi pravite antireklamu ovakvim temama i recnikom. Pozdrav veliki
2023 02 14
A sve neke moderne macke, sa nadogradnjama noktiju, trepavica, kose, a u 2023. nemaju karticu u banci i app na mobilnom telefonu. Manite me price cekanja u posti, ni moja baba od skoro 80godina ne ceka odavno. To sto je neko lenj da potrosi jednokratno malo vremena u banci da otvori racun i instalira app, nikog drugog ne treba da zanima. Opise tipa SVE je noseno samo jednom. E pa izvini, zvezdo, nismo te prepoznali i pored velikih slova u ovoj temi i forsiranja svog pogresnog misljenja da je tvoja (mozda) jednom nosena jakna nekom sada potrebnija nego nesto sta mu se desava.
2023 02 14
Nemoj, Dzo, molim te, vidis da clanica ima neku cudnu percepciju u glavi i fantazije da je neko uvredio ovde na temi :D ko zna sta ce da pomisli posle tvog posta :D
2023 02 14
> Debela_devojka: Kada bi mi to rekli, zvala bih zasititu potrosaca i veruj mi da bi bili kontaktirani iste sekunde. Po zakonu novac moraju da vrate. I inace po zakonu bi trebalo da dobijamo obrazac za odustajanje od kupovine, ali posto ljudi nisu o svemu obavesteni, pristaju na zamenu, iako ne moraju Zapravo, po zakonu i rade. Oni nisu duzni da vam vrate pare ako se predomislite, to stoji i u zakonu. Duzni su da vam vrate pare ako nadjete feler, u drugom slucaju ne, osim ako je online kupovina, onda imate pravo da se predomislite. Vecina radnji je customer friendly pa izlazi u susret i dozvoljava vracanje
2023 02 14
Nisi u pravu, ali apsolutno nisi u pravu. Kupac ima pravo 2 nedelje da vrati robu, nebitno na koji nacin je kupio, u istom stanju kao sto je i dobio, bez objasnjenja zasto vraca. A pravo na reklama iju ima 2 godine Zapravo, sad citam to je vazilo do pre 2 godine, znam da kad smo radili u Adidasu, morali smo da vracam novac, evo sad vidim da je ukinuto zbog zloupotreba, ali se nastavilo kao zakon o kupovini na daljinu. Imala sam praksu u Adidasu 2 godine 2004te i 2005te, vracali smo pare svakome, ali svakome ko je robu vratio iz nekog razloga, a veruj da ih je bilo dosta. U staklencu je tada bila radnja mala. Ali kako god, nije dobro definisan ni zakon o zameni i reklamacijama i tu ima propusta milion, ali opet sve to ne znaci da na sajtu neko ne moze da se predomisli, ovo je trgovina na daljinu
2023 02 14
> DzoDzo: > A sve neke moderne macke, sa nadogradnjama noktiju, trepavica, kose, a u 2023. nemaju karticu u banci i app na mobilnom telefonu. > Manite me price cekanja u posti, ni moja baba od skoro 80godina ne ceka odavno. > To sto je neko lenj da potrosi jednokratno malo vremena u banci da otvori racun i instalira app, nikog drugog ne treba da zanima. > Opise tipa SVE je noseno samo jednom. E pa izvini, zvezdo, nismo te prepoznali i pored velikih slova u ovoj temi i forsiranja svog pogresnog misljenja da je tvoja (mozda) jednom nosena jakna nekom sada potrebnija nego nesto sta mu se desava. Jedino oni koji imaju tekuci racun mogu da prebacuju online. Ja recimo nemam tekuci racun jer mi ne treba. Ne radim u Srbiji, ne radim sa dinarima, sva primanja su mi vezana za devize i evo imam app instaliranu, imam i karticu, ali deviznu. Sa mog deviznog racuna ne mogu da prebacujem online dinare, niti da placam racune, jednostavno ne radi. Za to treba tekuci racun. Mozda da se neko informise malo pre nego sto izjavi da se sve moze, jer se ne moze. Zasto bi neko kome plata nije vezana za dinare i nema nista od otvaranja tekuceg dinarskog racuna isti otvarao i placao mesecno (300-390) koji god iznos, jer mu plata ne leze na taj racun i od tog racuna nece imati nista sem troska? Imala sam ranije tekuci i kad nije bilo potrebe za njim, kad je postao samo trosak, zatvorila sam ga jer su dizali cenu odrzavanja.
2023 02 14
A dobro, Esprit, ti si jedna od 1000 realno na sajtu koja koristi isključivo devizni racun, svako mora da ima racun, pre svega zbog plate, a vecina nas sa sajta radi u Srbiji.
2023 02 14
> Debela_devojka: Zapravo, sad citam to je vazilo do pre 2 godine, znam da kad smo radili u Adidasu, morali smo da vracam novac, evo sad vidim da je ukinuto zbog zloupotreba, ali se nastavilo kao zakon o kupovini na daljinu. Imala sam praksu u Adidasu 2 godine 2004te i 2005te, vracali smo pare svakome, ali svakome ko je robu vratio iz nekog razloga, a veruj da ih je bilo dosta. U staklencu je tada bila radnja mala. Ali kako god, nije dobro definisan ni zakon o zameni i reklamacijama i tu ima propusta milion, ali opet sve to ne znaci da na sajtu neko ne moze da se predomisli, ovo je trgovina na daljinu Pa da, to ti kazem, kad se kupi direktno u radnji samo ako ima feler onda vracaju novac, ako nema mozes dobiti zamenu, novac videti neces i to je po zakonu. Jedino online kad se narucuje iz radnje, imate u tom slucaju pravo na povrat novca u roku od 14 dana. Neke radnje i dalje primaju reklamacije i vracaju novac jer su customer friendly, ostale ne (Sportina, Modiana koja je do skoro prihvatala, ali vise ne)
2023 02 14
Pa, eto zbog ljudi koji su mozda zloupotrebljavavali, ali ajde garderoba manje vise, zeznuli su taj zakon zbog tehnike strasno, jer mi se iks puta desilo da mi se u par dana nesto pokvari, odmah je nestručno rukovanje i sl. A ceak mi se i sa cizmama jednom desilo da su mi odbili reklamaciju kad mi se stikla odvalila 7mi dan, kao neadekvatno koriscenje.. Pa jbt XD
2023 02 14
> Esprit21: > > Debela_devojka: > Kada bi mi to rekli, zvala bih zasititu potrosaca i veruj mi da bi bili kontaktirani iste sekunde. Po zakonu novac moraju da vrate. I inace po zakonu bi trebalo da dobijamo obrazac za odustajanje od kupovine, ali posto ljudi nisu o svemu obavesteni, pristaju na zamenu, iako ne moraju > Zapravo, po zakonu i rade. Oni nisu duzni da vam vrate pare ako se predomislite, to stoji i u zakonu. Duzni su da vam vrate pare ako nadjete feler, u drugom slucaju ne, osim ako je online kupovina, onda imate pravo da se predomislite. Vecina radnji je customer friendly pa izlazi u susret i dozvoljava vracanje Ali ne zaboravimo da su to firme i da placaju porez.
2023 02 14
A šta da imam dug za kredit ili sam u minusu na računu, članica uplati novac pa ih traži nazad? Odakle mi?? 😅 Eto moja situacija od pre par dana kad su mi uplate sa sajta nadomestile minus,pa se stavih na mesto članice kojoj je tražen novac nazad.. Malo je apsurdno raditi tako nešto jer nam se može, po zakonu je i sl.. pa prvo nemamo fiskalni račun za isto,da bismo raspravljali bilo šta dalje. Stalno se pozivamo na neke zakone kad sam to odgovara, a sve smo bahatiji.. Drugo.. Ja ću kupiti danas patike, sutra mogu završiti u bolnici sa dugovima, pa opet gledaću da uzajmim, bilo šta drugo,a ne da cimam ljude kod kojih sam kupovala prethodnih dana da mi vrate novac. Meni je to van svake pameti iskreno. Kad daš novac-to je to, kraj svake priče bilo da sam prodavac ili kupac (kada govorimo o povratu novca sa razumnom reklamacijom,to je drugo).
2023 02 14